Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kaybolan telefonun Savcılık aracılığıyla bulunması hakkında !

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    http://blog.mustafaakseli.com/genel/kaybolan-telefonun-savcilik-araciligiyla-bulunmasi-hakkindahttp://blog.mustafaakseli.com/genel/...nmasi-hakkinda

LG marka android işletim sistemli telefonumu, 2 – 3 ay önce kaybettim. Telefonumun faturası ve imei numarasıyla beraber savcılığa dilekçe – ifade vermiştim.
    Geçen gün akşam mesaj geldi, ” telefonunuz teslim edilecektir, yarın adliyeye gelin ” gibi bir mesajdı.

Şanlıurfa da bir öğrencide bulunmuş telefonum. Şikayetçi olmadım ve telefonu teslim aldım

kızılay da düşürmüştüm.

Bulunmasına sevindim, sizinde başınıza gelirse fatura ve imei kodu ile başvurun ama inş. kaybetmezsiniz ;)
    Garip bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Paylaşımın için teşekkürler...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Benim birader de çaldırmıştı telefonu.Sonra haber geldi telefon bulundu diye.Askerdeymiş hırsız.Çavuşuyla konuştuk , biz onun icabına bakarız demişti.Askerde hırsızlık , vay haline.İyi ıslatmışlardır çocuu.

Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    benim 2007 yılında çalındı,dokunmatik tuşluydu ve arka kapağını açmak çok zordu bu yüzden çalan kişi kapatamamıştı yarım saat boyunca çaldırmıştım reddedip durmuştu. Polise gittim analttım telefon çalıyor yerini belirlesenize dedim adamlar kıllarını kıpırdatmadı beni taa anasının gözünde başka bi karakola gönderdiler sadece orada çalıntı telefon şikayeti kabul ediliyor diye. Her neyse gittim oraya fatura istediler geri gittim faturayı aldım geldim verdim ve 6 sene oldu telefondan ses seda yok.. Gözün aydın şanslıymışsın.
    Karadeniz - Giresun.

egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Bende bir sabah karakoldan arandım ifadeye çağrıldım, "çalıntı cep telefonu kullanmaktan" telefon görüşmesi yapılan hat benim üzerime fakat ben numarayı hayatımda ilk kez görüyorum telefon ise çalıntı karakolda ifadeden sonra savcı karşısına çıkarıldım durumumu anlatıncaya kadar epey bi ecel terleri dökmüştüm savcılık makamında

Sonunda iş aydınlandı kendime hat almak için verdiğim kimlik fotokopisi ile 2 hat çıkartmış uyanık telefoncu (bereket versin kontorlüymüş yoksa birde işin mali boyutu olacaktı) sonrada çıkardığı 2. hattı satmış benim üzerime olan hatda çalıntı cihaza takılarak görüşme yapılmış görüşme tarih ve saatinde iş yerimde olduğumu ispatladımda kurtulmuştum

Siz siz olun arkadaşlar bir yere kimlik fotokopisi verirken üzerine fotokopide silinmiyecek bi kalemle en ince ayrıntısına kadar yazın şu şu iş için verilmiştir diye
    Örneğin : 05375869256 numaralı gsm hattının aktivasyonu için verilmiştir gibi
    makseli, Garip ve EthanHunt bunu beğendiler.
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    Alıntı egelim 43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende bir sabah karakoldan arandım ifadeye çağrıldım, "çalıntı cep telefonu kullanmaktan" telefon görüşmesi yapılan hat benim üzerime fakat ben numarayı hayatımda ilk kez görüyorum telefon ise çalıntı karakolda ifadeden sonra savcı karşısına çıkarıldım durumumu anlatıncaya kadar epey bi ecel terleri dökmüştüm savcılık makamında

Sonunda iş aydınlandı kendime hat almak için verdiğim kimlik fotokopisi ile 2 hat çıkartmış uyanık telefoncu (bereket versin kontorlüymüş yoksa birde işin mali boyutu olacaktı) sonrada çıkardığı 2. hattı satmış benim üzerime olan hatda çalıntı cihaza takılarak görüşme yapılmış görüşme tarih ve saatinde iş yerimde olduğumu ispatladımda kurtulmuştum

Siz siz olun arkadaşlar bir yere kimlik fotokopisi verirken üzerine fotokopide silinmiyecek bi kalemle en ince ayrıntısına kadar yazın şu şu iş için verilmiştir diye
    Örneğin : 05375869256 numaralı gsm hattının aktivasyonu için verilmiştir gibi
    ççok önemli bir bilgi...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    Benimde daha yeni AVEA dan almış olduğum 6 yıllık hattım başkasının üzerine kayıtlıymış ve benim üzerimede başka bir hat kayıtlıymış Allahtan kontörlü hatmış benim adıma açılan. Benim hattımı kapattılar şaka yapıyolar sandım ama iş ciddiymiş bende benim adıma kayıtlı hattı kapattırdım. Daha sonra şikayette bulundum ancak AVEA sorumluluğu almadı suçu baiiye attılar tabiki 6 sene önce hattı aldığım baiiyi hatırlamadığım dan dolayı o işte yalan oldu güya sistamlerindede gözükmüyormuş. Velasıl kelam hattım kapatılarak mağdur kaldım. Sizde kullandığınız operatörün müşteri hizmetlerini arayarak tc kimlik numaranızla sizin üstünüze kayıtlı olan numaraları sorgulatın tanımadığınız numara varsa drekt kapatın...
    Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/

Şöyle faydalı bir hizmet çıktı ortaya geçenlerde, ama yeterince duyurulamadı sanırım... Bir bakmakta fayda var sanki...
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

clemenze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @makseli geçmiş olsun

@Olcan, eyvallah bu hizmeti bahsettiğin gibi yeni görenlerdenim.

Geçen yıl şahsım adına hat çıkartılıp avea ile icralık duruma gelmiş biri olarak sürekli tedirgindim.

Birazdan, kayıtlı yaklaşık 3000 maile bunu iletmeye başlayacağım.

Kimsenin ağzı yanmasın!!!

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Android telefon kullanıyorsanız Avast'ın Mobile Security uygulaması ile gelen Anti-Theft uygulamasını tavsiye ederim.
    http://www.avast.com/free-mobile-security
    Sonradan mobile security'i silebiliyorsunuz, ama anti theft kalıyor.
    Bu program ne işe yarıyor kısaca yazayım:
    1- program listenizde görünmüyor, gizli bir uygulama.
    2- sim kartınız değişip başka bir sim kart takıldığında uygulama , önceden belirlediğiniz telefonlara mesaj gönderiyor.
    3- başka bir telefon veya bilgisayar aracılığıyla telefonu kilitleyebiliyor , içerisindeki bilgileri silebiliyorsunuz.
    4- wi-fi veya gps kapalı olsa da çaktırmadan açıyor (ve kapattırtmıyor) , telefonun konumunu size belli aralıklarla yolluyor.
    5- telefonun ekranına not gönderme , siren çaldırma gibi bir sürü komut mevcut.
    6- adam telefona hard reset atsa bile programın yedeğini aldıysanız kendi kendini ayarlarınızla tekrar yüklüyor.

not: bu özelliklerin çoğu en iyi root'lu telefonlarda çalışıyor. rootsuz telefonlarda da denemekte fayda var.

Ne olur da çalışmayabilir:
    1- Telefonu çalan pilini çıkarıp bir daha kullanmazsa.
    2- Telefon bir daha hiç çekmezse.
    3- Sim kartınızın şifresini geçemeyip , başka sim kart da takmazsa uygulama çalışmaz.

Ama hiç yoktan iyidir. Tavsiye ederim.
    Telefonda herhangi bir sim kart takılı olup telefon çektiği sürece çalışacaktır.
    ero__ bunu beğendi.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Android telefon kullanıyorsanız Avast'ın Mobile Security uygulaması ile gelen Anti-Theft uygulamasını tavsiye ederim.
    http://www.avast.com/free-mobile-security
    Sonradan mobile security'i silebiliyorsunuz, ama anti theft kalıyor.
    Bu program ne işe yarıyor kısaca yazayım:
    1- program listenizde görünmüyor, gizli bir uygulama.
    2- sim kartınız değişip başka bir sim kart takıldığında uygulama , önceden belirlediğiniz telefonlara mesaj gönderiyor.
    3- başka bir telefon veya bilgisayar aracılığıyla telefonu kilitleyebiliyor , içerisindeki bilgileri silebiliyorsunuz.
    4- wi-fi veya gps kapalı olsa da çaktırmadan açıyor (ve kapattırtmıyor) , telefonun konumunu size belli aralıklarla yolluyor.
    5- telefonun ekranına not gönderme , siren çaldırma gibi bir sürü komut mevcut.
    6- adam telefona hard reset atsa bile programın yedeğini aldıysanız kendi kendini ayarlarınızla tekrar yüklüyor.

not: bu özelliklerin çoğu en iyi root'lu telefonlarda çalışıyor. rootsuz telefonlarda da denemekte fayda var.

Ne olur da çalışmayabilir:
    1- Telefonu çalan pilini çıkarıp bir daha kullanmazsa.
    2- Telefon bir daha hiç çekmezse.
    3- Sim kartınızın şifresini geçemeyip , başka sim kart da takmazsa uygulama çalışmaz.

Ama hiç yoktan iyidir. Tavsiye ederim.
    Telefonda herhangi bir sim kart takılı olup telefon çektiği sürece çalışacaktır.
    telefonu hiç açmadan sistemine girip herşeyi (imei dahil) silinmesi 15 saniye sürüyor (androidler için)
    bu işi yapan yani çalıp satan adamlar bunu biliyor ve hiç açmadan ortak telefoncuya bırakıyor
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    telefonu hiç açmadan sistemine girip herşeyi (imei dahil) silinmesi 15 saniye sürüyor (androidler için)
    bu işi yapan yani çalıp satan adamlar bunu biliyor ve hiç açmadan ortak telefoncuya bırakıyor
    alan öğrenci de orjinal rom a çevirince bulmuşlar sanırım

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İmei değiştirmekle bir alakası yok da, task29 yapıp tekrar rom atarsa birşey yapamazsın tabi.
    Onu telefoncuya verene kadar dakikada 1 yer gönderimi yapıyorsun.
    Ha telefonu tamamen kapatıp telefoncuya vermesi gerekiyor.
    Onu da her hırsız akıl etmez , ancak şebekelerin yapacağı iş.

Çalınmaların çoğu kişinin boş anına denk gelip telefonunu masada , bankta unutması veya çantasının açık gözünden vs. alınması ile oluyor. Bu hırsızlar da genelde bu işi planlı programlı yapmadığından telefonun bulunma oranı yükseliyor.
    Bu telefon hırsızlığı ile ilgili az dava ile uğraşmadım.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)