matematik sayılarla güzeldi, harfler girince iş sarpa sardı...
matematik sayılarla güzeldi, harfler girince iş sarpa sardı...
demekki sayısal içine sözel katınca bende filim kopmuş ondan sevmezmişim şu matematiği,
halbüse ilkokulda pek sevişirdik kendisiynen..
ANGARAJ
sorulmaya sorulur ama konuyu açan arkadaşın verdiği linkte de görüldüğü üzere öss sorusu imiş. yaş problemi sorulur tabiki ama bu bu tarzı lise seviyesinde.
birde okulumuzdaki öğrencilerin seviyesini bildiğimden lise diyorum. ortaokulda 400 öğrenci var, 40 tanesi bu soruyu çözebilsin, anında istifa ederim
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
ahhhh ahhh benim bızdık 5 e geçti ama bir allah bilir bir ben , çooookça böm böm bakmışımdır çocuğun yüzüne sonra veryansın etmişimdir öğretmene
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
Ulen sisteme bak...
Biz bu soruları ortaokulda gördük dü...
eğer ilkokulda bunlar varsa orta okulda polinomlar , trigonometri falan vardır...
Lişeyi hiç katmıyorum
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Hocam bunu cocuguna anlatman eğer ustun bi yeteneğin yoksa cok zor. Hani yukarda söyledikleri gibi liseyi bitirp bu problemin iki kardeşlisini çözemeyen adamlar gördüm. Ama şimdi sınıf ta bir iki eleman kavrar bu işi evde anası babsı yuklenir bunlara sonra geri kalanlar sene boyunca böle hülyalarda sayılar orda oraya ucusuyor gibi görür, matematik kalanlar için bir kaç seneliğine biter. Şimdi siz hocasına gitseniz ben arada seviyelerini test etmek için soruyorum böyle sorular der.
Gelgelelim böle x li y li sorulara . Bu işi bana çize çize öğrettiler. Meselabu problem için 4 tane çizgi cekin boyları bu bebelerin yaşarını temsilen sırayla artan olsun. Hatta bunları kareli deftere veletlerin yaşlarına göre cizerseniz mesela 9 yaşındaki cocuk 9 kare gibi cocugunuz daha somut olarak görür sonucu. Fazla olacak yaşları renkli kalemle çizip belirtin. Sonra bu çizgilerin hepsini uc uca ekleyin. Uzunluk ilk seferde 54 cıkar uygun çizerseniz. Eğer bir iki kare eksik çizerseniz 9 yaşı cubukları 54e tamamlamak için herbirine 1 kare ekleyip uraşırsınız veya 54 e tamamlamak için kalan kısmı 4 e bölemeyi gösterirsiniz bu arada cocugunuz carpmanın falan ne oldunun farkına varır. Tabi bu bile şimdi öğrenmesi için karışık gelir. Bunu 1 2 sene sonra bu konular başlayınca yaş problemi havuz problemi işçi problemi derken bi bakmışınız cocukla beraber akşam test kasıyosunuz hergün yeni bir yarışma programı gibi :D
Bu arada Matematikle ilgili güzel bir bilgi *Doğrudur
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)