ne demiş adamlar aoç nin içine cami yapacaz para verin mi demişler. ne dini. ağzınızda sakız gibi slogan konuşmalar.
babannem 90 yaşında. kuranı damda okudukları zamanı anlatır bana. köyün hamamına gidip kadınlar içeride ders verirlermiş. kadınlar var diye jandarma da içeri giremezmiş.
- ne dedin ne dedin kuran mı dedin. hani şu müslümanların yol göstericisi ilahi kitap.
-evet evet aynen kuranı kerimi topluca okumak takip etmek yasakmış yani mukabele.
-ee sonra.
- sonra babannem büyümüş. oy verecek yaşa gelmiş. başta menderes. basmış oyu.
aaa hadi canım niye.
çünkü adamın halkın kendi istediği gibi yaşyacağına söz verdiğini duymuş. yani cemaatle sohbetler, mukabeleler serbest olacak. ezan yeniden tüm dünyada okunduğu gibi aslı gibi okunacak.
vay anasını yahu.
hikaye bir yana o zaman bu zaman çok seçim babaannem ve ezelden yobaz olan dedem hep müslümanız diyene oy verdiler. yeri geldi rahmetli özal yeri geldi sülüman yeri geldi rahmetli erbakan. köye her gittiğimde dedem bana erbakan ne yaptı, istanbulda durum nasıl, tayyiop ne yaptı, muhsine yazık edecekler oğlum adam gariban der dururdu.
son on yıldır aslı ve nesli köylü ve çoban olan dedem ( evet babam da ben de çobanız kısmetse oğlum da çoban olur ) şunu söyler
- oğlum allah bi deale bin defa razı olsun ( bir değil bin defa) hastaneye gidiyok sıkıntı yok, pangaya gidiyok sıkıntı yok, yola gidiyok sıkınıt yok, camiye gidiyok sıkıntı yok. şu tarlaları görüyon mu kaç senedir böyle ekin vermediydi. allah yollarını açık etsin. ( dedem 2011/10 ayda vefat etti.)
dedemden yıllardır ilk defa müslüman adam ona oy verelim dediğii duymadım.
siz şehir ahalisi , halden anlamazlar, rahatı batanlar, köylüyü sadece sözde ananlar, hak hukuk gukuk konuşuyorsunuz da
-çifçiden mal alırken ne kadar ucuza alırım diye yolma derdine giren siz
-toptan alıp ucuza mal kapatmak için marketlere akın eden siz
- kaçak internet için sokak sokak vireles açıp gezen siz
neyse diyanet olaya müdahale edecek sonra
ilahi adalaeti mahkeme adaleti sananlar ellerinde bir paket çekirdekle gitsinler ahirete. seyreyleyelim cümbüşü.
----------------------------------
kurbanlık bile bazı şartlar taşımalı. hz ibrahimin çocukları olsaydınız kırkbininiz bir ismail etmezdiniz ya...
tasarruf konusunda çok geride bir memlekette bunu bir bakanın söylemesi tuhaf. öğretmenler, anneler babalar bunu anlatmalı çocuklarına. 6 yaşında oğlum bir odadan diğerine geçerken açık olan lambayı söndürüyor.
-israf baba, israf haramdır. dere başında bile olsanız abdest alırken suyu israf etmemek lazımmış baba.
vay benim oğlum bunca katırın yanında küçük bir sıpam çok yük çekecek anlaşılan.