Evde kazak giyme kampanyası
Reklamlar
-
Birisi bu abimizle çıkıp dalga mi geçti acaba sen cobansin diye ?
Neden bu kadar cok belirtti bunu anlamadım.
Çobanlık guzel meslek aslinda da , karsindaki koyunu küçük görür, bu bir halt yapamaz dersen , koyunda firsattan yararlanır, suruden kaçar.
E tabi koyunlar eksik çıkınca da patron basar dayağı...
Su anda ne yapılabilir den daha cok , "benim fikirim daha guzel, senin fikirin daha cici, aaa arkadaş ne kadar guzel düşünmüş valla bu çocuk başbakan olurmuş" tartışılıyor ağabeyler, yapmayın etmeyin.
Yandas olmak cobanim derken koyun olmaya benzer zaten. Her fikrin her yapılanın muhalif olunacak bir tarafı vardır , eleştiri her zaman iyiye goturur.
Ancak ben şimdiye kadar hiç kuzu kuzu otlayan koyunlarin cobanina bir beceri, bir huner kazandırdığını görmedim.
Ama belki çoban ağabeyimiz görmüştur ne diyeyim
Reklamlar
-
yıllarca bir usta söyledi durdu. küresel emperyalizm, siyonizm ve onun uşakları dünyayı sömürüyorlar diye. adamı iktidardan dincisin, atatürk elden gidiyor diye indirenler memleketi soydu soğana çevirdi. komutanlar bankara müdür oldular. holdinglere danışman. sonra o holdingler battı o bankaların içi boşaltıldı. oysa o adam cumhuriyet tarihinin en iyi bilançosunu sadece 6 ayda gerçekleştirmişti. bu gün dahi hayallerine bile ulaşacak cesarette ne yandaşı! ne muhalifi var. dert belli. muhalefetin sebebi de. sakallı diye bir bakana iran bakanı olsun diyen kişilerin dedem de hacıydı dedikleri gün zurna zırt desin.
evet birileri çok dalga geçti çağatay. ben iki koyunu güdemedim. adamlar eşek sırtında oduna gittiler. döndüklerinde eşeğın sırtı boş onların ıse yülzerinde muzip bir gülümseme olurdu. ben onlarla geçmedim hiç dalgamı. başarıyı kıskananlar ya iftira atarlar ya görmezden gelirler. kıskanıp da konuşmayanı yada dalga geçmeyecek kadar adamını görmedim henuz. mesela siz bile maytap a sarmışsınız mevzuyu bir de sürüden koyun kaçmaz çoban olaydınız bilirdiniz. sürüden ayrılanı kurt kaparmış.
sayın başbakana e posta attım. enerji bakanı tavsiye vereceğine bize kazak göndersin diye. cevap gelirse ben size haber veririm.
not: kazak nasıl örülür dersi verilir.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
ortadadogulu adlı üyeden alıntı
yıllarca bir usta söyledi durdu. küresel emperyalizm, siyonizm ve onun uşakları dünyayı sömürüyorlar diye.
bu sizin ustanın söylediğini 90 yıl önce ulu önder Mustafa Kemal Atatürk söylemişti hatırla.. Siz O büyük insana bile tukaka demekten geri kalmadınız.. Şimdi tutmuş ulu önderin lafını bana satanı övüyorsunuz.. Sakallı bakanımıza gelince, hatırla yaz döneminin sonunda doğalgaza %25, elektriğe%20 zam geldiğinde doğalgaz zammı yakana gelir yakmayana gelmez demişti fütursuzca.. Sevgili ortadoğulu arkadaşım bak şimdi ; sen bu adamın bu lafını hazmedebiliyorsan, toplumu aşağılamasını içine sindirebiliyorsan seninle hiçbir konuda tartışmaya girmem.. Ama içinde insan olan.. TÜRK olduğunu unutmayan her insan evladı bu lafa tepki göstermelidir..
Şu eşeğin sırtı şimdi boşaltılıyor emin ol.. Yaşadığım mahalleye gelirsen eğer görürsün 20 yaşında 300 bin TL lik otomobillere binen dini bütün arkadaşlarımızı!!!
Not: Mekan Kısıklı-Çamlıca
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:36 ----------
Bir ekleme daha.. Sizin usta dediğiniz rahmetli Erbakan dan bahsediyorsun sanırsam.. O değerli bir bilim adamı ve ciddi bir trilyoncuydu.. Hala cevaplanamayan sorular var.. Allah kimsenin üzerinde KUL HAKKI ile diğer tarafa göçmesini nasip etmesin..
Ama adamlığını şimdikilerle kıyaslamak bile ruhuna büyük saygısızlık olur..
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
Âşa , kimseyle dalga geçmek ya da aşağı görmek için değildi yazdıklarım. Sadece bu çobanlık mevzuu üzerinde biraz fazla yoğunlasip kendinizi kutuplastirdiginizi belirtmek istedim.
Yazarken bu söz ile bir karşılık vereceginiz aklıma geldi.
Ancak ne söylemek istediğimi anladınız diye umuyorum.
Ben şiddet ile eleştiriden degil, eleştirerek duzeltmekten yanayım.
Her insanın aynı haklara sahip olduğu bir dünya bir kimsenin çıkarı olsaydı rahatlıkla var edilebilirdi diye düşünürüm hep ben .
Biraz önce kendi başıma gelen bir olayi anlatayım ve daha fazla uzatmayayim, yoksa okunmuyor cok uzun yazı.
Biraz önce Sgk daydim. Veznelere küçücük birer cam koymuşlar ve her gelen eğilip buzulmek zorunda kaliyor.
Bakın dedim arkadaşlara , kimse itiraz edebiliyor mu hiç borca harca ?
Ilk önce vergimizle maaş alan insan karşısında eğilip bukulmeyi, sonra da yalvarmayi öğreniyoruz. Sira ile olunca kimseye yanlış bile gelmiyor.
Böyle bir durum işte icinde bulunduğumuz. Sindiriliyoruz ve eleştiri hakkımız koreliyor..
-
Sindirilmek baştan başlıyor.. Bunu anlatmaya çalıştım.. Başbakana dert anlatmaya çalışan adam bizzat başbakan tarafından azarlanıyor, adamın canı yanmış ama anlayan kim.. Başbakan yıllarca ezildiğini, hor görüldüğünü iddaa ediyor.. Peki empati yapıyormu acaba? O adamcağıza ve annesine söylediği lafları içine sindirebiliyor mu?
Devlet memuru ile kavganın alasını da ettim.. İşini yapmayan her adamla edeceğim de.. Dün akşam bilen bilir, çamlıca tünelden çıkınca yol birinci köprüye sonraki sapak da kadıköy istikametine döner.. İşte kadıköy yönünde arabalar o viyadük'ümsü yerde çift sıra yaptıklarından dolayı bırakın bir başka otomobili, ben motorla bile zor geçtim.. Yolun yarısında iken o yola ambülans ın girdiğini farkettim sirenlerinden.. Sonra bir baktımki, köprü yolu katılımını polis tutuyor ki diğer taraftaki trafiği rahatlatıyor.. Peki olabilir dedim, polisin yanına gittim.. Memur bey yol tıkalı ve bir ambulans bu tarafa geçmeye çalışıyor dedim. Ne derse beğenirsiniz? "Ambulans mı? İyi gelsin" dedi çevirdi kafasını.. Ölürmüsün öldürürmüsün? Ulan bir kişi o aracın içinde can çekişiyor belki kaybedeceği 10 sn hayatına mal olacak.. Sorun burada polisin tutumunda değil.. O, o kadar sindirilmiş bir karakter ki böyle bir durumda insiyatif alıp o yolu açmaktan aciz..
İşte böyle bir toplum olduk biz ne yazık ki.. Yazıklar olsun diyorum bizi bu hale getirenlere..
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
Biri der yok kazak giyin doğalgazı kısın,diğeri der benzin pahalıysa bisiklet kullanın.
Al birini vur ötekine.
Sayın bakan öneriden önce şu sakalı bir kesseniz.
Bilirsiniz devlet dairelerinde veya özel işletmelerde sakal uzatmak yasaktır.
Ha dini olarak sünnettir falan derseniz,
Koskoca İslamiyet bir sakala mı kaldı?
Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. (Hz. Muhammed(s.a.v))Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur.(M.K.Atatürk)
-
değerli dreamkiller #55 de yazmış olduğum yazının son paragrafına bakarsanız eğer bakanın düştüğü komik duruma değindim. bu sözü söyleyecek olan kişinin bakan olması yakışıksız bir durum. tarım bakanı da ekmek yoksa pasta yiyin der mi bir gün bilemem. fakat bu adamlar için ve bu adamlar üzerinden dini kullanarak oy topladılar dini kullanarak kendi cukkalarını doldurdular sözü hoşuma gitmiyor. birincisi ülkücüsü de solcusu da komünistim diyeni de atatürkçüyüm diyeni de islamcısı da şu anki hükümete oy vermiştir. dile kolay yüzde 50 üzeri bir oy. ha derseniz ki oy verenlerin tamamı dini duyguları ağır basanlar. o zaman memleketi kutuplaştıran siz olacaksınız. oy verenler dini duyguları ağır basanlar vermeyenler dini mevzuları önemsemiyenler olarak. bu görüşünüz sonuna kadar yanlı ve yanlış. bu yanlışı necmettin erbakan ın çevresindekiler vakti ile yaptılar. benim karşı durduğum asıl nokta budur. yoksa doğalgaz pahalı bilader ısınma sorunu gerçek manada var. asgari ücret gerçek değerin altında. sosyal adaletsizlik almış başını gitmiş. bunları görmemek için kör olmak gerek. fakat bunun sebebini sadece hükümetlere yüklemek olmaz. hele dini kullanarak bu duruma getirdiler demek insafsızlıktır. kredi ve faiz bir memleketin ekonomisini çökertmenin en etkili yolarından birisidir.
bkz: ev fiyatları normal değerinin kat be kat üzerinde dir. şerefeler aldı başını gidiyor. sebebi kredi çekebilme gücüdür. 90 bin liralık bir evi kredi ile satılabildiği için 170 bin tl ye kadar fiyatlayabiliyorlar. bir kişi 170 bin tl lik bir evi almak için 100.000 tl peşin verse 70 bin tl için 40 bin tl gibi bir faiz ödüyor. benim cebimde zaten 40.000 tl para var. ve ben 60.000 liralık bir ev almak istesem sadece bu kredi meselesi sebebi ile evin fiyatı 100.000 tl ye çıkıyor ve 60.000 tl borç almam gerekiyor. onu verecek babayiğit nerde ?
bkz: otomobil fiyatlar gerçek değerinin üzerinde. sebep vergiler. vergilerin konulma sebebi ise belli. faiz sebebi ile parasız ekonomi. nakit yok. kredi kartları internet ortamında nakit havalaler. basitçe yüzeysel anlatyıyorum detaylara girip mevzu hakkında fikir sahibi olmayanları bunaltmayalım. siz meseleye hakimsiniz.
akaryakıt fiyatları , asgari ücret, vs.vs.
neyse eğer bu hökümet dini sebeplerle iktidar olduysa hakikaten bu memleketin yarısından fazlası islam devlti istiyorlar. geri kalan yarısı zaten bölük pörçük manası çıkar. ben bu manayı doğdu bulmuyoprum o kadar. ve sizlerin de hükümeti bahane edip islami değereleri küçültür ifadelerinize tavırlıyım mevzuu budur.
sadet: kazak giyin diyen bakana şu hikayeyi anlatmak gerek:
Bir gün büyük imam imamı Azam''ra' babası bir çocuk getirir ve çocuğunun çok bal yediği için her tarafının yara içersinde kaldığını, şifanın ALLAH''cc' dan olduğunu, çocuğunu okumasını rica eder.
İmamı Azam''ra'' çocuğun babasına dönerek, 4o gün sonra gelmelerini ister.
Baba çaresiz geriye döner ve tam 40 gün sonra büyük imama gelir.
Ebu hanife, büyük imam çocuğa dönerek, başını okşar ve der ki:''Bir daha bal yeme evlatım'' der, çocuk ta olur amca yemem der.
Çocuğun babası şaşkın, imamı Azam ebu hanefiye:''4o gün evvel bu dediklerini deseydin ya'' der.
Ebu hanife hazretleri bunun üzerine:''40 gün evvel ben bal yemiştim, eğer o gün deseydim sözümü dinlemez bal yemeye devam ederdi,ben tam 40 gün bal yemedim bi iznillah çocuğun bir daha bal yemeyecek ve vucutundaki yaralar kapanacak''der.
Gerçekten de çocuk bir daha bal yemez veyaraları kapanır.
Kıssadan hisse
-
sadet: kazak giyin diyen bakana şu hikayeyi anlatmak gerek:
Bir gün büyük imam imamı Azam''ra' babası bir çocuk getirir ve çocuğunun çok bal yediği için her tarafının yara içersinde kaldığını, şifanın ALLAH''cc' dan olduğunu, çocuğunu okumasını rica eder.
İmamı Azam''ra'' çocuğun babasına dönerek, 4o gün sonra gelmelerini ister.
Baba çaresiz geriye döner ve tam 40 gün sonra büyük imama gelir.
Ebu hanife, büyük imam çocuğa dönerek, başını okşar ve der ki:''Bir daha bal yeme evlatım'' der, çocuk ta olur amca yemem der.
Çocuğun babası şaşkın, imamı Azam ebu hanefiye:''4o gün evvel bu dediklerini deseydin ya'' der.
Ebu hanife hazretleri bunun üzerine:''40 gün evvel ben bal yemiştim, eğer o gün deseydim sözümü dinlemez bal yemeye devam ederdi,ben tam 40 gün bal yemedim bi iznillah çocuğun bir daha bal yemeyecek ve vucutundaki yaralar kapanacak''der.
Gerçekten de çocuk bir daha bal yemez veyaraları kapanır.
Kıssadan hisse
kusura bakma da bu kadar saçma bi hikaye hiç dinlememiştim sabah sabah sesli güldüm...
şimdi sigara içen bi doktor ciğerleri sigaradan iflas etmek üzere olan bi hastaya sigara içme demek için 40 gün sigara içmemesi mi lazım...
-
erro: gülmek de serbet düşünmek te.
-
erro: gülmek de serbet düşünmek te.
öyle şükür, şimdilik...
bu bahsettiğin bi düşünce değil, yaşanmış bi olay gibi aktarılmış...
-
anlatılmak istenen şey şudur. kendi yaptığınız şeyi başkalarına yapma diye tembihlerseniz sözünüz tutulmaz. birşeyi yapma yada yap diye tembihlemeden önce kendi icraatınızla ona örnek olmanız gerekir. bal yeme diye tavsiyede bulunmak için 40 gün beklenilmesindeki hikmet ise balın vucuda sağladığı faideler 40 gün boyunca sürdüğü düşünülür. imamı azam bu nasihatte bulunmadan önce bala ait tüm etkinin vucuttan yokolmasını beklemiş ondan sonra bu nasihatte bulunmuştur. akciğer kanseri olmadan da insanlara sigara içmeyin diye nasihatlerde bulunulur. lakin kanser bu fışkı ya devam etmenin sonucudur. kanser olmadan önce sigara içern bir babanın çocuğuna sigara içme oğlum diye tavsiyede bulunması acizlik olmaz mı? hergün iki tek atan adamın yeşilay reklamında oynaması ne kadar etkili olur. bu ve buna benzer örnekler çoğaltılabilir. ( olay yaşanmaış olarak anlatılır çünkü birçok sağlam kaynağa göre yaşanmış bir olaydır )
-
anlatılmak istenen şey şudur. kendi yaptığınız şeyi başkalarına yapma diye tembihlerseniz sözünüz tutulmaz. birşeyi yapma yada yap diye tembihlemeden önce kendi icraatınızla ona örnek olmanız gerekir. bal yeme diye tavsiyede bulunmak için 40 gün beklenilmesindeki hikmet ise balın vucuda sağladığı faideler 40 gün boyunca sürdüğü düşünülür. imamı azam bu nasihatte bulunmadan önce bala ait tüm etkinin vucuttan yokolmasını beklemiş ondan sonra bu nasihatte bulunmuştur. akciğer kanseri olmadan da insanlara sigara içmeyin diye nasihatlerde bulunulur. lakin kanser bu fışkı ya devam etmenin sonucudur. kanser olmadan önce sigara içern bir babanın çocuğuna sigara içme oğlum diye tavsiyede bulunması acizlik olmaz mı? hergün iki tek atan adamın yeşilay reklamında oynaması ne kadar etkili olur. bu ve buna benzer örnekler çoğaltılabilir. ( olay yaşanmaış olarak anlatılır çünkü birçok sağlam kaynağa göre yaşanmış bir olaydır
)
elbette dediğin gibi nasihatte bulunanın dediği şeyi uyguluyo olması lazım, olay yaşanmış bir olay ise garibim çocuk dediğin şahsın o gün bal yediğini nerden görecek de vay efendim sen bal yediğin halde bana nasıl bal yeme diyebilirsin diyecek...açıkçası mantık sınırlarını zorlayan bir hikaye, rivayet dense daha uygun...açıkçası mantıklı da olmadığı için pek inanılacak tarafı yok benim için..ama olay dediğin gibi nasihatı verenin uygulamasına yönelik bi olay ise daha güncel öyküler verilmesi lazım...40 gün müş balmış boş beleş işler açıkçası..
sağlam kaynak istiyosan aşağıdaki hadis i şerife ve kaynaklarına bakmanı tavsiye ederim...
"allah ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.” (müslim, buhari 97/24, iman 302; hanbel, 3/1)
buhari üzerine daha sağlam bi kaynak değildir herhalde seninki? yani kaynağın sağlam olmasını belirtmek bir argüman değil...bunu sadece kaynak göstermene örnek verdim..hadis in müteşabbih olduğunu iddia edersen de çok uzatabilirim mevzuyu gerek yok, konu dışı
-
konuyu farklı bir mecraya taşıyorsunuz. açıklaması ile verseydiniz çok daha iyi olurdu. müteşabih ne demek bilmeyenler farklı algılayacaklardır. ayrıca benim bahsettiğim bir hayat hikayesinden alıntıdır.hani hatıralar gibi. anlaşılması gereken şeyler içerisinde kişinin kendi prensiplerinin olması gerektiği meseleside vardır. bal olmaz reçel olur, reçel olmaz pekmez olur ne farkeder ki. zaten mesele iyice yoldan çıktı başka konulara gidiyor. gerek yok. bir ara görüşelim bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.
lcw de kazak 29.90
defacto: 19,90
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)