Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

fotoğraf makinesi yardım (nikon d5100)

REKLAM ALANI
    dogus2006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400 UG
    Hocam şartmı dslr. Sizin yerinizde olsam kompakt bir fujifilm alırdım 24-720 objektifli bir makine düşünün ve fiyatı 1500 lira.
    Aşk tutkuyu ortaya çıkarmasaydı o 2 tekerin üzerinde gitmezdim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    srknbdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki kle 500
    Alıntı dogus2006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam şartmı dslr. Sizin yerinizde olsam kompakt bir fujifilm alırdım 24-720 objektifli bir makine düşünün ve fiyatı 1500 lira.
    illada dslr fotoğrafa meraklıyım geliştirmeyi düşünüyorum
    bi gaza bassam googlede arasan bulamazsın

dogus2006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400 UG
    Benim söylediğim fujifilm finepix hs30 modeli dediğiniz nikondan çok daha üstün makina hemde objektif derdinizde olmayacak 24 mm - 720 mm arası objektifi var. Araştırırsanız daha detaylı bilginiz olur nikondan kullanım farkı yok.
    Aşk tutkuyu ortaya çıkarmasaydı o 2 tekerin üzerinde gitmezdim

alsonkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati M696
    bu arada canon eos 650d yi de onerebilirim ilk makinem 500d olmustu cok memnun kalmistim lens olarakta yaninda 18-135 oneririm guzel bir ikili oluyor bence yada biraz daha butce ayirabilirsen canon eos 60d yi oneririm suan kullandigim dslr bana yetiyor bundan sonraki hedefim de canon 5d mark3 dslr olayida motosiklet gibi yavas yavas cc yukseltmek gerekiyor

Motosikleti
    kawasaki kle 500
    Alıntı dogus2006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim söylediğim fujifilm finepix hs30 modeli dediğiniz nikondan çok daha üstün makina hemde objektif derdinizde olmayacak 24 mm - 720 mm arası objektifi var. Araştırırsanız daha detaylı bilginiz olur nikondan kullanım farkı yok.
    o makinaya bi ara bende niyetlenmiştim. hatta teknosadaki eleman önce zoom şov sonrada makro şov yapmıştı bana, onun üzerine baya bi dolaştım forumlarda pek önerilen bi makina değil.

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı alsonkaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arada canon eos 650d yi de onerebilirim ilk makinem 500d olmustu cok memnun kalmistim lens olarakta yaninda 18-135 oneririm guzel bir ikili oluyor bence yada biraz daha butce ayirabilirsen canon eos 60d yi oneririm suan kullandigim dslr bana yetiyor bundan sonraki hedefim de canon 5d mark3 dslr olayida motosiklet gibi yavas yavas cc yukseltmek gerekiyor
    Ben de 60d sahibiyim. Şimdilik 18-135 kullanıyorum. 50mm 1.8f sattım 1.4 planlıyorum. Bir de antika 90-300'üm var.
    Siz de highlight problemi yaşıyor musunuz? Bir 600d ile karşılaştığında , aynı ayarlarda aynı odak noktasında beyazlarda daha çok patlama yapıyor. Hiç karşılaştırdınız mı?

Giriş seviyesi için 600d'yi tavsiye ederim. Video çekiminde auto zoom olmamasına rağmen (var da yok gibi), zaten video çekiminde manual zoom benim tercihim olur. Hem auto zoom her zaman başarılı olmuyor. Hem de sesli kayıt yaptığınızda motorun sesi çok fazla duyuluyor rahatsız ediyor. Manual zoom hem sessiz hem daha hızlı alıştığınız zaman.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Motosikleti
    kawasaki kle 500
    valla dediklerin iyi hoşta bütçeyi zorlar onlar

şimdi baktımda eos 60d ye body fiyatı 5100 ün 18-55 li fiyatı

Alıntı srknbdm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla dediklerin iyi hoşta bütçeyi zorlar onlar

şimdi baktımda eos 60d ye body fiyatı 5100 ün 18-55 li fiyatı
    Eğer fotografa yeni başlıyorsanız , öncelikle 18-55'den daha geniş aralıklı bir lens almanızı tavsiye ederim.
    18-135 olur 18-105 olur.
    Çünkü başlangıç derecesinde en büyük sorun bence üşengeçlik.
    Gezerken yanınızda birkaç objektif taşımayacaksınız. Uzak çekeceğim birini takayım olmadı diğerini takayım demeyeceksiniz.
    Hobinizi geliştirdikten sonra iyi bir çanta ve çeşitli objektiflerle fotografçılığınızı ilerletebilirsiniz.
    Ama öncelikle bir çanta tek objektif ile sürekli gezip herşeyi fotograflamak yetiyor.
    Bunun yanına daha sonra 50mm bir sabit objektif de tavsiye ederim.
    Unutmayın objektifin içindeki mercek sayısı arttıkça kalite düşüyor. sabit lensler en kalitelilerinden.

Canon'da IS , Nikonda VR objektifte olursa olmazlardan. Çok farkettiriyor.

Bunlar dışında hangi marka hoşunuza daha çok gidiyorsa onu alın.
    Bana göre canonun arayüzü daha hoş , kullanması daha rahat bir makina. Tercihim canondan yana.
    Fakat değişiklik olsun diye sonraki makinam nikon olabilir.
    srknbdm bunu beğendi.
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Motosikleti
    kawasaki kle 500
    ikinci el bir makine buldum. 1 aylık nikon d5100 daha bir aylık faturasının bile resmini çekmiş koymuş. fiyatı çok uygun, 1 aylık makinede bi sıkıntı yoktur heralde zaten 2 yıl garantiside var ama sonuçta mesafeli bi alışveriş sizce sıkıntı olurmu?

Motosikleti
    Ducati M696
    1 aylik bir makinede bir sorun olmaz normalde tabi duzgun kullanildiysa

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:32 ----------

Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de 60d sahibiyim. Şimdilik 18-135 kullanıyorum. 50mm 1.8f sattım 1.4 planlıyorum. Bir de antika 90-300'üm var.
    Siz de highlight problemi yaşıyor musunuz? Bir 600d ile karşılaştığında , aynı ayarlarda aynı odak noktasında beyazlarda daha çok patlama yapıyor. Hiç karşılaştırdınız mı?

Giriş seviyesi için 600d'yi tavsiye ederim. Video çekiminde auto zoom olmamasına rağmen (var da yok gibi), zaten video çekiminde manual zoom benim tercihim olur. Hem auto zoom her zaman başarılı olmuyor. Hem de sesli kayıt yaptığınızda motorun sesi çok fazla duyuluyor rahatsız ediyor. Manual zoom hem sessiz hem daha hızlı alıştığınız zaman.
    50mm 1.4f gercekten cok guzel bir lens benimde hedeflerim arasinda bende 28-135 kullaniyorum ve sigma 10-20 3.5f lensim var highligt problemini bir karsilastirma yapmadan soyleyemem benim dikkatimi cekmedi karsilastirma yapmadigim icin ama eger turkce kullaniyorsaniz makineninizi menu ye girin ozel islevler adinda bir bolum var en sagdan 2.bolum orada goruntu secenegine girip ordan da vurgulu ton onceligini acip tekrar karsilastirma yapmanizi tavsiye ederim eger yaptiysaniz zaten bunu bende en yakin zamanda karsilastirip sizi haberdar ederim eger ingilizce kullaniyorsaniz highlight tone priority diye gecer bu secenek

Motosikleti
    kawasaki kle 500
    1 aylik bir makinede bir sorun olmaz normalde tabi duzgun kullanildiysa

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:32 ----------

50mm 1.4f gercekten cok guzel bir lens benimde hedeflerim arasinda bende 28-135 kullaniyorum ve sigma 10-20 3.5f lensim var highligt problemini bir karsilastirma yapmadan soyleyemem benim dikkatimi cekmedi karsilastirma yapmadigim icin ama eger turkce kullaniyorsaniz makineninizi menu ye girin ozel islevler adinda bir bolum var en sagdan 2.bolum orada goruntu secenegine girip ordan da vurgulu ton onceligini acip tekrar karsilastirma yapmanizi tavsiye ederim eger yaptiysaniz zaten bunu bende en yakin zamanda karsilastirip sizi haberdar ederim eger ingilizce kullaniyorsaniz highlight tone priority diye gecer bu secenek
    benim daha elime dslr almışlığım yok
    ama çabuk çözerim. meraklıyım ve kendime güveniyorum

Motosikleti
    Ducati M696
    Alıntı srknbdm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim daha elime dslr almışlığım yok
    ama çabuk çözerim. meraklıyım ve kendime güveniyorum
    cozersin basit bisey ya duzgun kullanildiysa derken demek istedigim aslinda su hor kullanilmamis olmasi meraktan lensi cikartip icine parmak sokmamak yada ayna kirlenmis mi diye bakip peceteyle silmeye calismak onun disindaa genelde 1 aylik makinaya bisey olmaz da yeni alinca merakten cok kurcalanir kendimden biliyorum

Highlight tone priority de bir çözüm değil. Ayrıca ben isoyu 200den başlamak istemiyorum genelde 100 iso çekerim. Ki highlight probleminin gündüz güneşinde olduğunu varsayarsak. Güneşli havada karlı bir tepeyi çekerseniz 60d'de heryer bembeyaz çıkıyor. 600d'de hatlar daha belirgin. 60dnin daha üstün bir makine olmasına rağmen. Benim odaklamamda bir sorun olabilir düşüncesiyle başkasına da gösterdim sonuç aynı. Bir de siz deneyin. Bu makina made in japan. Adamlar sürekli kapalı hava yağmur için mi yapmışlar acaba diye düşünmeden edemiyorum

D90 kullanıcısı olarak D5100 yerine Canon 500D 550D tavsiye ederim. Fazladan para vermeye gerçekten gerek yok.
    Sen neden D90 aldın diyeceksin ki tek sebebim elime oturması, yoksam 450D neyime yetmiyor.

500D alıp artan paraya Tamron 17-50 bile alınabilir.
    Ama başlangıç için 500D ile 18-55 II veya III öneririm, makineyi kullanmayı iyice öğrenene kadar aradaki fark önemli değil.
    D5100 modeline ise AF motoru sebebiyle soğuk bakıyorum.

130'u_gördüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS & Kanuni Windy S
    Aldınızmı makine ? 1 aylık 2.el dediğiniz makinenin fiyatı neydi ?

Nikon d5200 çıktığı için 5100 fiyatları git gide ucuzlayacak eğer 1-2 ay beklerseniz şimdiki fiyatların çok daha altına alırsınız 5100'ü
    Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...

Motosikleti
    2013 S1000RR Hp4
    5D1/550d+24-105 tavsiye ederim. Alternatif olarak D5100,Pentax K52s alınabilir.

kardeş yazıları okudum madem fotoğrafa meraklısın ve kendini geliştirmeyi düşünüyorsun hiç d5000 lerle felan uğraşma d5100 alırsın yarın bir gün kendini geliştirdiğin zaman o makine yetmeyecek sana yenisini alacaksın. 1500-1600 tl ye en iyi makine nikon D90 hayyam pasajına gideceksin ordan yurt dışından getirteceksin garantiyi dert etme nikon olsun canon olsun öyle kolay kolay bozulmaz. ben 4 yıl önce bu işe ilk başladığımda ikinci el fujifilm compact makine ile başlamıştım 400 tl ye almıştım sonradan 5 makine değiştirdim şimdi Nikon d300s kullanıyorum 3600 tl lik makine ama yetiyomu diye sorarsn buda yetmiyo bana o yüzden D5100 e o parayı veripte parana yazık etme ben acıyorum. ha birde 5 makinamın 5 inide ikini el aldım. daha hiç sıfır makine almadım ve çok şükür hiç birinde problem yaşamadım. satarkende nikon ve canonun 2. el piyasası hiç düşmez
    http://www.facebook.com/katrephoto

novablue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 A
    Ben de 7 senelik profesyonel fotoğrafçı ve nikon kullanıcısı olarak ctkurban arkadaşımıza katılıyorum. Hayyamdan sıfır veya ikinci el d300 veya d300s makine al pişman olmazsın. Lens olarak da sakın 18-55 ve 70-300 alma. Net fotoğraf çekemedikçe kendini suçlar veya fotoğraftan soğursun. 18-105 ve 18-135 olur. Kalite farkını bilmiyorum. Araştırıp tercihini ona göre yap. Büyük makine istemiyorum dersen de 5100 al. Ama hayyamdan al sıfor veya 2. El. Garantiyi boşver. 7 senedir sadece 2 nikonum oldu. Henüz bozulmadı. Elimdeki d300 ü satıp d800 alıcam ama bunu da satmaya kıyamıyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Ben 899 tl'ye nikon d3000 aldım 18 55 lensle.Şimdilik acemi olduğumdan makina hakkında pek yorum yapamıcam.

dtahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 S 2013 / Pcx 2019
    Arkadaşlar ilk mesajlarda cevap yazmıştım. 3 aylık d5100 satıyorum. Faturalı garantili. Tüm aparatlarıyla. Shutter:300. İsteyen özelden mesaj atabilir.1200 tl.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)