Gece gece yapılırmı şimdi bu.
Normalde sevmem ama gece gece resimleri görünce haliyle insanın ilgisini çekiyor
Pek aradığım bi lezzeti yok, baharatlı bişey işte İstanbulda gruba ayak uydurmak adına bikaçkez tatmışlığım var hepsi iğrençti sonlanmadan çöpü boyladı ( üstelik iyisi iddiasıyla tattırıldı )
Ama Bursada, Setbaşı "bendensinin eski yerinde", Mudanyada...bikaçkez yemişliğim var, hepsi muhteşemdi
Birde Bursa Kayapalı otelin lokantasında bir işkembe içmiştim sabaha karşı abooooovv o ne lezzetti ömür boyu unutmam Istanbuldan çıkıp çorba içip dönerim okadar
Yinede kokoreç; ayvalık tostu falan gibi uydurmasyon fastfood özentilerinin hepsinden kraldır /// inegöl, akçabat, tekirdağ... ... herhangi köfte çeşidinin yanında bi hiçtir benim gözümde
( olabildiğince pratik ekmek arası et kıyası yapmaya çalıştım, ayrıca dehşet acıktığımın farkına vardım )
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
mok mok yemekten hoşlanıyosunuz felan diyenler kokoreç kalın bağırsak ürünü değil ince bağırsak tan yapılıyor ben mi yanılıyorum kendimden şüpelendim :D ayrıca güzel bi yerde yenildiğinde yedikçe yiyesi gelir insanın 3 yıldır yiyorum daha önce bende yenirmi bu diyordum çok ön yargılıymışım :D
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
1,5 saatlik söve söve yaptığım yürüyüşün ardından tezgahın sağ üst köşesinde beni bekleyen parçaya ulaşıyorum.
Tak tuku taktak tıkı
Cevap veriyorum. kokoreç seven bokuna katlanır
Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
Ağlarken Sen Gülüyor Ol !
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Yok abi eziyet yeminlen eziyet yemek olsun hele kokorec olsun kendimi bildim bileli her hafta muhahhak yerim..
Gece 3-4 de uyanıp corba içmeye giderdim sehrin bir ucundan bir ucuna dahada gidiyorum
Bazıları pok yeniyor demiş o kac derecede kac kere kaynıyor sirkeye limon a batırılıyor gene yıkanıyor.. öyle seymi olurmus..
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
Kokoreç bağırsak ve çok az iç yağından yapılır , fakat zamanla bu değişmiş ve tam tersi olmuş %90 yağ ve üzerine , kokoriç desinler diye biraz bağırsak doluyorlar !!! , baharat süslemesiyle halka bol bol """kolestrol yediriyorlar , millette çok güzel deyip yiyor !!!.
Açıkçası yağ satıyorlar ve halkı kandırıyorlar , kokoriç bu değil arkadaşlar !!! bu yağ , yağ !!!, sağlığımızla oynuyorlar !!!.
" Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.
BİLGİ GÜÇTÜR
Sabah sabah canım çekti... Pöffff..........
Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.
Teşekkürler Kötayalı abim :D
Değmezmi yaa Bursanın en iyilerinden birisi.Altıparmak taki kokoreççi. Son parça kalmış,tezgah felan temizlemiş,dükkanı kapatmaya hazırlanıyodu.1 dk. geç kalsam onu da bulamayacaktım. Ordan taksiye biner Çekirge deki Bekire giderdim ama oranın da garantisi yok tabii ki o saatte. Hee bu arada motoru yıllık bakıma verdiğim için bütün yolu yürüdüm...
Ulem Özcan alemsin.
Surasinin kokoreçi iyi, burasinin kötü gibi mevzular aslinda genellikle psikolojik.
Neden derseniz,
bu kokoreç denilen mereti aslinda genellikle bir iki kisi sarar.
Bütün kokoreççilerde oradan alir satarlar.
Yani aslinda hemen hepsi aynidir ama birilerinin daha iyi yaptigi inanci yerlesmistir toplumda.
Aslinda aralarindaki fark pisirme ve sunum olarak da özetlenebilir.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Onu bunu bırakında hafta sonu bi Turna balığı yedim tadı ağzımdan hala gitmedi.
Havalar ısınsın alayınızı takıp peşime götürücem.
Küçük bir köy lokantası çok güzel biyer. Organik balık Sobasıda var üstünde ekmek kızartmak ayrı bir zevk. Fiyatlarda bedavadan az pahalı.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
Koko yenmez yanında yatılır türden benim için ,
fakat Adana ya geldiğimden beri sıklıkla karşılaştığım ,şırdan , mumbar gibi yiyecekleri gördükten sonra koko ya bakışın değişecektir,
kokoreç ince bağırsakdanmı yapılıyordu ? ben dalakdan diye biliyordum
http://www.youtube.com/watch?v=ENLGw8Af_Ts
Canım çektiii.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:40 ----------
http://www.youtube.com/watch?v=d_PlSy7yqTo&feature=endscreen&NR=1
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)