Asayiş Ekiplerine Trafik Cezası Kesme Yetkisi Verildi !
Reklamlar
-
Kime rüşvet alıyor dedim? Kime çorbacı dedim? Yazmadığım şeyler hakkında itham edemezsin. ETTİRMEM. Başka ne şekilde konuşacakmışsın çok merak ettim açıkçası.
Madem forum bilgi alış verişi için, madem fikir paylaşmak için ben de fikirimi düşüncemi paylaşırım. Sen askerin ne iş yaptığını biliyor musun? Ne şartlar altında çalıştığını? 6 ay 7 ay evinden uzak kaldığını? Senin gibilere sorsak asker lojmanda bedava oturuyordur. Buraya senin karşına gelen yok! Konuya sonradan gelen sensin. Yazdıklarının cevabını sindiremeyeceksen talcid al ve forumda bu konuya bakma bu kadar basit!
Reklamlar
-
Onurkahraman adlı üyeden alıntı
Admine sesleniyorum, burada polis, devlet karalaması yapılacaksa kapatsın konuyu, herkes kendi ideolojisini kendine saklasın
Burda polis , devlet karalaması yapılmıyor....
Öyle bir yazı görmedim...
Nerde gördüysen alıntı yapın bizde görelim....
Sadece işleyişin üzerine konuşuyoruz....
Neyin yanlış neyin doğru olduğunu da konuşamayacaksak neyi konuşacağız?...
Düz koyun mantığıyla mı gidelim...
Herşeye HEEE mi diyelim....
Bunların konuşulmasındaki rahatsızlığınızı anlamaya çalışıyorum....
Bir kaç sebep geliyor aklıma ama yok artık, okadar değildir diyorum....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Kimin neyi kastettiği açık.. üzerine alınması gereken alınsın.. konuyu baştan okursanız anlarsınız
-
Kimin neyi kastettiği açık.. üzerine alınması gereken alınsın.. konuyu baştan okursanız anlarsınız
Kimsenin bişey kastettiği yok...
Herkes açıkça görüşünü yazmış....
Burda yazılanı üzerine almana gerek yok....
Ha alırsan da o senin bileceğin şey...
-
Süper Moderatör (BBRR)
Onurkahraman
Hassasiyetini anlamakla birlikte. yasakci' zorba dusunceyi anliyamiyorum.. (Admin bu konuyu kitle!!!!!)
Belki sana hic denk gelmemis olabilir ama trafikte arac kullanip 10 senelik tecrubesi olup polise rusvet vermeyen kac kisidir. daha 1-2 yil once karakolda mersinde uyusturucu satisi yapilmiyomuydu. karakola gelene kameralarin onunde olduresiye dayak atilmiyomu...bunlar olmuyoda biz bunlari uyduruyomuyuz. ornekler cogaltilabilir.
kimse genelleme yapip hepsi boledir dememis zaten hepsi bole olsa o ulkede yasanmaz ..
bu sadece bizim ulkemize ait bir hastalikta degil zaten.
Gelelim toplum polisinin trafige bakma olayina
benim bildigim veya gezdigimde denk geldigim tum ulkelerde trafige bakan ayri bir birim var. zaten oylede olmali her birim kendi icinde uzmanlasmali.
daha bu yaz sahit oldugum bir durum bu konunun en iyi aciklamasi bence .
Marmariste hemen hemen herkesin tanidigi bir trafik polisi abimiz geldi tam benim dukkanin karsisinda uygulama yapiyor. bizde onun tam yaninda oturup seyrediyoruz tiyatro gibi. bize dondu dediki yillarin bize verdigi bir meleke var bakin daha durdurmadan kimin ehliyeti var kimin yok kimin belgesi eksik size soyleyecegim dedi .
hakkatende yaklasik 10-15 arac ve motosikleti daha durdurmadan eksiklerini dogru tahmin etti.
oraya narkotikten bir arkadas koysaydik yuzune bakarak bir sey saklayip saklamadigini veya uyusturucu etkisi altinda olup olmadigini dogru tahmin ederdi.
bir konuda uzmanlasmak bence en iyisidir. dunya uzerinde kabul goren sistem zaten budur. bence isi basindan askin , hali hazirda sayi olarak kendi bransina yetemeyen toplum polisine bir angarya yuklenmistir.
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
İş üzerinde uzmanlaşmak hakkında bir video izlemiştim. 30-35 yaşlarında bir arkadaş ülkeyi çok güzel çözmüş. 1 saat videoyu tamamen yazmayayım ama Barış bey'in dediğine örnekleme yapayım. Adam diyor ki; yurt dışında bir insana bir iş verirler. O insan o işte yıllar içerisinde uzman olur. Eğitim alır. Tazeleme eğitimlerine katılır. Örneğin bir kalemi masaya sürekli bir şekilde vurduğunuzu düşünün. Belki 1 sene aynı noktaya vuramayacaksınız belki de 2 sene! Ama 10 sene sonra o kalemi masanın o noktasına sizden daha iyi vuran kimse olamayabilir!
Bizde nasıl iş? Eleman alımı yapılacak. Maksat örneğin sekreterlik. Gereken şartlar neler? Bilgisayar kullanabilmek, telefonlara cevap verebilmek ve belki güzel Türkçe konuşabilmek! Patron diyor ki; eh arada çay falan yapar mısın? ya da arada bir temizlik, vb. daha başka işler. Amaç ne az paraya çok işi kakalamak. Bu yapılan da budur. Trafik polisi yetmiyorsa trafik polisi yetiştir. Timler kur. Kaptırmasyon işlerle gemi yürümez. O zaman II. kaptan gitsin makine dairesinde çalışsın... Olur mu? OLMAZ...
Verdiğim örneklemeyi kendi işiniz için düşünün. Düşünme yeteneği olanlar için yazdım tabi bunları...
-
Devlet kadrosunda ki çöpçülerede ceza kesme yetkisi verilsin bari tam olsun.Devlet baba gelir kapsını buldu şimdi her yere şube açmaya başladı.Büyük ihtimalle trafik cezalarını trafiği düzenleyen ve denetim altında tutan bir faktörden çok,gelir kapısı olarak gören sayılı devletlerden biriyiz Allah bu düzenlemeleri yapan azcık akıl fikir bolca vicdan versin.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
-
Barış Şuşut adlı üyeden alıntı
Onurkahraman
Hassasiyetini anlamakla birlikte. yasakci' zorba dusunceyi anliyamiyorum.. (Admin bu konuyu kitle!!!!!)
Belki sana hic denk gelmemis olabilir ama trafikte arac kullanip 10 senelik tecrubesi olup polise rusvet vermeyen kac kisidir. daha 1-2 yil once karakolda mersinde uyusturucu satisi yapilmiyomuydu. karakola gelene kameralarin onunde olduresiye dayak atilmiyomu...bunlar olmuyoda biz bunlari uyduruyomuyuz. ornekler cogaltilabilir.
kimse genelleme yapip hepsi boledir dememis zaten hepsi bole olsa o ulkede yasanmaz ..
bu sadece bizim ulkemize ait bir hastalikta degil zaten.
Gelelim toplum polisinin trafige bakma olayina
benim bildigim veya gezdigimde denk geldigim tum ulkelerde trafige bakan ayri bir birim var. zaten oylede olmali her birim kendi icinde uzmanlasmali.
daha bu yaz sahit oldugum bir durum bu konunun en iyi aciklamasi bence .
Marmariste hemen hemen herkesin tanidigi bir trafik polisi abimiz geldi tam benim dukkanin karsisinda uygulama yapiyor. bizde onun tam yaninda oturup seyrediyoruz tiyatro gibi. bize dondu dediki yillarin bize verdigi bir meleke var bakin daha durdurmadan kimin ehliyeti var kimin yok kimin belgesi eksik size soyleyecegim dedi .
hakkatende yaklasik 10-15 arac ve motosikleti daha durdurmadan eksiklerini dogru tahmin etti.
oraya narkotikten bir arkadas koysaydik yuzune bakarak bir sey saklayip saklamadigini veya uyusturucu etkisi altinda olup olmadigini dogru tahmin ederdi.
bir konuda uzmanlasmak bence en iyisidir. dunya uzerinde kabul goren sistem zaten budur. bence isi basindan askin , hali hazirda sayi olarak kendi bransina yetemeyen toplum polisine bir angarya yuklenmistir.
Güzel kardeşim gayet hoş yazmışsın, benim derdim bu konunun başında bilmedik,olmadık,ezbere, önceden galiba polise bir garezi olanların yazdığı..
Gel gelelim ki bizim memleketimizin bürokrasisi oturmuş değil, devamlı bir şeyler değişiyor aynı eğitim sistemindeki gibi ne yapıldığı ,yapılmaya çalışıldığı belli değil.. Sana göre öylesi doğrudur, bana göre değildir, vs vs.. ben bunun derdinde değilim.. benim derdim sorun çözmek yerine suçlama peşinde olanlar.. bu konularda fikir beyan edip laf yarışına giren biri hiç değilim, ama olur olmadık yapılan suçlamalara sessiz kalamadım.. Varsa gördüğünüz bir yanlış gerekli yerlere şikayet edersiniz olur biter, 300bin adamın vebaline girmeye gerek yok... tekrar diyorum... polismiş, trafikmiş değil derdim.. olur olmaz yapılan suçlar tarzda konuşmalar.. aynı forumda hiç kullanmadığı motorlar hakkında, sanki 10 yıldır kullanıyormuş gibi yorum yapan tipler.. bu suçlama başka bi meslek grubuna yapılsa yine aynı tepkiyi verirdim..
İnsanın karakteri gereği budur, iftira atmakta yakışmıyor kimseye...
Daha fazla uzatıpta anlamıycaklara laf anlatmak hevesinde değilim.. anlayan kendini sorgular
-
Güzel kardeşim gayet hoş yazmışsın, benim derdim bu konunun başında bilmedik,olmadık,ezbere, önceden galiba polise bir garezi olanların yazdığı..
Gel gelelim ki bizim memleketimizin bürokrasisi oturmuş değil, devamlı bir şeyler değişiyor aynı eğitim sistemindeki gibi ne yapıldığı ,yapılmaya çalışıldığı belli değil.. Sana göre öylesi doğrudur, bana göre değildir, vs vs.. ben bunun derdinde değilim.. benim derdim sorun çözmek yerine suçlama peşinde olanlar.. bu konularda fikir beyan edip laf yarışına giren biri hiç değilim, ama olur olmadık yapılan suçlamalara sessiz kalamadım.. Varsa gördüğünüz bir yanlış gerekli yerlere şikayet edersiniz olur biter, 300bin adamın vebaline girmeye gerek yok... tekrar diyorum... polismiş, trafikmiş değil derdim.. olur olmaz yapılan suçlar tarzda konuşmalar.. aynı forumda hiç kullanmadığı motorlar hakkında, sanki 10 yıldır kullanıyormuş gibi yorum yapan tipler.. bu suçlama başka bi meslek grubuna yapılsa yine aynı tepkiyi verirdim..
Daha fazla uzatıpta anlamıycaklara laf anlatmak hevesinde değilim.. anlayan kendini sorgular
Ehuhehe admini görünce pustu
Vebale giren girer sen girmiyorsan başkasının girmesine müdahale edemezsin. Bana kalırsa %90'ı aynı polislerin. Zira gördüğüm 10 polisten 9 u işgüzar, iş savsaklayan, kask bile takmadan devlet motosikleti ile gazlayan, kırmızıda fol yok yumurta yokken durmayan denyolardan oluşuyor.
-
çorbacı, kebapçı... vs. harici birde kokoreççisi var
daha geçenlerde arkadaşımla sanayiye gittğimizde kokoreç yerken yaşadım. asayiş ekip arabası yanaştı, usta ile bişeyler konuştular ve gittiler. yazık adam direk bize isyan etti; "birde bunlarla uğraşıyorum, vergimi herşeyimi veriyorum sana bedava yarım ekmek vermek zorundamıyım bee" demişti. bir güzel de gidenlerin kulaklarını çınlattı
iyi örnekler azınlıkta olduğu için, böyle kötü örneklerin arasında eriyip gidiyor malesef.
-
Eh madem şikayetçisiniz ,
Toplumun tepkiyle karşıladığı, sevmediği bu tip memurları kendi arasından ayırsın..
Dışlasın... Engellesin... Mani olsun...
Bişeyler yapsın o zaman....
Oturdukları yerden hepsini aynı kefeye koymak olmaz yanlıştır demek te olmaz....
Halk olarak böyle bir yetkimiz ya da yapabilme şansımız yok....
Kendi içlerindekileri ayıklarlarsa hem polisin kötü imajı kurtulur hem de halkın polise güvenini kazanır....
Ama tabi bunu istemek lazım yapmaktan öte...
Onun için burdan konuşur dururuz...
Aynı tas aynı hamam...
Devran döner gider..
-
ero__ adlı üyeden alıntı
Ehuhehe admini görünce pustu
Vebale giren girer sen girmiyorsan başkasının girmesine müdahale edemezsin. Bana kalırsa %90'ı aynı polislerin. Zira gördüğüm 10 polisten 9 u işgüzar, iş savsaklayan, kask bile takmadan devlet motosikleti ile gazlayan, kırmızıda fol yok yumurta yokken durmayan denyolardan oluşuyor.
Senin yazdığını görünce farkettim admin olduğunu.. niye pusmuşum anlayamadım!? kimseden çekinmemi gerektircek bi sebep göremiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:03 ----------
35emre35 adlı üyeden alıntı
çorbacı, kebapçı... vs. harici birde kokoreççisi var
daha geçenlerde arkadaşımla sanayiye gittğimizde kokoreç yerken yaşadım. asayiş ekip arabası yanaştı, usta ile bişeyler konuştular ve gittiler. yazık adam direk bize isyan etti; "birde bunlarla uğraşıyorum, vergimi herşeyimi veriyorum sana bedava yarım ekmek vermek zorundamıyım bee" demişti. bir güzel de gidenlerin kulaklarını çınlattı
iyi örnekler azınlıkta olduğu için, böyle kötü örneklerin arasında eriyip gidiyor malesef.
Git kardeşim o adam bu durumdan şikayetçi olsun savcılığa, sende şahit ol, gereken yapılır memurlar hakkında.. neden çekiniyorsun? madem rahatsızsın sende...????
-
Senin yazdığını görünce farkettim admin olduğunu.. niye pusmuşum anlayamadım!? kimseden çekinmemi gerektircek bi sebep göremiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:03 ----------
Git kardeşim o adam bu durumdan şikayetçi olsun savcılığa, sende şahit ol, gereken yapılır memurlar hakkında.. neden çekiniyorsun? madem rahatsızsın sende...????
Hacı kusura bakmada sen norvec ten falanmı yazıyosun. Kimi kime şikayet ediyosun. Çorba kebab helal haram diyosunda. Bu ülkede çorba parası diye bir laf var mübarek atasözü gibi. O lafda gökten zembille inmedi kanımca.
-
Arkadaşlar trafikte kurallara uymayan bir sürücü gördüğümüzde , "trafik magandası , "kalas , "odun , "apaçi , "katil , diyenler bizler değilmiyiz !? hükümet kuralları denetlemede bir zafiyet görmüş ve "polis teşkilatının ! diğer üyelerinin bir kısmını "eğiterek !!! , buradaki zafiyeti giderme yoluna gitmiştir .
Burada anlaşılmayan veya istenmiyen nedir ki ?
Bilgi eksikliği ise ,, "eğitildikleri belirtiliyor zaten ,, sonrasında çoğumuzun bildiği bir "fahri müfettiş" uygulaması vardı trafikte !!! bunlar polis okulundan mezun olmadılar ki !! , hepimizde memnunduk !!.
Neyse bunları yazarken İngiltere 'nin bir bölgesinde trafik hizmetlerinin "özelleştirildiği , Belçika 'da bir bölgede jandarmanın özel olduğunu , hapisanelerin özelleştirildiği , hatta ordunun özeli geliyor aklıma , nasıl geleceğiz bu noktalara !! güç değil mi !? ...
" Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.
BİLGİ GÜÇTÜR
-
ero__ adlı üyeden alıntı
İşine gelmeyen yazıyor değil kardeşim, TRAFİK polisi o görev için trafik üzerine ne kadar eğitim alıyor? Asayişten devşirme Trafik polisi ne kadar eğitim alıyor? Hiç merak ettin mi? Ya da aynı eğitimin verileceğine aklın yatıyor mu? Eğitimin programı ne ? Müfredatı ne?
Adam asayiş işini bırakıp derslere girdi, sınavlara girdi de mi yapabilecek bu işi? Asayişçiler (varsa) bize de trafik polisi tazminatı, trafikçiler bizim neyimiz eksik diye yakınmayacaklar mı? Polisler arasında ayrımcılık yaratılmayacak mı?
ero dostum polis polistir, maaş karşılığında kanunun ön gördüğü görevi yapar. eğitimi görevini yapmaya yeterli olup olmadığını bizler değil amirleri taktir eder. zaten tarafik için neden ayrı bir birim var o ayrı mevzu.
haksızlığa uğrarsan mahkeme yolları açık. çok karamsar olmayın.
zaten onların açısından düşünürsen rahatsız oldukları konuda itiraz ederler. sanırım artık sendikaları da var.
-
Amma sallıyorsunuz.
Adamlar çorba barası için gırtlağınıza yapıştı sanki. İşiniz düştümü seve seve para veren millet şimdi polisley çoyba payası istiyoy moduna giriyor.
Vermeyin kardeşim. Korkmayın hiçbirşey yapamıyorlar rahat olun.
Tabii öncesinde doğru olmak lazım.
Once doğru olun rahat olun sonra kralı sizden para isteyemesin.
Yada varsa hatanız paşa paşa yazdırın cezanızı , aman abi canım abi çekmeyin adamlara
Bana en son bi çorba içelim senden artık diyen polise , etrafta çorbacımı var bi bak bakalım dediğimde , yapabildiği tek şey evraklarımı verip çektir olup gitmekti.
Gayet güzel olmuş. Cezalarıda hala adam akıllı arttırmadılar 3-5 katı arttıralardı iyiydi.
Memur geçen gün adama filmleri söküceksin yoksa bağlarım aracını diyor. Adam polise fırça atıyor bunu sökmek kaç saat sürer işim gücüm var diye.
Memurda takılırken üşenmeden başında bekledin paşa paşa söküceksin yada ben gereken işlemi yapıcam özel eşlarını al araçtan dedi.
Polis dediğin böyle olucak güçlü olucak haklı olucak kimseden tırsmicak. İnşallah o günlerde gelir.
Ne zamanki aynı muamele tayyibin oğlunada yapılır o zaman bu memleket adam olur. ama o kadarına daha cok var sanırım.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
acayüp; amman diyeyim. Öyle çorba içelim diyen polis olur mu hiç? Sakın haa linç ederler vallahi forumda ...
yamyamaha; mahkeme yolları açık da ne oluyor ki? Devletin memuruna verseler cezayı polisler ayaklanır. Biz de halk olarak biber gazı sıkarız artık onlara
Şaka bir yana dayak atan, aracını çalanı sadece taşıma ruhsatı olduğu halde vuran, aşırı güç kullanan bütün polisler ceza aldı da mı bizim haberimiz yok?
Benim de belimde silahım var. O zaman arabamı çalmaya kalkanı yakalarsam sıkayım beynine olsun bitsin? Olur mu?
Hiç bir polise 12 senelik trafik yaşantımda eyvallah etmedim. Hiç birinden de durdurulup ceza yemedim. Artis konuşana da gerektiği cevabı anında verdim vereceğim de. Yanlış olduğunu savunan varsa buyursun...
-
ero dostum diyerek yazıyorum çünkü seni kendime yakın hissediyorum.
kim ne hak ederse onu alır. ben arada trafik cezası da aldım. gerektiğinde senin yaptığın gibi cevabını da verdim. bir keresinde de sabaha kadar karakol da kaldım.
ben şimdiye kadar asayiş ve trafik olarak polislerin bölünmesine bir annam veremiyordum zaten. bu bakımdan bu uygulama ve denetim mekanizmasının artması bakımından çok yerinde buluyorum.
http://www.toplumsalhafiza.com/HD68080_20-polis-meslekten-atildi.html
evet rüşvet yiyen polis vardır. ama yukarıdaki gibi atılanlar da oluyor. hatta şunu söyleyeyim motosiklet tamircilerinde bundan ok daha beter dolaplar dönüyor ama hepsini tek kefeye koyup bütün tamirciler tu kaka demek yanlış.
artık eski çanlar bardak oldu, bazı şeyler değişiyor. ama elmalarla armutları aynı torbaya koymaya devam ediyoruz. yani kötü kişilik ile polis olayını bir birine karıştırıyoruz. adamın belinde silah var sıkmış olayını polisin belinde silah var sıkıyor olayına karıştırıyoruz. bende de silah var ok şükür daha namlusuna mermi sürülmedi. Allah da nasip etmesin.
ama kendisine polis süsü veren bir zatın azını burnunu kırdım, bu da ayrı bir konu. Bu bakımdan olaya yaklaşım önemli. şerefsiz insanların bazıları hak etmedikleri yerlerde ve hak etmedikleri unvanlara kaza ile gelmişlerdir. rüşvet yiyordur, mesleğinden dolayı kendisine menfaat sağlıyordur. bunların tesbiti ve ayıklanması oldukça zordur. ama onları yargılarken mesleğini namusu ile yapan ve evine helalinden ekmek götüren polis arkadaşları rencide etmemek gerekiyor. ama forumda bazen frene basmayı unutan arkadaşlar veriyor ayarı.
burada polis olduğunu bildiğim güzide arkadaşlarımızda var, en başta onlar bu tür yazıları okurken rencide oluyorlar.
tüm polislerin branşların dışında trafik olaylarını denetlemeleri yerindemi değilmi. buna uygun eğitim, kadro durumlarını tartışmak yerine sayfanın başından beri çorbacı yumurtacı muhabetleri yapılıyor. burada esas olan motosiklet sevdası iken bu birliktelik bir anda polis düşmanlığına dönüşüyor.
yani ero dostum dediğim gibi seni kendime yakın bulduğumdan ero diye başladım ama sana söylüyorum kızım sen anla gelinim hesabı tüm arkadaşlara yazıyorum.
-
Yazdıklarını anlıyorum ve büyük bir kısmına katılıyorum, katılmadığım husus şudur; polislik mesleği hata kaldırmayan meslek bence. Rüşvet, hatalı işlem, trafik magandalığı vb. ne olursa olsun yapmaya hiç ama hiç hakları yok. Her nasılsa ki bizim de sade vatandaş statüsünde değerlendirilirsek olmadığımız gibi! Ancak şu var işte imam cemaat ilişkisi. Müslümanız ya ;) Polis bunu yapmayı kendinde hak görüyor ve bu kadar yandaş toplayabiliyorsa sade vatandaş neler yapmaz!
Daha geçen gün emekli polis uzman çavuşu öldürdü ve akabinde intihar etti. Bence tam olarak layığını bulmuş, umarım bu şekilde yapan polisler kat be katıyla cezalarını bulurlar. Tek temennim bu...
-
hak ettiklerini bir gün bir yerde mutlaka buluyorlar.
benim kardeşimin çalıştıgı ceza evinde adı maşallah olan bir hıyar türlü dolaplar çeviriyordu. olay patlak verdi. ve o herifci oğlu sürgün yedi. neden meslekten atılmadı dı sadece sürğün yedi, çünkü somut deliller yoktu. ama aradan zaman geçti ve ondan korkuta veya menfaati gereği bir şey söylemeyen mahkümlar şimdi dışardan dilekçe verdiler. şu kadar paramızı aldı bize dışardan bunları getirdi diye. evet aradan zaman geçti ama çok yakında onun meslekten atıldığını duyacağıma eminim.
rahmetli İnönü'nün sözü sanırım
“Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)