ero dostum diyerek yazıyorum çünkü seni kendime yakın hissediyorum.
kim ne hak ederse onu alır. ben arada trafik cezası da aldım. gerektiğinde senin yaptığın gibi cevabını da verdim. bir keresinde de sabaha kadar karakol da kaldım.
ben şimdiye kadar asayiş ve trafik olarak polislerin bölünmesine bir annam veremiyordum zaten. bu bakımdan bu uygulama ve denetim mekanizmasının artması bakımından çok yerinde buluyorum.
http://www.toplumsalhafiza.com/HD68080_20-polis-meslekten-atildi.html
evet rüşvet yiyen polis vardır. ama yukarıdaki gibi atılanlar da oluyor. hatta şunu söyleyeyim motosiklet tamircilerinde bundan ok daha beter dolaplar dönüyor ama hepsini tek kefeye koyup bütün tamirciler tu kaka demek yanlış.
artık eski çanlar bardak oldu, bazı şeyler değişiyor. ama elmalarla armutları aynı torbaya koymaya devam ediyoruz. yani kötü kişilik ile polis olayını bir birine karıştırıyoruz. adamın belinde silah var sıkmış olayını polisin belinde silah var sıkıyor olayına karıştırıyoruz. bende de silah var ok şükür daha namlusuna mermi sürülmedi. Allah da nasip etmesin.
ama kendisine polis süsü veren bir zatın azını burnunu kırdım, bu da ayrı bir konu. Bu bakımdan olaya yaklaşım önemli. şerefsiz insanların bazıları hak etmedikleri yerlerde ve hak etmedikleri unvanlara kaza ile gelmişlerdir. rüşvet yiyordur, mesleğinden dolayı kendisine menfaat sağlıyordur. bunların tesbiti ve ayıklanması oldukça zordur. ama onları yargılarken mesleğini namusu ile yapan ve evine helalinden ekmek götüren polis arkadaşları rencide etmemek gerekiyor. ama forumda bazen frene basmayı unutan arkadaşlar veriyor ayarı.
burada polis olduğunu bildiğim güzide arkadaşlarımızda var, en başta onlar bu tür yazıları okurken rencide oluyorlar.
tüm polislerin branşların dışında trafik olaylarını denetlemeleri yerindemi değilmi. buna uygun eğitim, kadro durumlarını tartışmak yerine sayfanın başından beri çorbacı yumurtacı muhabetleri yapılıyor. burada esas olan motosiklet sevdası iken bu birliktelik bir anda polis düşmanlığına dönüşüyor.
yani ero dostum dediğim gibi seni kendime yakın bulduğumdan ero diye başladım ama sana söylüyorum kızım sen anla gelinim hesabı tüm arkadaşlara yazıyorum.