Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Asayiş Ekiplerine Trafik Cezası Kesme Yetkisi Verildi !

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kawasaki Kle 500
    Alıntı yamyamaha adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ero dostum diyerek yazıyorum çünkü seni kendime yakın hissediyorum.
    kim ne hak ederse onu alır. ben arada trafik cezası da aldım. gerektiğinde senin yaptığın gibi cevabını da verdim. bir keresinde de sabaha kadar karakol da kaldım.
    ben şimdiye kadar asayiş ve trafik olarak polislerin bölünmesine bir annam veremiyordum zaten. bu bakımdan bu uygulama ve denetim mekanizmasının artması bakımından çok yerinde buluyorum.
    http://www.toplumsalhafiza.com/HD68080_20-polis-meslekten-atildi.html
    evet rüşvet yiyen polis vardır. ama yukarıdaki gibi atılanlar da oluyor. hatta şunu söyleyeyim motosiklet tamircilerinde bundan ok daha beter dolaplar dönüyor ama hepsini tek kefeye koyup bütün tamirciler tu kaka demek yanlış.
    artık eski çanlar bardak oldu, bazı şeyler değişiyor. ama elmalarla armutları aynı torbaya koymaya devam ediyoruz. yani kötü kişilik ile polis olayını bir birine karıştırıyoruz. adamın belinde silah var sıkmış olayını polisin belinde silah var sıkıyor olayına karıştırıyoruz. bende de silah var ok şükür daha namlusuna mermi sürülmedi. Allah da nasip etmesin.
    ama kendisine polis süsü veren bir zatın azını burnunu kırdım, bu da ayrı bir konu. Bu bakımdan olaya yaklaşım önemli. şerefsiz insanların bazıları hak etmedikleri yerlerde ve hak etmedikleri unvanlara kaza ile gelmişlerdir. rüşvet yiyordur, mesleğinden dolayı kendisine menfaat sağlıyordur. bunların tesbiti ve ayıklanması oldukça zordur. ama onları yargılarken mesleğini namusu ile yapan ve evine helalinden ekmek götüren polis arkadaşları rencide etmemek gerekiyor. ama forumda bazen frene basmayı unutan arkadaşlar veriyor ayarı.
    burada polis olduğunu bildiğim güzide arkadaşlarımızda var, en başta onlar bu tür yazıları okurken rencide oluyorlar.
    tüm polislerin branşların dışında trafik olaylarını denetlemeleri yerindemi değilmi. buna uygun eğitim, kadro durumlarını tartışmak yerine sayfanın başından beri çorbacı yumurtacı muhabetleri yapılıyor. burada esas olan motosiklet sevdası iken bu birliktelik bir anda polis düşmanlığına dönüşüyor.
    yani ero dostum dediğim gibi seni kendime yakın bulduğumdan ero diye başladım ama sana söylüyorum kızım sen anla gelinim hesabı tüm arkadaşlara yazıyorum.
    Hele şükür ki beni anlayan birileri çıktı... boşa konuşmadığıma inandım şimdi... daha kim ne yazıyorsa yazsın motosiklet mekaniği dışında tek kelime etmem anlamayacaklara...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/111390-polisimize-feda-olsun.html

Polis yandaşlarını şu sayfaya bekliyorum. Yine münferit olay değil mi? Arada çıkar böyle zibidiler.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Bu karar neden alındı acaba... Hiç fifir yürütebilen oldu mu?
    #sürenadam

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu karar neden alındı acaba... Hiç fifir yürütebilen oldu mu?
    Vallaha bilmiyoruz... Öğrenirsek yazarız...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

CrosseR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu olay niye bu kadar sorun haline geldi anlamış değilim,bu yetki verildi diye trafik polisi olmayan bir memur çevirme yapacak değil ya,yada ''sağa döndün ama sola sinyal vermedin,debriyaj kaçırdın,geri geldin pırt yapmadın...'' gibi şeyler bulup ceza yağdıracak değil ya..

Çoğu ilçede küçük yerlerde polislerin çevirme yaptığı yerler bellidir,orada 1yil yaşayan bilen biri istemezse 1yil boyunca 1tane bile çevirmeye denk gelmeden yaşayabilir.. Anca ekip otosuyla seyir halinde görürsünüz,o da zaten bana göre trafik polisi sayılmaz,kontrol noktasında görev başında olmadıkça karşı şeridinden 15 yaşında çocuk arabayla geçsin görmez..

Bu karar neden alındı acaba? ya gelince,kavşakta yanlayan şahine (vb.trafikte tehlike oluşturabilecek davranışlara) belki o sırada yaya polisin biri denk gelirde hoop dur bakalım gibisinden bi durum olur da sayıları azalır belki.. Biliyorsunuz ki trafik ekibi görünce hız sınırı 70 olsa bile hızını 70ten 50ye düşüren bir toplumuz,o yüzden yanlama yada tali yollarda artistik patinaj makas gibi davranışlara trafik ekiplerinin denk geldiği nadirdir..

remzi_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alp'im kelim;
    trafik polisi denince herkesin aklina yol kesen,kontrol yapan,ceza kesen insanlar geliyor.
    Ama aslinda o akla gelenler birimin yarisi bile degil.
    Yani o bildiginiz polis isin vitrin kismi.
    Geri kalan evrakta.
    Düsünebiliyormusnuz,
    bu ülkenin polisi, ehliyetle, plakayla ilgili evrak düzenlemekle mesgul.
    Ondan sonra polis yetersiz hadi polis alalim!!!!
    Ulem vatandasin ehliyetiyle plakasiyla polisin ne alakasi var?
    Nasil bir zihniyetle yönetiliyoruz bir anlasam.
    Horozum güzel bir konuya deginmissin..
    Bende simdiye kadar hic anlamadim bu Trafik polisini falan..
    Burada bol bol okuyorum..
    Ehliyet icin Polis, Ruhsat icin Polis..
    Ehliyet alicak yada bir arac actiracak insanin Polis le ne isi olur?
    Ben burada 2 kere ehliyet yaptim.. Üzerime actirip yada kapattigim arac sayisini bilmiyorum..
    Ama hicbirzaman Polis le bir isim olmadi..

Hem bu Trafik Polisinide anlamiyorum..
    Öteki tarafta bir kavga olsa bu Trafik Polisleri karismiyorlarmi o olaya??
    "Abi biz Trafikciyiz" deyip kenarami cekiliyorlar?
    Burada bir bakmisin bir kaza ile ugrasiyor yarim saat sonra bir bakmissin hirsizlikla ugrasiyor Polis. Vs vs..
    Hayatin icin bir saniyeni harca.
    Hayatini bir saniye icin harcama.

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    yakında süper yetkili judge dred ler dolaşacak aramızda hazırlıklı olun hükümet yerelleşicem dedi ama yetkielri daha da merkezileştiriyor. belediyeler belediyeler belediyeler diyoruz.

bu arada biri polisi devleti karalayacaksanız kapatılsın konu demiş alla alla eleştiri de mi yapamayacağız???? metin göktepeden hopadaki metin hocamızdan yalovadaki çayan birbenden ya da beyoğlundaki festus okeyden konuşmuyoruz arkadaşım. devletten doğru düzgün hizmet bekliyoruz çünkü trafik hayattır diyoruz. ha bu yukarıdakilerden bahsetmek istersen de gel bekleriz, konuşuruz.
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)