1 ocak 2013 Sigara zammı(yeni fiyatlar)
Reklamlar
-
2010 dan bu yana tütün sarıyorum.
Tütün candır
En güzeli arap çarşafıyla olanı ve elle sarılanıdır
Karizmatik falan gözüküyor hem. Bi arkadaş ortamında falan muhabbeti dönüyor güzel oluyor.
Ama bakmayın karizmatik olduğuna, benim kullanma sebebim fakirliğimden
Motosikletli Kaplumbağa...
Reklamlar
-
EN Güzeli bırakmak parasını el alır dumanını yel alır
-
Sigaraya verilen paranın yarısından fazlası devlete vergi olarak gidiyor zaten.üstüne birde tedavi parasımı vericem.bugün devlet için tekel ürünlerinden alınan vergi ilk sıralarda.ben içmiyorum sizde içmeyin diyen başbakanın yaptığı blöftür bana göre.tekeli kaldırsa anında petrol vb. ürünlerden çıkartır açığını.mücevherden alacak değilya.
-
MotorKafa adlı üyeden alıntı
2010 dan bu yana tütün sarıyorum.
Tütün candır
En güzeli arap çarşafıyla olanı ve elle sarılanıdır
Karizmatik falan gözüküyor hem. Bi arkadaş ortamında falan muhabbeti dönüyor güzel oluyor.
Ama bakmayın karizmatik olduğuna, benim kullanma sebebim fakirliğimden
Evet fakir işi ama çok keyifli. Sabah kahveyle ve şarapla çok güzel gidiyor meret.
Ben mavi Rizla tercih ediyorum. Arap kağıdıyla saramıyorum.
-
35 seneden sonra bıraktım,
iki ayı geçti içmiyorum,bırakmak icin kullandığım ilaca devam ediyorum.
bu konuda yabancı bir sitede okuduığum makale var,adres tam olarak aklımda değil ama bulabilirsem hem sitedeki o araştırmayı hem de elimden geldiğince tercümesini burada paylaşacağım.bu kadar sene sigara içtiğim icin okuduğum yazı acı bir gerçek olarak kanıma dokundu ama ne demişler gerçekler acıdır,acıtır:
zihnime ok gibi saplanan ve hatırladığım ayrıntılar şunlar.
ileri tiryaki noktasına gelen insanların aslında gerçek bir depresyon hastası olduğu,sigarayla depresyonun örtbas edilmeye çalışıldığı,sigara içilmediği anda ortaya çıkan gerginliğin kimyasal bir yoksunluk krizinden çok bu depresyonun varlığından kaynaklandığı,yoksunluk krizi anında suç işleme,kendine ve başkalarına zarar verme eğilimi ortaya çıktığı,rutin faaliyetlerinde başarı oranının düştüğü, sigarayı bırakanların,bırakmayı düşünenlerin bu altta yatan depresyonlarının ya da daha ileri derecede psikiyatrik rahatsızlıklarının tedavi edilmediği sürece bırakma teşebbüslerinin başarısızlıkla sonuçlandığı,sigara reklamlarındaki keyif ögesinin sigara üreticilerince bilinçli olarak ileri sürüldüğü, şeklinde özetlenebilecek bir kaç sonuç elde edilmiş.
Gelelim sonuca,ben sigarayı bıraktım ama iki ay sonra bile sigara içme isteğiyle uyanıyorum uykumdan,
eskiden Trakyada sigaraya yeni başlayanlara şöyle derlerdi.
"iyi b.k yiyorsun,b.kuna katık ediyorsun".
ben henüz sigara içmenin ağır fiziksel zararını görmedim,ama zamanımdan,kesemden çaldığının hesabı yok.
geri dönüp baktığımda" o kadar sigara içeçeğime bi kere b.k.yeseydim daha iyiydi" diyorum )
Sigaraya para vereceğinize o bütçenin tamamını motor taksidine yatırın,ileride en iyi motora binersiniz.(bundan sonrası 18 plus kısmı) Öbür türlü de daha iyi binersiniz,tork ve beygirgücü daha yüksek olur
-
savaş abi uzun uzadıya anlatmaya gerek yok
tiryakilerdeki bağımlılık mekanizması mutluluk hormonunun alkoloidlere(sigarada nikotin) bağlı salgılanması durumundan kaynaklanıyor
olay kimyasal
tabi kimyasal etkiler psikolojik sorunlar doğuruyor, ayrı değerlendirmemek gerek
-
otopsici adlı üyeden alıntı
ben adamın birinin kirlettiği havayı solumak zorunda mıyım?
Rahatsız olan sensin ben içiyorum sen rahatsız oluyorsun oda senin sorunun
-
Bana göre :
* Sigara, içmeyen birine önerilecek bişey değil ( o keyfi bilmeyen biri, hayat boyu bilmesede olur, birtakım götürülerininde olduğu ortada )
* Sigara içen birinede bırak, et, leş tü kaka, ölürsün falan demek iyice saçma zaten, kişi kendi kararlarını veremiyormu yani
* Durum aslında niçin içtiğinizle alakalı, 11 yıldır sigara içiyorum (ortalama 2 paket/gün), zaman zaman abartıp keyif almadığım dönemler oldu yada işlerim için elimi kolumu kıpırdatmazken gecenin bi yarısı,
üşenmeden çıkıp sigara aldığım günler...bu tür durumlarda ben sigaradan değil sigara benden haz alıyor gibi bi his oluşuyor ve 2-3 ay bırakıyorum.
Sonrasında keyfi yine ilk günki tazeliğine geri dönüyor Sigara sizi kontrol ediyorsa zaten bence hiçbir anlamı kalmıyor durumun, içsende içmesende olumsuzlaşıyor.
* Askerde Marboro 1.25 TL civarıydı (kıbrıs), 4 blok aldım 2-3 tane içtim yıllarca içtiğim sigaradan eser yok, hiç keyif almadım bambaşkaydı çocuklara dağıttım,
komutanım Downhill diye bişey uzatmıştı tek içtiğim sigara odur askerlik bitene kadar ( fena gelmemişti şimdi yalan olmasın )
* Yıllar önce işe gitmek için durakta beklerken, totosunun rahatlığı için tek başına arabasıyla yol alan milyonlarca kişinin egzoz dumanları yüzünden istisnasız her sabah istifra ederdim,
ama olumlu veya olumsuz bu bana da tanınmış bi yasal haktı, seçerim seçmem o ayrı, yinede o şahıslar hakkında en ufak kırıcı bi düşünce geçirmezdim aklımdan
Burada konuşulanlara göre benimde çıkıp, "benim oksijenimi nasıl kirletirsiniz, solumak zorundamıyım, kimse motorlu taşıta binmeyecek, kaza yapıp sağlık sektörümü meşkul etmeyin, elektrikli toplu taşıma kullanın" demem lazımdı,
hatta "et yemeyin benim doğamdaki hayvanları katlediyorsunuz, wc gitmeyin benim denizime, nehrime senin ... akmak zorundamı, ben o suyun arıtılmışı dediklerini çocuklarıma içirmek zorundamıyım"... ...
Sigarayı övüyormuşum gibi anlaşılmasın, demek istediğim 3-5gr tütün yüzünden birbirimizi kıracak cümleler kurmamız bana daha anlamsız geliyor, nebiliyim
* Bi dönem tırmanışlarda, spor salonunda nefes almamda zorluk hissettim gibi geldi, tobacco cu bi dayıya gidip derdimi anlattım,
"oturanboğagiller binlerce yıl tütün içti sabahtan akşama, atalarımızdada durum aynıydı hatta abartıp nargileye kömüre bağladılar durumu sonrada savaşa gidiyorlardı koşa koşa, ben 2 paketçik sigarayla tıkanır olucam nerdeyse.. ne iş"
Dayıda kendin söylüyorsun işte onlar saf tütün tüketirken sen barutlu marutlu ne olduğu belirsiz şeyler içiyorsun al bide burdan yak sadrazamım ikram dedi, golden sardı verdi... "heeeeeee..." dedim
Sonra nefes zorluğu bilmemne... hiçbişey kalmadı tabi ve aynen devam
Bana göre sigara, uzak kaldığımda özlediğim keyiflerden biridir sadece, amatör ateşte çevirilen kuzunun yağlarının kora damlaması gibi, düşük devirde motosiklet sürmek gibi, rakı+balık gibi bişey...
Fanatiği, tiryakisi, bağımlısı olmadıktan sonra hertürlü keyfi, zarar fayda güdmeksizin kabullenir insanoğlu, maddi manevi zarar-fayda gözetiyorsan o iş keyiften çıkmıştır bana göre. Umarım ters anlayanlar çıkmaz yazdıklarımı
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
keşke 20 tl falan olsa şu
-
Acaba Alkollü İçeceklerin Fiyatlarında nasıl bir artış Olacak ben asıl onu merak ediyorum
-
hocam ben alkol alırım. yani ayda 2 bardak falan ama sigaraya gelecekse ona da gelsin ama gelsin ya
sigaradan nefret ediyorum, içmediğim halde gömlek, kazak ıvır zıvır ne varsa leş gibi kokuyor. lanet olsun sigaraya
keşke 20 olsa ya
alkol de 300 olsa ama olsun
-
http://www.youtube.com/watch?v=OMKSEW1EjGw
sigaranın gerçekten zevk verdiğine mi inanıyorsunuz? 3.5 yıldır aldığım zevkin tamamının gerçek olmadığını öğrendim.Gerçekten sigarayı bırakmak isteyenler üstteki linke tıklayıp 1saatini ayırsın.İşte o zaman gerçekten sigaranın boş olduğunu anlıcaksınız
-
kurubuz adlı üyeden alıntı
Tiryakiler beter olsunlar. Dumanı ile havayı, izmariti ile yerleri kirletiyorlar. Bulundukları ortamı leş gibi kokutuyorlar. Kanser olup yavaş yavaş öldüklerinden sınırlı sağlık hizmeti kaynaklarımızı kullanıyorlar. Sigara yüzünden bozulmuş DNA' larını çocuklarına geçirip soyumuzu da kirletiyorlar. Bence topluma yapılan bu kadar kötülüğün karşılığında paket başına 10 TL komik bir bedel.
bu nasıl bir üsluptur, iyi misin?
-
Sinan Er adlı üyeden alıntı
Ayrıca alkol ve sigara kullanıcılarının ilerde yaşayacağı ciddi sağlık sorunları var. Bunun maliyeti de tabiki kullanan kullanmayan herkese yükleniyor.
Bugün bana kalsa alkol ve sigaradan kaynaklanan rahatsızlıkların tedavisini ücretli yaparım. Bu da maaşlardan kesilen prim ödemesinin azalmasına dolayısıyla ssk sız işçi çalıştırılmasının azalmasına neden olacaktır.
bkz: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak
Alkol ve sigara kullananların sağlık sorunu oluyor ve maliyeti herkese yansıyor diyorsun. Peki alkol ve sigara kullananların ne kadar vergi ödediğini düşündün mü hiç? Bunu merak etseydin aslında tam tersi olduğunu görebilirdin. 2012 yılında alkol ve sigara vergilerinden toplanan para 26.4 milyar TL (milyon değil milyar), sağlık bakanlığını bütçesi 17 milyar TL. Ya da bireysel olarak düşünürsek sigara ve alkol kullanan birisi ömrü boyunca ortalama 100.000 TL civarı fazladan vergi veriyor. Bu ödediği sigorta primleri haricinde dolayısıyla normal sağlık giderleri haricinde bu kadar para veriyor. Peki sadece sigara ve alkol sebebiyle oluşan sağlık giderleri ömrü boyunca 100.000 TL'yi buluyor mu? Mümkün değil.
Kısacası alkol ve özellikle sigara kullananlara dua edin, onlar vergi gelirinde büyük bir katkı oluşturuyorlar. Eğer sigara ve alkol kullanmazlarsa yıllık 27 milyar TL eksik kalacağı için bunu siz de ödeyeceksiniz.
-
Alkollü içeceklerin ÖTV'si yükseldi işte yeni oranlar
Alkollü içkilerden alınan asgari maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları, üretici fiyatlarında 2012 yılının son 6 ayında meydana gelen yüzde 2,70’lik artış çerçevesinde yükseldi.
TweetinShare0Yorum: 0
AA muhabirinin Gelir İdaresi Başkanlığı’nın konuya ilişkin yayımladığı ÖTV sirkülerinden yaptığı derlemeye göre, malttan üretilen biralarda 0,62 lira olan asgari maktu ÖTV tutarı 0,63 liraya, taze üzüm şarabında 3,44 liradan 3,53 liraya, köpüklü şaraplarda 23,19 liradan 23,81 liraya yükseldi. Rakının ÖTV’si de (muhtevası 2 litreyi geçmeyen ve geçen kaplarda olanlar) 77 liradan 79,07 liraya çıktı.
ÖTV Kanunu’na ekli 3 sayılı listenin A cetvelinde yer alan malların alkol derecesine göre litredeki eski ve 3 Ocak 2013 tarihinden geçerli yeni asgari maktu vergi tutarları şöyle:
Mal İsmi Eski ÖTV tutarı Yeni ÖTV tutarı (TL)
-Malttan üretilen biralar 0,62 0,63
-Taze üzüm şarabı (kuvvetlendirilmiş şaraplar dahil) üzüm şırası 3,44 3,53
-Köpüklü Şaraplar 23,19 23,81
-Vermut ve diğer taze üzüm şarapları 1,81 32,66
-Alkol derecesi hacim itibariyle yüzde 18 veya daha az olanlar 25,25 25,93
-Fermente edilmiş diğer içecekler (elma şarabı, armut şarabı, bal şarabı...vs) 3,44 3,53
-Alkol derecesi hacim itibariyle yüzde 22’den fazla olanlar 102,12 104,87
-Alkol derecesi hacim itibariyle yüzde 80’den az olan tağyir (denatüre) edilmemiş etil alkol; damıtım yoluyla elde edilen alkollü içkiler,
likörler ve diğer alkollü içecekler 102,12 104,87
-Üzüm şarabı veya üzüm cibresinin damıtılması yolu ile elde edilen alkollü içkiler 97,16 99,78
-Cin ve geneva 81,30 83,49
-Votka 81,30 83,49
-Muhtevası 2 litreyi geçmeyen kaplarda olanlar (alkol derecesi hacim itibariyle yüzde 45,4’ten fazla olanlar) 102,12 104,87
-Muhtevası 2 litreyi geçen kaplarda olanlar (Alkol derecesi hacim itibariyle yüzde 45,4’ten fazla olanlar) 102,12 104,87
-Likörler 102,12 104,87
Diğerleri 102,87 104,87
-Rakı (muhtevası 2 litreyi geçmeyen kaplarda Olanlar) 77,00 79,07
-Rakı (muhtevası 2 litreyi geçen kaplarda olanlar) 77,00 79,07
*Alkollü içkilerdeki maktu ÖTV, alkollü ürünlerin sadece içerdiği alkol miktarına uygulanıyor. Örneğin 35’lik rakı, yüzde 45 alkol içeriyor. Maktu ÖTV de bu alkol miktarı üzerinden hesaplanıyor.
ben çıkıpta şimdi içki içmiyorum inşallah 500 tl olur diyomuyum içmiyosam bu benim tercihim içenede karışmam banane durumu varsa buyursun bi kaç arkadaş harbi b*kunu çıkardı bu işin yok 20 tl olsun yok gebersin harbi bi alemsiniz
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
-
Ulen tiryakiler sayesinde bir çok cari açık kapanıyor...
Şimdi kalkıp beter olsunlar diyen zihniyet sahipleri...
Tehlikenin farkında değilsiniz galiba....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
-
Slayerrr adlı üyeden alıntı
bkz: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak
Alkol ve sigara kullananların sağlık sorunu oluyor ve maliyeti herkese yansıyor diyorsun. Peki alkol ve sigara kullananların ne kadar vergi ödediğini düşündün mü hiç? Bunu merak etseydin aslında tam tersi olduğunu görebilirdin. 2012 yılında alkol ve sigara vergilerinden toplanan para 26.4 milyar TL (milyon değil milyar), sağlık bakanlığını bütçesi 17 milyar TL. Ya da bireysel olarak düşünürsek sigara ve alkol kullanan birisi ömrü boyunca ortalama 100.000 TL civarı fazladan vergi veriyor. Bu ödediği sigorta primleri haricinde dolayısıyla normal sağlık giderleri haricinde bu kadar para veriyor. Peki sadece sigara ve alkol sebebiyle oluşan sağlık giderleri ömrü boyunca 100.000 TL'yi buluyor mu? Mümkün değil.
Kısacası alkol ve özellikle sigara kullananlara dua edin, onlar vergi gelirinde büyük bir katkı oluşturuyorlar. Eğer sigara ve alkol kullanmazlarsa yıllık 27 milyar TL eksik kalacağı için bunu siz de ödeyeceksiniz.
bknz: Meydanı boş bulur bulmaz sallamak.
Sigara kullan her türlü hastalığı bunyende topla sağlık imkanlarını gerekli gereksiz tüket, alkol kullan bin arabana çık trafiğe ortalığı savaş alanına çevir masum insanları öldür sakat bırak sonrada parayı verir istediğimizi yaparız martavalını anlat.
Yok canım o dediğin gazoz ağacı burda yetişmiyor.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
-
Sinan Er adlı üyeden alıntı
bknz: Meydanı boş bulur bulmaz sallamak.
Sigara kullan her türlü hastalığı bunyende topla sağlık imkanlarını gerekli gereksiz tüket, alkol kullan bin arabana çık trafiğe ortalığı savaş alanına çevir masum insanları öldür sakat bırak sonrada parayı verir istediğimizi yaparız martavalını anlat.
Yok canım o dediğin gazoz ağacı burda yetişmiyor.
Sallamak demişsin ama dediklerimin hiç birini yalanlayabilmiş değilsin. İstediğim hastalığa sahip olma hakkına sahibim, başkasına doğrudan zarar vermediğim sürece buna hiç kimse karışamaz. Sonuçta tedavi için de fazlasıyla parasını veriyorum. Yanlış kullanıldığına tehlike yaratabilecek şeyleri eleştirecek/yasaklayacaksak önce her evde en az 3-5 tane bulunan bıçaktan başlayabiliriz. Sonra araç kullanmayı tamamen yasaklayalım, ne de olsa alkollü olması sebebiyle kaza yapanların oranı hatalı sollama nedeniyle kaza yapanlardan biraz daha düşük. Yani alkolsüz bir şekilde araç kullananlar alkollü olanlar kadar kaza yapabiliyor. Şimdi sen buradan "allkollüz de olsa kaza yapılıyor zaten ne olacak alkollü araç kullanılsa" manası çıkartırsın diye özellikle yazayım, yok öyle bir şey.
Bu arada 2 aydır konvansiyonel sigara kullanmıyorum yani bu yazdıklarım kendimi savunmak değil özgürlüğü savunmaktır. Gerçi bunu düşünen insanların özgürlük kavramı koşulsuz biattan ibaret.
-
valla tütün falan alacaz artık sarma içecez başka yol bırakmadılar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)