Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Fotoğraf makinasından anlayanlardan yardım:)

REKLAM ALANI
    sbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Fotoğraf makinası almak istiyorum. 400 tl civarı bütçem var. aşağıdaki ürünler arasında kaldım.. bu işten anlayanların tavsiyesine ihtiyacım var.tercih sebeplerinizi nedenleriyle açıklarsanız sevinirim. farklı bir makinada önerebilirsiniz. saygılar..
    http://www.teknosa.com/kategori/foto...ograf_makinesi
    http://www.vatanbilgisayar.com/canon...7387#allImages
    TRANSALP XL700

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    ben s3IS modelını kullanıyorum çok memnunum fakat ne amaçla kullanacaksınız makınayı lens yeterlı gelcekmı gelmıyecekmı bunları ıyı araştır

rapsy_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben alacak olsam nikonu tercih ederdim.Öyle ahım şahım bilgim yok ama özellikleri açısından daha iyi geldi.Yorumlarıda okumanı tavsiye ederim.

mali_181 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şu an için motorsuz :(
    fotoğraf makinasını şarj edilebilir almanızı tavsiye ederim pilliler sıkıntı oluyor

Motosikleti
    HONDA CBF 150
    hama gibi kalıteli şarj edilebilir pilleri tercih ederseniz uzun zaman sıkıntı yaşamazsınız ben 3 yıl kullandım pilleri ayrıca nikon la canon arasında dağlarkadar fark vardır fotoğraf makınası alıcak olan herkese tavsıye ederım canon u terettudsuz alabılırsınız fakat doğru tercih yapmak için ne amaçla kullanacağınıza karar vererek fotoğraf makınası alınız.

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    canon ve nikon slr makinalarda iyidir ama diğerlerinde durum nedir bilmiyorum
    ama önerilerimi sunayım
    alacağınız makina kesinlikle kendi şarjlı pillere sahip olmalı. şarj edilebilir kalem piller adamı bezdiriyor.
    makinanın lensi ccd yada cmos olmalı. canon slr makinalarında cmos kullanıyor, diğerindede kullanıyorsa tercih edilmeli.
    optik zum iyi olmalı.
    megapixsel olayını fazla takmayın. 6-7 mp yeterde artar bile. poster basılmayacağına göre 10-15e gerek yok.
    video olayı ise tercihe kalmış. çekebiliyorsada zararı yok.
    serdar37100 bunu beğendi.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    ben olsam canonu alırdım
    dikkat edersen kampanya ile 300 tl ye geliyor
    o fiyata iyi özellikler

Benli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende Nikon kullanıcısıyım ve tavsiye ediyorum , optik zomu daha iyi diğerinden.
    " Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.

BİLGİ GÜÇTÜR

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

İyi bir marka olduktan sonra her amatör makina alınabilir.Günümüz amatör makinaları zaten profesyoneller kadar sağlıklı görüntü veriyor.

Amatör makinalarda Canon performansı nikona göre daha iyi denebilir.

Ayrıca Hd video kaydı yapmak isterseniz, sağlıklı yapabilmek için hızlı ve gelişmiş hafıza kartları kullanmanızı öneririm.

SDHC kart olarak Sandisk extreme III veya IV serisi veya toshibanın 10 serisi tercih edilebilir.

16 veya 32 GB gibi almakta fayda var.

Benim tercihim Canon Powershot SX 150 olurdu.

Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    teşekkürler arkadaşlar. gezilerde,pikniklerde vs yerlerde kullanmak için makinayı alıcam ve profesyonel makinaya geçişte sıkıntı yaratmasın istiyorum. yani birkaç birşey öğrenebileyim, boş olmasın.
    TRANSALP XL700

mbuyuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC750X
    kardeş L310'u aldım kullanıyorum ortalama bir makina öyle çok fazla bir performans beklemiyorsan işini görür, gece çekimi biraz zayıf gibi geldi bana ama belki ayarlarını hala tam çözememiş olmamdandır manuel ayarları kısıtlı biraz, otomatik sahne seçimi var işe yarıyor, ben şarjlı pille falan uğraşmıyorum bimde satılan 4'ü 1.5 liraya alkalin piller var onları kullanıyorum çok kurcalamama rağmen yaklaşık flaşlı flaşsız ortalama 300 foto çekiyor ama 21X zoomu harika elim titremez dersen 300 metreden bile gayet güzel çekimi var, canon hakkında fikrim yok

---------- Post added at 23:36 ---------- Previous post was at 23:19 ----------

L 310 ile çektiğim resimler ilk resimi gece çektim sonrakiler ise zoom'un etkisi için kırmızı çizdiğim yer aynı noktadan çekilen resim aradaki mesafeyi bilemiyorum ama herhalde 2 km var umarım faydalı olur.

Biz ki kula kulluk edip cennete gitme kaygısıyla üç maymunu oynayanlardan değiliz.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Canon ve Nikon profesyonel olarak iyidir ama Compact sınıfında o kadar iyi değildir, bu sınıfta fiyatına göre en iyi performansı Fujifilm verir, ayrıca diğerleri gibi servis ve parça konusunda üzmez! Ayrıca kendinden pilli olanlar her zaman sıkıntı.40 yılda bir lazım olur, onda da muhakkak pili bitmiş olur. Kalem pille çalışanlarda sıkıntı olmaz, ister şarjlı kullanın, ister bakkaldan alın Şu cins bir şeye bakın siz.
    http://www.teknosa.com/kategori/foto...ograf_makinesi

MeHMeTK. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Agility City 125
    Kompakt bir makina istiyorsanız hemen herkesin kullanabileceği gömlek cebine bile sığan ama özellikleri de iyi olan bir makina...Canon IXUS serilerinde biri bence alınabilir.

http://www.webdenal.com/canon-ixus117-siyah_346187.html Ben de bu makina var, özellikleri oldukça fazla. Kullanımı kolay. Gece çekimleri mükemmel. Özel bir işlemci kullanıyor. Oldukça loş hatta karanlık ortamlarda bile çekim süper. Ağır çekim, hızlı çekim gibi video özellikleri bile var. HD video kayıt yapıyor. HDMI bağlantısı var. Daha pek çok özellik.

Fiyatı da uygun sayılır. İnternet değilde teknolojik marketlerden de bakabilirsiniz. Ben linki öylesine ekledim. Mediamarkt'dan almıştım. Çok memnunum.

KYMCO Agility City 125
    01 BUG 66

Motosikleti
    HONDA CBF 150
    bence boşa para verme dırek orta olceklı yarı profesyonel bır makına al sıradan makınayla baslayıp sonra alırım profesyonel dıye ugrasma bu iş motosiklet değil küçük cc ile başlayıp zamanla yükselmene gerek yok 800 lıraya falan ıkıncı el cidden güzel makınalar düşürebilirsin

Kompakt düşünmezseniz ve bütçeyi biraz arttırırsanız Canon EOS 20D ile 18-55 almanızı tavsiye ederim

Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Alıntı G.emre adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kompakt düşünmezseniz ve bütçeyi biraz arttırırsanız Canon EOS 20D ile 18-55 almanızı tavsiye ederim
    malesef 400den yukarı çıkamıyorum nikon l310 alıcam gibi.
    TRANSALP XL700

muhendisane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aşğıdaki Canon G10 modelini bir inceleyin isterseniz. Powershot G serisi efsanedir. Özellikle RAW(çiğ, işlenebilir) formatta çekim büyük bir artı özelliktir. Ayrıca bu işin üstadları kompakt makinede genelde Canon'u tavsiye ediyorlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...00179262/detay

İnceleme linki: http://www.digitalcamerareview.com/d...+powershot+g10

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)