Anket: Siyasi - Dini Konular forumdan soğumanıza sebep oluyor mu ?
- Katılımcı sayısı
- 124. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
[ ANKET ] Siyasi - Dini Konular forumdan soğumanıza sebep oluyor mu ?
Reklamlar
-
06 Aralık 2012, 21:41
İHTİYAR adlı üyeden alıntı
Yahu yokmu bir 657 li maaşını kontrol etsin artmış mı bakalım gerçekten.
Adamlar maliye bakanlığının sitesinden maaş şablonlarıyla oynayıp herkese zam yapmışlar haydi yine iyisiniz.
Emeklilere de bekliyoruz.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
Reklamlar
-
06 Aralık 2012, 21:50
Bu forumda tek anlam veremediğim konu bu...
Forum kurallarına göre çok açık bir şekilde siyaset konuşmak yasak ama her gün siyasetle ilgili başlık açılıyor, konulara müdahale edilmiyor...
Diğer kurallarda çok katı olan yönetim, anlam veremediğim şekilde buna göz yumuyor.
Siyaset konuşmayalım demiyorum, ama konuşacaksak o kural kaldırılsın, konuşmayacaksak kural uygulansın...
”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...
-
06 Aralık 2012, 21:59
Görende forumda çok faydalı paylaşımlar oluyor, motosiklet konusunda yararlı konular dolup taşıyor, tek derdimiz şu siyasi konular. Forumdaki çoğu bilgiler, yararlı paylaşımlar vb. şeyler eskiden paylaşılmış, yeni bir şeyler pek yok. Bu forumda artık motosiklet hakkında doğru düzgün konuşacak bir şey kalmadı. Motosiklet.net'in bence büyük bir revizyon ihtiyacı var.
Aslında siyası konuların konuşulması taraftarıyım fakat bizim forum bunu beceremiyor. Beceremiyorsak yapmayalım.
Bana göre bu forumun en son dert edeceği şey "siyasi konuların konuşulması" durumu.
ANGARAJ
-
06 Aralık 2012, 22:02
siyaset hayatın bir parçasıdır, heran tartışma konusu olabilir. Ancak tartışma kültürüne sahip olmadığımız için bu tür konularda (siyasi vb.) fikir paylaşımından çok küfür paylaşımı yapılıyor. Herkes en bilgili, en tecrübeli, en okumuş, en zeki kesiliyor (ki bunlar bilgisizlik göstergesidir). Ama bir kişide ben en efendi olayım en saygılı olayım demiyor.
Sonuç olarak; tamamen yasaklanması doğru olmaz (sonuçta ne kadar engelleyebilirsinki) ama konuların yöneticiler tarafından daha iyi takip edilmesi gerekiyor. Çünkü görüyoruzki bazı tartışmalar çığırından çıkmasına rağmen müdahele edilmiyor.
-
06 Aralık 2012, 22:34
Benli adlı üyeden alıntı
Hep motor , yani her gün pilav olmuyor gibi , ara sırada baklava börek istiyor insan , bence soğutmuyor , olabilir, niye olmasın !!! fakat yönetimin "forum kurallarında düzenlemeye gitmesi gerekli yoksa moderasyon zayıf gibi algılara sebep olunuyor !!.
Niçin soğutsun ki ? istemezsem okumam ve paylaşmam her şey benim elimde !
Yalnız şu yukarıdaki rencide edici mesajları acil modere etmek gerekiyor !, bunları tolere ederseniz daha da ileri gidilip küfür ediliyor , moderasyon moderasyon, moderasyon !!
Kuvvetmira nın alıntı yaptığı küfür dolu mesajı atlayıp buradaki tek kelimeye takılman çok manidar ;)
Forum kurallarını okumadan bu konuya bu cevabı yazmamak lazım bkz. aşağı.
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
06 Aralık 2012, 23:01
Benli adlı üyeden alıntı
Hep motor , yani her gün pilav olmuyor gibi , ara sırada baklava börek istiyor insan , bence soğutmuyor , olabilir, niye olmasın !!! fakat yönetimin "forum kurallarında düzenlemeye gitmesi gerekli yoksa moderasyon zayıf gibi algılara sebep olunuyor !!.
Niçin soğutsun ki ? istemezsem okumam ve paylaşmam her şey benim elimde !
Yalnız şu yukarıdaki rencide edici mesajları acil modere etmek gerekiyor !, bunları tolere ederseniz daha da ileri gidilip küfür ediliyor , moderasyon moderasyon, moderasyon !!
"oocan" , bakın bu konuya değinmiştim oysa , gözünüzden kaçmış olmalı !!.
oocan adlı üyeden alıntı
Kuvvetmira nın alıntı yaptığı küfür dolu mesajı atlayıp buradaki tek kelimeye takılman çok manidar ;)
Forum kurallarını okumadan bu konuya bu cevabı yazmamak lazım bkz. aşağı.
Kuvvetmirayı hiç tanımam , sadece onun o mesajını , örnek gösterdim ! kim olursa olsun bu tip mesajlar modere edilmeli , düşüncem budur.
" Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.
BİLGİ GÜÇTÜR
-
06 Aralık 2012, 23:25
Kuvvetmira , 2 sene kadar foruma ara verdim. Ben seni , Bana göre AKİL bir adam zannederdim. yanıldığımı farkettim.Bana göre farklı bir düşünme tarzın var. Olabilir de .Sen seninle aynı fikirde olmamanların ne dediğine değil , söyleyiş tarzına kafayı takmışsın.Ortaya atılan ve sana ters gelen hiç bir fikre elle tutulur , delillere dayanan , makul bir cevap yazmanıda beklemiyorum . Silinen bir başlıkta yazıdğın benden "kürt çerkesi" nicki kullanıp kahramanlık göstermemi beklemenden zaten seninle benim, akıl mantık çizgilerimiz arasında ciddi farklar olduğunu belli etti..Var bundan sonra ben senin yazdıklarına cevap vermeyeyim , sende benim yazdıklarıma cevap verme, sen hayallerini kurmaya devam et ve seni memnun eden hayat şartları neyse aynen devam et ,. ne diyeylm ; Allah sana uzun ömür versin , benden çok yaşa...
Siyaset meselesine gelince, forumu sıkıntıya sokacak her durumda moderasyon gerekeni yapar, Bunun içinde yazdıklaırımın sllinmesi gerekiyorsa veya beni süresiz banlamakta varsa bunu da yapar. Gerekiyorsa yapmalıda.
Bundan sonra hiç bir güç bana siyasi bir yazı yazdıramaz. Kendisiniz yazın kendiniz okuyun. bu konu başlıklarını okumuyorum artık.
-
06 Aralık 2012, 23:42
Benli adlı üyeden alıntı
"oocan" , bakın bu konuya değinmiştim oysa , gözünüzden kaçmış olmalı !!.
Kuvvetmirayı hiç tanımam , sadece onun o mesajını , örnek gösterdim ! kim olursa olsun bu tip mesajlar modere edilmeli , düşüncem budur.
Sevgili kardeşim,
Neyi gözden kaçırmışım ? Açıkça forum kurallarında düzenleme istemişsin ,halbuki bu kural zaten var . Ben sadece forum kurallarından kopyalayıp yapıştırdım . Yaşım forum ortalamasının çok üzerinde olabilir ama daha bunamadım.
Ben hala alıntı yaptığın " tek bir adet " kelimenin iki satır üzerinde duran hakaret dolu mesajı atlamana anlam veremiyorum gösterdiğin mazeret gayet zayıf.
-
06 Aralık 2012, 23:53
Deli Çerkes adlı üyeden alıntı
Kuvvetmira , 2 sene kadar foruma ara verdim. Ben seni , Bana göre AKİL bir adam zannederdim. yanıldığımı farkettim.Bana göre farklı bir düşünme tarzın var. Olabilir de .Sen seninle aynı fikirde olmamanların ne dediğine değil , söyleyiş tarzına kafayı takmışsın.Ortaya atılan ve sana ters gelen hiç bir fikre elle tutulur , delillere dayanan , makul bir cevap yazmanıda beklemiyorum . Silinen bir başlıkta yazıdğın benden "kürt çerkesi" nicki kullanıp kahramanlık göstermemi beklemenden zaten seninle benim, akıl mantık çizgilerimiz arasında ciddi farklar olduğunu belli etti..Var bundan sonra ben senin yazdıklarına cevap vermeyeyim , sende benim yazdıklarıma cevap verme, sen hayallerini kurmaya devam et ve seni memnun eden hayat şartları neyse aynen devam et ,. ne diyeylm ; Allah sana uzun ömür versin , benden çok yaşa...
Siyaset meselesine gelince, forumu sıkıntıya sokacak her durumda moderasyon gerekeni yapar, Bunun içinde yazdıklaırımın sllinmesi gerekiyorsa veya beni süresiz banlamakta varsa bunu da yapar. Gerekiyorsa yapmalıda.
Bundan sonra hiç bir güç bana siyasi bir yazı yazdıramaz. Kendisiniz yazın kendiniz okuyun. bu konu başlıklarını okumuyorum artık.
bunu yazan siz, farklı bir konu da Ak Parti'te oy verenlere gönderme yapmadınız mı?
şimdi hangi yazım kalitesinden, hangi saygıdan bahsediyorsunuz?
buna bizim buralar da;
ele verir talkını, kendi yutar salkımı derler...
ya ne yazdığınızı bilmiyorsunuz, yada hakikaten nelere gideceğini bilmiyorsunuz...
zaten pek siyasi yazıların içinede girmeyin, bu konuda gerçekte bilgisiz olduğunuz aşikâr...
heh naçizane bir tavsiyede bulunayım;
bugünün baş muhalefet partisi bile;
biz sn.başbakan gibi söz verip sözünde duranlardan değiliz diyorsa;
hitap konusunda ona buna çamur atacağınıza somut örneklere bakınız derim...
-
06 Aralık 2012, 23:59
Deli Çerkes adlı üyeden alıntı
@Deli Çerkes;
bu forumda insanlarla doğru-dürüst iletişim kurabildiğimiz tartışma azdır.
o durumlarda konu hakkındaki fikrimi beyan edip diğer görüşlere layıkıyla kulak veriyorum.
ama motosiklet.net'te politika konuşmak sızlanmak ya da küfür etmek çizgisinde ilerlediğinden pek randımanlı yazışmalara giremiyoruz.
üsluba kafayı taktığım filan yok.
keşke hep konu medeni bir çizgide ilerlese de meramımızı zarif kelimelerle koysak fikir terazisine.
ama kelli felli deli çerkes bile çıkıp soyunu sopunu... diye cümleler kuruyorsa akil adam olur sana sakil adam, bi deli sen değilsin ya.
o eski konudaki kürtçe rumuz örneğini de hala anlamamışsın.
toplumda kabaran kürt alerjisini örneklemek için içinde "kürt" kelimesi geçen bir rumuz kullanmanı ve gelen tepkileri değerlendirmeni istemiştim. o kadar. sen ne anladın bilmiyorum.
politik konulara yazıp yazmaman pek umurumda değil.
ha böyle yazacaksan yazma zaten.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
07 Aralık 2012, 00:04
Siyasi içerikli mesaj yazdığı için eleştirdiğim arkadaşlardan kocaman bir özür diliyorum , lütfen devam edin arkadaşlar ben haksızmışım.
Forum kurallarında silinmesi gerektiği yazdığı halde gayet siyasi bir başlıkta sevgili moderatörümüz Barış ŞUŞUT yorum bile yazıyor , koskoca moderatör kendi koydukları kuralı çiğnemeyeceğine göre ben kuralı yanlış algılıyorum öyle ise neymiş , imam kabahat işlerse cemaat fazlasını bile yaparmış.
Barış Şuşut adlı üyeden alıntı
ne güzel gidiyosunuz..
Osmanlı...
çağ açığ çağ kapatan bunu yapabilmek için tahta geçerken kardeşlerini boğdurtan, tamamına yakını cavur türk melezi olan çok ırklı bir hükümranlıktı..
viyanayada onlar dayandı, ingiliz genarale kılıcı istanbulda onlar teslim etti..
Türkiye cumhuriyeti çok mu farklı.. 3-4 cephede ordusu olmadan şu anda ki misakı millli sınırlarını alanlar da bizim atalarımız..pkk lı teröristi meclise sokanda biz değilmiyiz.. Yarın doğuda kurulacak kürt devletine de topraklarını biz elimizle verecez...
kısacası viyana kapısına dayanan da biziz pkk ile başaçıkamayan da
birileri bişi yapar nasılolsa diye bekleyin .. en son bu ülkenin başkentinde elinde Türk bayrağı yürüyen, amacı Türkiye Cumhuriyeti' nin kuruluşunu kutlayıp kurucusunun mezarını ziyaret etmek isteyen kalabalığa tazzikli suda sıkıldıya sözün bittiği nokta o oldu.
beyler bayanlar bazı olgular vardırki biz buna kısaca milli irade diyelim, partiler üstüdür.. sen x partiye sempati duyarsın ben y partisine duyarım bazıları ise z den hoşlanır. zemin türk milli iradesi üzerine bina olmadığı sürece inanın hiç bir parti bizi esaret altında yaşamaktan öte götüremez..
-
07 Aralık 2012, 00:58
KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı
Alıntı Deli Çerkes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başbakan IQ 'sunu konuşturmuş yine.
Seni başımızıza musallat edenlerinde , gelmişini geçmişini , soyunu sopunuuuu, hep merak eder dururdum zetan , Bu zeka seviyesinde insanlara böyle siyaset yakışır. Herkez layığını bulur..
----------------------------------------0-----------------------------------------------------------------------------
adamın attığı mesaja bak hele.
bu adamın siyaset konuşmaktan anladığı buysa..
cevap mı verirsin, sabaha mı bırakırsın lavuğu.
Sayenizde alıntıların yanındaki küççük mavi mesajı göster butonunu farkettim. Yaptığınız alıntıya bir bakın lütfen Deli Çerkes ne demiş siz alıntıyı ne şekilde yapmışsınız. İyi paparazici olur sizden. Bol şoklu bombalar patlatırsınız.
Başlık konusuna gelirsek, konu dışında yayınlamak kaydıyla istediğiniz konuyu açınız.
Yav madem özgürüz biz heryerde herşeyi yayınlamak istiyoruz diyenler olabilir. Diyorum ki onlara yav motosiklet.net ve konu dışı.
Erotik şeyler falan yayınlasam nolur demiş bir arkadaş. Yayınlayın arkadaşım ilgilenen girsin baksın ilgilenmeyen de debriyaj balatası arasın değil mi? Haaa başlıkta belirtin ama lütfen içerde şu var nayomi var kılodya var diye.
Eki erotik deyince aklıma geldi bi arkadaş vardı, yeter huleyn sürekli erotik reklam yayınlanıyor sitede terbiyesiz ahlaksızlar diyen. Sonradan anlamıştık ki bunun bilgisayarından sürekli erotik sitelere girildiğinden (o abi yapmaz, ben ergen çocuğundan şüpeleniyorum ) google ona sürekli erotik reklam gösteriyormuş.
Yazılan herşeyi takip etmek, heryere tuzlukla koşmak zorunda değiliz. Ama mesajınızdan alıntı yapıldığında size haber verilseydi, la la bana bügün laf sokan olmuş mu diye arananlar rahat eder, huzura kavuşur, yalnız ilgilendikleri konulara bakarlardı. Biz de kılodyaaa, nayooooomiiiii diye böörüürdük özgürce puhahaa ulan, tehdit ettiği şeye bak adamın yaaa. Hoooaaa.
En umutsuz köle, köle olduğunu bilmeyendir.
-
07 Aralık 2012, 01:05
timoti adlı üyeden alıntı
Sayenizde alıntıların yanındaki küççük mavi mesajı göster butonunu farkettim. Yaptığınız alıntıya bir bakın lütfen Deli Çerkes ne demiş siz alıntıyı ne şekilde yapmışsınız. İyi paparazici olur sizden. Bol şoklu bombalar patlatırsınız.
Sevgili Kardeşim,
Mesajın tamamını okuduğumuzda edilen hakaretin etkisimi azalıyor ???
Hakaretin başındaki "seni başımıza musallat edenlerin" ibaresinin yaklaşık 20 milyonluk bir seçmen kitlesini hedef aldığını , bunlardan bazılarının bu forumda üye olup üzerine alınabileceklerini düşünmüyormusunuz.
Şimdi ben burada o lafı eden şahıs için "aynen bende senin soyunu sopunu " diye başlayan bir cümle kursam bu hakaret olmayacakmı ????
-
07 Aralık 2012, 01:46
Kurallarda açık açık yazıyor yasak diye. Moderasyon genel olarak sansürü sevmiyor, istemiyor denilebilir. Müsamahalılar. Uygulamaya bakarsak kural olarak yer alması yasal uyarı (disclaimer) görevi görüyor daha çok, tabii sınır çok aşılırsa moderatörlerin müdahalesi sert olabiliyor. Ancak bu başlığa yazılan birçok mesaj neden kurallarda böyle bir yasak olduğunu gayet iyi açıklıyor.
İyi eğitimli bir toplum olsaydık böyle bir başlıkta bu durumu konuşmamıza gerek kalmazdı.
Peki faydası var mı ? Yani burada böyle başlıklarda tartışınca birilerine faydamız dokunuyor, gerçekleri görmesine yardımcı oluyor muyuz ? Sanmıyorum. Ama yine de kimin ne mal olduğu ortaya çıkıyor. O da bişeydir.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
07 Aralık 2012, 01:56
1. sayfadaki yorum
politika konuşmayı sızlanmak, mızmızlanmak, sövmek, hakaret etmek sananlar da var.
2. sayfadaki yorum
adamın attığı mesaja bak hele.
bu adamın siyaset konuşmaktan anladığı buysa..
cevap mı verirsin, sabaha mı bırakırsın lavuğu.
Umarım utanmışındır?
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
-
07 Aralık 2012, 01:59
Kuvvetimira söylediklerinle konu sahibinden yana görünüyorsun ama konu sahibininde kaçırdığı birşey var.
Konu sahibi senin gibiler yüzünden hatta senin yüzünden bu konuyu açtığının farkında değil ))))
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
-
07 Aralık 2012, 02:02
Taner YILMAZ adlı üyeden alıntı
Kuvvetimira söylediklerinle konu sahibinden yana görünüyorsun ama konu sahibininde kaçırdığı birşey var.
Konu sahibi senin gibiler yüzünden hatta senin yüzünden bu konuyu açtığının farkında değil
))))
yuh
nasıl farkında değil. birinci sayfada Kuvvetmira nın mesajına ve ikinci sayfadaki yazdığım mesajları görmedin heralde.
ayrıca kendisi de bu konunun içine girenlerden. ben o nu ayırt edecek ya da kayırayacak birşey söylemedim !
-
07 Aralık 2012, 02:12
Konu sahibi senin gibiler yüzünden hatta senin yüzünden bu konuyu açtığının farkında değil
))))
sen yanlış anlamışsın Taner YILMAZ.
kendimi ve neyin nasıl konuşulması gerektiğini yeterince iyi ifade edebildiğimi düşünüyordum oysa.
-
07 Aralık 2012, 02:12
1. sayfadaki yorum
2. sayfadaki yorum
Umarım utanmışındır?
Utanacak ne var anlamadım , kuvvetmira orada siyaset konuşmuyor ,kendisiyle beraber milyonlarca kişiye edilmiş bir hakarete üslubunca cevap veriyor.
SEN VE SENİN GİBİLERDE İKİ SATIR YUKARIDAKİ AĞIR HAKARETİ PAS GEÇİP AŞAĞIDAKİ TEK BİR ADAMA ??? EDİLMİŞ TEK BİR KELİMEYE TAKILIYORSUNUZ.
HAKKANİYETLİ OLUN , ADİL OLUN
-
07 Aralık 2012, 02:14
1. sayfadaki yorum
2. sayfadaki yorum
Umarım utanmışındır?
istediği partiye oy vermedi diye memleketin yarısına ağır küfürler savuran adama lavuk demişim.
utanmalıyım öyle mi?
ulen bişey derdim ama ben kötü oluyorum sonunda
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)