Deli Çerkes adlı üyeden alıntı
"Göz oymak"tan kastımı galiba tam ifade edemedim.
Yazılı veya karşılıklı sözlü tarışma kültürümüz ne yazık ki zayıf,Herkez kendi doğrusunu ve düşüncesini , kendi anlayışı dorultusunda savunur, Kaşrı düşüncelerin yanlışlığını irdeler ve karşı tezlerin yanlışlığını bulup belirtmeye çalışır. Ama dediğim gibi tartışma kültürümüz zayıf. Savunulan fikrin aksini söyleyene veya savunulan fikri benimsemeyenlere karşı , eleştirinin dozu bazen kaçıyor.
Hiç birimizin eğitimi , sosyal yaşantısı, beklentileri ,bakış açısı birbirinin aynı olmadığı için , hiç birimizin fikri tıpatıp aynı olmaması normaldir.
Kendi doğru bildiğimiz fikri aksineni söyleyene karşı savunurken nedenler , niçinler veya karşı görüşün yanlış olduğu , akla yatkın , makul delil veya ifadelerle, " Karşı görüşü savunanın kendi fikrinin yanlış olduğunu anlayabilmesi" için kullanılmak yerine , yok saymak , yanlış olduğuna inanmak ve hatta hakaret etmek gibi hareketlere girersek , buna kısaca göz oymak diye özeliyorum. hiç bir sonuca varyamayn kısır döngü bir yazı kalabalığından öteye gidemeyiz. Kaldı ki motorsiklet formunda siyaset konuşmakla , günümüz mevcut siyasetinin değiştiremeyiz.Bu forumda bulunan ki,şilerin bu koudakifikirleri ve görüş açılarını anlayabiliriz.
pezeveng , lavuk gibi kelimeler gerçek anlamı bilinmeden kullanılan kelimelerdir. Pezeveng "yol gösteren " demektir.ama belirli bir jenerasyondan öncesi bunu bilmez. Lavuk , darı , buğday gibi baklagıllerde kullanılan bir çeşit el küreğidir .kuruyemişçilerin kullandığı küreklerin büyükleri gibi ). Yok kuvvet mira yazdıklarımın yalan , iftira veya kasıtlı olduğunu ispatlayabilse , hakikaten yanlışımı gösterse , kendisine bunun için saygı duyar , bana doğruyu gösterdiği için sevinirim.Öyle ya hepimiz kuluz hatamız yanlışımız elbette olacaktır. ama beni fikrilerinin doğruluğu yönünde ikna etmek yerine kolay yolu seçmiştir.kendince hakaret etmeye çalışmış ancak manası bile bilmediğine inandığım bir kelime kullanarak aslında karşılıklı tartışma yönünün zayıf olduğunuda göstermiştir.yorumunu forum takipçilerine bırakıyorum...
Siyaset konuşulması istenmiyorsa moderasyon gerekeni yapacaktır.