Acaba olur mu9 sene önceki fotoğrafım var kimliğin fotoğrafını çıkarttım yeni fotoğrafı kendim yapıştırıp kaplattırsam sorun olur mu
Acaba olur mu9 sene önceki fotoğrafım var kimliğin fotoğrafını çıkarttım yeni fotoğrafı kendim yapıştırıp kaplattırsam sorun olur mu
Soğuk damgası kaybolduğu için sorun olur. Hatta kimlik kaplatma hepten yanlış. Zaten beş lira tutuyor, bence gidip yenilet.
Bozuk para ile de soğuk damga vuracaksanız olur.
Bilge değil sadece ahmaklar her şeyi bilir.
damga yerine kapı anahtarının yuvarlak sapıyla ezdir.
Aşk üç harflidir...! BMW binGitSin
nufüs müdürlüğünde mecbur sıra beklicez öyle mi
Tamamdır
Nüfus cüzdanı yenilemek 3 ya da 5 TL masrafla yapılabilen bir şey neden resmi evrakta tahrifat yapıp riske girmek isteyesin?
resmi evrakla oynamak riskli....cezası büyük..askerde bile peşini bırakmaz, iş hayatın boyunca peşinden gelir, dosyana işlenir..
bozuk para-kapı anahtarı
eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir
Resmi Belgede Sahtecilik suçu ceza kanunumuzun 204. maddesinde :
“(1) Bir resmî belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmî belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmî belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır (Asliye Ceza).
(2)Görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmî bir belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren, gerçeğe aykırı olarak belge düzenleyen veya sahte resmî belgeyi kullanan kamu görevlisi üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır (G. Ağır Ceza).
(3)Resmî belgenin, kanun hükmü gereği sahteliği sabit oluncaya kadar geçerli olan belge niteliğinde olması halinde, verilecek ceza yarısı oranında arttırılır.”
1. ve 3 . maddeler kapsamında ceza alırsın asgari 4-5 yıl yersin
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Geçen gün yanlış anlamada olsa bir abimin başına geldi. Ordan biliyorum. Okan hocamın verdiği bilgileri memur beylerden duymuşluğum vardır
*İyi gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.
*Ön sezilerini dikkate almayı öğren.Bir gün hayatını kurtarabilir.
sahtecilik yapmıyor, kendi fotoğrafını koyuyor zaten.
İstanbul gibi kalabalık bir şehirde bile 15 dakikada yeni kimlik çıkartılabiliyor.
Konyadasın sanırım daha hızlı daha kolay olur (nüfus yoğunluğu bakımından).
Kaybettim deme ama sakın, cezası var 60 TL yada daha fazla. Eskisini götür yırtıkda olsa, yıkanmışda olsa.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Oturduğun evin tapusuna da kendi adını tükenmez kalemle yaz taşınmazı üstüne al
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
bana da lise diploması lazım. Varmıdır böyle sahte diploma?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)