Osmanlıca devam etseydi bilgisayar terimleri nasıl olurdu?
-
görev çubugu: degnek ül vazife
çift tiklama: tikirti ül tekerrür
administrator: sahip-ul edevat
flash disk: edevat ül yumusak`
hard disk:edevat ül civanmert
anti spyware : müdafa ül hafiye
mouse: zindik faresi
klavye: taht ul hurufat
power supply: kuvvet macunu
my documents - hazine i evrak
internet: allame-i ulul arz
google:kasif-ul ali
google earth:seyr ül arz, kasif ul arz
denetim masasy: sehpa-i saltanat
cd- rom - pervane ül hâfiza
ekran: perde ül temasa
kasa: kaide
enter: duhul
virus: deyyus
antivirüs - akinci
msn : elçi
hacker: deyyus-ül-ekber
hata raporu: malumat-ül kabahat
mail server: divan-ül mektubat
messenger: havadisçi
chat : muhabbet ül zaby
ctrl alt del : has timar zeamet
Reklamlar
-
Virüs: Deyyus Kaptum buna
-
paylaşım için teşekkür ederim zaten osmanlıca ayrı bir güzelliktir
-
NoMotorNoCry adlı üyeden alıntı
motosiklet zevklerimizin aksine tarih ortak noktamız hocam ,Fatih dönemi ile özel olarak ilgilenirim.
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
-
retox70 adlı üyeden alıntı
motosiklet zevklerimizin aksine tarih ortak noktamız hocam ,Fatih dönemi ile özel olarak ilgilenirim.
Valla ben sayısalcı olarak tarihe çok geç başladım.Lisede matematikten kopya dağıttığım arkadaşlardan , tarih ve coğrafyadan kopya çekerek geçinip giderdik.Bizim tarihimiz öyle derin bi tarih ki nerden tutacağını bilemiyosun.Bi avuç askeriyle koskoca çin ordusuna kafa tutup çin kralını esir alan MeteHan mı dersin , 66 devleti bünyesinde barındıran Osmanlı mı dersin.Oku oku bitmez bu tarih.
-
Valla ben sayısalcı olarak tarihe çok geç başladım.Lisede matematikten kopya dağıttığım arkadaşlardan , tarih ve coğrafyadan kopya çekerek geçinip giderdik.Bizim tarihimiz öyle derin bi tarih ki nerden tutacağını bilemiyosun.Bi avuç askeriyle koskoca çin ordusuna kafa tutup çin kralını esir alan MeteHan mı dersin , 66 devleti bünyesinde barındıran Osmanlı mı dersin.Oku oku bitmez bu tarih.
ben sayısalda hep çuvallamıştım ama tarih,edebiyat vb. hiç sıkıntı çekmedim.
neyse anti emperyalistler burayı basmadan ben kaçayım.kendine iyi bak.
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
-
Osmanlıca mı, Osmanlı Türkçesi mi?
-
nabukat adlı üyeden alıntı
paylaşım için teşekkür ederim zaten osmanlıca ayrı bir güzelliktir
Ahuahuahuahuah ben buna gülüyorum!
"ctrl alt del : has timar zeamet"
Bunu okuyup eğlencelik uydurmalar olduğunu anlamadıysanız daha da çok gülerim
-
Yeni neslin eğlence anlayışı beni şaşırtmaya devam ediyor.
-
Burada bir mizah var. Eserin sahibini ve beğenenleri yadırgayanları da ben yadırgıyorum. Osmanlı devleti ile dalga geçilmemis, osmanlıca ile dalga geçilmemiş. Buradaki mizahı anlayanlar anlamayanlara anlatsın.
Ride it like you stole it!
-
merkezkale adlı üyeden alıntı
Burada bir mizah var. Eserin sahibini ve beğenenleri yadırgayanları da ben yadırgıyorum. Osmanlı devleti ile dalga geçilmemis, osmanlıca ile dalga geçilmemiş. Buradaki mizahı anlayanlar anlamayanlara anlatsın.
Mizahın farkındayız fakat "kim inanır? Kadir İnanır(?)" seviyesinde olması tiksindirici.
-
Millet barut olmuş kıvılcım arıyor.
Dur, dinle. Hep konuşursan hiç bir şey duyamazsın.
http://www.inciswf.com/korkuttunpic.swf
-
Osmanlı devam etseydi bilgisayar denen mahlukat-ül beşer zaten olmazdı....
Kesin yasaklanır sınırdan sokulmazdı...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Osmanlı devam etseydi bilgisayar denen mahlukat-ül beşer zaten olmazdı....
Kesin yasaklanır sınırdan sokulmazdı...
Matbaa 200 yıl geç geldi Bilgisayrda 500 yıl geç gelirdi heralde Yerliler gibi yaşardık tahminen
İşin aslı arkadaş İnceden bi msj vermiş Bazı arkadaşlarda sağolsun yukarda bir arkadaşın dediği gibi
Çok dolu arkadaşlar boş mesajlar yazmışlar.
Bide Ya neyse yazmım Kendimi üzmim başkaları için Sağlıcakla Kalın
-
Osmanlı yok Allahtan ,bilgisayar 500 yıl erken geldi, bayağı işimize yaradı...
yoksa twitter,facebook,WOW 'da bayağı geri kalırdık.
-
retox70 adlı üyeden alıntı
Osmanlı yok Allahtan ,bilgisayar 500 yıl erken geldi, bayağı işimize yaradı...
yoksa twitter,facebook,WOW 'da bayağı geri kalırdık.
Herkes işsiz güçsüz değil. Çalıştığım şirket kendi ürettiği yazılımı tüm dünyaya satıyor, bayağı işimize yarıyor.
-
Hep aynı saçma tartışmalar , hep Osmanlı'yı küçümseme tavırları.Nedir alıp vermediğiniz?İlk rasathanenin müslüman bilim adamları tarafından kurulduğundan tam 500 yıl sonra avrupaya gittiğini biliyo musunuz?Avrupada insanlar açlıktan nefesleri kokarken müsüman bilim adamları matematiğin temellerini atıp cebir gibi zor hesaplamaların üstesinden geliyodu.İlk makineleri yapan müslüman alimlerden yüzyıllarca sonra avrupada mekanik keşfedildi.
-
Müslümanlar bu kadar buluş yaptiktan sonra kim bilebilirdiki yüzyıllar sonra gayri müslimler bizden teknoloji olarak kat kat üstün olacak.
-
Hep aynı saçma tartışmalar , hep Osmanlı'yı küçümseme tavırları.Nedir alıp vermediğiniz?İlk rasathanenin müslüman bilim adamları tarafından kurulduğundan tam 500 yıl sonra avrupaya gittiğini biliyo musunuz?Avrupada insanlar açlıktan nefesleri kokarken müsüman bilim adamları matematiğin temellerini atıp cebir gibi zor hesaplamaların üstesinden geliyodu.İlk makineleri yapan müslüman alimlerden yüzyıllarca sonra avrupada mekanik keşfedildi.
İlk rasathaneleri İslam'dan 2.500 sene evvel Çinliler yaptı. Cebir ilk kez Antik Yunan'da ortaya çıktı, İslam dünyasında geliştirildi. İlk makineler Antik Mısır ve Babil dönemlerinden kalma. Osmanlı'yı küçümsemeyelim, ama Kaf dağında da görmeyelim.
-
Eğer osmanlı olsaydı
2 space , Bir del yapar dururduk....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)