ozgurakman adlı üyeden alıntı
i7ye ihtiyacınız yok. amd fx6100 işlemci,
asus m5a97pro anakart,
8gbx2 1600 mhz corshair vegneangce ram,
OCZ vertex 4 120 gb. ssd,
seagate 5400 rpm 1 tb hdd,
ekran kartı olarak ati radeon 6870,
kasa konusunda da, hoşunuza giden bir psu suz kasa,
250 lira civarı veya daha pahalı bir 600-650w power supply. kasa ve psu ayrı alınmalı, çünkü kasa üzerinde gelen psu ların %90ı ucuz ve bilindik marka bile olsa genellikle çok iyi olmayan ürünler.
bir de, thermaltake marka, uygun bir model (örneğin frio), thermalright veya noctua marka işlemci spğutucusu. (sessiz ve serin bir sistem için)
aslında, ne alırsanız alın ama bence intel almayın. çünkü teknoloji üssü bile israilde, üstelik bu işte tekelleşmeye başladı ve açıkçası ben ve çevrem bundan endişe duyuyoruz ve rahatsız oluyoruz. (bilgisayar öğretmenliği okuyorum)
ayrıca faiş fiyatlara satışlar yapıyor, her ne kadar teknoloji satsa da 3 yılda orta boyutta bir 3. dünya ülkesinin dış borcunu kapatacak kadar kâr etmesi durumu ortaya koyuyor.
bir de, ssd konusunda sandforce kontrolcülü ssdlerden ve asenkron ssdlerden uzak durunuz...
anakart konusunda da gerek zamanında çıkan ve çok kolay yüklenen bios güncellemeleri, gerek yetkili servisi, gerek distribitörü, gerek malzeme kalitesi beni herzaman asus a yönlendirmiştir.
son olarak, psu bilgisayarın en önemli parçasıdır bu yüzden kaliteli seçilmelidir. marka tercihim coolermaster oldu. corshair ya da xigmatek de olabilirdi. 700w üstü psu ev kullanıcısı için boşa elektrik sarfiyatı olacağı gibi(unutmayalım ki elektrik üretimi=CO2 gazı), ve boşuna masraf olacaktır.