Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Masaüstü Bilgisayar Tavsiyesi

REKLAM ALANI
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı viper17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sıvı kapasitörmü kaldı ya
    Asusunda kötü ürünleri var palitinde. Model de çok önemli.
    Asusta kullandım palitte. Bu kadar ince ayrıntıya girerseniz hiçbirşey alamazsınız.
    Monitöre 1500 tl kasaya 2000 tl verilmez. Böyle sistem mi olur ? Diye yazamadan geçemeyeceğim.
    ayrıntıya girmenin gerekli olmadığını anlatmak için bir sürü ayrıntıya girmek zorunda kaldım, napayım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kara cahilliğim yine ortalara dökülecek ama
    madem bu kadar usta var. aklıma takılan bişi soracam
    Şimdi bende takıntı oldu son 1-2 aydır .. Mac alacam bunun kurtuluşu yok.. henüz imac mi macmini mi buna karar veremedim ..
    sormak istediğim şu diğer bilgisayarlara bakıyorum ekran kartları Gb lar uçuşuyor .. ülen bu mac lerde ise ekran kartları 256mb hadi bilemedin 512mb 1 gb hemen hemen yok gibi olanda dehşet pahalı .. 250 mb ekran kartlıları bile çok ağır çizim proğramlarının altından kasmadan kotarıyor. nedir bu farkı yaratan neden biri 256 da güle oynuyada diğeri 1-2 gb bilen açıklasın .. tiger sen mac ten anlamıyon belli sen sus
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    Ducati 797
    mac tan anlamam ama olayın özü şu barış abi:
    macler donanım ve yazılım uyumu açısından iyiler
    iş bizim windows dediğimiz işletim siteminin mac teki karşılığı olan macosx lerde anlayacağın
    yoksa tüm o macler de bizim pc lerle aynı konfigürasyonlarda çıkarılıyor artık

ekran kartı meselesinde o 512 mb 1gb olayını bir kamyonun kasası gibi düşün
    bu kamyonda güçlü motor olmadıktan sonra istediğin kadar büyük kasa koy, yükü çekemedikten sonra neye yarar
    misal benim ekran kartı 512 mb ama o 1gb 2gb lik bir çok karttan daha güçlü, üzerindeki işlemci güçlü çünkü

almayı düşündüğün mac lerin konfigürasyonlarını bilirsek yorum yapabiliriz
    link at görelim

viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mac tan anlamam ama olayın özü şu barış abi:
    macler donanım ve yazılım uyumu açısından iyiler
    iş bizim windows dediğimiz işletim siteminin mac teki karşılığı olan macosx lerde anlayacağın
    yoksa tüm o macler de bizim pc lerle aynı konfigürasyonlarda çıkarılıyor artık

ekran kartı meselesinde o 512 mb 1gb olayını bir kamyonun kasası gibi düşün
    bu kamyonda güçlü motor olmadıktan sonra istediğin kadar büyük kasa koy, yükü çekemedikten sonra neye yarar
    misal benim ekran kartı 512 mb ama o 1gb 2gb lik bir çok karttan daha güçlü, üzerindeki işlemci güçlü çünkü

almayı düşündüğün mac lerin konfigürasyonlarını bilirsek yorum yapabiliriz
    link at görelim
    Mac leri hiç sevmem Donanim yazılım uyumu güzel fakat bir o kadar da donanımları düşük(kalitesiz değil düşük.)

Düşük olduğu için yazılım 5 para etmez bir hal alıyor Aynı pc ye neden 2 bin tl fazla vereyim ki
    Nereye bakarsan, oraya gidersin.

Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı viper17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mac leri hiç sevmem Donanim yazılım uyumu güzel fakat bir o kadar da donanımları düşük(kalitesiz değil düşük.)
    Düşük olduğu için yazılım 5 para etmez bir hal alıyor Aynı pc ye neden 2 bin tl fazla vereyim ki
    katılıyorum
    bu yüzden şuan kendi topladığım pc de macosx kullanıyorum

[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Qpple uzmani demeyelim ama biraz bilgiliyim ve az once yeni iMacler tanitildi pcciler ugrasirken ssd zart zurtla adamlar hdd ve ssdyi birlestirmisler ve sana tek tavsiyem madem butcen var bekle 27'' yeni iMac al arkadasim bakmak icin www.apple.com sitesine gir kararini baktigin an vereceksin zaten :D yeni iMac'ten sonra eskilere bakmak olmaz :D
    En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.Kötü motorcular bu günleri asla göremez.

Motosikleti
    Ducati 797
    bu kadar para vermeni kesinlikle önermemekle birlikte gösterdiklerin içinde en ideali 4. ilan gibi duruyor barış abi

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Birde güçsüz deniliyor fakat hıç kusura bakmayın bunu diyen Mac'ten anlamıyodur Apple ürünü incelerken sayısal verileri bir kenara koymak gerekir zaten koyamadığınız için az o yuzden kendi pcimde kullanıyorum yorumu yapılıyor suanda 2007 mid modeli imac kullanmaktayım 320gb hdd 3gb ram core 2 duo 2.4 ghz işlemcim var ve emn ol tiger topladıgın pcde kurulu Mac'ten hemen hemen ya benim performansım kadar alırsın çok çok fazlası değil ve i7li ve yeni çıkan ssdli Mac'i düşünemiyorum bile o yuzden sayısalı bir kenara bırakıp duygusal konuda uygunmuyuz mesela para ona bakmak gerekiyor eğer uygun iseniz yok şusu az falan demeyin her Mac ile şuan piyasada bulunan her profosyonel programı çatur çutur saçma sapan errorşar takılmalar olmadan çalışırsınız ve her zaman diyorum Mac tembel işidir millet ram yetmedi diye bağırışırken siz onşarla ilgilenmez tüm gücünüzü işinize verirsiniz ve hızlıca bitirip kalkarsınız zaman size kalır açıp biranızı takılırsınız.
    En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.Kötü motorcular bu günleri asla göremez.

evet mac kullanıcıları + ve - leri neler bu aletin .. çok kullanıcısı yok o yüzden pek bilinmiyor ama her kullanan bir daha normal PC mi aslaaa diyor.. neden ???

aydınlatın bizleri bizde aydınlanalım ..

Motosikleti
    Ducati 797
    geçmişte üretilen mac lerde powerpc işlemciler vardı, o zamanlar bir farklılıktan bahsedebilirdik
    lakin günümüzde masaüstüler neyse mac ler de aynı
    fark söylediğim gibi güncel macosx versiyonlarında

uzun zaman önce bir donanım sitesinde aşağı yukarı şöyle bir söz söylemiştim:
    günümüz bilgisayarları güç olarak yeterli. bizi yavaşlatan 2 şey var, biri harddisk diğeri windows. ikisinden de kurtulmak istiyorum
    bu gün ikisinden de kurtulmuş durumdayım

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Kullanıcısı az neden az buna ferrari örneği verebilirim ferarrininde kullanıcısı az fakat dünyanın en iyisi çoğu kişiye göre ve buna ulaşabilenler kullanıyor ulaşmaktan kastım fiyat en basitinden az olma sebebi bu kullanıcılarının inanılmaz memnun olma sebebide 15 saniye açılır hard diskimin hepsi dolu olmasına rağmen saçma sapan hata vermez format istemez virus şuanlık yoktur bu olmayacak demek değildir ama virüs yazımı çok zordur ve kullanıcı az olduğundan yazmazlar yazsalarda micropsoft kadar hayatta virüs olmaz konfigürasyonum yetmiyo gibi birşey dedirtmez size donanım ve yazılım uyumu mükemmeldir kendi ürünleri arasında mükemmel bir uyum vardır tasarım şahanedir işletim sistemi tamamen sezgiseldir bir işi yapmanın 1 tane değil 1000 tane yolu vardir ve sezgilerinizle hareket ettiğiniz zaman mutlaka 1000 yoldan birini alledebilirsizin time machine denen olayı araştırın sadece bu bile alma sebebi zaten ve belli kısmına windows kurabilirsiniz ve pcden daha yüksek performans verir donanım uyumundan dolayı bu sebeplerde gayet yeterlidir zaten daha ne olsun.

Alıntı Barış Şuşut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet mac kullanıcıları + ve - leri neler bu aletin .. çok kullanıcısı yok o yüzden pek bilinmiyor ama her kullanan bir daha normal PC mi aslaaa diyor.. neden ???

aydınlatın bizleri bizde aydınlanalım ..
    İphone ve android gibi.

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Tiger arkadaşım donanım aynı donanım aynı diyorsunda al bir kasa birebir aynı konfigürasyon yap içine osx86 kur kullan bşde aynı özellikle mac kullan gene dağlar kadar fark var neyden bahsediliyor burada Allah aşkına insanları yanlış yönlendirmeyin size uyup osx86 kuran dünyanın insanı var mac'e haybeye sövüyorlar macimi kullandırıyorum susuyorlar ben bıktım insanlara birşey anlatmaktan artık pcye Mac kurmakla falan Mac kullanmış olmazsınız gidin Mac alın beğenmezseniz parayı haketmiyo derseniz gelin ben verecem parayı.

Birde birkaç arkadaş program yok diyecek piyasada kabul gören programların hepsi var ama mahalle kenarında kullanılan programlar evet yok oyunkonusunda şse pclerşn amacı oyun değildir oyun çok önemli ise konsol kullanın.

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    evet fanboyum kapalı sistemden hoşlanıyorum açıkmsitemin dünya ahiret bi cacığa yarayacığını düşünmüyorum famboyluğu kenara bırakıp dediklerim doğrumı değilmi siz ona bakın dediklerimin hepsi doğrudur sizin gibi android hastaları apple antipatisi olanlarda bunları bildiğinden işi hemen fanboy bu kaç deyip bitiriyorlar mevzuuyu ama mevzuu sizin halinizden tavrınızdan da belli zaten dünya kadar androİT phone bi iPhone kadar satamıyor herkesmi fan boy? size sadece gülünür yav

bizim bilader gitti bi tablet aldı .. iş için kullanacak asıl amacı resim gösterecek ..lenovo mu öle bişi markası.. ilaç representi bir arkadaşımdada ipad var.. sizin konfigirasyon dediğiniz naneleri aynı .. ama ipad de resim salisede açılıyo veya resimden resime geçiş kasmadan oluyo ama lenevo kasıldıkça kasılıyo ..

birebir kullanan kişi aradaki fiyat farkının her kuruşuna değer diyor..

5 yıl bir pcyi kullanıpta format atmayan varmı.. ama mac kullanıcıları hep şunu diyo formatmı o ne demek

bence bize giydiriyolar .. biz hala burda pc konfigürasyonunu tartışıyoz..

yok yok ben alacam bu mac i .. fanboymu oluruz macboymu oluruz bilmiyom .. ama gerçek şu ki kullanıcısı memnun kardeşim ..

diğer aklıma takılan soru şu .. ülen bu maci çökertecek bi virüsü neden yazmıyolar.. CIA mı var arkasında yoksa
    Flashock bunu beğendi.

imza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 ybr 125 & 2014 ybr 125
    masa ustu pc var mi hala? ben gormuyorum satilan yer! yil 2012 beyler ne masa ustunden bahsediyorsunuz!!

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Imza arkadaşım masaüstü eskiden daha bir altın çağındaydı fakat masa üstü bilgisayarlar ölmez hatta bugün bir tanesine tekrardan aşık oldum Barış mutlaka yeni imac'e bak aşık olmamak elde değil.

Motosikleti
    Ducati 797
    sevgili flashock
    günümüz apple ürünleri diğer ürünlerdeki donanımla aynı. daha güçlü olduklarını iddia etmek gülünç olur
    bahsettiğimiz gibi olayı kotaran kullandıkları yazılımlar
    uzun uzun yazdıracaksınız illa, yazalım bakalım

apple 2006 yılına kadar apple+ibm+motorala nın ortak geliştirdiği risc tabanlı powerpc işlemcileri kullanıyordu
    powerpc kullanıcılarının tutundukları en büyük argüman da bu işlemcilerin multitasking güçleriydi
    aslında x86 tabanlı işlemciler daha güçlü (masaüstü)
    ama windows denen nane, her versiyonunda daha da ağırlaşarak masaüstü piyasasında sürekli bir “yeniye olan ihtiyaç” doğurdu
    evet günümüz masaüstü mimarisinin sürekli gelişmesi microsoftun politikasına bağlıdır
    her yeni çıkan microsoft işletim sistemi daha da zorlamakta işlemcileri
    microsoftun sadece işletim sistemi yapmayıp pc nin gelişmeye en açık ayağı olan ekran kartı sektörünü de directx denen grafik arabirimi sayesinde sürekli zorlamasıdır
    ve her yeni çıkan oyunda yeni bir ekran kartı almak zorunda kalıyorsunuz (gerçi2-3 yıldır bu da tıkandı, çok gelişemiyorlar)
    halbu ki opengl, directx ten yıllar önce bir çok yeniliği getirmişti 3d uygulamalara
    lakin oyun geliştiricileri microsoftun da baskısıyla directx tabanı oyunlar üretiyor artık, bu da opengl i arkaplana itti
    opengl de ısrar eden bir id software kaldı elimizde (quake ve doom serisinden hatırlayın- bu arada john carmack abimizdir)
    mac in grafik uygulamalardaki farkı ise macosx directx i değil opengl i kullanmasıdır
    bakın başa döndük

yolculuğumuzda biraz da işlemcilere değinmekte fayda var
    amd, cisc tabanlı intelden farklı olarak ibm in de desteğiyle risc-cisc karması k6II denen intel mühendislerinin ağzını açık bırakan bir işlemci geliştirdi
    günümüz athlon mimarisinin temelleri bu işlemciydi
    intel ise core2duo ya kadar cisc tabanlı işlemcilerde ısrar etti
    bu da amd nin athlon işlemcilerine boyun bükmesiyle sonuçlandı tabi (her ne kadar benchmarklarda yakın gibi görünse de fiyat/ performans konusunda uzak ara amd öndeydi)
    intel, core2duo da inadından vazgeçip amd nin mimarisine benzeyen eski pentium 2 den kalma bir mimariyi geliştirerek iyi işlemciler çıkarmaya başladı
    bu i5, 7 ler oradan gelmedir

tüm bu gelişmeler karşısında powerpc ler x86 tabanlı işlemcilerin gerisinde kaldı
    bu yüzden apple, powerpc işlemcili mac ler yerine intel tabanlı mac ler geliştiriyor artık
    şimdi burada insanı gıcık eden bir durum var
    be adamlar (apple a sesleniyorum)
    powerpc den gelen adam, sana bu kadar yakın amd varken hiç gidip intel tabanlı konfigürasyonlar çıkarır mı?
    Dahası macosx kernelini intele uyumlu çıkarır da biz amd cileri böyle uğraştırır mı?
    Tüm sektörlerde bariz bir intel- Microsoft baskısı var şuan
    Apple da buna nane oldu

Tüm bunların böyle olmasındaki sebep, küresel kapitalin oyunu ve onun kurallarıdır

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)