Yine Bir Tarifim Var Acılı Ezme
Reklamlar
-
Reklamlar
-
olmadı şimdi..mikser dedinmi orada dur...
tarif doğru ama bıçakla kıyma yapman lazım..kolaycılık yok....
satır kıyması misali olacak...harika olur...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
Samet Ağır adlı üyeden alıntı
olmadı şimdi..mikser dedinmi orada dur...
tarif doğru ama bıçakla kıyma yapman lazım..kolaycılık yok....
satır kıyması misali olacak...harika olur...
aynen kırmızı mercimek büyüklüğünde olacak (amaaaaan bende mikserde yapıyom kim uğraşacak satır çekmeye)
çok ta güzel oluyo
-
Çok güzel görünüyor eline sağlık, ula bi de satır köftesi olsa yanına, Tekirdağ'da yemiştim pek güzel olur be yav.
En umutsuz köle, köle olduğunu bilmeyendir.
-
furkan yapma böyle şeyler sonra türk erkeklerinde neden baklava yok diyolar
bizde şeker pare var
bende ev yapımı pizza tarifi veririm bak sonra
-
canerol adlı üyeden alıntı
furkan yapma böyle şeyler sonra türk erkeklerinde neden baklava yok diyolar
bizde şeker pare var
bende ev yapımı pizza tarifi veririm bak sonra
aman be abi 3 günlük dünya ye gitsin sen de pizza tarifini ver hatta mt aşcılar kulübü kuralım
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:38 ----------
timoti adlı üyeden alıntı
Çok güzel görünüyor eline sağlık, ula bi de satır köftesi olsa yanına, Tekirdağ'da yemiştim pek güzel olur be yav.
aynen abi süper olur yanına alabalık da güzel gidiyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:41 ----------
Samet Ağır adlı üyeden alıntı
olmadı şimdi..mikser dedinmi orada dur...
tarif doğru ama bıçakla kıyma yapman lazım..kolaycılık yok....
satır kıyması misali olacak...harika olur...
onuda denedim samet abi hem çok uğraştırıyor hemde o kadar malzeme katır kütür yemek güzel olmuyor ekmeğe bandıramıyosun mikserde yapınca o ezmenin suyunu ekmek çekiyor.ağzına atınca ağzının her tarafına dağılıyor.Yine canım çekti be ama bu saatte yemek olmaz en iyisi kahvaltıya yapayım
-
canerol adlı üyeden alıntı
furkan yapma böyle şeyler sonra türk erkeklerinde neden baklava yok diyolar
bizde şeker pare var
bende ev yapımı pizza tarifi veririm bak sonra
ver ver ben tek yaşamaya başladım iyi oluyor.
Aşk üç harflidir...!
BMW bin
Git
Sin
-
Motosiklet Eğitmeni
Ben tarifi biraz gelistireyim.
Daha dogrusu kendi tarifimi vereyim.
4 orta boy domatesi derin bir kaba alip,kabi sicak suyla doldurun.
Bir corba kasigi Pul biberi yada isot da olur ilik suyla islatin.
Bakin yikayin demiyorum.
Bir kaba koyun ve suyu hafif hafif yedirin.
Biberleri koydugunuz kabi su basmasin,hafifce islatacagiz.
Ilk yapacagimiz is bu.
Sonra.
Bir orta boy sogani,yapabildiginiz kadar kucuk kucuk dograyin.
Ne kadar kucuk, o kadar iyi.
Soganlari bir kaba alin.
Uzerine tuz atin.
Miktarindan korkmayin.
Elinizle soganlari hafifce yogurun.
Oylece birakin.
Iki corba kasigi domates salcasini,bir corba kasigi biber salcasiyla iyice karistirin.
Bu bulamac,biber salcasinin kivamindan daha sulu ama domates salcasinin kivamindan daha sert hale gelmeli.
Daha once sicak suya koydugunuz domatesleri cikartin ve kabuklarini soyun.
Domatesleri,kabuklari kolay soyulsun diye sicak suya koymustuk,merak edenler icin soyleyeyim.
-
eline sağlık
beni ezme değilde tezgahtaki bal daha bi cezbetti abi o petek nedir ya içim gitti
HONDA
CBF 150-CBF 500-CBF 1000
-
gece gece bal yenmez dokunur ne yaparsın mazallah
-
Bende bugün palamut ızagara yanına kıvırcık marul ve taze soğanla bol limon üzerine zeytinyağı, ayrıca bir tabak kaşık salatası yaptım.
Not : Kimse balıkları ağlattığımı düşünmesin, kıyamam ben onlara.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
Motosiklet Eğitmeni
Ulem benim tarifin gerisi yok
Bu nasil is?
-
coq adlı üyeden alıntı
Ulem benim tarifin gerisi yok
Bu nasil is?
Tamam anlaşıldı birader siz bir mutfak bir bilgisayar derken.... bardakta boş değildir yani, artık bordo mu desem bilemedim, üstelik saturday night, peynirlerinizde güzeldir yani.
Bekliyorum tarifin gerisini arşive atarım
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
coq adlı üyeden alıntı
Ben tarifi biraz gelistireyim.
Daha dogrusu kendi tarifimi vereyim.
4 orta boy domatesi derin bir kaba alip,kabi sicak suyla doldurun.
Bir corba kasigi Pul biberi yada isot da olur ilik suyla islatin.
Bakin yikayin demiyorum.
Bir kaba koyun ve suyu hafif hafif yedirin.
Biberleri koydugunuz kabi su basmasin,hafifce islatacagiz.
Ilk yapacagimiz is bu.
Sonra.
Bir orta boy sogani,yapabildiginiz kadar kucuk kucuk dograyin.
Ne kadar kucuk, o kadar iyi.
Soganlari bir kaba alin.
Uzerine tuz atin.
Miktarindan korkmayin.
Elinizle soganlari hafifce yogurun.
Oylece birakin.
Iki corba kasigi domates salcasini,bir corba kasigi biber salcasiyla iyice karistirin.
Bu bulamac,biber salcasinin kivamindan daha sulu ama domates salcasinin kivamindan daha sert hale gelmeli.
Daha once sicak suya koydugunuz domatesleri cikartin ve kabuklarini soyun.
Domatesleri,kabuklari kolay soyulsun diye sicak suya koymustuk,merak edenler icin soyleyeyim.
?? eee, kaldı öylece ortada domatesler?
-
Motosiklet Eğitmeni
Tarife devam.
coq adlı üyeden alıntı
Ben tarifi biraz gelistireyim.
Daha dogrusu kendi tarifimi vereyim.
4 orta boy domatesi derin bir kaba alip,kabi sicak suyla doldurun.
Bir corba kasigi Pul biberi yada isot da olur ilik suyla islatin.
Bakin yikayin demiyorum.
Bir kaba koyun ve suyu hafif hafif yedirin.
Biberleri koydugunuz kabi su basmasin,hafifce islatacagiz.
Ilk yapacagimiz is bu.
Sonra.
Bir orta boy sogani,yapabildiginiz kadar kucuk kucuk dograyin.
Ne kadar kucuk, o kadar iyi.
Soganlari bir kaba alin.
Uzerine tuz atin.
Miktarindan korkmayin.
Elinizle soganlari hafifce yogurun.
Oylece birakin.
Iki corba kasigi domates salcasini,bir corba kasigi biber salcasiyla iyice karistirin.
Bu bulamac,biber salcasinin kivamindan daha sulu ama domates salcasinin kivamindan daha sert hale gelmeli.
Daha once sicak suya koydugunuz domatesleri cikartin ve kabuklarini soyun.
Domatesleri,kabuklari kolay soyulsun diye sicak suya koymustuk,merak edenler icin soyleyeyim.
Kabuklarini soydugumuz domatesleri suzgece alalim.
Uzerine biraz tuz atalim ki tuzu yesinler.
Domatesler suzulurken iki dis sarimsagi havanda dovun yada kucuk kucuk dograyin.
Ben dogranmis tercih ediyorum.
Bir iki tutam maydanozu ve varsa 4-5 yaprak taze naneyi ince ince kiyin.
Butun malzemeyi derin bir kaba alin
Yarim fincan sizma zeytinyagini yavas yavas dokerek malzemeyi karistirin.
Karabiber aci kirmizi biber ve kimyon ile tatlandirarak biraz daha karistirin.
Uzerine yarim limonun suyunu gezdirip dolaba alin.
Dolapta 15 dakika dinlendirdiginiz ezmeyi servis tabagina alip,uzerine granul cevizici ekleyin.
Afiyet olsun.
-
peki bunlardan hangisi Adana dürümcülerinde masaya getirdiklerinin aynısı? =) hastasıyım onun
-
avciceyhan adlı üyeden alıntı
eline sağlık
beni ezme değilde tezgahtaki bal daha bi cezbetti abi o petek nedir ya içim gitti
erzincan balı abi.doğal bal karakovan,süzme,petek
bal satıyoruz da yiyorsuz da isteyenler olursa verebilirim
kola şişelerindeki ise pekmez istanbul anadolu yakasındaynız verebilirim
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:36 ----------
Serk21 adlı üyeden alıntı
peki bunlardan hangisi Adana dürümcülerinde masaya getirdiklerinin aynısı? =) hastasıyım onun
abi bizim köydeki alabalık tesisinde balığın yanında veriyorlar benim yaptığımı bende ordan aldım tarifi.benim yaptığım olabilir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)