Kusura bakmayın ama basmakalıp düşünüyorsunuz.
O sol tarafta yer alan telefonların arasına PocketPC, Cep bilgisayarı gibi bilimum cihaz girer ki iphone çıktıktan sonra falan değişmiş değil olay. HP 6415 çıkış tarihine bir bakın derim.
Fruit ninja her platformda var. Ekranın ortasına ikonunu koyup oyunu çalıştırabilmek başarı ise 9 yaşındaki yiğenimin 4 tane lego NXT seti var ve Visual Basic ile program yazıp robot yapıyor. Kendi çapında ;) 1 tane çocukla kıyaslama yapmayın diye bu örneği verdim.
İnç başına düşen noktaları sayarak farklı olduğuna mı inanıyorsunuz? O zaman başka örnek vereyim, A1084S Amiga monitörüdür. Aynı zamanda composite girişe sahip bir cihaz. Yıllar yılı çalıştı, günlerce kapanmadığı oldu, belki 15 senelik monitör o kadar canlı renklere ve göz yormama niteliklerine sahip ki şaşarsınız. Ekranların bu kadar nokta fazlalığı olması kaliteye işarettir ama göz bu kadar hassas mı bakalım?
Aluminyum kasadan bahsediyorsanız bir örnek vereyim.
http://www.youtube.com/watch?v=ZPZ7y1EDKvk
HTC One S. Mikro oksidasyon ile üretilen ilk kasa. 10.000 volt verilerek metalin niteliği değiştiriliyor.
Bu arada benchmark testleri çeşit çeşit. Hangi testten geçmiş? Hangi firmanın ürünü bu test?
Şuan S3 üzerindeki işletim sistemleri gerçeği yansıtmıyor. Jelly Bean çıkınca anlayacaksınız farkı. O zaman ayfoncuları göreceğim
Ufak bir reklam
Görüldüğü üzere ayfon sadece hafıza özellikleri ile ön planda. O da dediğim gibi Android 4.0'ın veri yollarını düzgün kullanamaması. Bir galaxy S sahibi olsaydınız ne demek istediğimi anlardınız.
Benchlerde 4s ile 5 i karşılaştırmışlar,
iPhone 5 1601
iPhone 4s 623
Bu benchmark bile Apple in zamanında 4s i güzel güzel milleti enayi yerine koyarak 4s sattığını gösteriyor ...
birde S II nin Benchmark ına bakalım
Galaxy S II 1148
şimdi 4 işlem yeteneği olan herkes 4s ile Galaxy S II yi kıyaslar ...
son olarak piyasaya çıkış tarihlerinide verelim ...
Galaxy S II Duyurulması Şubat 2011 - Satışa çıkma Tarihi ise Nisan 2011
iPhone 4s Duyurulması ve Satışa çıkması Ekim 2011
Bu aşağıda verdiğim de bir kullanıcının stock halde 4.0 ile S3 Geekbench skoru.
Bu da resmi bir site;
http://browser.primatelabs.com/android-benchmarks
vs. vs.
Bu arada ayfon5 in fiyatı 3250 Tl mi ne olacakmış :D Sıfır çin malı telefon mu sıfır çin malı motosiklet mi? Seçim sizin :D
basmakalıp düşünce diyorsunuz ordaki en minimal noktalara bakıp yorum yapan sizsiniz telefon endsütrisinin multi touch'ın keşfiyle ve iPhone ile değiştiği tasarımların hepsinin iPhone'a benzediği çok çok açık bir gerçektir ve görünen köy klavuz istemez hatta mahkemelerce de bu kanıtlancı samsung çatır çatır 1 milyar dolar ödedi.
Htc telefonlara amiga ekranlaradn örnek vermişsinizde ben ne Htc tasarımlarına nede diğer markalara yorum yapmadım yorumum sadece Apple ve o mükemmel samsung'adır.
Çocuk kullanımına gelirsek evet çocukların geneline bakalım, baktığımızda da o yüzden Amerika'daki eğitim sistemini kalkındırmak için hükümek bütün çocuklara iPad veriyor yoksa yanlış mı biliyorum samsung tablet mi veriyorlardı da benimmi haberim yok idi ?
Göz bu kadar hassasmı sorusuna yanıtımı da hemen söyleyeyim göz 306ppi pikseli yakından bakınca görebilir ve bu insanı retina displaya baktıktan sonra daha sanal bir görüntüye bakıyormuş hissi verir buda daha çabuk göz ve baş ağrısına sebep olur gözün anlayamayacağı kadar piksel yoğunluğuna bakan kişide bu denilenler daha az olur çünkü sanallık direk alğılanmaz insan bir kağıda bakıyormuş gibi hisseder buda chip almanyanın yapmış olduğu bir araştırmadır.
birde anlamadığım nokta var tüm yorumlarım iPhone 5 ile S3 içindi diye 4s'e dönüpte s2 karşılaştırması yaptınız anlamadım ve dediğiniz gibi benchmark testleri farklılık gösterebilir sizin yaptığınız testtede s3 kazanmış fakat 4 işlemcili mükemmel samsungunuz 2 işlemcili 1.2 ghz a6 işlemciyi bu kadar az bir skorla geçmesi bile bu testte a6'nın ne kadar iyi bir işlemci olduğunu gösteriyor ve genellikle çeşitli benchmarklara göre iPhone 5 daha üstün.
Bence samsung önce sadelik konusunda bir çözüm bulsun telefonlarına arka walpaperda dalga efektiyle her yerden fışkıran efeklerle bir vizyonu olmamasıyla ilgilensin sonra böyle alakasız reklamlar yapsın NFC gelmedi diye bağırınıp duran arkadaşlarda Passbook'u Apple'ın NFC'ye cevap olan uyulamasını bir araştırsın samsungun Apple'a göre tek artısı pil ömrüdür bunun dışında donanımsal olarakta göz boyamak için NFC zart zurt yok uyduğunu anlayınca kapatmaymış ve o yazan özellikler nedir reklamda ya akıllı bekleme sallayınca yenileme çocuku kandırıyorsunuz Allah aşkına. :D
reklamda yazılan hemen hemen her özelliğinde Apple tarafında da bir cevabı var hem karşılaştırdığınız şeye bakın Samsung'un yazılımı kendine ait değil gogle'ın çiplerde her telefonda olduğu gibi çoğu dışarıdan bitek samsung yazmakla bu iş olmuyor Apple'da parçaları samsungtan alıyor ekranlar lg'den kabul ediyorum ama işlemci mimarisi ve işletim sistemi baştan aşağı lendi tasarımları en azından ve geçmişten beri Apple hep öncü olmuştur piyasaya girdiği her alanda. Android kullanıcıları ilk önce versiyonlar arasındaki program uyumsuzluğuna çözüm bulsunlar sonra Apple'a geçsinler.
herşeyi geçtim samsung Apple'dan eskidir telefon piyasasında ama iPhone çıktıktan sonra bu kadar patlamasının ve adoının duyulmasının mutlaka bi sebebi oLalı buda davalarca ve her satılan samsung tablet için 40 dolar her tablet içinde 30 dolar verme yükümünden sebebi gayet açık.
Türkiye fiyatıda tamamen Türkiyedeki distribütörün sakatlığındandır yurt dışında samsung s3 ve iPhone 5 fiyatı aşağı yukarı aynıdır bunuda belirtiyim ki son zamanlarda Apple resmi olarak Türkiye piyasasına girmeyi düşünüyor fiyatlar düştükten sonra samsung ne kadar satar Türkiyede ozaman görürüz.
En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.Kötü motorcular bu günleri asla göremez.
Geekbench 2 işlemci ile test yapıyor. 4 işlemciyi henüz test edemiyor
IPAD ve S2 yi olaya ilk karıştıran ben değilim, sizsiniz
Bir önceki yazınızda skor az ama işte geçti oh oh modundasınız şimdi skor farkı az diyorsunuz
Ayfonun fiyatı türkiyede asla düşmez ve düşmeyecek. Burası 3. dünya ülkesi. Sonra amerikaya para nasıl aktarılacak?
Samsung akıllı kapanma vb. bir sürü özelliğe rağmen 4 çekirdeğe rağmen bu kadar fazla pil ömrü sunuyorsa kim batarya sömürüyor oluyor anlayamadım
Passbook bir yazılım, NFC ise bir donanım. Yani bir özellik. Yazılımsal üstünlük değil
Ha bu arada tabi HTC ile kıyaslanınca ayfon galip gelemeyince kasada sorun oluyor. O zaman SONY nin telefonunu hiç katmayayım işe. Adamlar havuz içinde çalıştırıyor, kuma gömüyor telefonda tek bir çizik yok. Iphone 4s in stres testlerine bir bakın. İlk düşmede patlıyor telefon
O zaman siz gidin sony, hatice, nokia veya samsung kullanın arkadaşım ama elinde sonunda bir Apple ürününü eline alıcaksınız aklınızın köşesinde cidden herşey donanım değilmiş dersiniz size nfc donanımız ile başarılar kullanımı dünya çapında %1 bile değilken geleceğin teknolojisi dediler her marketin veya bankanın uzaktan erisim çipi almaktansa passbook gibi ek ücret gerektirmeyen bişeye yöneleceğini kafaları basmadı ama elinde sonunda Apple haklı çıkacak Flashımız var diye sevinende sizdiniz HTML 5'i destekledi Apple adobede androidcilerde söylediklerini yuttular. Dediklerimide istediğiniz gibi algılamayın oh oh bir tavrım yoktu bu 1 ikinciside bir Apple markasına karşıda dünyanın markasını sayarak bunlar üstün demenizde kimin kral olduğununda göstergesi gerek borsadaki durumu gerek satış rakamları gerek her girdiği sektörde bir numara oluşuda bunu kanıtlıyor size plastik s3'ünüzle başarılar iPhone 5 fiyatınıda kafanıza takmayın nasıl olsa almıcaksınız. ;) Bir ürünü yaparken bi şirkette ruh olur ya ok afedersiniz sidik yarışına girermiş gibi 5 çıkmadan çıkarayım dünyayı satayım 5 çıktıktan sonra zaten bölünücek modunda da telefon çıkarılmaz bi şirketin azda olsa vizyonu olması lazım yatın kalkın Apple var Apple sayesinde samsung, htc, nokia, sony telefon yapmayı öğrendi tablet denen şeyle taıştılar ki bunada tanışmak derse windows yükleyip dokunmatik yapıp dokunmatik pc satıyorlar tablet diyede millet yiyor.
En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.Kötü motorcular bu günleri asla göremez.
Arkadaşlar neyin atışmasını yaşıyorsunuz anlamıyorum. Vallahi burayı forumdonanım'a çevirdiniz . Apple stabilite olarak çok iyidir. Az bir donanıma sahip olsa bile akıcılık çok iyidir. Çünkü işletim sistemi çok iyidir. Ben hayatıma telefon olarak apple'ı sokmasam da, prodüksüyon adına apple mac pro kullanıyorum. Oyun oynamak istediğim de masaüstü bilgisayarımdan faydalanıyorum. 7970 crossfire yaptım. Her telefonun artısı eksisi vardır. Herkesin tercihi kendinedir. Mesela ben one x'i donanımdan ziyade, sense arayüzü için tercih ettim. Bir başkası ios için iphone tercih eder. Diğer başkası batarya ömrüne önem veriyordur, s3 alır. Bu tartışmanın sonu yok yani . Herkes istediği ürünü alsın, paşa paşa kullansın. Çoluk çocuk gibi bu ne yahu benim telefonum senin telefonunu döver tarzı konuşmalar!
Önce emniyet, sonra hareket...
mac alıp ta ona win7 kurmak saçma. artık standart pc konfigürasyonu kullanıyorlar. power pc li mac üretmeyi kestiler sanıyorum
yaşadığımız sorunlara gelince:
sistemim iyi aslında. ama amd phenom 2 x2 işlemci var
3 gün virtual box üzerinden yaklaşık 6-7 değişik mac os x sürümü (snow leopard, lion) denedikten ve başaramadıktan sonra windows üzerinden kullanmaktan vazgeçip direk kuruluma yoğunlaştım
onda da başarılı olamayınca kasayı sırtlayıp bilgisayarcı arkadaşa götürdüm
biosta işlemci ayarları değiştikten sonra aldığım tepkilerin farklı olduğnu görünce sorunun işlemciden olduğunu anladık
o değişince snow leopard 10.6.6 yüklemeyi başardık ama açılışta görüntü vermedi
bu sefer de ekran kartını değiştirdik
işin garibi mac os x yüklemeden sonra işlemciyi geri taktık, açıldı yine
ama ati 4850 yi ne yaptıysak kurmayı başaramadık, nvidia 8600gt kullanıyorum artık
bu mac os x lerin amd ve ati ye gıcığı var belli
bu işte yeniyiz, zamanla onu da çözeceğiz
mac os x gayet güzel, hele ki 500mb/s ssd kullanıyorum harika oldu
Ne yazik ki hala sikinti yasaniyor Mac e Win kuruldugunda ozellikle AMD urunleri adama kasayi camdan attirir.
Bende Amd Phenom 2 X4 var Black edition var overclock lu, ekran karti HIS HD 5870 iCooler V Turbo 1GB (256bit) GDDR5 oda overclock lu.
Ramler 4gb OCZ Black edition oda overclock lu.
Virtual box ta sikinti yasamadim, normal sikintilar disinda sadece Mac kurdugum icin yasadigim bi sikinti olmadi.
Bide harici Wireless alicisini tanimakta biraz zorlandi ama onuda hallettim.
4850 yi taktiginizda ekran karti hata loglari ne demis baktiniz mi?
Hic mi tanimiyor yoksa taniyorda surucu konusunda mi bi sikinti var?
Ekran karti Bios u hic update edildi mi?
Flashock Apple tableti ilk cikaran firma degil.
Hatta meshur olan ilk tablet bile Apple'a ait degil zira IBM Thinkpad X serisi zamaninda devrim yaratmisti.
Kullandiklari isletim sistemi Unix uzerine kurulu, masaustunu Xerox tan aldilar.
Apple oyle cok durust ve yenilikci degil aslinda bilindigi kadar.
Zamaninda Bill Gates ilk telif haklari mektubunu yayinladiginda Steve Jobs ve Wozniak aglamis, ama su anda gorulen o ki Bill Gates i gecti Apple bu konuda.
Ozellikle Samsung a actigi komik davadan sonra, kendileri biz bulduk ilk dedikleri cogu seyi baskalarindan arakladi.
Bu arada benim su anda kullandigim telefonda Iphone 4g, neden? Cunku 99 dolara aldim en ucuz bu vardi kullanimi kolay.
Apple i siz bi halt sanmaya devam edin, Amerika da 3Gler hat alinca bedavaya geliyor.
5 piyasaya girince 4g ler bedava olucak 4gs te 99 dolar.
5 ler 199 dolardan satisa sunulucak hat ile birlikte.
Turkiye de pahali olunca millet iyi saniyor sirf marka icin aliyor, senin savundugun Amerikan markasini elin Amerikalisi bu kadar savunmuyor.
Fan boy olmanin geregi yok.
Yaptiklari telefon iyi ama sirket olarak ve izledikleri politakalar olarak bes para etmez bi sirket.
Android Linux tabanli ama biraz daha zamani var Apple i gecmesi icin.
We are many...
sistemlerimiz çok benziyor
bende de phenom 2 işlemci, his 4850 turbo ve OCZ platinum ramler var
kuruluş handikapını işlemci ve ekran kartını değiştikten sonra aştık
kurulumdan sonra işlemciyi geri taktık, sorun çıkarmadı
ekran kartını ise önce değiştirdik, 4800.kext leri ile ayarlayıp kurulumdan sonra geri takarak görüntü vermesini sağladık ama sürücü tam anlamıyla kurulmuyor
internette bir kaç yöntem vardı, onları da denedik ama nafile
işim görüldüğü sürece 8600 gt de yeter ama 4850 kenarda yatıyor bu şekilde, windows kullanmayacam uzun süre
mac os x i ise mac ve android cihazlar için mac te sorunsuz çalışan bir arabirimle oyun yazmak amacıyla kurdum
ilk oyunumun da şablonu 6-7 saatlik bir çalışmadan sonra ortaya çıktı bu arada
daha önce benzeri ortaya çıkmış bir oyun değil, adı da ding dong masası (susam sokağından)
Jubaa ios'un unix tabanlı olduğunu da birinin arkadaşa hatırlatması gerek
Eninde sonunda bir elma ürünü almayacağım. Almama da gerek yok. Bu kadar çok alternatif varken ne gerek var o kadar para bayılmaya ? Ben kendimce enayi değilim. Çok çok elimdeki cihazla oyun oynamak istesem psp alırım. Vs vs... Bunlar için elbet alternatif çok ama bir ayfonu bu kadar yüceltmeye çalışmanızın anlamı yok.
Aluminyum kasa diyorsunuz, HTC kralını yaptı zaten,
İlk dokunmatik vs. diyorsunuz alakası yok,
Önce azıcık farkla geçmiş bile olsa geçmiş işte diyip, sonra geçemediğini görünce arada fazla fark yok diyorsunuz
İlk tableti de apple yapmadı, m$'ın dünya kadar prototipi var,
işin özü iphone 5 prematüre doğdu bana göre. Amman amman denilecek hiç bir yenilik yok. Parmak izi okuma bile yıllardır motorolanın telefonlarında var. Ruh istiyorsanız bu ve bunun gibi özellikleri araklamayan bir marka aramanızı tavsiye ederim
iPhone 5'te şoke eden hata
ABD ve Avrupa'da bugün ön sipariş verilmeye başlanacak olan Apple'ın son akıllı telefonu iPhone 5'te yine anten sorunu çıktı. 4. nesil iletişim (4G) teknolojisine uyumlu olan iPhone 5'in, 4G LTE şebekesinde aynı anda hem ses hem de data/veri iletişimi yapabilmesi için üçüncü bir antene ihtiyacı olduğu belirlendi. New York Times'ın ABD'deki iPhone tedarikçisi GSM operatörlerine dayandırdığı habere göre ABD'deki operatörlerden Verizon ve Sprint'in 4G şebekesi üzerinden iPhone 5 kullanacaklar, ses iletişimi sırasında internete bağlanamayacak veya internete bağlıyken de cepten 'Alo' diyemeyecek. ABD'li diğer büyük GSM operatörü AT&T'nin 4G şebekesinde böyle bir sorunun yaşanmayacağı belirtildi.
iPhone 5'te 2 anten kullanan Apple'ın Verizon ve Sprint dışında Avrupa'daki 4G'ye geçen ülkelerdeki operatörlerin şebekelerinde gelecek 2 yıl içinde 4G LTE şebekesinin, 3. bir antene gerek kalmadan eş zamanlı ses ve data iletişimine imkan verecek şekilde gelişmesi bekleniyor. Bu konuda Türkiye ise yeni nesil iletişimde geç kalmış olmanın faydasını görecek! Türkiye'de henüz 4G şebekesi olmadığı için iPhone 5 ile bu iletişim sorunu yaşanmayacak.
Şu an kullandığım wave2 telefon iphone4'ten daha iyi video kaydı yapıyo , daha iyi fotoğraf çekiyo.Biri samsung'un 700 küsür liralık telefonu , diğeri apple'ın 2 bin liralık telefonu.Aralarında da işletim sistemi dışında çok bi fark yok.
apple 5.nesili yapmış
aradaki s gs modellerle 7-8 telefon üretip satmış
hala aynı muhabbet:D
ne eğlenmiş ero denen arkadaş ya ben bakmadığım zamanlar tamam ya sen böyle şen şakrak olacaksan Apple hep hata yapsın ya haberin mantıksızlığı zaten içeride yazıyor 3 anten yerine 2 antene indirilecek zaten diyor bu kafa ne kafası arkadaş ya ilk tablette Apple'ın değil ilk dokunmatikte ama Multi-Touch ekran teknolojisi şuanda Apple'ın lisansında ve samsung, LG gibi firmalar multi touch ekran üretmek için Apple'a para vermek zorundalar buda bilginize masaüstündfen aldıkllarını önceki yoerumlarımda yazdım cevabıda orada var zaten okuyalım ona göre yorum yapalım ve Mac OS X unix tabanını kullanıyor bununda farkındayım ne yani bunlar bir eksimi hee eksi ise başlayayım HTC google andriod kullanıyor keza samsung'da öyle nokia son zamanlarda wp7-8 kullanıyor yani hiçbiri kendi üretimi değil sadece tema yükleyip piyasaya sürüyorlar yok sense imiş yok touchwizmiş bu işi piyasada hakkıyla yapan tek firma Apple sabahlara kadar eğlenin burda hatalıymış falan diye adamlar en berbat satışında bile milyonlar satıp rekorlara koşuyor sizde anca aa o varmış aa bu yokmuş diye çamur atıp durursunuz fanboyluk yapmayın diyeceğinize esas siz Apple antipatinizi silin anti Apple'cı olmayın.
Ulem iki ayda bir bu tartismayi yapiyoruz.
Akillanmayacaksiniz abicim siz.
700 kusur lira asgari ucretin oldugu bir ulkede,
bir cep telefonuna asgari ucretin 5 kati para veren kerizlerin var olmasi sorun olmuyor da,
hangisinin iyi oldugu kavgasi cikiyor.
Allah hepinize akil fikir versin.
Yok efendim ayfon ikimilyon satmis,
yok efendim samsung yirmi milyon satmis.
Bir taneniz de cikip demiyor,
ulem bu telefon asgari ucretin bes kati,
nasil oluyor da bu kadar satiyor?
Ben size soylerim ama siz kafa yorun.
Benden once soyleyin.
ero arkadaşım bak hala arkadaşım diyorum muhabbetin başından beri uslübümü bozmamaya çalışıyorum ama tartışılan konunun sürekli dışına çıkarak ve son zamanlardaki hakaretlerinde hiç hoş değil lütfen adam akıllı üslubunu takın moderatör arkadaşlarada sesleniyorum buradan GEREKEN YAPILSIN!!! Ben 20 yaşında bi gencim 14 yaşımdan beri kendi paramı kendim kazanırım ve şuanda Allah'a şükür durumum iyi eğer paramı iPhone'a harcadığım zaman size hesap verecekem veya enayi olacaksam söyleyin size heba edeyim kimse kimseyi aldığı ürün yüzünden desteklediği bir takım şeyler yüzünden enayi sıfatını yapıştıramaz yoksa hayatta da ona yapıştırırlar illede edep illede edep edebinizden çıkmayın 20 yaşında bir genç olarak ben bunun farkına varabildiiysem yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer büyükse dönün aynada kendinizden utanın...
Yurt dışında bu kadar pahalı değil bu meret.Adamlar çeyrek maaşıyla alabiliyoken bizim burda işçinin 5 maaşına denk geliyo.
Sistemler benziyecek tabi islemciyi ne sectiysen geriside ona gore geliyor, kahrolsun tekelci hardware sirketleri.
AMD alirsin NVDIA daha iyi ekran karti cikarir, ondan sonra kara kara dusun alsan bi dert almasan bi dert.
4850 nin sorunlu kart oldugunu duymustum, gerci ATI sagolsun son updatelerden sonra sorunsuz kart birakmadi.
Windows ta 3 surum onceki driver i yuklu, en son cikani yukleyince deli ediyo kendini ekran karti.
4850 ustunde iken makina acilmiyor mu?Aciliyorsa ekran karti surucu log lari duruyodur.
4850 ile makinayi actiktan sonra kapatip 8600gt yi takin sonra bi onceki oturumun loglarina bakin.
Kesin o kartla o isi yapmis biri vardir, logdaki hata kodunu google a kopyalayin kesin ve kesin cikar biseyler.
Valla oyun yazmaktan anlamam, ama cok dehset oynarim.
Kendim yapmadim ama su anda Android markette oyunu olan bi Turk arkadas var o BSD den cok memnun oldugunu soylemisti oyun yazma konusunda.
Flashock ben demedim ki diger markalar kendi isletim sistemini kullaniyor.Ama en azindan baskasinin isletim sistemini allayip pullayip ahanda biz bulduk demiyor.
Hadi Samsung ciksin desin ki Android benim, ben yaptim.Oyle bisey dese Android developerlari bi dava acar, akli cikar Samsung un.
Zaten Linux u kimse sahiplenemez biz yaptik diye, acik kaynak kodlu bi programi sahiplenmek ne kadar mantikli?
Asya vatandaslarini denklemden cikarsan, Apple in satis rakamlari yari yariya duser.
Adamlar marka satiyor artik, af edersin .ok satsa Apple yine milyon satar.
We are many...
söylediklerini denerim
aslında üniversitedeyken (10 yıl ve daha öncesi) c++ üzerinde opengl tabanlı bir grafik motoru üzerinde çalıştım ve epey ilerletmiştim işi
lakin bu tür şeyler hem vakit hem döküman hem ekip gerektiriyor, bir noktada baydı beni proje, rafa kaldırdım
şimdiki kadar da kolay değildi o zamanlar bu işler
o zamanlardan kalan bir yarım kalmış heves ile işin mantığı ve algoritması üzerine epey bir tecrübe var tabi cepte
yardımcı programlar sayesinde 1-2 günde oyun yazılabiliyor artık, yeter ki algoritmayı becer
şuan benzeri olmayan bir oyun geliştirdim. şimdi teması, resim ve animasyonları ile müzikleri yapılacak
ortaya profesyonel bir iş çıkarmayı düşünüyoruz ki taklit edilse bile aslının ilerisine geçilmesin
yaklaşık 1 ayımızı alır sanırım, izine çıkacam yoğunluktan çıkamadım hala
dün de kafama esti yumurta toplama oyunu (egg catcher) yaptım mesaiden sonra eve gidince 3 saat kadar sürdü, onu da allayıp pullamak lazım ama benim işlerim değil bunlar
gamesalad kullanıyorum, 2d tasarımlara olanak veriyor ve kullanımı kolay. bir kaç günde öğrendim, zaten algoritma işine ise doğuştan yetenek var sanırım
BSD nin açılım nedir bu arada?
O zaman ANLAYAMAYAN SİZ ve ANLAYAMADAN MODERATÖRLER İÇİN TEKRAR EDEYİM.
IPHONE alan BENİM GÖZÜMDE ENAYİ. Öküz, aptal, dangalak falan demiyorum. ENAYİ diyorum. ENAYİ kelimesi hakaret değildir. Küfür hiç değildir. Edebimin hesabını size verecek de değilim kimseye de verecek değilim. Daha önce de yazdım, banane ne alıyorsanız alın. Parasını ben vermiyorum sonuçta.
Enayi bile denilemiyorsa bu forumda kimse kalkıp arkadaşız motosiklet kardeşliği falan demesin boşuna. Hepsi kolpa laf olur bu husus karşısında.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)