Canon 1100D vardı,sattım,dolar düşükken fiyatları düşüktü,dolar artınca fiyatlar artı,aradan 6 ay süre geçti,hayallerimi ertelemedim,fazla acele etmedim,makineyei aldıktan 2 ay sonra,lens araştırmaya başladım,Canon EF 24-105mm f/4L IS en uygunu olduğuna karar verdim
Tripod,flaş,uzaktan kumadan,al al bitmiyor,aynı bizim motosikletlerin işine dönüyor
Canon EOS 6D WG serisi
Canon EF 24-105mm f/4L IS
Bayılıyorum gece çekimlerine
Alanya Kızılkule
Gecenin sesizliğini,kalkan gemiler bozar,bir bakmışsınki dalmışsın derinliklere
HDR modunu devreye alıyorum
Gecede olsa,denizin yansıması,bir nebze mutluluğa sevk eder,kalıcı değil,geçici yaz yağmurlarını andırır
Canon Eos 6d
Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
03.02.2019 Alanya'da sıcak bir pazar gününden kare,hava mis gibi
Minolta Dynax 7 + 3 objektif, Sony A700 + 4 objektif, Voigländer Bessa T + Voigländer 28/4, Voigtländer Bessa E-Messer 6x9 körüklü (1938 model, çalışıyor), Fuji XT-1 + 3 objektif, ZeroImage 4x5" iğne deliği kamera, 3 tane de L mount objektif (XT1 veya T ile kullanıyorum). Objektifleri teker teker yazamadım kusura bakmayın...
Nikon D7000 + Tamron AF18-200mm F/3.5-6.3 XR + Slick f730 trimpot ara ara kullanırım ama kullanırken tarifsiz bir keyfi var :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:53 ----------
1996 da aldığım yashica af 300 var. Makinada hırsız tespit özelliği var yahu...
Misalen bir odada kapının koluna odaklayıp kuruyorsunuz. Makina bekliyor. Odaya biri girerse kol odağı bozulduğundan kapı kolu tekrar aynı yere gelene kadar aralıklarla fotoğraf çekiyor.
Şimdi var mı bu özellik bilmiyorum.
Sony A7ii / 28-70
aynasız olduğu için diyafram ve enstantane ayarladığımda anlık gösteriyor. bu özelliği çok iyi.
aynalı makinalarda fotoğrafı çekip ne çıktığını gördükten sonra tekrar ayarlıyorsun (prof fotoğrafçılar hariç)
manuel netlemede objektiften netliği ayarlarken eğer isterseniz menüde açtığınız bir ayardan mütevelit, dijital olduğu için ekrandan istediğiniz yeri croplayıp yakınlaştırıp netliği yaparken ona göre daha net ayarlayabiliyorsunuz.
gene menüden açtığınız bir ayardan dolayı gene manuel netlik yaparken net olan yerleri kırmızı beyaz yada seçiminize bağlı olarak mavi renk gösteriyor.
aliexpress ten aldığım godox marka 2 tepe flash ve tetikleyici ile 1/8000 perde hızını destekleyen fotoğraflar çekebiliyorum. tabi flashın gücü yetmiyor o ayrı mesele
aynasız makina kullanmanın daha bir çok kolaylığı ve güzelliği var tabi. anlamak için önce uzun yıllar aynalı makina kullanmak lazım.
eksi yönleride
eğer stüdyo fotorafçısı iseniz vizörden bakarken gerçek görüntüyü vermiyor ve stüdyoda genelde ortam karanlık olur ve bu yüzden aynasız makina ortamı görmek için ekranı aydınlatmaya çalışıyor ve bu görüntüde donukluk yaratıyor.
denklanşöre hafif dokunduğunda ortamı görmek için bi zorluyor kendisini ve biraz sinir bozucu oluyor.
ama ben memnunum
2012 konusu hortlatılmış
Ben nedendir bilinmez balıkgözü hastasıyım, action camerayla çekiyorum o yüzden genel olarak birtanede fujifilmin dijital makinası vardı belki 10 yıllık geçen gün evi kurcalarken bulup çıkardım ilk güzel havada bi kaç poz denicem çok basit bi makina olmasına rağmen keyif vereceğindem emin olduğum 12mp bi makina
tripot o zaman yoktu ayrıca diyaframı ben değil makina ayarladı :D Ama bu resmi sevdim ben net değil hafif flu :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:34 ----------
İstanbula gittiğimde aldım makinayı daha saatleri olmamıştı bu resimleri çektiğimde :D
Millet ne makineler kullanıyormuş ya :D Canon 5D classic Adama fotoğraf çekmeyi öğretir.. bilmezsen çekemzsin çünkü.. otomatik modu asla istediğimi vermez ( modlar değil mod.... 1 tane ) Ben hepten manuelciyuim... lensler zenit 58mm f2 helios-44m, Takumar 100mm F2 , ve Soligor 500mm f/8 Emf çipli m42-eos adaptörler kullanıyorum.. birde tak gez içi 24-105 f4 L serisi var
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
Canon AE-1 ile başlamıştım bu işlere. Hey gidi.
Çekilen kareleri gir görelim,tozlu raflardan çıkarın artık
Belli bir zaman sonra,fotoğraf makinesi elektiriğini kesmiyor mu?
Aynasız Canon M 10 almak için araştırdım,bir türlü denk gelmedi,Ef,Efs lenler için ektra adaptörde isteyince pek cazip gelmedi
Bekliyoruz fotoğrafları
İhtiyar delikanlı 5D
Eski güneri canlandıralım
Cevherleri çıkarın,benim gibi acemileride bilgilendirsiniz
Belli bir zaman sonra,fotoğraf makinesi elektiriğini kesmiyor mu?
2cr5 pil kullanıyor. Pil bitene kadar sorun yok. Objektifi bile elektrikli . Netlik ve zoom ister elektrikli ister manuel.
Halen duruyor elimde. Biçok özelliğini unuttum ama bu özellik unuyulacak gibi değil.
Hafta sonunu iple çekiyorum,dün gece uzun pozlama için Alanya Konaklı mah. çıktım,hava durumuna bakmayınca olan oldu
Yeni oyuncağımı aldım,Canon EF 17-40mm f/4 L USM Lens
Biraz yağmuru yedim,pazara güzel kareler çıkartmaya çalışacağım
Çalışmalarınızı bekliyorum
3 lü arasında kaldım,Canon EF 16-35mm f/2.8L I seri renk sapması çok var,17 40 beklentilerimi karşılamazsa,Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM yolda olacaktır
Çalışmalarım artık malesef zamana yenik düştü. Gençken bir çok icat bile yapardık fotoğraf konusumda.
Ölen adamın ruhunum çıkış fotoları,kendi kendinin sigarasını yakan kişiler,adamı yek eliyle havaya kaldırabilen insanlar,kendi bacak arasından kafasını geçşrenler v.s v.s..
Kıbrısta 15 ay fotoğrafçılık yapmıştım 95-96 da..
Şimdi ise meydanı gençlere bıraktık.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)