Merhaba,
Uzun süredir devam eden motosiklet hayatıma biri kız diğeri erkek 2 çocuğum olması nedeniyle geçen sene virgül koydum ve işimi görsün diye 2004 model dizel bir albea aldım işimide oldukça fazla gördü saolsun
Her neyse, şu ara kaşıntım devam ediyor ki aslında kaşıntı değil bu fakat çocukların ayaklanıp ihtiyaçlarınında artması sebebiyle çıktığımız yolculuklarda araç bize küçük gelmeye başladı. E biraz da konfor ve donanım istiyorum.
Bu bağlamda nacizane araştırmalarım sonucunda 30 bin liralık bütçemle aklımdaki araçları değerlendirmeye çalışıyorum ama içinden çıkamadım.
Aşağıda bana göre eksi ve artılarını yazdığım konularda bu araçları mutlaka kullanan siz değerli dostlarımdan değerli fikirlerinizi almak isterim lütfen benden kullanan arkadaşlar yardımlarını esirgemesin.
1. Fiat Linea => 1.3 Emotion Plus 2010 modelinine bakıyorum çünkü tam donanımlı ( 6 airbag, far, yağmur sensörü, Abs, EBD , ASR, digital klima vs vs) fakat fiat için çabuk dökülür imajı korkutuyor. Yüksek model olsun ki enaz 5 sene kullanmayı düşünüyorum.
2. Renault Fluence=> Biraz daha kasarak bu modelin basic donanımını alabilirim (2010) ancak nasıl bir araç bilmiyorum. Sadece tipi Eşimin çok hoşuna gidiyor.
3. Totota Corolla => 2008 - 2009 model basic, 1.4D Class modelini alabilirim ama 2 airbagden başka bir donanımı yok klima dahi manuel. Comfort ve elegance modelleri harika ama fiyat yükseliyor, bütçemi aşıyor.
4. Renault Megane 2=> 2009-2010 modellerinin fullerini sanırım alabilme gücüm var (Max:30.000 TL) ama aracın tipi eski kaldı diye düşünüyorum.
Arkadaşlar bu araçların dizel seçeneklerine bakıyorum ve yukarıda yazdığım eksilerine rağmen bana tavsiyeniz ile karar değiştirebilirim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Saygılar,
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:23 ----------
Ayrıca, Yakıt+Konfor+Yeni olması = Yani klasik türk zihniyetiyle "Az yaksın çok kaçsın" (nasıl olacaksa ) bir araç düşündüğüm için 1.3 motordan 1.5 dci ye kadar en düşük motor seçeneklerini düşünmekteyim (Malum vergi durumları). Daha düşük yada yüksek değil ideal aralık bu bence.