ilk 3 satırı okuyunca bahsettiğin adamın Ahmet hoca olduğunu anlamıştım verdiği seminerleri uzun yolda dinlemek için MP3 e çevirip telefonumda sakladığım olmuştur. öneririmBundan 4 yıl kadar önce internette kısa bir video izledim .
Bir adam çıkmış babasının ona ilk bisikletini nasıl aldığını anlatıyordu.
Anlatımda kullandığı dil. seyirciye verdiği enerji. anlattıklarının dayandığı gerçek hikayeler bir anda beni avucuna aldı
Bu adamın acaba böyle başka videolarını da bulabilirmiyim diye daldım internete... Buldum da
1 saatlik bir konferansını buldum. ODTÜ de verdiği bir konferans
Kendi kendime dedimki elbet bu adamın kitapları vardır.
Onlarıda buldum. Online sipariş ettim .. Teknolojinin gözünü seviyim..
Adamın ismi Ahmet Şerif İZGÖREN. Konferansının adı Avucunuzda ki kelebek..Aynı isimli kitabı da mevcut..
Daha sonra canlı performansını da izlemek nasip oldu.
10 tane daha İzgören olsa bu memlekette şu başlık altında konuşuyor yorum yapıyor olmazdık.
Özet olarak ne anlatıyor abi bu adam diyecek olursan.
Önüne bir hedef koy. Bu hedefe ulaşmak için şeçtiğin işi kaliteli, dürüst ve severek yap. vatanını sev ve hoşgörülü ol.
"Kimse bana benim sektörümde önüm kapalı. yükselmek çok zor demesin. Çünki doktorundan, polisine, askerinden işçisine, tesisatçısından elektirikçisine kimse işini doğrudürüst yapmıyor. bunun aksini iddaa eden varsa yolsuzluk sıralamasında dünyada kaçıncıyız bir baksın " diyor .. doğruda söylüyor..
Yurtdışında yaşadım Londra da sokak kazıldığını görmedim. Bakü de oturduğum ev 1900 lerin ortasında ruslar tarafından inşaa edilmişti. ne borusu patlar, ne pis su gideri tıkanır, nede musluğu damlatırdı.
Yerpyeni evde 2000 watlık sobayı pirize takarsın 3 gün sonra piriz erir sigorta atar .... neden .. nedeni şu .. binayı yapan OUİİ felsefesi ile yapar .. açılımı şudur olabildiğince ucuz idare edecek kadar iyi..
Ben yurtdışında yaşadım, çalıştım, iyi paralar kazandım.. ama yapamadım .. buraların değerini oraya gidince anlarsın. İskandinav ülkeleri demişsin .. kar kış güneşe hasret .. para niçindir.
çok paran var. iki alafın belini bükecek bir acı kahveyi paylaşaşacak biri yoksa..
Türkiyede kazanılmaz mı..
Kendine bir iyilik yap .. Ahmet hocayı dinleyebiliyosan canlı yok olmadı internetten bul bir dinle. Hayata bakış açın değişecek.. Benim değişti..