Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Soğuk Duş Testim,Yolculuk Sonrası Faydaları ( Sonuç ve Tavsiyelerim )

REKLAM ALANI
    K_R_A_L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    151 RS
    Arkadaşlar motosiklet seçimi,arızaları vb. konularda çok fazla aktif olamıyorum ama,forumu 2006 yılından bu yana sürekli takip eden biri olarak faydalı konular açmaya çalışıyorum.

Her gün sabah ve akşam 3 dakika soğuk duş alan biri olarak birşeyler paylaşmak istedim.Bu konuda birçok kişi internetten,sağdan soldan duyduklarıyla sınırlı.

Öncelikle nasıl keşfettim...Askerlik yaptığım karakolda sıcak suyumuz yoktu.Benim alışkanlığım mecburiyetten başladı. 3 senedir devam ediyorum.

Düzenli alışkanlık haline getirdikten sonra,bir kaç ay içerisinde yorgunluk diye birşeyi unutuyorsunuz.Yoğun iş temposundan sonra baş ağrısı eklem ağrısı ayak ağrısı bel ağrısı diye birşeyi unutuyorsunuz.Kendinizi inanılmaz dinç hisediyorsunuz.Teninizin rengi bile değişiyor.Zihniniz açılıyor.

İradeniz ve self kontrolünüz inanılmaz gelişiyor.Bunlar bir motosiklet kullanıcısı için çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Nasıl başlıyacağız...

Banyonuza girin.Duşunuzu açın veya kovanızı su ile doldurun.Çok hızlı bir şekilde suyun altına girin.Sadece 10 saniye nefesinizi çok derin alıp vereceksiniz.İlk 10 saniye nefesinizi ciğerde nefes kalmayana kadar verip ciğer nefes alamayana kadar alıcaksınız.Duştan çıkınca hemen kurulanın.Hepsi bu kadar.Sadece Korkmayın!!

Motosiketle Uzun Ve Yorucu Bir Geziden Sonra Ne Faydası Oluyor?

Benim kendimde öncesi ve sonrası gözlemlediğim tam olarak şudur;

Önceden sabit bir şekilde durmaktan oluşan omuza doğru bel ağrısı yok oldu.Sağ eldeki uyuşma yok oldu.Ayak parmak uçlarındaki uyuşma yok oldu.Eskisi gibi ayaklarım ve ellermin cımcılık terlemediğimi farkettim.Daha iyi odaklanıyorum ve daha iyi karar veriyorum.İrademele kendime karşı koyarak daha kararlı hareket edebiliyorum.

En güzel yanı,yorucu bir motosiklet gezisinden sonra kafamızın kuş gibi olma,rahatlama,huzur,zevk hissinin birebir aynısını vücudunuzdada yaşıyorsunuz.Yani kuş gibi oluyorsunuz.

Soğuk suyla duş almaya başladıktan sonra 3 senedir hiç hasta olmadım.Soğuk duş alırsanız hasta olmuyorsunuz tam tersi direnciniz artıyor.Soğuk suyla duş aldıktan sonra ıslak beklerseniz hasta olursunuz.

3 dakika bana uygun olan süre.Kendinize uygun olan süreyi kendiniz belirliyeceksiniz.Fazla veya az durmak faydalı değildir.Vücudunuzun tepkilerini izleyip kendinize uygun olan süreyi bulacaksınız.

Anlatlacak çok şey var konuyu burda bırakıyorum.Merak ettiklerinizi sorarsanız cevaplayabilirim.
    zenon ve Markopaşa bunu beğendiler.
    Belki dünya için önemli olmayabilirsin ama,Biri için dünyalar kadar önemlisin!!! 151 RS

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    arkadaşım bende soğuk duş severimde şimdi benimde soğuk duş ile ilgili fantazilerim var ama buraya yazamam (malum site kuralları)
    ama bu dediğini mutlaka deneyeceğim bakalım ne olacak hasta olursam da sıkıntı olmaz nasıl olsa sigortam var
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Motosikleti
    151 RS
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım bende soğuk duş severimde şimdi benimde soğuk duş ile ilgili fantazilerim var ama buraya yazamam (malum site kuralları)
    ama bu dediğini mutlaka deneyeceğim bakalım ne olacak hasta olursam da sıkıntı olmaz nasıl olsa sigortam var
    :D

Şiddetle tavsiye ederim şimdi hemen duşa gidip başlıyabilirsin.Pişman olmazsın.
    Belki dünya için önemli olmayabilirsin ama,Biri için dünyalar kadar önemlisin!!! 151 RS

Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bu saat te yatacağım için soğuk duşa gerek yok ama aklımda olsa bu gün 200km gezdim gelince denerdim

Motosikleti
    151 RS
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu saat te yatacağım için soğuk duşa gerek yok ama aklımda olsa bu gün 200km gezdim gelince denerdim
    1, 2 haftada sonuç beklememelisin ama 1 2 ay düzenli sürdürürsen gezilerinden daha çok keyf alacağının garantisini veririm.

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    sinüzit olma da :D
    bende öyle senin gibi soguk duş manyagıydım
    sonuc
    kronik sinüzit ..
    # motosikletle.blogspot

Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı K_R_A_L adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1, 2 haftada sonuç beklememelisin ama 1 2 ay düzenli sürdürürsen gezilerinden daha çok keyf alacağının garantisini veririm.
    1 2 ay sonra burada kar yağar bende soğuktan geberirim o zaman zaten hiç soğuğa gelemiyorum da

tsubasa bende de zaten bi dünya hastalık var
    böbrek taşı
    hepatit
    migren başlangıcı bunlardan sadece birkaç ı
    bunları saymazsak taş gibi adamım

Motosikleti
    151 RS
    Alıntı Tsubasa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sinüzit olma da :D
    bende öyle senin gibi soguk duş manyagıydım
    sonuc
    kronik sinüzit ..
    Sinüzit konusunda motosiklet soğuk duştan 10 kat daha tehlikeli .3 senedir hiç hastalanmadım.Abartmamak lazım tabi her sabah her akşam ortalama saatlerde 3 4 dakika civarı ama düzenli olacak

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    motosiklete kasksız binersen haklısın dediğin dogru..
    ama soguk duşta sıkıntı olabilir
    benim sinuzit horlamama sebep oluyor düşün yani
    nerelerimde iltihap oldugunu
    # motosikletle.blogspot

Motosikleti
    151 RS
    Alıntı Tsubasa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motosiklete kasksız binersen haklısın dediğin dogru..
    ama soguk duşta sıkıntı olabilir
    benim sinuzit horlamama sebep oluyor düşün yani
    nerelerimde iltihap oldugunu
    Bendede hemen her motosiklet kullanıcısında olduğu gibi sinüzit var.Hiç sıkıntı yaşamadım bu güne kadar.Sık sık baş ağrısı çekiyordum birde diz altı ayaklarım sızlıyordu onları artık yaşamıyorum.

Evranos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abi açıklamaya çalışmışsın da ben pek anlayamadım sorma ihtiyacı duydum. Ben bunu daha önce bir kaç kere denedim nefessiz kalıyorum daha sonra da zorlamak istemedim. Bu zamanla mı geçiyor?

Motosikleti
    151 RS
    Alıntı Evranos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi açıklamaya çalışmışsın da ben pek anlayamadım sorma ihtiyacı duydum. Ben bunu daha önce bir kaç kere denedim nefessiz kalıyorum daha sonra da zorlamak istemedim. Bu zamanla mı geçiyor?
    Yavaş yavaş nefes kontrolünü öğrenirsin.Dediğim gibi nefesini sonuna kadar ver sonuna kadar al.Nefesini tutma vb. şeyler deneme.Olmadı suyun altından kaç.10 saniye sabır etmen lazım.Dediğin gibi yavaş yavaş geçiyor o bir süre sonra buzlu suyada girsen ne nefessiz kalma nede sudan kaçma olmuyor.

Suyun altına gir olmadı hemen duştan kaç.Sonra tekrar gir ama ara süreyi kısa tut.Böyle böyle alışacaksın.Sıcak sudan soğuk suya geçmeyi tavsiye ediyorlar ama birden soğuk suya girmek daha kolay.Ben tavsiye etmiyorum.

Motosikleti
    Racing tipi bişiler bakıyoruz...
    Alıntı Evranos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam aynı olay banada oluyor benim çözümüm su ılık akarken ben yavaş yavaş sıcağı kapatıyorum bu şekilde alışıyorum.Yada derin derin nefes alıyorum geçiyor bazende yarım kova soğuk suyu kafama boşaltıom sonra alışıom ama sen ginede kendini çok zorlama derim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:38 ----------

Alıntı K_R_A_L adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar motosiklet seçimi,arızaları vb. konularda çok fazla aktif olamıyorum ama,forumu 2006 yılından bu yana sürekli takip eden biri olarak faydalı konular açmaya çalışıyorum.

Her gün sabah ve akşam 3 dakika soğuk duş alan biri olarak birşeyler paylaşmak istedim.Bu konuda birçok kişi internetten,sağdan soldan duyduklarıyla sınırlı.

Öncelikle nasıl keşfettim...Askerlik yaptığım karakolda sıcak suyumuz yoktu.Benim alışkanlığım mecburiyetten başladı. 3 senedir devam ediyorum.

Düzenli alışkanlık haline getirdikten sonra,bir kaç ay içerisinde yorgunluk diye birşeyi unutuyorsunuz.Yoğun iş temposundan sonra baş ağrısı eklem ağrısı ayak ağrısı bel ağrısı diye birşeyi unutuyorsunuz.Kendinizi inanılmaz dinç hisediyorsunuz.Teninizin rengi bile değişiyor.Zihniniz açılıyor.

İradeniz ve self kontrolünüz inanılmaz gelişiyor.Bunlar bir motosiklet kullanıcısı için çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Nasıl başlıyacağız...

Banyonuza girin.Duşunuzu açın veya kovanızı su ile doldurun.Çok hızlı bir şekilde suyun altına girin.Sadece 10 saniye nefesinizi çok derin alıp vereceksiniz.İlk 10 saniye nefesinizi ciğerde nefes kalmayana kadar verip ciğer nefes alamayana kadar alıcaksınız.Duştan çıkınca hemen kurulanın.Hepsi bu kadar.Sadece Korkmayın!!

Motosiketle Uzun Ve Yorucu Bir Geziden Sonra Ne Faydası Oluyor?

Benim kendimde öncesi ve sonrası gözlemlediğim tam olarak şudur;

Önceden sabit bir şekilde durmaktan oluşan omuza doğru bel ağrısı yok oldu.Sağ eldeki uyuşma yok oldu.Ayak parmak uçlarındaki uyuşma yok oldu.Eskisi gibi ayaklarım ve ellermin cımcılık terlemediğimi farkettim.Daha iyi odaklanıyorum ve daha iyi karar veriyorum.İrademele kendime karşı koyarak daha kararlı hareket edebiliyorum.

En güzel yanı,yorucu bir motosiklet gezisinden sonra kafamızın kuş gibi olma,rahatlama,huzur,zevk hissinin birebir aynısını vücudunuzdada yaşıyorsunuz.Yani kuş gibi oluyorsunuz.

Soğuk suyla duş almaya başladıktan sonra 3 senedir hiç hasta olmadım.Soğuk duş alırsanız hasta olmuyorsunuz tam tersi direnciniz artıyor.Soğuk suyla duş aldıktan sonra ıslak beklerseniz hasta olursunuz.

3 dakika bana uygun olan süre.Kendinize uygun olan süreyi kendiniz belirliyeceksiniz.Fazla veya az durmak faydalı değildir.Vücudunuzun tepkilerini izleyip kendinize uygun olan süreyi bulacaksınız.

Anlatlacak çok şey var konuyu burda bırakıyorum.Merak ettiklerinizi sorarsanız cevaplayabilirim.
    Söylediklerin doğrudur soğuk suyla yıkandıkça vücut soğuğa alışıyor ve soğuğa daha dirençli hale geliyor rusya da çocuklar hastalanmasın diye direk soğuk suya koyar çıkartırlar(Bide suda yüzmeyi öğrensin diye suya atıyorlar onunla karıştırılmasın bu başka ).Bu arada bende soğuk duş hastasıyım ve pekte kolay hasta olmuyorum eskisi gibi
    [I][U][B]Motosiklet = Doğa üstü bir güçtür....[/B][/U][/I]

egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Adanada iyidir belkide burada pek iyi olacağını sanmıyorum Ağustosun 15inden sonra deri ceketleri giymeye başlıyoz biz burada
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

Motosikleti
    151 RS
    Alıntı egelim 43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adanada iyidir belkide burada pek iyi olacağını sanmıyorum Ağustosun 15inden sonra deri ceketleri giymeye başlıyoz biz burada
    Bunu söylediğin iyi oldu.Burda kar yok soğuktan çeşmeler donmuyor.Yılın belirli aylarında don oluyor sadece.Ama yazdan kışa doğru ara vermeden her gün devam edersen sıcaktan soğuğa geçişi hissetmiyorsun bile.Bizim karakolda kar kıyametti yine duş alıyorduk mecburen.Çok soğuklarda fazla durmaya kalkışırsan hipotermiye yakalanırsın. 2 3 dakika soğuk duşun kara kıştada bir zararını görmedim.

Şu videoya göz atın;

Su sıcaklığı 2.5 derece hava sıcaklığı 1 derece olay soğuğa alışmakta bitiyor.

mehmet_gemli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apach - SYM Wolf - Bajaj Dominar 400 (2023)
    Bende hemen girdim bir duş aldım soğuk suyla o kadar zor bir şey de değil 15 dk falan rahat duş aldım su da baya bi soğuktu yani direk girdim olaya bi ferahlık hissettim.

Motosikleti
    151 RS
    Ekleme yapayim yemek yedikten sonra değil yemek yemeden önce alın.Yemekten sonra alırsanız miğdeyle sıkıntı olabiliyor.Sabah kahvalısından önce akşam yemeğinden önce yada yatmadan önce olabilir.Yemek yediyseniz bir kaç saat sonra alsanız daha iyi olur.Isınmış çalışmış vücuda birden soğuk su vurursanız kaslarda batma olur.15 20 dakika bekleyip vücudu dinlendirin.

Ama aynı etki sıcak sudan birden soğuk suya geçtiğinizde olmuyor.Spordan hareketden sonra ısınmış vücutla,sıcak sudan sıcak havadan ısınmış vücudu soğuk suya vurduğunuzda birinde kaslarda batma diğerinde rahatlama ferahlama hissi oluyor.Çalışmış vücudu 15 20 dk. bekletmeden soğuk suya sokmayın.Ama sıcak havada terlediniz veya güneşin altında gezi yaptınız terliyecek kadar ısındınız ozaman girin problem yok.

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    düşündüm de soğuğa direnç konusunda ve yorgunluk konusunda haklısın. çünkü kan dolaşımı hızlanıyor ve taşınan oksijen mikt. artıyor. ancaakk... birden soğuk suya girmek, eklemler, sinüsler, bademcikler açısından hiç iyi bişey değil.
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Karlıyollar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Malesef Yok :)
    Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    düşündüm de soğuğa direnç konusunda ve yorgunluk konusunda haklısın. çünkü kan dolaşımı hızlanıyor ve taşınan oksijen mikt. artıyor. ancaakk... birden soğuk suya girmek, eklemler, sinüsler, bademcikler açısından hiç iyi bişey değil.
    :D benim bağdemciler zaten çocuktan çok rahatsızlanırdı
    ama çok sıcak havalarda denerim artık şimdi denenmez buralarda
    Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)