Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Sokakta bulduğum yaralı yavru kedi...

    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Haziran 2012
    Şehir
    istanbul/Sultangazi
    Motosikleti
    Racing tipi bişiler bakıyoruz...
    Arkadaşlar dün saat 18.00 civarında sokakta bir yavru kedi buldum çocuklardan korkup arabanın altına girmiş kediyi ben çağırdım ve hemen geldi baktım ki ağzının altı bir yara var daha doğrusu eti gözüküyor derisi yok derisi el baş parmağın tırnağı büyüklüğünde yok baktım ki çocuklar kediyi mahveticek aldım kediyi koydum bi kutuya teras katının balkonu var ortalama 2 oda büyüklüğünde neyse aldım kediyi koydum oraya ve kediye babamla beraber pansuman yaptık oksijen suyu ve tentirdiyot ile pansuman yaptık ve su,süt ve salam küçük küçük doğrayıp verdik ama hayvancağız yemekte bile zorluk çekiyor eliyle ağzını destekliyor ancak öyle yiyebiliyor bir çok kezde ağzından düşürüyor yediğini derisi olmayınca çenesini de çok zor oynatıyor.Aynı şekilde sabah ve akşam gine pansuman gine salam,su,süt verdik az önce pansuman yaptık dün canı pek canı acımazken bugün oksijen suyunu sürdüğümüz yer köpürdü ve miyavladı kaçmaya falan çalıştı.Neyse benim elimden gelen bu veterinere götürücem fakat yakında bildiğim veteriner yok ve bildiğim kadarıyla devletin veterinerleri ücretsiz olması gerekiyor maddi durumum pek iyi değil.Veterinerler bir muayneye bile ucuk kaçık fiyatlar verebiliyorlar bu nedenle istanbul da bildiğiniz ücretsiz veterineri varmıdır?Ben (Avrupa)İstanbul-Sultangazi/Uğurmumcu mahallesinde oturmaktayım bana yakın bildiğiniz bu şekilde ücretsiz bir veteriner varmıdır?Birde resimleri ekliyecektim ama beceremedim resim nasıl koyabilirim onuda kısa bir özet geçerseniz sevinirim...MT ailesinde belki veteriner vardır resimleri görünce belki ne yapacağım konusunda yardımcı olur...
    Şimdiden yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...
    akjenas bunu beğendi.
    [I][U][B]Motosiklet = Doğa üstü bir güçtür....[/B][/U][/I]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Aklınızda bulunsun, açık yaraya oksijenli su tentürdiot uygulanmaz bunlar sadece yara cevresini temizlemek için kullanılır.
    Açık yarayı baticon ile temizleyip antibakteriyel bir merhem ile izole etmelisiniz, bactobran vb.
    crxforever bunu beğendi.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  3. #3

    Üyelik
    18 Şubat 2012
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Apache Rtr+Jl125C
    devlet barınaklarında veterineler vardır ve sokak hayvanlarına ücretsiz bakmak zorundalar. ancak başlarından sallıyorlar hepsi, benim kız arkadaşımda gönüllü olarak hayvanlarla ilgileniyor. böyle durumlarda bildiğimiz belli veteriner var sokak hayvanlarına sadece harcadıklarını tahil ederek bakn, bazen onuda almıyor. öyle bir veteriner bulmalısınız. aynı zamanda dohayko ile iletişime geçerseniz yönlendireceklerdir.

  4. #4
    lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2009
    Motosikleti
    GV 250
    Facebook'ta hayvan severler grubundan alıntıdır; belki faydası dokunur:

    Yetim bir yavru kediye nasıl bakılır
    Öncelikle telaşlanmayın. Telaşlanmanız doğal da olsa bu işin üstesinden geleceğinize inanmalısınız ve tabii ki çaba da göstermelisiniz. Yavru kediler normalde annelerinden 5 ya da 6 haftalıkken alınabilirler. Seçme şansınız olmayabilir. Yani daha küçük bir yetimle karşı karşıya olabilirsiniz. Neler yapmanız ve neler yapmamanız gerektiğini sırasıyla anlatacağız.

    SICAKLIK
    Öncelikle yavru bir kedi sıcak tutulmalıdır. Tüyleri henüz yeni çıkmıştır ve kendini ısıtacak kadar tüyü ve yağı yoktur. Sıcak tutmak için en ideal çözüm bir kedi evi ya da bir kutudur. Kedi evinin içine 3-4 saat ara ile havluya sarılmış sıcak su torbası konulmalıdır. (Eğer mevsim yeterince sıcaksa da gece onlar için soğuk sayılabilir.) Sıcak su torbasının yaydığı ısının kaybolmaması için kedi evinin/kutunun üzeri bir battaniye ile kapatılmalıdır. Bazı kedi dostları ısıtıcı lamba da kullanmaktadır. Ama ısıtıcı lamba konusunda dikkatli olunmalıdır. Hem ışıktan dolayı rahatsız edicidir hem de yanma, yakma tehlikesi bulunmaktadır.

    BESLEMEK
    Sizin ilginize ve sizin vereceğiniz besine öylesine ihtiyacı vardır ki, onu besleme görevine usanmadan devam etmelisiniz. Bu fedakarlık gerektirecektir. Her bebek öyle değil mi?
    Yetim yavrunun artık bir annesi olmadığına göre onun ihtiyaç duyduğu besleyici anne sütünü bulmak size kalıyor. Veterinerlerde ve eczanelerde yavru kediler için özel yapılmış anne sütü (toz şeklinde) satılmaktadır. Bunun yerine normal pastörize süt kullanmak doğru değildir. Çünkü anne sütünde sadece besleyici maddeler değil yavru kedileri hastalıklardan koruyan antibiyotikler de bulunmaktadır. Pastörize sütler anne sütü kadar hem besleyici değil hem de antibiyotik koruma içermezler. Şayet hazır bir anne sütü bulamıyorsanız mecburen pastörize süt kullanacaksınız. Ama pastörize sütü de besleyici hale getirmelisiniz. 100 gram süte 2 yumurta sarısı, 1 kesme şeker ve 1 çay kaşığı margarin yağı katabilirsiniz. Eğer hazır anne sütü kullanacaksınız, kullanım tarifinde zaten nasıl yapılacağı anlatılmaktadır. Genellikle su ile karıştırılarak hazırlanmaktadır.

    Sütü nasıl vereceksiniz?
    Bir kedi biberonuna ihtiyacınız var. Kediler için özel biberonlar eczanelerde bulunmaktadır. Eğer kedi biberonu bulamıyorsanız iğnesi çıkarılmış bir şırınga da bu işi görebilir. Hazırladığınız mamanın taze olmasına, beklememiş olmasına dikkat etmelisiniz. (Bazı şanslı yetim kediler süt anne bulabilmektedirler. Ama bu oldukça zor bir seçenektir. Hem yavrunun hem de süt annenin birbirlerini kabul etmeleri gerekir.) Kesinlikle süt ısıtılmadan verilmemelidir. Sütün ısısı 30-35 derecede olmalıdır. Hatırlamıyor olabilirsiniz ama anne sütü vücut sıcaklığındadır. Sütün ısısını emzirmeden önce mutlaka kontrol edin. Biberonun ucundan elinizin üzerine (içine değil) bir kaç damla damlatarak ısıyı rahatlıkla kontrol edebilirsiniz. Biberon içindeki sütü ısıtmakta sıcak su dolu bir kupadan yararlanabilirsiniz. Kupayı sıcak su ile doldurup biberonu içine koyun ve ısınına kadar bekleyin.
    Yavru kediler bir haftalıkken 2 saatte bir, 2 haftalıkken 4 saatte bir ve 3 haftadan sonra 6 saatte bir emzirilmelidirler.


    NAZİK OLMAK
    Yavru kediyi tutarken incitmemelisiniz. Henüz kemikleri yeni oluşmakta ve kıkırdakları son derece hassastır. Onu incitmeden iki elinizle tutmalısınız. Bir elinizle sırtından tutarken bir elinizle de alttan desteklemelisiniz. Mama verirken de aynı şekilde kibar ve sabırlı olmalısınız. Biberon ya da şırınga yardımıyla emzirilirken başı 45 derece yukarıya açı yapacak şekilde tutulmalıdır. Bir eli ile başını ve vücudunu kaplamalı bir elinizle de memeyi kibarca ağzına almasını sağlamalısınız. Şırınga veya biberonu fazlaca pompalamayın. Onun ağır ağır içmesini sağlamalısınız. Süt yeterince pompalanmıyorsa size belli edecektir. Doyduğunda ağzının kenarlarında kabarcıklar oluşacak ve elleri ile de emziği itmeye çalışarak size işaret verecektir. Sütünü içtikten sonra onu omzunuza yatırıp sırtına çok ama çok hafif şekilde vurun. Bu onun gazını çıkarmasında yardımcı olacaktır. Yavru kedilere fazla süt içermeye çalışmamalısınız. Zira aşırı süt onların ishal olmasına sebep olabilir.

    İZOLASYON
    Yeni doğmuş yavru bir bebek (annesi ile olsa bile) 7 gün boyunca dış yaşamdan tamamen izole tutulmalıdır. Henüz mikroplara karşı tamamıyla korumasızdır. Yetim yavru kedi 3 aylık olana dek diğer hayvanlardan (evinizde özellikle başka bir pet bulunuyorsa) uzakta koruma altına alınmalıdır. Diğer hayvanlar hem zarar verebilir hem de yeni doğmuş yavruya kolaylıkla hastalık bulaştırabilirler. Yavru kediyi koyduğunuz kedi evi ya da kutuyu kuru bir yerde tutmalısınız. Ne yazık ki yavru kediye yardım etmek adına bodrum, banyo gibi rutubetin ve soğuğun bolca olduğu mekanlar tercih edilmektedir. Hem nem hem de soğuk yavru kedinin sağlığını ciddi bir şekilde kötüleştirir. Ayrıca, onu keskin kokularının olduğu ortamlardan uzak tutun. Ciğerleri yaşamla henüz yeni tanıştı. Parfüm, boya, sigara kokusu onu derinden etkiler.

    BAKIM ve TEMİZLİK
    Kedi evi / kutu her gün düzenli temizlenmelidir. Ayrıca emzirirken kullanılan bez, havlu gibi şeyler de temiz kullanılmalıdır. Aynı şekilde biberon da düzenli temizlenmelidir. Kedi evini ve biberonu temizlerken deterjan ya da çamaşır suyu kullanmayınız. Sabun daha doğru bir temizleyicidir. Sabunun da iyice su altında arınmasını sağlamalısınız.
    Emzirmeden önce ellerinizi iyice yıkamayı unutmayın. Emzirdikten önce veya sonra onun tuvaletini yapmasına yardımcı olmalısınız. Bunun en kolay yolu bir gazete kağıdı yaymak, yavru kediyi tutarak üzerine almaktır. Ilık ıslak bir mendil yardımıyla jenital organlarını yavaş yavaş silin. Bu ona annesinin tuvalet temizliğini hatırlatacaktır. Anne kediler çocuklarını dilleri ile temizler ve tuvalet yapmalarına yardımcı olurlar. Temizlik bittikten sonra ılık ıslak ve sabunlu bir bezle onu kibarca silin. Sonra sabunsuz ılık ıslak bir bezle silin ve sonra da kurulayın. Ovalamayın, ovuşturmayın. Benzeri bir temizliği emzirmeden sonra da yapmalısınız. Kulak içlerini de temizlemeyi unutmayın ve sakın bizlerin kullandığı kulak temizleme çubuklarını kullanmayın. Temizlik işinde abartıya kaçmayın. Bu temizliği yaparken modern yaşamın kolaylıklarından yararlanabilirsiniz. Piyasada satılan bebek temizlik mendilleri (alkolsüz olmalı) ve havlu kağıtlar işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.
    Yavru kedinizin kedi kumu ile tanışması için en az dört haftalık olması gerekir. Kedi kumu havuzu erişebileceği yükseklikte olmalıdır ve kum sıkça değiştirilmeli, kirli kalmasına izin verilmemelidir.

    TEHLİKELER
    Yetim yavru bebeği bekleyen en önemli tehlikelerin başında susuz kalması (dehidrasyon) gelir. Dehidrasyon yavru bebekler için öldürücüdür ve hemen müdahale edilmeyi gerektirir. Anneleri olan yavru bebeklerden biri ayrı düşmüşse ve anne bu bebeği almakta isteksizse dehidrasyon tehlikesi söz konusudur. Dehidrasyon çok hızlı bir şekilde bebeği etkiler ve vücut ısısı hızla düşer. Dehidrasyona uğrayan bir yavru bebeğe veteriner hekimce deri altından sıvı zerk edilmesi gerekir.

    Parazitler de bir diğer tehlike kaynağıdır. Dış parazit temizliği mecbur kalınmadıkça 3-4 haftalık olmadan yapılmamalıdır. Şayet sprey şeklindeki anti-paraziter -lardan kullanılırsa, kullanımdan sonra yavru kedi bir bez üzerine alınıp parazitlerin 20-25 dakika boyunca ölmeleri beklenmeli ve daha sonra yavru kedinin tüyleri ılık-ıslak sabunlu bezle silinmelidir. Sonra da ılık-ıslak bezle durulanıp kurulanmalıdır.
    Yavru kedilerin idrar ve dışkıları da kontrol edilmelidir. Normal renginden farklı idrar ya da dışkı sağlık sorunlarının belirtisidir ve veteriner hekime danışmayı gerektirir. Sağlıklı dışkı kahverengi renktedir. Siyah, kanlı, beyaz, sümüksü dışkı sağlık sorunu olduğunun işaretidir. Aynı şekilde berrak ve çok hafif sarı idrar da sağlıklıdır. Sarı, kırmızı, pelteli idrar da tehlikeli bir sorunu size haber verir.


    BÜYÜME
    Yavru bebekler doğduklarında 100 ile 200 gram arasındadırlar ve günde ortalama 14-15 gram alırlar, haftada ise 175-200 gram kadar büyürler.
    7 ile 10 gün arasında gözleri açılır. Gözler dört haftalık olana dek koyu laciverttir. Asıl göz rengi 3 aylık olduğunda belli olur.
    Yavru kediler, 4-6 hafta arasında sütten kesilirler ve yavaş yavaş yarı katı yarı sulu mamalara geçilebilir. Evde hazırlayacağınız yarı sulu yarı katı mamalar ya da hazır yaş mamalar kullanılabilir. 3 aylık olduğunda artık rahatlıkla kuru mama yiyebilir hale gelirler.
    2 haftalıkken yavru kedilerin kulakları dikilmeye başlar. 2 aylık olduklarında tam şeklini alır.
    3 haftalıkken yürümeye, 4 haftalıkken ise oynamaya başlarlar.

    SAĞLIK BAKIMI
    Yetim yavru kediyi mümkün olduğunca sık aralıklarla kontrol etmelisiniz. Yanlış bir şeyler olmadığından emin olmalısınız. Bu arada aşılama için de 6 haftalık olmasını beklemelisiniz.
    Yavru kedinize zaman ayırmalı ve onun sosyalleşmesine yardımcı olmalısınız. Onun oyun arkadaşı olduğunuzu da unutmamalısınız. Aynı zamanda onu sevmeyi de unutmayınız. Sizin sevginize de en az beslenme kadar ihtiyaç duymaktadır.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

  5. #5
    Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2010
    Şehir
    Ankara-Çankaya-Y.Ayrancı
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Bazı veterinerler sokak hayvanlarına indirim uyguluyor.Vicdanlì bir veteriner size yardımcı olabilir

  6. #6

    Üyelik
    10 Haziran 2012
    Şehir
    istanbul/Sultangazi
    Motosikleti
    Racing tipi bişiler bakıyoruz...
    Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aklınızda bulunsun, açık yaraya oksijenli su tentürdiot uygulanmaz bunlar sadece yara cevresini temizlemek için kullanılır.
    Açık yarayı baticon ile temizleyip antibakteriyel bir merhem ile izole etmelisiniz, bactobran vb.
    Hocam söylediğin iyi oldu teşekkürler.bugün akşam üstü pansuman yaptıktan sonra merhem sürdük inş geçer kim bilir ne yaptılarda hayvan o hale geldi

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:59 ----------

    Alıntı ygk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    devlet barınaklarında veterineler vardır ve sokak hayvanlarına ücretsiz bakmak zorundalar. ancak başlarından sallıyorlar hepsi, benim kız arkadaşımda gönüllü olarak hayvanlarla ilgileniyor. böyle durumlarda bildiğimiz belli veteriner var sokak hayvanlarına sadece harcadıklarını tahil ederek bakn, bazen onuda almıyor. öyle bir veteriner bulmalısınız. aynı zamanda dohayko ile iletişime geçerseniz yönlendireceklerdir.
    Bir konuda okumuştum ordan aklımada kalmıştı bendi bir sorayım dedim sanırım vicdanlı bir veteriner bulursak tedavi ettirebilicez yoksa kendi imkanlarımızla elimizden geleni yapıcaz.
    [I][U][B]Motosiklet = Doğa üstü bir güçtür....[/B][/U][/I]

  7. #7

    Üyelik
    29 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    GV250
    İstanbul üni. veterinerlik fakültesinin avcılarda hayvan hastanesi bulunuyor. Oraya götürebilirsiniz. Normalde evcil hayvanlar için ücret alıyorlar(ama çok düşük ücretler) sokak havanları için ücret almayabilirler belki sorabilirsiniz.

    http://veteriner.istanbul.edu.tr/
    İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Avcılar Kampüsü, 34320 Avcılar-İstanbul
    Tel: 0 212 473 70 70 Faks: 0 212 473 72 41

    Edit: Hatta fiyat listesi de koymuşlar sitelerine.
    http://veteriner.istanbul.edu.tr/ima...yatlistesi.pdf

    Yara tedavisi 15 TL muayene 20 TL olarak yazmışlar mesela.

  8. #8

    Üyelik
    10 Haziran 2012
    Şehir
    istanbul/Sultangazi
    Motosikleti
    Racing tipi bişiler bakıyoruz...
    Alıntı Soykan67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bazı veterinerler sokak hayvanlarına indirim uyguluyor.Vicdanlì bir veteriner size yardımcı olabilir
    İnşallah öyle bir veteriner buluruz hocam...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:08 ----------

    Alıntı obvural adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbul üni. veterinerlik fakültesinin avcılarda hayvan hastanesi bulunuyor. Oraya götürebilirsiniz. Normalde evcil hayvanlar için ücret alıyorlar(ama çok düşük ücretler) sokak havanları için ücret almayabilirler belki sorabilirsiniz.

    http://veteriner.istanbul.edu.tr/
    İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Avcılar Kampüsü, 34320 Avcılar-İstanbul
    Tel: 0 212 473 70 70 Faks: 0 212 473 72 41
    Hocam bunu söylediğin iyi oldu çok teşekkür ederim ben buraya bir bakayım olursa buraya götürürüm.

    Edit: Hatta fiyat listesi de koymuşlar sitelerine.
    http://veteriner.istanbul.edu.tr/ima...yatlistesi.pdf

    Yara tedavisi 15 TL muayene 20 TL olarak yazmışlar mesela.
    Hocam bunu söylediğin iyi oldu çok teşekkür ederim ben buraya bir bakayım ona göre buraya götürürüm.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:13 ----------

    Arkadaşlar konuya resim ekliycem ama bir türlü beceremiyorum bu konuda da küçük bir özet geçerseniz kedinin ve yarasının resimlerni çekip koyacağım buna göre arkadaşlar daha iyi tavsiyelerde bulunurlar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------

    Arkadaşlar internette araştırmalarım sonucunda sanırım bu kedi 3 yada 4 aylık.Resim koymak istiyorum fakat beceremiyorum halen daha nasıl resim koyacağım konusunda yardımcı olan çıkmadı.Eğer yardımcı olursanız resimlerle sizleri daha çok yardımcı olabilir sizlerde bu resimler doğrultusunda bana yardımcı olabilirsiniz...
    [I][U][B]Motosiklet = Doğa üstü bir güçtür....[/B][/U][/I]

  9. #9
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Herhangi resim yükleme sitesine resmi yükleyin...
    ,Ordaki linki buraya kopyalayın...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  10. #10
    Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2011
    Şehir
    34-10-35
    Motosikleti
    Demir At
    dün tam sana cevap yazıyordum net gitti
    şimdi bak
    veterinere götür durumu anlat
    sokak kedisi de
    para istemez ...
    çünkü onlar bu işi severek yapıyorlar
    çünkü o kedi sahipsiz
    ... 2 ay önce bir aylık bir kedi yavrusu bulduk annesni araba ezmiş
    ölmek üzereydi aclıktan
    aldık baktık besledik
    gözünün birinde bişi var veterniere götürdük
    para istemedi
    parazit ilacı verdi
    şimdi 3 aylık canavar gibi
    ...
    sevgilim yol kenarında 4 tane annesi olmayan küçük yavrular buldu
    balkondaki teyzeye sorduk
    bir lokanta çalışanları müşterileri rahatsız ediyor diye annesinden ayırmış bir bahce gelip atmışlar
    aldık 1. katta sevgilimin evinde bakıyoruz 15 gündür onlarda büyüdüler
    ...
    veterinere bir götür .. durumunu anlat
    kediye bir süre bak büyüsün kendine gelsin
    cok büyük bir sevap işlemişsin
    Herşeyden önce Şunu unutma ki
    PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V. Hayvanlara Dünya da Yardım eden. Zor durumda kalana yardım edene KIYAMET GÜNÜ ŞEFAAT EDECEGİNİ BİLDİRMİŞTİR.
    Siz olun darda kaldıgınızda bu sözler aklınıza gelsin yardım edin...
    çünkü onlar Yüce Rabbimiz tarafından bize emanet edilen canlılar..
    dejavoo ve leons bunu beğendiler.
    # motosikletle.blogspot

  11. #11

    Üyelik
    28 Kasım 2016
    merhabalar, çoğu veteriner para istemez fakat bazılarının bağış istediklerine şahit olmuştum. Aslında bakarsanız biraz mantıklı geliyor bana. Sonuçta oda evine ekmek götürmek zorunda. Sokak kedilerinden para almasada sonuçta onları tedavi edebilmek için malzemelerinden harcıyor. O yüzden bizimde hayvan severler olarak taşın altında elimizi sokmamız gerekiyor.

  12. #12

    Üyelik
    22 Eylül 2016
    Motosikleti
    .
    Boynundaki yarası için günlük 1 veya 2 kez pansuman yapın.
    Yarasının üstüne oksijenli su filan dökmeyin.batikonla temizleyip kapatın. Açık kalırsa patisi ile kaşıyabilir buda tahriş edebilir.o sebeple kapatın.
    Kutu yapın,içine eski battaniye,bez bişiyler koyun vücut sıcaklığını korur.Havalar soğuk balkon,çatı katı kömürlük gibi yerlerde tutma sakın.kutuyuda kapatmayın,boğulabilir.Sıcaklığını koruman gerek.
    Süt,su verebilirsin.şekerli şeyler vermeyin.şekersiz muhallebi veya sebze püresi bile verebilirsin ilerleyen zamanda,eczaneden enjektör alıp iğnesini atın,enjektörle besleyebilirsin.
    Bende bir köpek yavrusuna bakmıştım.Miadı dolmamış kullanılmayan hasta mamalarından vermiştim.İnek sütü veriyordum sulandırıp yada pirinç unuyla.Gençlik hastalığına yakalanmıştı.günlük antibiyotik tedavisi yapıyordum enjeksiyon şeklinde ama yaşamadı.Başarılı olursun inşallah.Büyüse herşey ile beslersin yemek suları,yoğurt,ekmek.Şuan hassas dönem.

  13. #13
    tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2009
    konuyu açalı 4 sene olmuş hoooort

  14. #14

    Üyelik
    22 Eylül 2016
    Motosikleti
    .
    Benden bir önceki yorum yapan arkadaş yazmış,yeni konu gibi duruyordu.
    Ama insan uyarır ama
    Neyse mutlaka 2016 da da yavru kedi bulan ne yapacağını bilmeyen arkadaşlar vardır.

  15. #15
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    konu 4 yıl öncenim konusu..
    profile baktım, tel no var. az önce aradım ( 29/11/2016 12:28 )
    konuştuk, kediyi iyileştirip sahiplenen birine vermişler.
    olay bu..
    killingroad ve Zuzuuw bunu beğendiler.

  16. #16

    Üyelik
    22 Eylül 2016
    Motosikleti
    .
    Istihbarat süper..

  17. #17
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    İvit suppeerr

  18. #18

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Hortlamış ama..
    Allah aşkına bulduğunuz yavru kedilere salam falan vermeyin, süt de vermeyin n'olur.

    Çoğu veterinerde/petshopta var, Micha ucuzlar arasında idare edecek bir mama, alın ondan verin.
    Whiskas da vermeyin.
    polemos, antilop_skul ve yürekçe bunu beğendiler.

  19. #19
    Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2014
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hortlamış ama..
    Allah aşkına bulduğunuz yavru kedilere salam falan vermeyin, süt de vermeyin n'olur.

    Çoğu veterinerde/petshopta var, Micha ucuzlar arasında idare edecek bir mama, alın ondan verin.
    Whiskas da vermeyin.
    whiskas neden ?
    You start the game with a full pot of luck and an empty pot of experience. The objective is to fill the pot of experience before you empty the pot of luck.
    The older I get, the faster I was.

  20. #20
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hortlamış ama..
    Allah aşkına bulduğunuz yavru kedilere salam falan vermeyin, süt de vermeyin n'olur.

    Çoğu veterinerde/petshopta var, Micha ucuzlar arasında idare edecek bir mama, alın ondan verin.
    Whiskas da vermeyin.
    Wiskası bulsak kendimiz yeriz..
    Kediye mi vericez...
    Kübra006 ve selsa bunu beğendiler.
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E


1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)