Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

347. Dönem Kısa Dönem Askerlik

REKLAM ALANI
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı babaçi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hirkil nickli üyemizde aynı yere gidecek,12 .08 mesai bitimine kadar...

adı ömer faruk güngör belki karşılaşırsınız
    Askerde tanıdık bulmak heleki motordan anlayan sivilde gs 1200 e binmek gibi bişey varya bilmem o duyguyu bilirmisin coşkun abi
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    xciting250i
    Alıntı babaçi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hirkil nickli üyemizde aynı yere gidecek,12 .08 mesai bitimine kadar...

adı ömer faruk güngör belki karşılaşırsınız
    hayırlısı abi aklımda tutmaya çalışıcam

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Herkese hayırlı tezkereler.
    ANGARAJ

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    sizde allaha emanet olun. Sağlıkla gidip gelin inşallah. Hayırlı tezkereler.

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Askerde tanıdık bulmak heleki motordan anlayan sivilde gs 1200 e binmek gibi bişey varya bilmem o duyguyu bilirmisin coşkun abi
    20 ay askerlik yapan biri olarak,yanında tanıdığın güvenebileceğin biri olması öyle bi ortamda tarif edilemeyecek bir duygudur.
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Alıntı cbr125races adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ewt doğru sölüosun ne olacağı belli olmaz meşgul olabileceğim bi görevim olursa daha iyi geçer heralde
    bizim gibi kısa dönemler mi çalıodu davul zurna yoksa orada kalıcı askerler mi çalıodu?
    Kısa dönemlere meşkul olabilecekleri görevler meslekleri icabı verilebiliyor Kıbrıs ta fakat çok çok nadir !

28 tümen bando takımı tamamen uzun dönemlerden kurulu idi, tesadüfen o bölüğe düşen KD lerde boynuna bir enstruman takar sabahtan akşama kadar çalıyormuş gibi yapmak zorunda kalırdı

Şuan kağıdınızda topçu, piyade falan ne yazarsa yazsın tümen işine yarayacak her kişiyi toplar ve bukadar işine yarayacak olan kişi KD diye komutanlarca pek sevilmez

Büyük bir yerde olursanız psikolojiniz nekadar sarsılsa da bazı şeylere ulaşmanız kolaylaşıyor, bunlardan en önemlisi Kıbrıs için "SU" dur. Bunu bilerek gitmekte fayda var !

Girne Kolordu da veya Lefkoşa Tümen de kalırsanız nispeten şanslısınız demektir. Görev icabı daha zor bir askerlik geçer fakat yaşam standartlarınız çok ciddi artar

Aralık ayına kadar güneş gün içinde hat safhada olacak, geceler ise çok serin 2 ay kadar sonra soğuk denilebilir geceler için.

İlk indiğinizde nem oranından dolayı nefes almakta zorlanabilirsiniz bu duruma kısa süre sonra alışılıyor!

Herhangi bir arkadaşınız ile karşılaşmanız büyük mucize olur çünkü Kıbrıs çok yayılmış araziye, mesela 28. Tümenin Hatay da bile Taburları var

KD lere uzun dönem arkadaşlar "abi olarak" gayet olumlu yaklaşıyor bu durumda sıkıntı yaşayan hiç olmamıştı bizden, hemen her tabur ve bölükten gelen KD lerde bu yönde rahattı, bu konuda da için rahat olsun.

Komutanlarda ise durum bir tuhaf Yarbay ( kilit rütbe ) ve sonrası Albay, Kurmay Albay, Tümgeneral, Korgeneral hepsi evladım şu şöyle olacak diye hitap ederken, Yarbay rütbesinin altında durum bambaşka oluyor,

yinede üstten gelen uyarılardan dolayı hitap şekillerinde çok aşırıya kaçamıyorlar ( getirsene lan diyemez !!! ) fakat Tümen veya Kolordudan uzaklaştıkça gözden ırak, şikayet etmeye müsait değil, durum değişirmi bilemiyorum.

Hiç çarşı izniniz olamayabilir ! Kıbrıs stratejik bölge ve anakaradan ayrı değerlendiriliyor, atıyorum bir gemimize saldırı olmuştu 3 ay kimse çıkamayıp tetikte idik. Suriye meseleleri bundan çok büyük meseleler çarşı iznine hiç çıkmayacağınızı düşünerek gidin !

Hep olumsuz şeyler yazmışım gibi gelebilir fakat bu şekilde giderseniz inanın daha çabuk ayak uydurursunuz!

Daha da hatırladığım detaylar olursa Kıbrıs için eklerim, hayırlı tezkereler şimdiden
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

Motosikleti
    xciting250i
    Alıntı ferdinandd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kısa dönemlere meşkul olabilecekleri görevler meslekleri icabı verilebiliyor Kıbrıs ta fakat çok çok nadir !

28 tümen bando takımı tamamen uzun dönemlerden kurulu idi, tesadüfen o bölüğe düşen KD lerde boynuna bir enstruman takar sabahtan akşama kadar çalıyormuş gibi yapmak zorunda kalırdı

Şuan kağıdınızda topçu, piyade falan ne yazarsa yazsın tümen işine yarayacak her kişiyi toplar ve bukadar işine yarayacak olan kişi KD diye komutanlarca pek sevilmez

Büyük bir yerde olursanız psikolojiniz nekadar sarsılsa da bazı şeylere ulaşmanız kolaylaşıyor, bunlardan en önemlisi Kıbrıs için "SU" dur. Bunu bilerek gitmekte fayda var !

Girne Kolordu da veya Lefkoşa Tümen de kalırsanız nispeten şanslısınız demektir. Görev icabı daha zor bir askerlik geçer fakat yaşam standartlarınız çok ciddi artar

Aralık ayına kadar güneş gün içinde hat safhada olacak, geceler ise çok serin 2 ay kadar sonra soğuk denilebilir geceler için.

İlk indiğinizde nem oranından dolayı nefes almakta zorlanabilirsiniz bu duruma kısa süre sonra alışılıyor!

Herhangi bir arkadaşınız ile karşılaşmanız büyük mucize olur çünkü Kıbrıs çok yayılmış araziye, mesela 28. Tümenin Hatay da bile Taburları var

KD lere uzun dönem arkadaşlar "abi olarak" gayet olumlu yaklaşıyor bu durumda sıkıntı yaşayan hiç olmamıştı bizden, hemen her tabur ve bölükten gelen KD lerde bu yönde rahattı, bu konuda da için rahat olsun.

Komutanlarda ise durum bir tuhaf Yarbay ( kilit rütbe ) ve sonrası Albay, Kurmay Albay, Tümgeneral, Korgeneral hepsi evladım şu şöyle olacak diye hitap ederken, Yarbay rütbesinin altında durum bambaşka oluyor,

yinede üstten gelen uyarılardan dolayı hitap şekillerinde çok aşırıya kaçamıyorlar ( getirsene lan diyemez !!! ) fakat Tümen veya Kolordudan uzaklaştıkça gözden ırak, şikayet etmeye müsait değil, durum değişirmi bilemiyorum.

Hiç çarşı izniniz olamayabilir ! Kıbrıs stratejik bölge ve anakaradan ayrı değerlendiriliyor, atıyorum bir gemimize saldırı olmuştu 3 ay kimse çıkamayıp tetikte idik. Suriye meseleleri bundan çok büyük meseleler çarşı iznine hiç çıkmayacağınızı düşünerek gidin !

Hep olumsuz şeyler yazmışım gibi gelebilir fakat bu şekilde giderseniz inanın daha çabuk ayak uydurursunuz!

Daha da hatırladığım detaylar olursa Kıbrıs için eklerim, hayırlı tezkereler şimdiden
    cok teşekkurler detaylı bılgiler ıcın. Askerlıkte zaten bulunduğun duruma uyum sağladığın kadar rahat gecen bısey sanırım. Her turlu zorluğa hazır olarak gidicem ben de, tesekkurler

fusuy364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    valla bando iyi çıkmış size, hayırlı teskereler şimdiden. ben 341dim. bazı yerler çok sıkıntılı gerçekten. kısa dönemlik rezillik olabiliyor. bazıları da paşalar gibi. şans.
    Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
    Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali

Motosikleti
    xciting250i
    Alıntı fusuy364 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla bando iyi çıkmış size, hayırlı teskereler şimdiden. ben 341dim. bazı yerler çok sıkıntılı gerçekten. kısa dönemlik rezillik olabiliyor. bazıları da paşalar gibi. şans.
    walla ben de 10 yıldır gitar calıorum belkı hoşuma gider die dusundum ama nolucağı belli diil işte tesekkürler

fusuy364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı cbr125races adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    walla ben de 10 yıldır gitar calıorum belkı hoşuma gider die dusundum ama nolucağı belli diil işte tesekkürler
    nolucağı belli, milletin anası ağlayacak eğitimden, siz bando çalışması yapacaksınız törenlerde de sizin ananız ağlayacak
    Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
    Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali

kanmix_x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf150,Ybr,Tvs üçlüsü :)]
    Kıbrısın sıcağında
    İmza yok
    Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
    Oğlum Bak Git

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)