Herkese hayırlı tezkereler.
ANGARAJ
sizde allaha emanet olun. Sağlıkla gidip gelin inşallah. Hayırlı tezkereler.
Kısa dönemlere meşkul olabilecekleri görevler meslekleri icabı verilebiliyor Kıbrıs ta fakat çok çok nadir !
28 tümen bando takımı tamamen uzun dönemlerden kurulu idi, tesadüfen o bölüğe düşen KD lerde boynuna bir enstruman takar sabahtan akşama kadar çalıyormuş gibi yapmak zorunda kalırdı
Şuan kağıdınızda topçu, piyade falan ne yazarsa yazsın tümen işine yarayacak her kişiyi toplar ve bukadar işine yarayacak olan kişi KD diye komutanlarca pek sevilmez
Büyük bir yerde olursanız psikolojiniz nekadar sarsılsa da bazı şeylere ulaşmanız kolaylaşıyor, bunlardan en önemlisi Kıbrıs için "SU" dur. Bunu bilerek gitmekte fayda var !
Girne Kolordu da veya Lefkoşa Tümen de kalırsanız nispeten şanslısınız demektir. Görev icabı daha zor bir askerlik geçer fakat yaşam standartlarınız çok ciddi artar
Aralık ayına kadar güneş gün içinde hat safhada olacak, geceler ise çok serin 2 ay kadar sonra soğuk denilebilir geceler için.
İlk indiğinizde nem oranından dolayı nefes almakta zorlanabilirsiniz bu duruma kısa süre sonra alışılıyor!
Herhangi bir arkadaşınız ile karşılaşmanız büyük mucize olur çünkü Kıbrıs çok yayılmış araziye, mesela 28. Tümenin Hatay da bile Taburları var
KD lere uzun dönem arkadaşlar "abi olarak" gayet olumlu yaklaşıyor bu durumda sıkıntı yaşayan hiç olmamıştı bizden, hemen her tabur ve bölükten gelen KD lerde bu yönde rahattı, bu konuda da için rahat olsun.
Komutanlarda ise durum bir tuhaf Yarbay ( kilit rütbe ) ve sonrası Albay, Kurmay Albay, Tümgeneral, Korgeneral hepsi evladım şu şöyle olacak diye hitap ederken, Yarbay rütbesinin altında durum bambaşka oluyor,
yinede üstten gelen uyarılardan dolayı hitap şekillerinde çok aşırıya kaçamıyorlar ( getirsene lan diyemez !!! ) fakat Tümen veya Kolordudan uzaklaştıkça gözden ırak, şikayet etmeye müsait değil, durum değişirmi bilemiyorum.
Hiç çarşı izniniz olamayabilir ! Kıbrıs stratejik bölge ve anakaradan ayrı değerlendiriliyor, atıyorum bir gemimize saldırı olmuştu 3 ay kimse çıkamayıp tetikte idik. Suriye meseleleri bundan çok büyük meseleler çarşı iznine hiç çıkmayacağınızı düşünerek gidin !
Hep olumsuz şeyler yazmışım gibi gelebilir fakat bu şekilde giderseniz inanın daha çabuk ayak uydurursunuz!
Daha da hatırladığım detaylar olursa Kıbrıs için eklerim, hayırlı tezkereler şimdiden
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
valla bando iyi çıkmış size, hayırlı teskereler şimdiden. ben 341dim. bazı yerler çok sıkıntılı gerçekten. kısa dönemlik rezillik olabiliyor. bazıları da paşalar gibi. şans.
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali
Kıbrısın sıcağında
İmza yok
Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
Oğlum Bak Git
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)