benchmade tek geçerim
benchmade tek geçerim
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
yahu çakıcı soyadını sana ben uydurdum..oturduğum yerden...
ama esprim anlaşılmamış anladığım kadarıyla...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Bu konu benimde hastaligim ve ayni zamanda meslegim ile de ilgili oldugu icin bir iki ufak parca paylasmak istedim sizlerle. Konuyu acan arkadasa ayrica tesekkurlerimi iletirim. Gordugum kadariyla sizinle de ayni motosiklet ve silah zevklerine sahibiz. Saygilarimla.
[B]Türklük, benim en derin güven kaynağım, en engin övünç kaynağım oldu. Kendimi hiçbir zaman Osmanlılığın telkin ettiği başka ulusları öven ve Türklüğü aşağı gören eksiklik duygusuna kaptırmadım. Ne mutlu Türk'üm diyene! Başbuğ Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK[/B]
Bizim de yatağan (ENG Yataghan) adlı güzel bir kılıcımız var. Denilebilir ki, yatağan ile katana kardeştir. Zira yatağan’ın da eğimli benzer bir yapısı var. Katana kıl gibi kayıp gitmesini sağlayan ergonomik bir yapıdayken yatağanın ağırlık dengesi uç kısmındadır. Böylelikle daha güçlü, daha ağır ve sert vuruşlar yapabilirsiniz. Katana kemiğinizi ikiye böler ve geçer, haberiniz olmaz. Yatağan gürültüyle kırarak dağıtır kemiğinizi, bir daha toplayamazlar. En kıyak Osmanlı kılıcıdır yatağan. Biri Japon zarafetini ve mistisizmini yansıtırken diğeri Osmanlı tokadını andırır. Katana aristokrasiyle bütünleşmişken, yatağanı soğan kesmek için bile kullanabilirsiniz.
Bir berber çırağı, bir kasap kalfası veya terzinin oğlu olabilirdim elbette; birkaç yüzyıl önce yaşasaydım. Ama yatağan ustası olmak isterdim en çok.
Ateş ve demir şakırtıları…(ALINTIDIR)
Denizli'nin Serinhisar ilçesinin YATAĞAN KASABASI hala Ata yadiğarı bu mesleği devam ettirmektedir.
Atatürkün Yatağan kılıcı (palası) ile bir fotoğrafı
---------- Post added at 09:19 ---------- Previous post was at 09:11 ----------
Günümüzde Yatağan kasabasında üretilen bir kaç bıçak
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
Benim gibi bıçaklara merakl bir adam için açılmış en güzel başlık bu umarım güzel şeyler çıkar.
İlk resimdeki bıçaklar fikir vermesi için greyhorse' un paylaştğı resimdeki bıçak çok hoşuma gitti.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...
aslında tayvan- çin menşeli adam akıllı bir tanto bulsam alırdım
en beğendiğim bıçak tipleri bunlar
@glock, sermayeyi kediye yüklemişsin
parmak kadar çakıya 100$ fiyat çekiyorlar bu emrikalılar
gelelim futuristik çalışmalara (resimlere tıklayabilirsiniz,)
[IMG]http://th09.deviantart.net/fs71/PRE/i/2012/084/b
/e/mako_by_night_everclear-d4tg88c.jpg[/IMG]
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
Vay glock koleksiyona bayildim.
Elimde kucuk orjinal bir kilic koleksiyonu var.
En degerli parcam ise yuklu bir paraya aldigim Orjinal Cin yapimi Jian modeli
Kullanmak cidden zor. Surekli esnediginden kendinizi kesmeniz icten bile degil
Ama su siralar gozum sunda, 990 Euro ya buldum.
Meshur Forge De Laguiola firmasinin tasarimci Ora Ito firmasi ile tasarladigi tamamen carbon fiberden yapilmis bicak modeli. Feci bir sey
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
muuhahahahahaaahaa!!!
Konuyu açtığıma pişman oldum... Benden daha ileri gidenler var
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
ilerde almak istediğim bıçak bu, şimdilik Türkiye'de yok fakat bütçe ayırırsam getirtmeyi düşünüyorum, kendi bıçakçıma...
oldukça pahalı bir model Spyderco resmi sitesinde 350euro fiyat yazıyor!
sap: titanyum
bıçak: S30V
imalat: Colorado U.S.A.
Not: Sakın yurtdışı-internet siteleri üzerinden bıçak getirtmeye kalkmayın, çünkü teslim alamayabilirsiniz!
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:44 ----------
zeda3000, Benchmade Harley Davidson' lar var.
Spyderco çok pahalı be haci, 35 kaat veririm
Glock merhaba
Tahminimce bıçaklardan en azından bir kaçını amerikadan kendin getirtmişsindir 100 dolar altı bıçaklara gümrükte sorun çıkarıyorlar mı mağlum ülkemiz bir demir perde ülkesinden beter bıçak getirmekte hiç sorun çıktımı kafam da özel bir kaç bıçak var 40-50 dolar arası
HONDA
CBF 150-CBF 500-CBF 1000
avciceyhan, sakın getirtme çünkü delici-kesici aletlerde sorun çıkabilir, sorun yaşarsın.
eğer yurtdışından kendin gidip alsan valizde sorun çıkmayabilir (ufak-tefek şeylerde)
ama tavsiye etmiyorum.
ya aslında her markanın pahalı ve ekonomik modelleri var, işçilik ve malzeme kalitesine göre artıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:31 ----------
damascus u duydum, ebru sanatı gibi çeliklerede desenler yapılıyor...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:36 ----------
Bakınız bu sitede çelik modellerine bakabilirsiniz, hammaddelerini öğrenebilirsiniz. http://www.spyderco.com/edge-u-cation/index.php?item=3
bir bıçakta önemli olan çeliğin kalitesi, ergonomisi, işçiliğidir.
mesela spyderco police VG10 çeliğe sahiptir ve bunu vurarak parçalayarak kullanamazsınız yani hor kullanamazsınız, ama buck strider öyle değil...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:47 ----------
bu arada size bir link vereyim, oldukça geniş bir site...
http://www2.knifecenter.com/ istediğiniz bıçağı burda bulabilirsiniz.
clock çöpe atma deyimi latifeydi yanlız eklediğim bıçak 30 senelik metal üzerindeki işleme dahi el yapımı.Devamlı kullanılmış ve keskinliği ilk günkü gibi
Yeni bıçaklar çogunlugu soguk celik yok tıtanyum alasımlı yok karbon kaplı kullanmaya basladıgınızda anlıyorsunuz.Tasarım harıkası olmaları dısında pek memnun kaldıgımı soyleyemem.
şam bıçakları özeldir dövme çelik oldugundan bir bıçak diğerine benzemez.
kendi imkanlarımla getırttım .Sakın ozel posta ups,dhl,fedex v.b firmaları kullanmayın .yerel kayıtsız posta ıle gondermelerını ısteyebılırsınız.Adresınıze yazı gelır karakola gıder sıze durumunuzu ıza eder aldıgınız kagıdı posta ısleme merkezine goturerek cuzzı bır rakam karsılıgı sansınız da yaver gıderse bıcagınızı teslım alabılırsınız.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)