Herkes "Herkez" yazıyorsa sorun bende demek
Reklamlar
-
Reklamlar
-
"Yazdın mı" ve "söyledin mi" ifadelerindeki mı ve mi'nin ayrı yazılması gerekir. Ayrıca üç nokta sonrası gelen kelimelerin ilk harfi büyük yazılır. "Bi" değil "bir" şeklinde yazılır ve herkesin "herkez" demesi o kelimeyi doğru yazdıkları anlamına gelmez, bir de egzoz kelimesi var ki akıllara zarar. Böyle yanlış yazımların pek bir zararı yokmuş gibi gözükse de insanların arasındaki iletişim açısından uzun dönemde bir erozyon ve sığlaşma anlamına gelir. Karşılıklı üç beş kelimeyle anlaşmaya çalışan yaratıklar haline geliyoruz, günlük yürüttüğümüz iletişimi pekalâ maymunlar da kendi aralarında gösteriyorlar maalesef; tersine bir evrim söz konusu.
İmza: Gramer nazisi.
Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.
-
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
"Motorsiklet" bence daha doğru olur aslında da motosiklet biraz bir'e bi demek gibi geliyor mesela sanki; yabancı kelime sonuçta ama türkçeleştirirken niye r harfini atmışlar, bence gayet saçma. Bundan sonra motorsiklet demeye karar verdim ki bence doğru karar "herkesi" böyle demeye davet ediyorum. :D de da ma me mü mo hepsi önemlidir temelde ayrı yazalım yaztırttıralım yazmayanları dışlayalım.
-
lycantrophic adlı üyeden alıntı
"Motorsiklet" bence daha doğru olur aslında da motosiklet biraz bir'e bi demek gibi geliyor mesela sanki; yabancı kelime sonuçta ama türkçeleştirirken niye r harfini atmışlar, bence gayet saçma. Bundan sonra motorsiklet demeye karar verdim ki bence doğru karar "herkesi" böyle demeye davet ediyorum. :D de da ma me mü mo hepsi önemlidir temelde ayrı yazalım yaztırttıralım yazmayanları dışlayalım.
yahu zaten motorlu bisikletden motorsiklet diyolar ona bile fırça atıyorlar...
böyle cımbızla laf alıp kimseleri yermek istemiyorum ama sabır taşıyor bazen...msnvari yazışmalar çileden çıkarıyor beni...
bi baksana da bir baksana diye yazıldımı anlamını yitiriyor gibi..
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
-
bu ara çok liberal gördüm seni ayucan
mete_han adlı üyeden alıntı
de da ma mö mu
ayrı yazılır aman o öyle olmaz falan demeyi hiç sevmedim ama bu herkese çok takmıştım ama artık rahatım...meğerse herkesmiş doğru olan..
-
tigermbz adlı üyeden alıntı
liberal ne demek dingil arkadaşım...
ulen toplumdan ne kadar uzaksınız...argümandaki tüm bilinmeyen kavramları hoyratca kullanıyorsunuz...
-
R'yi atmamışlar, her kelime İngilizce'den dilimize geçmiyor. Kökeni ya Fransızcadır ya da İtalyanca. Çünkü Fransızcası "Motocyclette", İtalyancası "Motocicletta".
-
liberal ne demek dingil arkadaşım...
değerlerini yenisiyle değiştirmek konusunda tereddüt göstermeyen, menfaatini duygularından üstün tutan...
kısaca liboş, yımışak
bu arada ingilizler motorcycle diyor bizim motosiklet dediğimiz zamazingoya
-
31 Temmuz 2012, 11:52
1895 yılında Birleşik Devletler'den bir mucit E.J. Pennington kendi dizaynı olan bir "motorsikleti" Milwaukee'de sergilemiştir. Pennington makinesinin saatte 93 km hız yaptığını iddia etmiştir ve "motor cycle" terimini ortaya atan kişidir. Yani fransızcaya ve italyancaya da ingilizceden geçmiş bir terimdir; doğrusu motorsiklet olmalıdır. Ayrıca italyancada moto hareket anlamına gelmekte, fransızcada da motorsiklet yerine moto kelimesini kullanabilmektedirler. Türkçe'de moto diye bir kelime yok; motor olması daha anlamlı olur. TDK'dan adam getirin onunla da tartışırım bunu.
-
31 Temmuz 2012, 11:58
değerlerini yenisiyle değiştirmek konusunda tereddüt göstermeyen, menfaatini duygularından üstün tutan...
kısaca liboş, yımışak
bu arada ingilizler moto
rcycle diyor bizim motosiklet dediğimiz zamazingoya
sen bu kavramları zeka belirtisi babında kullanıyon ama araclarda ki dingil vazifesini görüyon nazarımda...önemlisin yani..
birde dalga motoru derler ..güzel kelamdır hoşuma gider...
-
31 Temmuz 2012, 12:01
sen bu kavramları zeka belirtisi babında kullanıyon ama araclarda ki dingil vazifesini görüyon nazarımda...önemlisin yani..
birde dalga motoru derler ..güzel kelamdır hoşuma gider...
la sefil, benim ilkokulda derslerim hep 5 ti
10 lu not sistemi vardı ama bu önemsiz bir ayrıntı, takılma oraya
Türkçe de karşılığı yok liberal kelimesinin, ya da ben bilmiyorum
çünkü atalarımızda böyle bir yaklaşım olmamış bu güne kadar
biraz "ya hep ya hiç" kafasındaydık
"bir kereden bir şey olmaz" sonradan girdi memleket lugatına
-
31 Temmuz 2012, 12:05
Yahu aynı wikipedia sayfasında 1887'de buhar motoruyla çalışan 3 tekerlekli icattan bahsediliyor, adı da "Moto-Cycle". Ne olacak şimdi ? Motosiklet güzel bence, hatta İtalyanca okunuşu daha güzel motoçikletta, Türkçe'ye motoçiklet olarak geçmemiş iyi ki, ona sevinin .
-
31 Temmuz 2012, 12:10
la sefil, benim ilkokulda derslerim hep 5 ti
10 lu not sistemi vardı ama bu önemsiz bir ayrıntı, takılma oraya
Türkçe de karşılığı yok liberal kelimesinin, ya da ben bilmiyorum
çünkü atalarımızda böyle bir yaklaşım olmamış bu güne kadar
biraz "ya hep ya hiç" kafasındaydık
"bir kereden bir şey olmaz" sonradan girdi memleket lugatına
okuyonuz bi Tolstoy..yarısında bırakıyonuz uzun geliyo çünkü..sonra başımıza bilge kesiliyorsunuz..pis herifler...alayınız kullandığınız kelimeleri yazmadan önce ekşi sözlükte falan araştırıyorsunuz...
senin hizmet ettiğin Valin bile bilmez liberal nedir dingillllllll...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:07 ----------
seigen adlı üyeden alıntı
Yahu aynı wikipedia sayfasında 1887'de buhar motoruyla çalışan 3 tekerlekli icattan bahsediliyor, adı da "Moto-Cycle". Ne olacak şimdi
? Motosiklet güzel bence, hatta İtalyanca okunuşu daha güzel motoçikletta, Türkçe'ye motoçiklet olarak geçmemiş iyi ki, ona sevinin
.
şimdi biri der ki wıkıpedıayı doğruluğunu baz almayın falan...
sonra Khutuck nikli Fırat gelir..wıkıpedıda da aktif görev alan bir dostum...vay wıkı şöyle vay fiki böyle falan muhabbet akar fezaya doğru...
-
31 Temmuz 2012, 12:16
-
31 Temmuz 2012, 12:20
seigen adlı üyeden alıntı
Yahu aynı wikipedia sayfasında 1887'de buhar motoruyla çalışan 3 tekerlekli icattan bahsediliyor, adı da "Moto-Cycle". Ne olacak şimdi
? Motosiklet güzel bence, hatta İtalyanca okunuşu daha güzel motoçikletta, Türkçe'ye motoçiklet olarak geçmemiş iyi ki, ona sevinin
.
Adamlarda bile tutmamış moto-cycle terimi; sonra motorcycle'ı kullanmışlar. 3 tekerli motorsiklet olmaz zaten ya, buharlı muharlı. Öyle bişey yapsınlar Türkiye'de motosiklet diyelim ona da. Doğrusu motorsiklettir.
-
31 Temmuz 2012, 12:21
-
31 Temmuz 2012, 12:26
ula rot balansı bozuk bıngıldak ayusu; senin motobiyografin imzanda her daim görünüyor da benim otobiyografime mi takıldın şimdi
bırak ben de kendimi öyle ifade edeyim
-
31 Temmuz 2012, 12:26
ne zamandır açmak istediğim bir konuydu..eline sağlık herkez okusun bunu
Akıntıya karşı yüzmenin anlamı yok abicim...
demek yanlış biliyoruz...veya doğru kimsenin umrunda değil...
madem toplum bu şekilde ısrarcı...
HERKEZ olarak söylenip o şekilde yazılıyor benden pes artık...
Herkeze selamlar...
http://www.tdksozluk.com/s/herkes/
Herkes yok ..yaşasın Herkez...
çok çok yazdınmı veya söyledinmi tuhaf bi kelime oluyor dimi...
-
31 Temmuz 2012, 13:00
TDK'dan adam getirin onunla da tartışırım bunu.
Yürü be murat kim tutar seni, konuya giriş yaptım. Türkçem düzeldi. Yaşasın...
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)