Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Biyogaz & Biyometan Üretimi - Hayvanlarımız ve Biz Birer Enerji Santraliyiz.

REKLAM ALANI
    djan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr250r
    Ülkemizin kalkınması ve geleceği için yenilenebilir enerji kaynaklarına ihtiyacı var.
    Benim bu işlere ve kimyasal olaylara kafam çalışmaz fakat elimden gelen, araştırmak,destek olmak ve aşırı tüketici olmamaktır.
    Ben enerji kaynaklarını tasarruflu kullanarak ve gereksiz tüketimlerden kaçınarak sadece vicdanımı rahatlatıyorum.
    Senin gibi azimli insanlar oldukça bu işlerden benim gibi hazır yiyenlerde nemalanacak, o yüzden seni ve fikirlerini destekliyorum.
    Çoğunluğun yaptığı şey daima yanlıştır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Valla arkadaşın hevesini kırmak gibi olmasın ama taşıma suyla değirmen dönmez , inek bokuyla traktör yürümez(yeni bi atasözü icat ettim bu arada).Zıpır adam bu işler öyle oturduğun yerden felsefe yapmakla olmaz.İnternetten araştırma yapmakla da olmaz.Sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz.Git belediyeden bi vidanjör iste sana bi kamyon dolusu bok versinler.Sen o boklarla traktörü yürütmeyi bırak 2 dakika rolantide çalıştırmayı başarırsan sana traktör hediye edicem.Bu dünyada tek enerji kaynağı petrol.Bütün gemileri yürüten , savaş uçaklarını uçuran , sanayinin ve üretimin bel kemiği petrol.Ama petrol de sınırsız değil.Bi zaman gelecek bu petrol bitecek.O zaman bildiğimiz anlamdaki medeniyet ve sanayi çökecek.Petrolle çalışan savaş makineleri iptal olacak.O zaman yine ata en hızlı binen ve en uzağa ok atabilen bi medeniyet bütün dünyayı tekrar hakimiyeti altına alacak.Unutmayın savaşları her zaman en hızlı olan ve en uzak menzilli silahlara sahip olan ordu kazanır.

Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    dünyada tek enerji kaynağı petrol değil,elektrikle çalışan araba ve motosikletler?lpg li arabalar? bak şimdiden 3 oldu =)

bu arada çok güzel fikir lakin Türkiye böyle şeyleri sevmez,sen birşey üretirsen kötü adam olursun =) dışardan alırsan iyi insan olursun.baksana şimdiden taş atanlar başlamış ,Allah yardımcın olsun..
    Karadeniz - Giresun.

conquista - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki Z750S
    veteriner hekim olarak ben de yorum yazayım dedim.... bahsettiğin şeyleri yapmak çok zor değil tabi sermayen varsa... inek gübresi deyip geçmeyin...ineğin başında bekleyerek olmaz bu işler bi ineğin günlük rasyon maliyetını bilmıyorsunuz sanırım bilsenız 10 ineğin yem maliyetı ile doblo tarzı bı arabanız varsa her gün deposunu doldurabılırsınız... işi dolandırıp dolandırıp gübreyle traktör çalıştırmak yerıne git benzin istasyonundan al derim.... bu tarz enerjı işleri kodamanların işi senın benım gibi adamların yapacağı iş değil... eğer yaparım diyen varsa buyursun gelsin 300 ineğin gübresini veririm çiftliğin traktörlerinin mazot maliyetını karşılasın yeter....hani söz vardır davulun sesi uzaktan hoş gelir diye...
    bu arada büyükbaş işine girecem demişin kendını biraz seviyorsan gel vazgeç bu sevdadan
    K_R_A_L bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı conquista adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    veteriner hekim olarak ben de yorum yazayım dedim.... bahsettiğin şeyleri yapmak çok zor değil tabi sermayen varsa... inek gübresi deyip geçmeyin...ineğin başında bekleyerek olmaz bu işler bi ineğin günlük rasyon maliyetını bilmıyorsunuz sanırım bilsenız 10 ineğin yem maliyetı ile doblo tarzı bı arabanız varsa her gün deposunu doldurabılırsınız... işi dolandırıp dolandırıp gübreyle traktör çalıştırmak yerıne git benzin istasyonundan al derim.... bu tarz enerjı işleri kodamanların işi senın benım gibi adamların yapacağı iş değil... eğer yaparım diyen varsa buyursun gelsin 300 ineğin gübresini veririm çiftliğin traktörlerinin mazot maliyetını karşılasın yeter....hani söz vardır davulun sesi uzaktan hoş gelir diye...
    bu arada büyükbaş işine girecem demişin kendını biraz seviyorsan gel vazgeç bu sevdadan
    çok ilginç,büyükbaş hayvan işi yapan kime sorsan ''sakın ha girme bu işe batarsın yanarsın aman ha'' diyor,bunun sebebi nedir? peki ozman niye yıllardır bu işleri yapar bu adamlar?
    Karadeniz - Giresun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dünyada tek enerji kaynağı petrol değil,elektrikle çalışan araba ve motosikletler?lpg li arabalar? bak şimdiden 3 oldu =)

bu arada çok güzel fikir lakin Türkiye böyle şeyleri sevmez,sen birşey üretirsen kötü adam olursun =) dışardan alırsan iyi insan olursun.baksana şimdiden taş atanlar başlamış ,Allah yardımcın olsun..
    Evet dünyada şu an tek enerji kaynağı petrol ve türevleri olan fosil yakıtlar.Petrol deyince aklına sadece benzin ya da mazot gelmesin.LPG ve doğalgaz'da fosil yakıtlar sınıfına girer.LPG zaten petrol gazıdır.Şimdi diğer alternatif kaynaklar dediğin şeylere bakalım.Elektrik demişsin.Dünya da daha adam gibi elektrikle çalışan araba yok.Şu anki elektrikli arabaların menzili 8 saat şarz olduktan sonra eğer yol düzse 80 km kadar bişey.Yani 1 saat anca elektrikle gidebilirsin.Sonrasında yine 8 saat şarz etmen gerekir.Bide sıkışık trafik , rampaya denk geldin mi 50 km bile gidemezsin.Yani anlıyacağın elektrikli araçlar sadece hikayeden ibaret.Yük taşıyan araçlar , kamyonlar için zaten elektrikten bahsetmek imkansız.Menzili 10 km bile olamaz.

Hem başka bir konu da elektriği alternatif enerji kaynağı olarak yazmışsın ama elektrik neyden üretiliyo haberin var mı?Hızla nüfusu artmakta olan dünyanın elektrik ihtiyacı da hızla artmakta.2009-2035 dönemi dünyanın elektrik ihtiyacını karşılamak için kullanılacak kaynaklar arasında fosil yakıtlar %77.8'lik oranla birinci sırada geliyo.Kalanı da %7.7 biyokütle ve çöp , %6.2 diğer yenilenebilir enerji , %5.7 nükleer enerji , %2.6 hidrolik enerji.Kaynak enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı sitesi :
    http://www.enerji.gov.tr/yayinlar_ra..._EUAS_2011.pdf

Görüyo musun zıpır adam.Kimmiş koca cahil?Bilmiyosan öğren.Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.Yenilenebilir enerji , inek boku falan bunların hepsi hikaye.Dünyanın ekonomisi , sanayisi petrole ve elektriğe bağlı.Zaten elektriğin %80'i petrolle üretildiğine göre sonuçta herşey petrole bağlı.Petrolün de zaten şurda ne kadar ömrü kaldı.Dünyada ne kadar petrol rezervi var?En fazla 50 yıl yetecek petrol , 70 yıl yetecek kömür , 100 yıl yetecek doğalgaz kalmış dünyada.Eğer biz bu fosil yakıtları kullanarak dünyayı küresel ısınma sebebiyle cehenneme çevirmezsek zaten kaynaklar tükenip bitecek.O zamanda dünyanın çehresi değişecek.Sanayi çökecek , üretim duracak , gelişmiş ülkelerin savaş gemileri uçakları petrol olmadan çalışamıyacak ve zamanla paslanıp yok olup gidecek.Geriye dönüş yaşanacak.Petrolün hayatımıza girmeden önceki yaşam tarzı tekrar dünyaya hakim olacak.Araba yok , gemiler yok , tanklar , savaş uçakları yok , kervanlar tekrar deveyle çekilecek.Kendinizi ve çocuklarınızı şimdiden hazırlayın.Kırsal alanlardan toprak alıp çiftliğinizi şimdiden kurmaya başlayın.

conquista - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki Z750S
    1 kg silaj 0,20 kuruş X 20 kg
    1 kg yonca 0,55 kuruş X 5 kg
    1 kg saman 0,35 kuruş X2 kg
    1 kg sığır süt yemi 0,75 kuruş X 10 kg
    yani 30 kg süt veren bir hayvanın sadece yem maliyeti 15 liralara yaklaşır... 30 x 0,75 kuruş =22,5 lira kazanırsın.. hanı nerde mazot paran hanı nerde işçi paran hanı nerde veteriner masrafın
    yaşadığın stresin değeri paha biçilemez ....7,5 lira için bu iş yapılır dersen diyecek birşey bulamam..
    bi de arkadaş bu hayvanın gübresinden enerji üretecek.....
    K_R_A_L bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı NoMotorNoCry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet dünyada şu an tek enerji kaynağı petrol ve türevleri olan fosil yakıtlar.Petrol deyince aklına sadece benzin ya da mazot gelmesin.LPG ve doğalgaz'da fosil yakıtlar sınıfına girer.LPG zaten petrol gazıdır.Şimdi diğer alternatif kaynaklar dediğin şeylere bakalım.Elektrik demişsin.Dünya da daha adam gibi elektrikle çalışan araba yok.Şu anki elektrikli arabaların menzili 8 saat şarz olduktan sonra eğer yol düzse 80 km kadar bişey.Yani 1 saat anca elektrikle gidebilirsin.Sonrasında yine 8 saat şarz etmen gerekir.Bide sıkışık trafik , rampaya denk geldin mi 50 km bile gidemezsin.Yani anlıyacağın elektrikli araçlar sadece hikayeden ibaret.Yük taşıyan araçlar , kamyonlar için zaten elektrikten bahsetmek imkansız.Menzili 10 km bile olamaz.

Hem başka bir konu da elektriği alternatif enerji kaynağı olarak yazmışsın ama elektrik neyden üretiliyo haberin var mı?Hızla nüfusu artmakta olan dünyanın elektrik ihtiyacı da hızla artmakta.2009-2035 dönemi dünyanın elektrik ihtiyacını karşılamak için kullanılacak kaynaklar arasında fosil yakıtlar %77.8'lik oranla birinci sırada geliyo.Kalanı da %7.7 biyokütle ve çöp , %6.2 diğer yenilenebilir enerji , %5.7 nükleer enerji , %2.6 hidrolik enerji.Kaynak enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı sitesi :
    http://www.enerji.gov.tr/yayinlar_ra..._EUAS_2011.pdf

Görüyo musun zıpır adam.Kimmiş koca cahil?Bilmiyosan öğren.Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.Yenilenebilir enerji , inek boku falan bunların hepsi hikaye.Dünyanın ekonomisi , sanayisi petrole ve elektriğe bağlı.Zaten elektriğin %80'i petrolle üretildiğine göre sonuçta herşey petrole bağlı.Petrolün de zaten şurda ne kadar ömrü kaldı.Dünyada ne kadar petrol rezervi var?En fazla 50 yıl yetecek petrol , 70 yıl yetecek kömür , 100 yıl yetecek doğalgaz kalmış dünyada.Eğer biz bu fosil yakıtları kullanarak dünyayı küresel ısınma sebebiyle cehenneme çevirmezsek zaten kaynaklar tükenip bitecek.O zamanda dünyanın çehresi değişecek.Sanayi çökecek , üretim duracak , gelişmiş ülkelerin savaş gemileri uçakları petrol olmadan çalışamıyacak ve zamanla paslanıp yok olup gidecek.Geriye dönüş yaşanacak.Petrolün hayatımıza girmeden önceki yaşam tarzı tekrar dünyaya hakim olacak.Araba yok , gemiler yok , tanklar , savaş uçakları yok , kervanlar tekrar deveyle çekilecek.Kendinizi ve çocuklarınızı şimdiden hazırlayın.Kırsal alanlardan toprak alıp çiftliğinizi şimdiden kurmaya başlayın.
    dostum hidroelektrik santrallerinde armut üretmiyorlar, ayrıca 8 saat şarjla 80 km diyorsun ya hani bak Renault'un sitesine gir 50 km menzil kazanmak için 10 dakika hızlı şarj yeterli yazıyor, hem ben antalyaya gittim yollarda elektrikli bisikletlerden geçilmiyordu kocaelide bile çiğköfteciler tantuniciler hatta kebapçılar bile elektrikli bisiklet kullanmaya başladı. ayrıca yonja marka elektrikli araçlara bir göz at derim ;)
    bukadar karamsar olmayalım güneş enerjisi diye birşey var avrupada öyle yerlerde kullanıyorlarki aklınız şaşar
    Karadeniz - Giresun.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)