bir arkadaşımın vasıtasıyla eski bir sürat teknesiyle turlamamız sonucunda başladı merakım. o güne kadar fiyat olarak hiç incelememiş ve ilgilenmediğim bir konu olduğundan bilgi alma ihtiyacı duymamıştım. denizcilikle alakalı işleri hep burjuvanın tekelinde olarak gördüğümden (ki aslında öyledir) bizim bütçemize uyabilecek bişeyler olacağı hiç aklıma gelmemişti.şimdi deniz kenarında dolaşırken gözüm hep su üstünde duran nesnelere kayıyor (bikinili hatunlara bakmıyorum valla) ilk başlarda fiyat olarak fiber tekneler makul geliyordu fakat ne kadar fiyat olarak bana çok pahalı gelmesede istanbulda teknenin bağlanma sorunu, sezon sonunda denizden çıkarılıp nakliyesi, kışı geçirebileceği yer sorunu, yıllık bakımı derken baya baya meşakkatli yönlerini görmem sonucu arkadaşın tavsiyesiylede şişme bot fikri bana daha yakın gelmeye başladı. zaten sürat yapmak veya mavi yolculuğa çıkmak gibi kullanım hedefim olmadığından, kıyıdan kıyıdan seyredebileceğim, ufaktan açılıp balık tutabileceğim. istediğim yere yanımda taşıyıp ister tatlı suya ister denize açılabileceğim portatif yapısı yüzünden mantıklı geldi. istanbul harici bir kıyı şehrinde yaşıyor olsaydım kesinlikle fiber tekne alırdım ama istanbul dayım.
şimdilik bir girişimim yok fakat işler yolunda giderse seneye birşeyler yapmayı planlıyorum.
internette denizcilik ve yatçılık üzerine forum siteleri mevcut, onlardanda faydalanıyorum yeri geldikçe. fakat bizim sitemizdede bu konularla uğraşan, bilgisi olan veya belki bu konu başlığıyla bilgi edinip bu işe merak salacaklar olabilir.
evet mt nin varsa denizci veya denizle alakalı üyeleri. bildiklerinizi esirgemeyin. her türlü bilgiye açığız.