Merhaba herkese... Bir şey soracağım aynı zamanda içimi dökeceğim.
Salı günü arkadaşımla beraber topkapıya gidiyordum.
Barbaros bulvarına geldim, yokuşu iniyorum. 50m ilerde sağdan bir kuş fırladı yolun ortasına.
Ayakları yalpalaya yalpalaya koşmaya, uçmaya çalışıyor.
Kuş arabaların arasından karşıya geçmeye çalışıyor, ama bir kişi bile durup kuşun geçmesini beklemiyor.
Hayvan tam ezilecek derken hasbelkader attı kendini sol şeridin en soluna.
Sağ şeridin ortasında durdum gittim aldım kuşu.
O sırada elimi fena ısırdı şerefsiz, hala kırmızı elimin üstü
Tam esnafa nerede veteriner var diye soracaktım ki, bi baktım sokağın başında var bir tane.
Gittim hemen, daha içeri girmeden " Biz kuşlara bakmıyoruz. İki sokak yukarıda bir yer var oraya götürün " dediler!
Yetişmemiz gereken bir konser olduğu için, tartışamadan peki dedim...
Tekrar çıktım caddeye. Diğer veterinerin yerini sordum. 300m yukarda sokağın içinde diyorlar.
Ama motoru ve arkadaşımı orada bırakıp gitmek istemiyorum.
O yüzden yoldan geçenlerden yardım istiyorum. Veterinerin yerini tarif edip durumumu anlatıyorum, kuşu gösteriyorum, ama bir tane insan evladı almadı o hayvanı !
Yok acelem var, yok benim yolum orası değil zart zurt !
En sonunda kendi kuşumu gösterip o zaman bunu alın diyecektim
Mecbur kafamda kask, üstümde deri montla yürüdüm o yolu. Gösterdim veterinere, " kırığı çıkığı yok sahile bırak yeter " dedi.
Sevindim ben de, en azından alıp sahile bırakırlar diye düşünüyorum ama sonuç gene fıs.
Arkadaşıma dedim tut sen şunu, sahile bırakırız ilerde. Ama o da tırt çıktı. Deli gibi korkuyor kız.
Tam ikna eder gibi oldum. Kuş elimi tekrar kapınca, alamadı korkudan.
Ben de mecbur ağacın dibine bırakarak gitmek zorunda kaldım.
Arkadaşıma sinir oldum. Çevredekilere daha da sinir oldum!
Hadi o kız tutamıyor korkuyor vs. Lan siz koca koca, kıllı kıllı heriflersiniz ! Biriniz almadı o kuşu !
Şimdi asıl sormak istediğim, veterinerin biz şu hayvana bu hayvana bakmıyoruz deme gibi bir lüksü var mı ?
Eğer böyle bir hakkı yoksa nereye dilekçe vermeliyim ?
Bilenler yazarsa sevirinirim.
Teşekkürler...