Yer Verme Tartışması(Asker Gencin Cevabı)Kime Hak Verirsiniz
Reklamlar
-
Trenle yolculuk yaparken tüm koltuklar doluydu.Karşımda 2 asker(komando/ evlatlarımız) sivil giyimli hoş sohbet gidiyorduk birliklerine döneceklermiş izinlerinin son günleriymiş akraba ziyaretinden dönüyorlarmış.2. istasyonda bulunduğumuz vagonda ayaktakilerin sayısı hayli arttı. Genç bayanlar çoğunluktaydı.Tren hareket etti 5 dakika falan geçti bulunduğumuz koltuğun bir kaç adım ilerisinden 40 larında bir erkek; Gençler kalkın bakalım ordan bayanlar ayakta gidiyor siz oturuyorsunuz,ayıp değilmi dedi.Gençlerde, sizi neden ilgilendirdi bizim oturmamız,kimse sakat değil,hasta değil,hamile değil,ücretini ödedik oturuyoruz dediler.Bayanlarda iyi olur falan dediler.Onbaşı olan Yavuz kalktı sertçe bu koltukta oturmayı hak eden birileri varsa oda biziz dedi.En çok biz hak ettik,sırtımızda 30 kilo yükle operasyona cıkarız,yağmur camur,kış,yaz sıcağı demez düşman peşindeyiz arkadaşlarımızı şehit olur daha nasıl yaranacağız sizlere dediler.Bayanlara yer verin diyenede Bayanları çok düşünüyorsan omzuna al,eğer bir söz daha söylersen burdan sağlam gidemezsin dedi.Bayanlara yer verin diyen adam kuyruğunu kıstırıp diğer vagona gitti.
Siz olsaydınız nasıl tepki verirdiniz bu adama.
Reklamlar
-
Askerim sert çıkışmış. Ama şöyle de bir durum var ben hasta hamile yaşlı özürlü ve de 40 yaşın üstündeklere yer veriyorum.(elinde yükü olursa benden küçük de olsa yine yer veririm). Keşke bu komanda arkadaşım yaptığı şeyleri anlatmadan normal bir şekilde adama cevap verseymiş ama yapmış artık, bizede helal olsun demek düşer...
YZFR 125 2011-2012 16.000 KM / SYM WOLF SB250Ni 2012-....
-
Asker genç kimlere hürmet edilir bunun farkındaydı.Adamın yaptığına kızdı
-
Motosiklet Eğitmeni
asker terbiyesizlik etmis
-
coq adlı üyeden alıntı
adam etmemiş mi?
-
Asker saygısızlık falan etmemiş.Bu zihniyet yüzünden daha çok tartışılır bu konular.
Bir kere kimse "oradan kalkın" deme saygısızlığını gösteremez , buna hukuken , ahlaken hiçbir türlü hakkı yoktur.
Kimin nereye oturacağına kimse karar veremez.Üstelik sakat , hasta , hamile olmadığı halde bu adamın maydanoz olması tamamen saygısızlık.
Hadi kabalık etti oturdu oraya , kardeşim kimin nereye oturacağı bir mevzuat ilemi belirlenmiş sen nasıl karışıyorsun ? Asıl saygısızlık bunu söyleyende.
Aklı sıra medeni kibar insan rolünü oynuyorsunuz burada , bizde öküz değiliz bir bayana nasıl davranılacağını , nasıl yaklaşılacağını , toplum içinde bayanların yerinin ne olduğunu , onların annelik görevini üstlenen yüce varlıklar olduğunu biliyoruz.Kız arkadaşlarımızda oldu , dağdan gelmedik.
O yüzden kimse kalkıpta kimin ne yapması gerektiğini söylemesin burada.
-
coq adlı üyeden alıntı
Doğru söylediği için mi ? Hatunlara fors yapmak için artislik yapan eziklerin bu tür çok bilmiş tavırlarına ben olsam daha sert çıkışırdım... Cinsiyet ayrımını savunuyorsanız o başka... kimse kimseye zor durumda olmadığı sürece yer vermek zorunda değil, eşitlikse eşit olalım lütfen. Ama derseniz ki yaşlı kadına, adama, hamileye, özürlüye, hastaya eyvallah.
2 ay önce ben de benzer bir olay yaşadım. 41 saat hastanede hasta başında koltukta uykusuz bekledim sonrasında eve otobüsle dönerken kucağımda çanta bana kalk oradan bayanlar oturacak dediler... açtım azımı yumdum gözümü tek bir cevap verse tekme tokat ta girişirdim... herkez gibi bende parasını ödedim sırf bayan olduğu içinde eli ayağı tutan birine yer verme zorunluluğum yok tam aksine bunu soracak kadar yüzsüz başkalarının hakkına tenezzül eden hıyarların utanması gerekir.
Helal olsun askere iyi demiş.
-
Asker iyi yapmış bayansa bayan hasta değil sakat değil . Ayakta beklemesinde sakınca yok
-
40 yaşında adam ekmek çıkar umuduyla kızlara oynuyor. Yoksa düşündüğünden değil.
Bilge değil sadece ahmaklar her şeyi bilir.
-
11 Temmuz 2012, 21:17
Arda_Karaca adlı üyeden alıntı
40 yaşında adam ekmek çıkar umuduyla kızlara oynuyor. Yoksa düşündüğünden değil.
o, bayanların kılıksız 40 lık adama yüz vereceklerini sanmıyorum ama adam umut etmiş olabilir
-
11 Temmuz 2012, 21:27
adam mallık yapmış
asker kızmakta haklı ama ajitasyona, yok yük taşıyom operasyon olayına girmesine gerek yok...sanane lan diyip kestirebilirdi...
kızmış kadınmış oturmaları şart mı...sabretsinler biraz...
-
11 Temmuz 2012, 21:30
bayanlara yer vermek doğrusu idi fakat 40 lık arkadaş da kalkıp yer verebilir örnek olabilirdi
bana kalırsa adam askeri uyarmakla askerde bu tutumu sergilemekle ayıp etmiş
köpek ısırdı diye kimse köpeği ısırmaz uygun bir dille vurgulayıp efendice asker kalkıp yer vermeli idi fikrimce af buyurun
KASKINI TAK ki DOSTLUĞUMUZ UZUN OLSUN
Taşları Bağlamışlar , Köpekler Serbest
Eşkiya Düze İnmiş , Yiğitler Derdest
-
11 Temmuz 2012, 21:31
asker falan anlamam.. Türk ahlakında bayana saygı vardır... Böyle bir durumda yer verilmesi gerekirdi... nezakettir bu işler.. Sizler düşünün bakalım ; bacınızın ,annenizin kalabalıkta ayakta gitmesini..
-
11 Temmuz 2012, 21:33
askerler kendi kendilerine darbe yapmaya çalışmışlar.
-
11 Temmuz 2012, 21:39
Hagittirsin oradan 40 lık dalaylama.
-
11 Temmuz 2012, 21:43
K o r @ y adlı üyeden alıntı
asker falan anlamam.. Türk ahlakında bayana saygı vardır... Böyle bir durumda yer verilmesi gerekirdi... nezakettir bu işler.. Sizler düşünün bakalım ; bacınızın ,annenizin kalabalıkta ayakta gitmesini..
Koray abi tamam ama yaslı yok..Belki 25-30 yaslarında cocugu yok süslü,püslü ben onlara yer vermezdim.Ablam olsun,kardesim olsun gitsinler ayakta veya binmesinler işleri ne.Yas bakımından ama bende biraz yaslı biri gördümmü yer veririm.göreceli bi durumdur bu bide kadınlar iyi olurdu valla diyorlarmıs abi bunada deyineyim...Bir yeri agrıyan hasta olan söyler yavrum oturabilirmiyim der..Eywallah ama böyle ayılara yer yok..
Benim ayak parmagım kırıldıgında hastaneye gittim göstericem neyi var diye..Adam geldi 50 yasında yanında karısı var sanırım kalkarmısın oradan dedi...Kusura bakmayın parmagım kırık oturmam lazım dedim...Gitti.
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
11 Temmuz 2012, 21:46
K o r @ y adlı üyeden alıntı
annem kalabalıkta yolcukluk etmiştir otobüste, minibüste yer verende olmuştur vermeyende.anlatmak istediğiniz taciz mi ?
-
11 Temmuz 2012, 21:58
izzet; zaten daha ilkokulda öğretiyorlar bunu.. bayana, yaşlıya, hastaya, hamileye yer verin diyorlar.. bunu tartışmaya bile gerek yok..
bunlara yer ver izzetim.. 15 dk. yolda ölmezsin beyaa
---------- Post added at 20:50 ---------- Previous post was at 20:48 ----------
frantisec adlı üyeden alıntı
annem kalabalıkta yolcukluk etmiştir otobüste, minibüste yer verende olmuştur vermeyende.anlatmak istediğiniz taciz mi ?
Tabii tacizde işin içinde, milletin yan gözle kesmeside..
---------- Post added at 20:58 ---------- Previous post was at 20:50 ----------
frantisec adlı üyeden alıntı
En çok biz hak ettik,sırtımızda 30 kilo yükle operasyona cıkarız,yağmur camur,kış,yaz sıcağı demez düşman peşindeyiz arkadaşlarımızı şehit olur daha nasıl yaranacağız sizlere dediler.
Ayrıca bu cevaplarına istinaden; eşşşşşşekkkk gibi yapacaksın, mecbursun... vatanı koruyacaksın... sabahın 3 ünde soğuktan sümüklerin donacak.. ama sen bu kutsal görevi yapacaksın...
hepimiz yaptık, bundan sonrada yapacaklar... bunu zaten söylemen, senin ne kadar zoruna gittiğini gösteriyor.. severek yapmazsan, öperek yaparsın..
-
11 Temmuz 2012, 22:02
He oturanı kesmiyolar ayaktakini kesiyolar yani ? Nezaket yer vermekle olmaz, kadına saygı farklı şey insana saygı farklı şey. Eli ayağı tutan bir kadına yer vermediği için birini eleştirmeye kimsenin hakkı yoktur. Toplu taşımayı hususi araçla karıştırmayalım lütfen.
-
11 Temmuz 2012, 22:03
Eger ayakta duramicak gibiyse veririm diger turlu 30-40 yasinda kadina ekstra durum yoksa neden yer vereyim. Eger ayakta gidilmek goze alinmiyorsa o otobuse binmicek digerini beklicek, taxiyle falan gidicek veya hic binmicek. Bende annemle kardesimle bindim kimsede aa bayan diye ne yer verdi nede ben yer rica etmek gibi bir terbiyesizlik yaptim. Bu tamamen bnm fikrimdir katilan katilmayana saygilarla
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)