Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Berat Kandili

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    30 Mayıs 2009
    Şehir
    Üsküdar
    Bugün 13:35 #6
    Sadık1453
    Sadık SÖNMEZ

    Üyelik tarihi: 09-05-07
    Şehir: İstanbul
    Motosikleti: Suzuki Freewind xf650

    Tüm İslam Aleminin Berat Kandilini kutlar, bu vesile ile Rabbimden Beratımızı ve Kazasız Sürüşler diliyorum....

    AMİN...

    erro Nickli Üyeden Alıntı
    Bugün günahlarımızdan berat edeceğimiz düşünüp, hristiyanlardaki günah çıkarma işlemini saçma bulanlar için, konunun üzerine bir kez daha düşünülmesi gereken bir gün...
    Bu cevap verilmesi gerekn bir konu...
    Konu tartışmaya açık olmayan gayet net bir konudur. Kimse kimsenin inancını saçma göremez, aşağılayamaz her kim olursa olsun. Yalnız, biz seçtiğimiz ve yaşamaya çalıştığımız Din Olan İslam, Yaradan tarafından insanlara gönderilen son Dindir. Bu Din' in Kurallarıda Kuran-ı Kerim adındaki kutsal kitabımızdır. Ku kitabın en önemli kuralı ise yaratıcının adına kimsenin vekil olmadığı ve kulların Gayba (görülmeyene) İman etmelerinin emretmesidir. Bu durumda, İslamı ve kurallarını kabul ettikten sonra onu mantık çerçevesine oturtmaya çalışmak tehlikelidir. Bu nedenle emirlerini iyi anlamak buna göre doğru hayatı yaşamaya çalışmak gerekliliği vardır.

    Gelelim günah çıkartma meselesine; Hristiyan Dinine mensup insanlara saygısızlık veya farklı bir şekilde yanlış anlaşılabilecek bir şey söylemek istemem buna da kimsenin hakkı yoktur. Günah çıkartmak bizim dinimizde olmasa da en azından insanın içindeki ruhun asıl insanın ölmediğini gösteren işlediği suçtan vicdan azabı duyduğunu gösteren bir işaret olduğundan günah çıkartan insanların en azından vicdan sahibi oldukları göz önünde bulundurulmalıdır.
    Bizim dinimizdeki Gayba İman meselesi nedeni ile bizler, Hoca-İmam-Şeyh, Makamı ne olursa olsun kimseden af dilenmez ve onları Yaradanın vekili saymayız, ancak günah çıkartmak bu konuda bizim inançlarımızı tehlikeye soktuğundan bizde böyle bir uygulama olmaz, doğruda değildir. Biz Töbe eder Yaradanın geniş affından faydalanacağımızı umarız. Rabbim bize affedilebilmemiz için yarattığı nice fırsatların arasında da senede bir defa büyük af yasaları gibi Benden Af Dileyen Cenneti isteyen yokmu diyie Bir gününü affedilmek isteyen kullarına ayırmıştır. Umarım hepimiz bu af gecesinde affedilenlerden oluruz.

    "KAZASIZ SÜRÜŞLER"
    İslam eğer Kitap taki emirleri insanların yaşamaları için uygun ortamı sağlıyorsa insanlarında kitaptaki emirleri yerine getirmesi gerekli.Fazlasını değil.Kimsenin neye inandıgını kimse asla sorgulayamaz lakin ortada bir pusula varsa yani kitap:gösterdigi yoldan başka yola dönüp de hala pusula bana bu yolu gösterdi deniyorsa suç pusulada değil onu gözetendedir.Ve ortada bir kitap varsa yani kanıt,bu kanıta inanaların bu kanıta rağmen asla bu kanıtın içinde olmayan sonradan icad edilmiş bir sürü ibadeti bu pusulaya bakanlar nasıl göremiyor.Çünki pusulaya bakmıyor.Gözlerini kapamış kendine anlatılanı önüne sunulanı hazır olarak alıyor ve ortada sonuç açıkca.Kandil gecelerinin kutlanacağı hangi ayetde geçiyor ?.(Peygamber den en az iki yüzyıl sonra yazılmış hadis kitaplarına dayandığını söyleyecek kişilere sorarım neden 300 yıl beklendi kandil kutlanmak için)Allah ın emretmediği bir ibadeti yerine getirmeyenleri nasıl oluyorda icad edenler dinden dışlayabilecek cesareti kendinde buluyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı piranha dört adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    (1) İslam eğer Kitap taki emirleri insanların yaşamaları için uygun ortamı sağlıyorsa insanlarında kitaptaki emirleri yerine getirmesi gerekli.
    Fazlasını değil. (2) Kimsenin neye inandıgını kimse asla sorgulayamaz lakin ortada bir pusula varsa yani kitap:gösterdigi yoldan başka yola dönüp de hala pusula bana bu yolu gösterdi deniyorsa suç pusulada değil onu gözetendedir. (3) Ve ortada bir kitap varsa yani kanıt,bu kanıta inanaların bu kanıta rağmen asla bu kanıtın içinde olmayan sonradan icad edilmiş bir sürü ibadeti bu pusulaya bakanlar nasıl göremiyor.Çünki pusulaya bakmıyor.Gözlerini kapamış kendine anlatılanı önüne sunulanı hazır olarak alıyor ve ortada sonuç açıkca. (4) Kandil gecelerinin kutlanacağı hangi ayetde geçiyor ?. (5) (Peygamber den en az iki yüzyıl sonra yazılmış hadis kitaplarına dayandığını söyleyecek kişilere sorarım neden 300 yıl beklendi kandil kutlanmak için) (6) Allah ın emretmediği bir ibadeti yerine getirmeyenleri nasıl oluyorda icad edenler dinden dışlayabilecek cesareti kendinde buluyor.
    1 - İslam ve pusulası Kuran gösterdiği istikamette yürüyen herkesin yaşamaları için uygun ortamı yaratmaya fazlası ile muktedirdir. Yalnız, bu kuralların zamana göre düzenlenmesi talebi doğru değildir. Yaratıcı olduğuna inanıp herşeyin ondan geldiğine inanıp sonra bu kitap eski içindeki hükümler güncellenmeli demek inandığınız büyüklüğü küçümsemek ve mantığa aykırıdır.

    2 - Kesinlikle çok doğru bir cümle üzerine bir şey söylenemez.

    3 - Yön bulmadaki esas gösterge pusula olsada, pusula teknik bir bilgi ve eğitim ister. Bunun yanında yön bulma konusunda destek ve yan birimler vardır. Nasıl ki doğada karınca yuvalarından tutunda ağaç yosunlarına ve kutup yıldızına kadar örnekler varsa Hadis kitapları ve Alimlerin görüşleride pusulaya destek yol göstericileridir. (Alimler den kastım gerçekten gönül vermiş mübarek zatlar. Dünyalık üfürük muska vesaire ile uğraşan çakma hocalar değildir.

    4 - Hiç bir ayette geçmiyor.

    5 - Çünkü geçmişten bu güne kadar bütün dinlerde olduğu gibi maalesef İslam dininde de bir takım değişiklikle yapılmaya çalışarak orijinal halinden koparulmaya çalışılmış. Bu nedenle geçmişte bazı özel günler yapılan ekstra ibadetler bu gün ki adı kutlamaya dönüşmüştür, nasıl ki hicri takvim ile rumii takvim arasında 10 günlük bir fark olmasına ve her yıl 10 geri gelmesine rağmen her yıl 20 Nisan olarak kutlanır Peygamber Efendimizin (S.A.V.) doğum günü bunun sebebi insanların güncel takvimine uydurup akıllarında kalmasını sağlamaktır. Her yıl değişen bir tarihte olsa ide unutulurdu.

    6 - Yaradan hiç bir kulunu dışlamazken dünyadaki insanların bunu yapması hadsizliktir. Kimse ALLAH' IN üvey kulu değildir, herkes özdür. Bu konuda haklısın.

    Bu cevapların yada bu sohbetin yerinin buarı olmadığını düşünenler olabilir, ancak saçlarım dökülüyor be yapabilirim diye açılan bir konu için bile 2 sayfa cevap yazılıyorsa................


    "KAZASIZ SÜRÜŞLER"
    GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
    HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)