Burda kamp tecrübesi olan bir sürü kişi vardır eminim :)
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Normalde tulum alır içinde yatarsın,matta altına koyarsınki,çadırı kurduğun alanda yatarken zemin rahatsız etmesin,engebeler taşlar vb.
-
Matın üstünde yatabilir miyiz peki hava sıcaklığı uygunsa ?
2011-2012 (yamaha Crypton)--( 2012-∞∞ Yamaha Ybr )
-
-
:D bende can cananla olmak isterimde :D jandarma abiler 17 yaşında çadırda napıyorsunuz gibisinden bi olay yaratırsa :D gururuma yediremem :D hem sonra film de kopar :D
öğütleri aldım :D 4 kişi sap yatmıyoruz :D matla gidersek nevvresim seriyoruz :D o zaman şişme yatak almak daha mantıklı geldi bana :D bilmiyorum tabi tam da yanlış mıyım fazla yer de kaplamıyor malum motorla gitcez :D
-
Deniz yatağı da kullanabilirsiniz ama şişir, indir falan filan...
Çadırda kalacan işte konfor arama
Motosikletli Kaplumbağa...
-
:D aynen konfor önemsiz :D zaten pek uyuyabilceğimizi de düşünmüyorum :D önemli olan bolca eğlence teşekkürler bilgiler için
-
Bu kamp meselesinde az çok tecrübe sahibiyimdir.
"MotorKafa"' nın söyledikleri sana yeterli olacaktır ancak bir - iki detayı eklemek istedim.
1. Mat kullan mutlaka, zeminin konforunu sağlayacaktır, taş toprak v.s.den kurtarır seni.
2. Kesinlikle şişme yatak v.s. tavsiye etmem, çünkü şişme yataklar kışın soğuk yazın sıcak havayı içlerinde tutar ve olduğu gibi sana yansıtır uyku uyutmaz.
3. Yaylada kalacağını söylemişsin, o yüksekliklerde sinek olmaz ama börtü böcek her yerde mevcuttur, yanına böcek ilacı al. Çadırı kuracağın düzlüğü önce ilaçla, birde çadırı kurduktan sonra içine biraz sıkıp kapat yatmadan 1-2 saat önce yap bunu yatmana yakın 5-10 dakika havalandırman yeterli.
4. Suya yakın yere çadırını kurma.
5. Yanına sürekli kullandığın bir ilacın varsa al birde bir-iki tane ağrı kesici al.
Bu kadar. 1 gecelik kamp için daha fazla yormayalım kafanı
Bu arada bunların hepsinden daha önemlisi, yanına çöp poşeti al, gittiğin yeri nasıl bulduysan daha temiz bırak. Seninle giden herşey seninle oradan geri dönsün doğaya bir şey bırakma sakın.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...
-
Motorkafa sana gerekenleri söylemiş dostum . Yalnız yaylada kalıcam diyorsan geceleri serin olabilir. Şişme yatak alma inan uyutmaz İlk çadır her şekilde işinizi görür. Yanınıza mutlaka basit bir ilk yardım çantasıda alın. Bu mevsimlerde sokmalı ısırmalı haşerat cirit atar. Genelde yaylada sinek olmaz rüzgar aldığı için. Yedek pilleri unutmayın. Muhakkak sağlam bir kaç emanet alın bulunsun. Su yanınd akonaklamayın kıçınız donar sabaha kadar Ama şunuda unutmayın kamp yapacaksanız çadır zevk vermez hele ki yaz aylarında. alın sağlam birertane tulum mat yayılın kamp ateşinin etrafına yıldızları izleye izleye uyuyun.. Cadırlar güneş alınca sabahtan hamamda uyanırsınız sonra
Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)
http://www.facebook.com/amraercan
-
03 Temmuz 2012, 11:09
-
03 Temmuz 2012, 11:31
çadır kuracağınız yer yayla ise sabaha karşı soğuk olacaktır
matı yanınızdan eksik etmeyin ben bir kaç kere matsız yatmak zorunda kaldım sadece yattım uyuyamadım bacaklarım mosmor oldu yan yatamıyorsunuz hiçbir şekilde matsız
yanınıza ateş yiyecek bir ışık alabilirsiniz 1-2 günlük kamp için çok fazla malzemeye gerek yok kanımca yakınlarda dere falan akarsa sabah duş bile alabilirsiniz
-
03 Temmuz 2012, 11:50
Evet kamp işlerinde bende deneyimli sayılırım yazın hafta sonları balık avlamak için hep göl kenarlarındayız.İlk çadır sanırsam bizimkinin aynısı işinizi rahat görür fazla da pahalı sayılmaz bizde yanlış hatırlamıyorsam 4-5sene önce 50 lira gibi bi ücrete almıştık.Altınıza mat almanız iyi olur alttan soğuk almaz ne kadar da gündüz sıcak olsa gece epey serin olacaktır.Çadırın altından sadece göze batan büyük taş vs temizle çadırı kur.Zaten erken kalkarsınız bunun içinde sabah güneş gelmesi fazla sorun olmaz.Çadırın 3-4 metre kadar yanına da ateş yakmayın sıkıntı olabilir zaten diğer arkadaşlar da gerekenleri söylemiş .İyi eğlenceler..
-
03 Temmuz 2012, 13:01
Arkadaşlar çok sağolun gözden kaçırdığım ufak detayları söylediğiniz ilgilendiğiniz için bilgilerin hepsini not ettim telefonuma Göl kenarında kurmayı planlıyorduk çok üşücez sanırım olmadı 2. gün başka yere taşınırız
Her şey için hepinize tek tek teşekkürler İyi günler
-
03 Temmuz 2012, 14:16
Yanına keser al hem kazık çakmaya hem odun kırmaya bazen savunmaya. Ayrıca büyük hacet öncesi kazacağın küçük çukur ve sonra tekrar kapatma işinede yarar.
Sigara vs kullanıyorsan çadırda kesinlikle ateş yakma.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
03 Temmuz 2012, 14:23
Süper Moderatör (BBRR)
çadır tamamdır .. zaten sadece uyumadan uyumaya gireceniz içine. uyku tulumu ve mat gayet konforlu bir uyku temin eder. asıl önemlisi çadır dışında geçireceğiniz zamanı kaliteli hale getirebilmek .. ateş yakmak için gerekli ekipmanınız olsun .. ufak bir balta, bir ranbo bıçağı (oldukça keskin olmalı) ufak bir ilkyardım paketi. çokmuş gibi görünsede tüm bu ekipmanlar bir sırt çantasına sığar ..yaylada yağmur ihtimalide göz önüne alınarak çadır su tutmayan bir yere kurulmalı ..kısmetse ekim sonunda bizde 10 günlük bir kamp planlıyoruz ..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
03 Temmuz 2012, 15:34
İzmir tarafında olanları gölcüğe kampa bekleriz arkadaşlar gölün kenarında gayet sakin ve güzel isterseniz ayarlayabiliriz böyle bir şey.. Çakı bakıyorum sipariş vericem ateş yakmak kolay zaten ihtiyaçları şehirden karşılayabiliriz baya turistik bir yer burası tuvalette bulabiliriz cami falan motorlar gideriz oda sorun değil.. Hayırlısı olsun artık bitek bana değil diğer kamp kurmak isteyenlerede faydalı bir başlık oldu bu
-
03 Temmuz 2012, 15:43
göl kenarıysa şimdiden kolay gelsin sabah güneş doğunca çadırdan sular damlayacak buhar yapacak :D
bende bu haftasonu bursada uludağın arkasında bir göle kamp kurucam daha öncede yaşamıştım :D
-
03 Temmuz 2012, 18:05
cadir olayindaki bortu bocek icin sinek bocek kovucu spreylerden almayi unutma
sinekler bitirir yoksa tum eglencenizi ama boceklere daha dikkat derim
bocekten haz etmeyen biri olarak bocek olayi yuzunden cadir isine girmiyorum
-
03 Temmuz 2012, 19:07
Ben gecen bim den çadır aldım 2 metre ye 2 metre bakalım yıl Akdeniz'de tatil nasıl geçecek o çadır icinde bu konuyu dikkatle takip edeceğim bana faydalı bilgiler olacaktır
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
03 Temmuz 2012, 19:20
ogzcngdk adlı üyeden alıntı
göl kenarıysa şimdiden kolay gelsin sabah güneş doğunca çadırdan sular damlayacak buhar yapacak :D
bende bu haftasonu bursada uludağın arkasında bir göle kamp kurucam daha öncede yaşamıştım :D
Damlasın ya sorun olmaz :D
brooklynnn adlı üyeden alıntı
cadir olayindaki bortu bocek icin sinek bocek kovucu spreylerden almayi unutma
sinekler bitirir yoksa tum eglencenizi ama boceklere daha dikkat derim
bocekten haz etmeyen biri olarak bocek olayi yuzunden cadir isine girmiyorum
Bizim yaylada sivri sinek falan yok allahtan böcek içinde ilacı alıcaz
F54 adlı üyeden alıntı
Ben gecen bim den çadır aldım 2 metre ye 2 metre bakalım yıl Akdeniz'de tatil nasıl geçecek o çadır icinde bu konuyu dikkatle takip edeceğim bana faydalı bilgiler olacaktır
Ne kadara aldın ? nasıl bir çadır ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler