hepinize hayırlı akşamlar arkadaşlar her zaman olduğu gibi tüm MT gönül dostlarını en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum .
uçmaya hevesli olan arkadaşlarım varmı bilemiyorum , lakin uçma duygusunu yaşamak genelde bir çoğumuza yolculuk edeceğimiz anlarda büyük yolcu uçaklarıyla , kısmet olmuştur sanırım
ama aynı motosikletteki gibi rüzgarı hissetmek ve yeryüzünü değişik bir açıdan gözlemlemek taktir edersinizki çok heyecanlı bir şeydir , işte bu aşamada karşımıza ,delta yelken kanat ların motorlu , motorsuzları, yamaç paraşütlerinin motorsuzları ve sırta takılan aparat sayesinde paramotor dediğimiz motorlu yamaç paraşütü yani paramotor lar çıkarlar.
fakat zamanla kullandıkça geliştirilen ve her aşamada daha güvenli daha konforlu iniş ve kalkışlar sağlayan paramotor trayk lardan bahsedeceğim ,
aslında avrupada yaygınca kullanılan lakin yurdumuzda üretimi olmayışı ve yüksek alım, fiyatlarından sebep , paramotor trayk ile uçmanın daha güvenli ve konforlu olduğunu yine yaptığım araştırmalarda görmekteyim .
bu aşamada çevremdeki ulaşabildiğim tek insan , havacılığa yıllardır , gönül vermiş, bursada ikemet eden sevgili pilot , sebahattin çetin ağabeyimdir , türkiyede ilk olarak kendi yaptığı paramotor traykı ile uçmayı başarmış ve halen daha 2007 yılından beridir uçmakta ve aleti geliştirmektedir .
isterseniz konuyu daha fazla uzatıp sizleri sıkmadan sevgili sebahattin çetin (SEBO) ağabeyimle yaptığım sohbeti sizlerle paylaşayım.
konuyla alakalı merakı olan arkadaşlarıma belki bir faydası dokunur ,
başka paylaşımlarda görüşmek üzer diyor saygılar sunuyorum
BÖLÜM -1-
Tüm gönül dostlarına hayırlı akşamlar