haberlerde duydum ve çok şaşırdım ..
yıllardır ımf kapısında borç almak için takla atarken şimdi imf ye biz borç veriyormuşuz.
5 milyar dolar..insan gururlanıyor..
kaynak:http://www.habera.com/Devir-degisti-...ri-152487.html
haberlerde duydum ve çok şaşırdım ..
yıllardır ımf kapısında borç almak için takla atarken şimdi imf ye biz borç veriyormuşuz.
5 milyar dolar..insan gururlanıyor..
kaynak:http://www.habera.com/Devir-degisti-...ri-152487.html
Gururlanıyoruzda sırf bu gurur için Benzine zam gelecek, veya vergilere gelecek ama birşeye mutlaka zam gelecek haberiniz ola...
Yoksa bu 5 milyar doların yerini ne dolduracak. Az buçuk para değil hani...
benzin fiyatı yavaş yavaş düşüyor..
sanırım alıştırma yapıolar bize
iyi bir zam vurgunu öncesii..
çalsın sazlar oynasın gızlar...çok şükür bugünleri de gördük ya...
Medya başlığa ''Borç Veriyoruz'' diye yazınca, sizde ister istemez borç verdiğimizi düşünüyorsunuz.
Yanlış anlamışsınız.
Küresel Ekonomik Kriz'e tedbir amaçlı İMF'nin oluşturdugu fon havuzuna para yatırıyoruz,
Yani siz paranızı İMF'e veriyorsunuz, İMF sizin paranızı çalıştırıyor, mislilere katlıyor, siz ihtiyaç duydugunuzda yine size yatırdıgınız parayı geri veriyor.
Çalıştırılan paranın getiriside fon havuzunda kalıyor.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
Bir de okuma alışkanlığımız olsa
Motosikletli Kaplumbağa...
Krize yönelik tedbir adı altında aynı sistemi 2008 yılında istanbul tekstilciler odasıda yapmıştı.
Biz 5 kuruş para yatırmadık.
Adam bizim paramızı çalıştırıyor, paranın getirisini fon havuzunda bırakıyor.
İhtiyaç duyulduğun da yapılan bi sistem aslında bu.
Birazda sömürge var işin içinde
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
Fed abd parasal genişlemeyi dün aldıgı karar ile ileriki tarihlere attı. Bu da benzinde güzel indirimli günler geliyor demektir. Yanliz bu abd hükümetinin güven kazanmak adina baş vurdugu bir oyun. Yakında kokusu cikar.
ben sıze acıklayım olayı . imf ye verilen para taklaya gelerek tayıp amcanın cebıne gidecek . tayıpcıler ınanmıcak buna karsı cıkcak bılıyorum ama tayıpcı dıyorum zaten. siz calısın vergı odeyın evınıze ekmek getıremeyın 700 tl maas alıp 500 tl kıra verın cocugunuza cıkolata bızkuvı alamayın bebegenıze bez alamayın sut alamayın isinize gitmek icin yurun . tayıp sızın paranızı yesın sız surunun . bu verılen para bızım paramız fakat borsa dustu ayagı yapıp para yok olacak tayıp amcanın yurt dısındakı sermaye bankalarına aktarılacak . ınanmayan varsa gelsin
İNSTAGRAM = sakalliesnaf - MAİlL = mehmetmerickekec@gmail.com
MOTOSİKLET = CBF 600 ABS 2007 102K +
TECRUBE = 250K +
Ekonomik veriler super, isci, emekli, esnaf cok mutlu. Hersey gulluk gulistanlik. İMF'nin havuzuna girmisiz, acmisiz sezlonglari tepemizde semsiye ohhh mis.
Öncelikle aşağıda yazacaklarım şahsi yorumumdur, herhangi bir yatırım önerisi, tavsiye, al-sat önerisi vs. değildir!!
Onu bunu bilmem, büyük holdingler (finans dahil) personel alımını durduruyor yavaş yavaş, Bunun sebebinin ne olduğunu da maalesef kimse bilmiyor. Para babaları iyi biliyorlar ama.
Ama şu bir gerçek; alay ettiğimiz Yunanistan Başbakanı bir laf etti, medya hemen sümenaltı etti,
Açıklama Şu "Krizdeki İspanya ve İtalya'nın ağırlıklı tahvilleri Türk Bankalarında, sizin durumunuzda hiç iyi değil"
Eğer bu doğru ise en İspanya ve İtalya yı kurtarmak için taşın altına eli sokuyoruz demektir. Herkes İspanya diyor ama İtalya daha tehlikeli konumda..
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
Para IMF üyesi ülkelerden ihtiyaç olması durumunda alınacak para.
Görüyorum ki hiç kimse memnun olmuyor.
Bu gelişme ülkenin geliştiğini veya asgari ücretin odanızda konyak içmenizi sağlayacak kadar iyi olduğunu göstermez ama bir şeydir sonuçta.
Geçen akşamki bir siyaset programında bir muhalefet partisinin başkan yardımcısı çıkıyor ve diyor ki :
"Ben kadıköy belediyesi başkanıyken beni tüm Türkiye tanıdı, hatta tüm Dünya tanıdı efenim."
"Tüm dünya? Nasıl yani ---- bey ?"
"Kadıköy Belediyesi'nde iken tüm korsan kitapları toplattık, neredeyse 2 bina kitabımız oldu. Bu kitapları 30(sayısını tam hatırlayamıyorum) cezaevine dağıttık."
"Sonra ne oldu ----- bey"
"Almanya'da ve Fransa'da haberim yapıldı. Böyle de bir anım vardır Dünya'ya tanınmamla ilgili"
Bu kadar sığ düşünen insanların olduğu konumu görünce başta olanların her ne kadar hataları olsa da ne kadar büyük iş yaptığını anlıyorum, eminim siz de görebilirsiniz.
Yunanistan'da kendini bilmeyen, Ege'yi Akdeniz'i Karadeniz'i alacağız diyerek böğürüp halkın desteğini kazanmaya çalışan adamlardan birisi çıkıp da Türkiye iyi durumda değil derse ben buna itimat etmem, edilmeli midir ? (Tabi Draggy sadece bu açıklamadan bahsediyor)
Kısacası Türkiye, devlet olarak iyi yerlere gidiyor, devlet oluyor.
Bölgesinde ve Dünya'da etkin bir hale geliyor.
Millet olarak ise yozlaşma var.Değerlerimizi kaybediyoruz.
Atatürk'ün tahtaya çizdiği harflerde ben q,w..... göremiyorum.
Asgari ücret olması gerekenin altında gerçekten.
800 TL maaş, 400 gitse eve.. zor
Onu ve diğer hatalarını da düzeltirler umarım.
Kısacası bu haberi bile kötü yorumlayabilecek bir ön yargı olduktan sonra iş biraz zor.
Aynı işi sizin desteklediğiniz adamlar yapsaydı aynı tepkiyi verir miydiniz?
Olmamış O parayı bizim Mt ye verseydiler daha iyi olurdu
Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...
Arkadaşlar gelişiyoruz falan diyoruz ama satın alma gücü konusunda hangi sıralardayız haberiniz var mı?Halkın satın alma gücü istatistiklerine bakarsak 37 tane avrupa ülkesi arasında 30 ncu sıradayız.Geçebildiğimiz ülkeler sadece makedonya , bosna-hersek gibi sonradan kurulmuş ülkeler.Ülkenin ekonomik gelişmişliğinin ve refahının en büyük göstergesi satın alma gücüdür bence.
o borç değil havuz sistemidir
sen bankaya para yatırdığında borç mu vermiş oluyorsun?
iyi okuyun iyi araştırın
Mustafa Kemal Atatürk
Numpad olmadığı için yanlış yazmışım, farkettim.
Yunanistan, ispanya,italya gibi ülkeler bu durumdayken Türkiye'nin bu durumda olması. Haberi kastediyorum.
Dünya'da sözü geçen, hatrı sayılır bir ülke olması. 1-2 yıl değil, 5 yıl değil, daha ileriyi hesap edebilecek bir ülke olması.
Dünyanın en hızlı büyüyen 2. ekonomisine sahip olması.
Aklıma ilk gelenler bunlar. Coğrafya sınavında sorulsaydı: Ekonomik dağılımın Tarım'dan sanayi ve hizmet sektörüne aktarılması derdim sanırım
Ve ben yaşım kemale ermiş biri değilim, daha gencim. Belki sizin gördüğünüz geçirdiğiniz yıllarda ben sokakta top oynuyordum ama şuan ben sadece kendi düşüncelerimi yansıtıyorum.
Annesinden babasından duyduğunu orda burda söyleyen, daha Atatürk'ün Nutuk'unu okumadan odasına Che posterlerini yapıştıran, devrimci gezinen, sözde Atatürkçü gezinen ergenlikten çıkamamış tiplerden değilim. Sözde Atatürkçü derken, Türkçe yazım kurallarını bilmeyen, Atatürk ilkelerini açıklamak şöyle dursun zar zor sayan tipleri kastettim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)