eren özer
Sen kimsin ki senle polemiğe gireyim.
Elbet sana da bir gün biri bir b.k'a yaramıyorsun der ;-)
Ama o ben değilim ;-)
eren özer
Sen kimsin ki senle polemiğe gireyim.
Elbet sana da bir gün biri bir b.k'a yaramıyorsun der ;-)
Ama o ben değilim ;-)
arkadaşım ben de bir devlet memuruyum ama memurlara rüşvetçi, yan gelip yatıyorlar dendiğinde üstüme alınmıyorum. bu kadar pisliğin içinde eğer istisna olduğunu düşünüyorsan veya tanıdığın istisnalar varsa üstüne alınacak bir durum yok. ahlak erdem değil olması gereken bir şeydir. ahlaklıyım diye övünülmez. ama hakikaten eleştirel bakarsan bu kadar insanın bu mesleğe neden böyle yaklaştığını görürsün. en ufak bir hatayı bile affetmemesi gereken bir meslekken külliyen pisliğe batmış. gel de çık işin içinden.
olayın detayını bilmiyorsanız araştırın o zaman.. hatta dövme nedenlerini ben direk buraya aktarayım
"Bu adamı neden dövdüler"
KÜRTÇE KONUŞTUM DİYE 'SEN TERÖRİST MİSİN' DEDİLER!
O sırada abimi telefonla aradım ve onunla Kürtçe konuştum. Bu kez de polisler bana Kürtçe konuştuğum için 'Sen terörist diye' hep birden saldırdılar.
'Biz devlet memuruyuz' dediklerinde 'ben askerim' dedim. Öncelikle içlerinde Mustafa adlı ve 80188 polis memurunun arabası vardı. Bir de Özgür diye bir memur vardı ama onu dinlemediler. O sırada 4-5 tane daha araba geldi. Hep birlikte saldırdılar ve üzerime yüklendiler.
'ASKERİM' DEYİNCE BENİMLE DALGA GEÇTİLER...
Kendilerine 'asker' olduğumu söylememe rağmen benimle dalga geçerek, 'Bize ne senin askerliğinden' cevabını aldım. Daha sonra beni kelepçeleyip arabanın içine aldılar. Beni polis karakoluna değil Yenikapı'da tenha bir yere götürdüler ve arabanın içinde dayak attılar. Bir süre sahilde dolaştırdıktan sonraHaseki Hastanesi'ne bıraktılar.
adamın anlattıklarının içinde polis kelimesi geçmese yaşadıklarını anca bir magandanın tarafından yapıldığını söyler ve küfür edersiniz değil mi? eeee şimdi olaya polis dahil olunca boyut mu değiştiriyor..polistir yapsa yeridir hakkıdır öyle mi ? biz bu ülke de ehliyeti yok diye dur ihtarına uymayıp polis tarafından vurulması ile kaybettiğimiz kardeşimizi gördük.. kusura bakma da siz neyin kafasını yaşıyorsunuz ? benim de hasımlarım da polisler var ve izinsiz gösteriler de göstericelerden sinirlerini nasıl çıkarttığını anlatıp güldüklerin de kalıbınıza s.....yım diyorum.. kimsenin genelleme filan yaptığı yok yapanlar varsa da o onların ayıbı ama size tavsiyem konunun tamamını okumadan buraya yorum yapmanız çok yanlış..
Two Against the World
Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200
Ben burada eleştiriye karşı değilim eğer suçlu polis ise normal bir vatandaştan daha ağır cezalandırılsa bile söz söylemem.
Benim burada eleştirim bir meslek gurubunu tümden yermeye yönelik tutumumuz.
Genellemelerle yaşıyoruz resmen.
Yarın öğretmenler ile ilgili bir haber çıksa herkes bu sefer tüm öğretmenlere giydireceğiz.
Ben de polislerle ilgili hoş olmayan şeyler yaşadım ama sırf bir kaç şeyden tutup tüm polisleri yaftalamadım.
Doktordan azar yedim esnaftan çok kazık yedim ama o meslek gruplarındaki tüm insanları kötü ilan etmeyi doğru bulmadım.
Diyeceğim bu kadar hakim bey.
Siyasetçileride polisleride askerleride (ki babam emekli olmuş bir subay) günahım kadar sevmem
Devlet kurumlarının tamamı kokuşmuş. Bu durum öyle bir hal almış ki delikli demir kimin elindeyse güç onda oluyor. Bu da anadoluda yeni nesil zorba teksas kovboylarını yaratıyor.
Polis gücü yetene dilinin döndüğüne salça oluyor. Bunun temelinde de polisliğe öğrenci kesimin genelde alt tabakasından gitmesi yada iltimas olayları sebep oluyor. Aynı şekil askerler için hatta askeriyede bu durum daha bariz (içimizde asker olanlar illa vardır lütfen alınmasınlar) en basitinden düşük puanla alınan karacı kesimi daha çok lan lun konuşurken, en yüksek puanla alınan havacı askerler ise efendim buyrun gibi daha nezaket sahibi davranıyorlar. Yani demem o ki polisler zaten en alt tabakadan yetişiyor gerçek polislik yapmalarını beklemek piyangodan hayabusa çıkması gibi bir hayaldir
Birde bu türden insanların eline yetki ve silah geçincede kenar mahalle kabadayılarından daha kabadayı, motosiklet verince kenan sofuoğlundan daha artiz oluyorlar bu bir gerçek. Hal böyle oluncada keyfi uygulamalar ve gücünün yettiğine hukuk kurallarını hatırlamalar bolca karşımıza çıkıyor. Tabii birde polisin aciz kaldığı durumlarda olmuyor değil son fener cimbom maçındaki olayları bilmeyen yoktur heralde. Polis gerçekten iyi eğitim almış olsa kalabalığa nasıl sahip çıkacağını önlemi nerde nasıl alacağını bilir. Oysa polisimiz bunlardan çook uzak. Polis anca gücünün yettiği liseli bebeleri dövsün biberlesin. Tabii onlar daha büyük tehlike ya onlar kendi hakkı olan şeyleri istiyor ya tabide dövecek...
Bu konuda okadar doluyum ki yazdıklarım içimdekilerin 10 da 1i değil. Ancak daha geniş bir zamanda konu kapanmazsa yine yazarım.
Not: kimsenin anasıyla dayısıyla amcasıyla alıp veremediğim/iz yok. İçlerinde çok nadirde olsa iyilerden var diyoruz ve eğer yazılanlarıda kendi yakınınıza yakıştıramiyorsanız zaten bizim sevmediğimiz katagoride insanlar değillerdir.
Usta, polemik istemeyen halin buysa bir de polemiğe girsen neler diyeceksin merak ettim...
@Dr.MZÇ
Dostum, "bir kurumu tamamen karalamayalım, suç bireyseldir" diyorsun. Elbette iyi niyetli bir yaklaşım. Hatta bir ölçüde katılıyorum da. Yalnız teslim etmek gereken bir gerçek varsa o da ülkemizde polis kurumunda çok ciddi bir sorun olduğudur. Bu kurumun baştan ayağa temizlenmesi, yenilenmesi gerekli bence. Çünkü bu sorun kolektif, bireysel değil.
I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...
yapılan genellemeler konusunda haklısın kesinlikle.ama söz konusu olan meslek o kadar kötü durumda ki genelleme yapmamak için çok iyimser olmak lazım. polislik mesleğinin özü vatandaşa yardım değil mi? insanlar devlete vergi verirken bu asayiş hizmetini de bekliyorlar haklı olarak. ama gel gör ki polise bırak işini yaptırmayı doğru dürüst muhatap alınmak bile çok zor. elbetteki istisnalar var ama başta da söylediğim gibi istisnalar kötü bile olsa bu meslek gene kaldırmaz. kaldı ki genel kanıya göre istisnalar iyi, genel kötü.
Ben polis değilim doktorum.
Arkadaş genellemesine karşı çıktığım için bana boş konuşuyorsun diyorsa bu ucuz eleştiridir. Sırf herkesle aynı düşünmüyorum diye boş konuşuyor olmam, farklı düşünüyor olurum. Ucuz eleştiri yapan birisine ben böyle ucuz cevap vermeyi tercih ederim.
Ben bu haltı yiyen polisler iyi polistir tüm polisler mükemmeldir demiyorum. Ama yorumlar polisler halt yemekten başka işe yaramaz söylemleriyle dolu;-)
Ben kim oluyorum;
Ben genelleme yapan arkadaşlara katılmayan ve fikrini savunan birisiyim.
Öldürün ama hakkımı yemeyin olur mu?
Toplum olarak içimizden en çürüklerin bir kısmını seçip diğer çürüklere karşı bekçi yapıyoruz.
Biraz daha uyanık ve laf yapanlarını da siyasetçi diye devlet yönetiminde görevlendiriyoruz.
Biz kim miyiz ???????
En asil milletiz,
En çok zaferi biz kazandık,
Birimiz cihana bedel,
Dünya tuvaleti bile bizden öğrendi,
En büyük asker bizim askerimiz,
En güçlü erkek bizden çıkar,
Dişi sinekler bile bize hasta,
İnancımız bile mükemmel,
Sen neymişsin be abi.
Benim motorum senin motorunu döver.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
Madem burada polis bir arkadaş var ona soru sormak istiyorum..
Acaba size amirleriniz eğitim ,seminer veya bilgi verirken dövün ,kırın , acımayın mı diyor..Hep merak etmişimdir..
Bir değil iki değil.. Bu ülkede bu hep aynı..Halkın büyük bir kesimi sizden nefret ediyor..Bunun sorumlusu ben değilim ki, sizsiniz...
Herkes haddini bilecek değilmi..Bu halkın vergisi ile birlikte maaşını alıyorsun; bu maaş ile geçimini sağlıyorsun.. Ben bu durumdan şunu çıkarıyorum,
ya size okulda zorbalığı öğretiyorlar, yada siz o üniformayı giyince ne oldum delisi oluyorsunuz.. Dur bakayım geçen sene sanırım gençler parkta bira içtiği için
sizden birisi geldi gencin kalbine tekme attı ve o genç orada kalbi durarak öldü.. Başka aklıma gelmeyen çok şey var.. Bunun neresi güvenlik neresi koruma neresi huzur neresi refah..
Huzur ne zaman olacak biliyormusun siz insan takliti yapmaya başlayınca..
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Arkadaşım şerefli olan zaten üzerine alınmıyor yukarda bi arkadaşda zaten örnek vermiş ama Ya bu ülkede Polisin gerçekden vatandaşa bi yararı yok ya gerçekden bu mt de belki binlerce konu açıldı polislerle ilgili ama 1 tanede allah o polisden razı olsun diye topic açıldığını görmedim.
Durduk yere ceza yazanımı soruyon
Seyir halindeyken Transitten el uzatıp adamı tutmaya çalışanamı
Nehire düşmüş çocuğu yaklaşık olarak 15 tane polisin Rodeo yapar gibi ip atmasınımı
Yada seyir halindeyken yunus polisinin ön kaldırarak sana vurmasınımı( bizzat başıma geldi mersin otogar civarınbda ön kaldırdı ön tekerle vuruyordu zor durdum)
ve daha bir sürü olay
Aralarında iyilerde varsa onlara lafım yok ama böle şerefsizlerin allah belasını versin
Bu arada Doktoru, savcıyı,öğretmeni,askeri bi yana koy onlar insanların güvenliğini sağlamıyor herkez görevini yapıyor onları ayrı bi kefeye koy
Biz burada Polis adına konuşuyoruz ve onlarında gördüğüm kadarı ile Hemen hiç kimseye yararı olmuyor.
İşte bu yüzdendir ki kızgınlığım
Şimdi hala diyorsan ki öldürün hakkımı yemeyin , bende sana diyorum ki sen doktormuşsun zaten sana lafımız yok biz burada şerefi olmayan polislere laf atıyoruz sen oradan muhalefet gibi inakar edersen e birazcık tabiki eleştireceğiz
sürçü lisan ettikse affola
Sado
Emniyet teşkilatı şu soruyu sormalı kendine.
Oturduğumuz mahallede, apartmanda, bizimle niye komşuluk edilmez?
Bize niye kız vermezler?
Kahvede niye bizime kimse çay içip oyun oynamaz sohbet etmez?
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
aslında bir başlık açılsa herkes sadece yaşadığı örnekleri anlatsa polislik mesleği için iyi bir ayna ve kılavuz olurdu.ama ben meslek erbaplarının kendini eleştirmeye niyeti olduğunu sanmadığım için sadece hayallerimi paylaşıyorum.yazsak bile kendimize yazarız, en fazla içimizi dökmüş oluruz.
ek olarak: kendimizi fişletiriz. yok canım o kadar da kötü değildir.yok yok olamaz öyle bir şey.
Sevgili eren özer
Bence de işini adam gibi yapmayanın Allah belasını versin. Sanırım artık anlaştık ;-)
Sen de benim lisanımdaki sürçmeleri affet ;-)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)