http://www.posta.com.tr/turkiye/Habe...ticleID=125110
bende minibüs ve dolmuş kullanıcısı olduğumdan dikkat imi çekti... 2005 yılında src ve pisikoteknik belgelerini aldık soran olmadı acaba bu sorulacakmı..???
yıllarım karayollarında geçti..
http://www.posta.com.tr/turkiye/Habe...ticleID=125110
bende minibüs ve dolmuş kullanıcısı olduğumdan dikkat imi çekti... 2005 yılında src ve pisikoteknik belgelerini aldık soran olmadı acaba bu sorulacakmı..???
yıllarım karayollarında geçti..
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
yolcuyada kesilmesi çok saçma olmuş bence
para lazım olursa sorarlar ceza kesmek için, yoksa kimse sallamaz.
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Once klima taksinlar ve kullanimi zorunlu kilsinlar. Kulustur Otokarlarin yaptigi gurultu ve cevre kirliligi de cabasi.
Zaten karga tulumba gidiyor insanlar minibuslerde saglam binsede sakat iniyor. Cokmu zor su minibusu adam gibi kullanmak anlamiyorum.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
artık süreli gidip geliniyor.... malesef süreler hiç trafik göz önünde bulundurmadan hesaplanıyor.... birde insanlar şöför olarak çalıştıklarından önem göstermiyorlar... birçok minibüsün kliması arızalı yada alttan kayışı sökük motora fazla yaktırdığı için... bir çok minibüs şöförü babadan oğula yada arkadastan dostuna geçiyor.. 2 yolcu bekleyip 1 dakka kaybettinmi kontrol noktasına geç kalmamak için basılıyor genelde... geç kalan araç 5 lira veriyor her kontrol noktasında...
millet minibüse binmesin,minibüsçüler aç kalsında iett kazansın diye yapıyorlar sanki
Asfaltı öpmeyen motorcu,motorcu değildir...
Onlara göre şeytan icadı, bize göre fizik kanunları..
abi ben belediyenin şehir içi toplu taşıma işinde çalışıyorum, belediyelerde sıkı bir hazırlık var ama minibüsçüler isyanda hiç kimse rampalı araç almadı belediyede gelin ikişerli ortak olun otobüs alın diyor ona da yanaşan yok geri kalan her şey gibi buda gözardı edilecek bence.
Arkadaşlar şuan bu konuda 2 üye ve 20 konuk var TEKTEKER_RAMÇO ile ben konuklar sizde üye olsanı daha iyi değilmi ?
Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.
Minibüs Rantı
İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle mecburi hale getirilen minibüs rampasının altından kirli rant ilişkileri çıktı.
Bayındırlık ve iskan bakanı Nafiz Çamlıbel'in oğlunun ortağı olduğu HDR şirketinin minibüs rampası için geçen ay bakanlıktan üretim izni aldığı ve Türkiye'de rampa üretmeye yetkili tek şirket olduğu ortaya çıktı.
Uygulamayana Ceza yolda
İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zekeriye Şarbak imzası ile tüm belediyelere "toplu taşıma hizmetleri" konusunda genelge yayınlandı.
Genelgeye göre, 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı kanunun geçici 3'üncü maddesine göre araçlarına 7 Temmuz 2012'ye kadar özürlü rampası veya asansör yapmayan minibüslerin çalışma ruhsatları iptal edilebilecek.
kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Asparagas
şakka yaptım ha
aga bir kişide demiyorki engelliler için güzel uygulama
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
Gayet iyi olmuş bu fikir,bazı engelli arkadaşlarım var,inanılmaz sıkıntı çekiyorlar,özel ulaşım aracı yoksa eğer..
Bence toplu taşımada,yerel yönetimler sazı eline almalı,ciddi anlamda iyileştirmeler getirilmeli.
Ramço alınma ama minibüslerin komple kaldırılmasını istiyorum. Küçükyalı-Kadıköy arasında bir sene her gün minibüse bindim, her gün sürücüye küfrettim. İnsan gibi kullanan minibüsçü yok o hatlarda.
Doğduğumdan beri İstanbul'da yaşıyorum; 80km/sa ile arka arkaya 4 kırmızı ışıktan geçen, pofur pofur sigara içen (ben de içerim, ona rağmen rahatsız oluyorum), kornaya tecavüz eden, kırmızı-mor ışıklarla pavyon gibi gezen, motosikletleri sıkıştırmayı marifet sayan, birbirleriyle yarışan, aynalara bakmadan yola çıkan İETT şoförü görmedim. Minibüsler kalksın, yerlerini İETT veya ÖHO'lar alsın; 30 kuruş fazla veririm, canımı tehlikeye atmamış olurum.
rampa takacaklarına kornalarını söksünler yeter dıt dıt dıt dıt dıdıdıdı dıt dıt .
tahminimce engelli yolcuyuda almazlar arabası cok yer kaplar diye . zaten yer varmı ki o kutularda(magirus) ?
Önce kendileri saygı göstersinler engelli vatandaşlara sonra yolsunlar insanları.Bilmem kaç milyon engelli yaşıyor bu ülkede ama üst geçitlerin,alt geçitlerin kaçında engelli rampası var?Buraya bir yıl kadar önce üst geçit yaptılar lakin ne engelli rampası ne engelli asansörü ne de görme engelliler için uyarılar var,peki neden?O geçidi yapan inşaat firmasının cebinden üç kuruş para gitmesin diye.Sonra çıkıp korsan sayacağız diyorlar.Kim acaba korsan?..
Think Green!
Sesini çıkarana bizim burda okkalı bir hediye gönderdiler,sıkıysa artık eleştirin hesabı..
Yapılacak şey yerel yönetimlerin insiyatifi tamamen eline alması ve doğru projeler üretmesi.
İşini layığı ile yapan minibüsçülerinde mağdur edilmeden projelere dahil edilmesi...
---------- Post added at 18:18 ---------- Previous post was at 18:09 ----------
Çok haklı bir noktaya değinmişsiniz..
Resimdeki köprü,Kocaeli merkezde.. Karşıdan karşıya geçişler için yapılan köprüde,asansörler mevcut. Bir kaç kez çalıştırmışlar,fakat halk yürüyen merdivendeni kullanmayıp,engelli vatandaşlarımız için yapılan asansörü kullanmaya kalkınca,asansörler iptal edilmiş...
Toplumsal duyarlılık şart.. Eğitim şart...
Siz konuyu değinince yazmadan edemedim bende..
Rampası olmadan minibüsün şöförü bile bineniliyorsa diğer tüm ZİHİNSEL ve bedensel engelliler binebilir.
Not:belki iyi minibüsçülerde vardır (bu zamana kadar ben görmedim ama..) onlar alinmasin
Not2: bende minibüslerin kaldırılması yada hepsine gps takılarak an ve an konumunun hızının güzergahının kontrol altında tutulması ve hız sınırını gecen ışık ihlali yapan güzergah değiştirene haşırt diye ceza geçirilmesi gerekir diye düşünüyorum ki aslında bu da çok zor bir is değil..
Minibüslerde sıkıntı çekmek için engelli olmaya gerek de yok, daha minibüs'e adımını atar atmaz tam gaz kalkan şöförler yüzünden insanların kolu bi metre uzuyor.
Hayret bu kadar insan nefret etmis resmen ama kimse bir sey yapmiyor , ne ilginc degilmi? Tam Turkiye isin icinde rant var ise yum gozunu kapa agzini . Cileyi ceken halk olsun.
Otokar ile senelerdir calisiyorum fabrikaya her girisimde o minibusleri goruyorum. Etmedigim kufur yok. Uretim mudurunun suratina soyledim artik. Birakin su demode araci diye. Turkiye ne kadar cakma arama motosiklet elektronik var ise getirmelerine goz yumulmasinin acisi hep halktan cikiyor.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)