İrfan süper adamsın.Aynı şehirde yaşıyo olsaydık atölyeni sık sık ziyaret edip çayını içmeyi çok isterdim.Aynı babama benziyosun.Başta yazdığın gibi bu işin parayla ilgisi yok.Babamın daireleri dükkanları , bir sürü kira geliri var ama en sevdiği hobisi hurdalıklarda eşelenmek.Hurdacıyla o kadar samimi olmuş ki benim düğünümde küçük altın takmıştı
Bu güne kadar hurdalıktan bir sürü cihaz alıp tamir etmişliği var.Tost makinesi , elektrikli süpürge , saat , ütü ..... bunlardan bazıları.Atölyesi de yok.Evin ortasını sofra bezini yayar tamiratını yapar.Her gün annemle kavga.Bazen konu komşunun ev aletlerini tamir eder.Elinden hiçbişey kaçmaz.Hepsini yapar.Dedem de böyleymiş.Milletin dikiş makinelerini , ev eşyalarını tamir etmekte üstüne yokmuş.Babadan oğula geçmiş.
Benim uzmanlığım daha çok bilgisayar konusunda.Mekanik veya elektronik konusunda bugüne kadar kendimi hiç geliştiremedim ancak bilgisayar programlama konusunda çok iyiyim.Hayalimde bir proje var ancak bugüne kadar hayata geçiremedim.Bilgisayarın serial portundan çıkış alıp servo motorlar kullanarak x,y,z koordinatlarında hareket edebilen bir cnc tarzı tezgah yapmak istiyorum.Mesela autocad programında çizdiğim 3 boyutlu bi nesneyi kendi yazacağım programla bu tezgaha aktarıp x,y,z, koordinatlarında hareket eden bir matkap ucuyla , alçıdan bir kalıba işleyebilmeyi istiyorum.Belki aynı şehirde yaşıyo olsaydık senin mekanik ve elektronik bilginle benim bilgisayar bilgimi birleştirip böyle bir projeye imza atabilirdik.