Ne güzelmiş böyle bir çocukluk yaşamak...
Reklamlar
-
gitgide insan olmaktan uzaklaş(tırıl)ıyoruz
80 yıllar neden meşhurdur biliyor musunuz?
teknoloji,insanları tam manasıyla esir almaya bu tarihlerde başladı. o ilk dönemleri diğer insani değerlerle birlikte yaşandığı için keyifliydi ama bizi bu hale getiren de aynı süreçtir
zamanla, dayatılan şekildeki yaşam tarzları kanıksandı; televizyon sağolsun
halbuki tarihte ne kadar eskiye giderseniz o kadar insanca bir yaşam göreceksiniz
Reklamlar
-
Kocaeli İl Temsilcisi
eray_uluyazı adlı üyeden alıntı
biz sokakta bulduğumuz ve kıçımızın büyüklüğünde ki mermer parçalarının altına sabun sürer yokuştan aşağı kayardık onlarla
evden arakladığım sabunlar yüzünden yediğim dayağın hesabını bilmem
meyva sandıklarından tahtaları söküp, birleştirip çivilerini taşla çakıp 4 tarafına bilye(halk arasında rulman diye geçer) geçirip yokuştan aşağı saldığımız arabalarımız vardı
sen çok şanslıymışsın arayım rulmanı bilyayı bulabiliyormuşsun len gündöndü (ayçiçeği) saplarından araba yapmışlığım var kollu iterek tekerleklerini döndürdüğüm
daha beriye , eskiye gel biraz daha geriye git
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------
tigermbz adlı üyeden alıntı
teknoloji,insanları tam manasıyla esir almaya bu tarihlerde başladı. o ilk dönemleri diğer insani değerlerle birlikte yaşandığı için keyifliydi ama bizi bu hale getiren de aynı süreçtir
halbuki tarihte ne kadar eskiye giderseniz o kadar insanca bir yaşam göreceksiniz
ben bu yoruma takke çıkarırım arkadaş
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
tigermbz adlı üyeden alıntı
Teknoloji o zamanlar vardı fakat,birbirimizi unutturacak kadar yaygın değildi.. İmkanlar geliştikçe insanların birbirlerine olan ihtiyacı da aslında azaldı. Bir dostla,bir arkadaşla paylaşılan şeylere gerek duymuyor onca Tv kanalı,internet vb imkanların içinde..
Tesbitleriniz çok yerinde...
piyanist_irf adlı üyeden alıntı
sen çok şanslıymışsın arayım rulmanı bilyayı bulabiliyormuşsun
len gündöndü (ayçiçeği) saplarından araba yapmışlığım var kollu iterek tekerleklerini döndürdüğüm
daha beriye , eskiye gel biraz daha geriye git
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------
ben bu yoruma takke çıkarırım arkadaş
Abi,mucitliğin senin küçüklüğünden beri varmış
Biz hep hazıra konduk
-
-
Motosiklet Eğitmeni
20 yil sonra bugunun cocuklari mt de topic acip, nerde o 2010lu yillar,biz ne guzel cocukluk yasadik,simdikiler oylemi diye veryansin edecekler.
Kimileri xbox da kac oyun bitirdigini anlatirken,
kimileri psIII un ne kadar yetersiz oldugunu,
bir baskasi nintendo geyigini anlatip,ne kadar guzel cocukluk yasadik diye oykunecekler.
Her nesil degistiginde bu muhabbet tekrar tekrar acilacak ve muhabbete katilanlar guncel neslin ne kadar zavalli oldugu konusunda hem fikir olacaklar.
Bu mevzu eskiden de boyleydi.
O zamanlar forum yoktu yuzyuze soylenirdi.
Buyukler genellikle soze ulen essoglu diye baslar,yasadigimiz yoz cocuklugu kendi cocukluklarindan ornek vererek asagilardi.
Onlarin cocukluklarini da dedemler asagilardi.
Bu boyle bir kisir dongudur.
Ben uc tas,bilye,saklambac,uzun. esek oynayarak buyudum.
Insaatlardan topladigim tellerle tekerlekli garip bir alet,rulmanlardan bilyeli teker dedigimiz gingersin iptidaisi,civilerden gazoz kapaklarindan ibaret bir cocukluk.
Atari benim genclik caglarimin aleti maalesef.
Ama buyuklerimizden hep azar isittik.
Ben senin yasindayken diye baslayan sonu gelmez nasihatler.
Simdi bakiyorum,aynisini biz yapiyoruz.
-
coq adlı üyeden alıntı
Insaatlardan topladigim tellerle tekerlekli garip bir alet
şimdiki diferansiyel sistemi gibi birşey yapardım...şaft ve diferansiyel...
ben yapmazdım da babama yaptırırdım...teller zayıf oldugu için hemen yamulurdu...
ben de sinirlenip iyice yamuk yumuk eder
geri babama götürürdüm
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)