Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Ne güzelmiş böyle bir çocukluk yaşamak...

REKLAM ALANI
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    gitgide insan olmaktan uzaklaş(tırıl)ıyoruz
    80 yıllar neden meşhurdur biliyor musunuz?
    teknoloji,insanları tam manasıyla esir almaya bu tarihlerde başladı. o ilk dönemleri diğer insani değerlerle birlikte yaşandığı için keyifliydi ama bizi bu hale getiren de aynı süreçtir
    zamanla, dayatılan şekildeki yaşam tarzları kanıksandı; televizyon sağolsun
    halbuki tarihte ne kadar eskiye giderseniz o kadar insanca bir yaşam göreceksiniz

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Alıntı eray_uluyazı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biz sokakta bulduğumuz ve kıçımızın büyüklüğünde ki mermer parçalarının altına sabun sürer yokuştan aşağı kayardık onlarla
    evden arakladığım sabunlar yüzünden yediğim dayağın hesabını bilmem
    meyva sandıklarından tahtaları söküp, birleştirip çivilerini taşla çakıp 4 tarafına bilye(halk arasında rulman diye geçer) geçirip yokuştan aşağı saldığımız arabalarımız vardı
    sen çok şanslıymışsın arayım rulmanı bilyayı bulabiliyormuşsun len gündöndü (ayçiçeği) saplarından araba yapmışlığım var kollu iterek tekerleklerini döndürdüğüm

daha beriye , eskiye gel biraz daha geriye git

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------

Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teknoloji,insanları tam manasıyla esir almaya bu tarihlerde başladı. o ilk dönemleri diğer insani değerlerle birlikte yaşandığı için keyifliydi ama bizi bu hale getiren de aynı süreçtir
    halbuki tarihte ne kadar eskiye giderseniz o kadar insanca bir yaşam göreceksiniz
    ben bu yoruma takke çıkarırım arkadaş
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

Motosikleti
    KANUNİ WİNDY 125
    sahillerden bira şişesi toplardm snra mahallelerden sokaklardan demir toplardm satar meybuz alırdm weya internet cafeye gderdm sabahın köründe abi yarım saaat açsana falan geta vice city oynardm

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teknoloji o zamanlar vardı fakat,birbirimizi unutturacak kadar yaygın değildi.. İmkanlar geliştikçe insanların birbirlerine olan ihtiyacı da aslında azaldı. Bir dostla,bir arkadaşla paylaşılan şeylere gerek duymuyor onca Tv kanalı,internet vb imkanların içinde..
    Tesbitleriniz çok yerinde...

Alıntı piyanist_irf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen çok şanslıymışsın arayım rulmanı bilyayı bulabiliyormuşsun len gündöndü (ayçiçeği) saplarından araba yapmışlığım var kollu iterek tekerleklerini döndürdüğüm

daha beriye , eskiye gel biraz daha geriye git

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------

ben bu yoruma takke çıkarırım arkadaş
    Abi,mucitliğin senin küçüklüğünden beri varmış
    Biz hep hazıra konduk

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    3 taş ve 9 taş oynardık...
    yağlı kayış oynardık en iyisi de buydu...herkes oynamaya cesaret edemezdi...
    bakkaldan torpil alırdık...kerpiç olan evlerin duvarlarına sıkıştırıp patlatırdık...4-5 tane aynı yere koyunca duvarda delik açıyordu...
    94 yılında bizim köye ilk defa park yapıldı... (2 tane tekli salıncak-1 tane 6 lı salıncak(biz10-15 kişi binerdik) asılarak yürüme şeyisi) 3 tane kaydırak) daha betonları atılırken köyün bütün çolugu cocugu parka hücum etmiştik...
    kaydırakların başına çıkıp aşşağ dogru küçük tuvaletimizi yapardık... fren etkisi yapıyordu...

90-91 yılında gazete kuponu biriktirip siyah beyaz televizyon alacaktık, kuponları gönderdik ama hala arayan soran yok

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    20 yil sonra bugunun cocuklari mt de topic acip, nerde o 2010lu yillar,biz ne guzel cocukluk yasadik,simdikiler oylemi diye veryansin edecekler.
    Kimileri xbox da kac oyun bitirdigini anlatirken,
    kimileri psIII un ne kadar yetersiz oldugunu,
    bir baskasi nintendo geyigini anlatip,ne kadar guzel cocukluk yasadik diye oykunecekler.
    Her nesil degistiginde bu muhabbet tekrar tekrar acilacak ve muhabbete katilanlar guncel neslin ne kadar zavalli oldugu konusunda hem fikir olacaklar.
    Bu mevzu eskiden de boyleydi.
    O zamanlar forum yoktu yuzyuze soylenirdi.
    Buyukler genellikle soze ulen essoglu diye baslar,yasadigimiz yoz cocuklugu kendi cocukluklarindan ornek vererek asagilardi.
    Onlarin cocukluklarini da dedemler asagilardi.
    Bu boyle bir kisir dongudur.
    Ben uc tas,bilye,saklambac,uzun. esek oynayarak buyudum.
    Insaatlardan topladigim tellerle tekerlekli garip bir alet,rulmanlardan bilyeli teker dedigimiz gingersin iptidaisi,civilerden gazoz kapaklarindan ibaret bir cocukluk.
    Atari benim genclik caglarimin aleti maalesef.
    Ama buyuklerimizden hep azar isittik.
    Ben senin yasindayken diye baslayan sonu gelmez nasihatler.
    Simdi bakiyorum,aynisini biz yapiyoruz.
    özcan1980 bunu beğendi.

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Insaatlardan topladigim tellerle tekerlekli garip bir alet
    şimdiki diferansiyel sistemi gibi birşey yapardım...şaft ve diferansiyel...
    ben yapmazdım da babama yaptırırdım...teller zayıf oldugu için hemen yamulurdu...
    ben de sinirlenip iyice yamuk yumuk eder
    geri babama götürürdüm

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)