çanakkale hurafelerle kurtarılmadı!
-
Her 18 Mart'ta aynı hikayeler anlatılır.yok büyük bir duman kütlesi düşman askerini içine alıp kaybetmiş.yok şehitler dirilip yeniden savaşmış falan filan.
bunlar fasa fisodan başka bir şey değil ve bizim büyük zaferimizi gölgelemeye çalışan ingiliz uydurduğı hikayeler.
bir kere peygamberimizin ölenlerin bir daha gelemeyeceğine yönelik hadis-i şerifi bulunmaktadır.ayrıca bir bulut kütlesinin düşman askerlerini ortadan kaldırması mucizedir ki mucizeler peygamberimizden sonra ortadan kalkmıştır.
ki en büyük mucize peygamberimizin dünyaya gelmesidir.
ayrıca madem böyle mucizeler oldu neden şimdi bu kadar işkence çeken müslümanlara allah mucizevi şekilde yardım etmiyor bunu sormak lazım.
Bu tarz hurafelere inanarak hem şehitlerimizin ruhlarına saygısızlık etmeyelim hem de imanımızı zayıflatmayalım.Çanakkale geçilmedi çünkü Bir Türk için vatan sevgisi tüm sevgilerden üstündür ve vatan asla düşmana teslim edilemez gerekirse kanımızın son damlasına kadar yine savaşırız.
TOPRAKLARI TOPRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR;TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
KARTAL GOL GOL GOL
54 SD 534 B RH+
Reklamlar
-
nurguldemirbay Hayırdır sen baya kızmışsın bende inanmıyorum böyle hurafelere herşey anlatığın gibi sana katılıyom ve destekliyom bi takım ülkelerin karalama kampanyası işte ama bunu yapamazlar ve yapamayacaklardır bizde bu vatan severlik oldukça BEN KİMSE İÇİN ÖLMEM SÖZ KONUSU VATAN OLMADIKÇA derim bende son olarak...
Tekerleğimi Yakarım Ama Ruhu'mu Asla
İVAN ( serh@t )
-
yok yine onunla ilgili bir haber okudum da ona kızdım ben de duygularımı paylaşayım dedim insan çanakkaleden yeni gelince bir tuhaf oluyor ya
KARTAL GOL GOL GOL
54 SD 534 B RH+
-
Çanakkale hurafelerle kurtarılmadı da madem işi tekniğe döküyorsunuz ; ecdadımızın yüreğindeki iman ve Allah'ın yardımı olmasaydı o imkansızlıklar içindeki gariban askerler son teknoloji bir orduya nasıl direniş gösterebilirdi, teknik olarak yenilmesi lazımdı.
-
elbetteki ecdadımızın yüreğindeki iman ve Allah'ın yardımıyla bu savaşı kazandık.bunu herkes kabul ediyor tabi ki bizim kabul etmediğimiz ingilizlerin uydurduğu saçma sapan hurafelerle savaşın kazanıldığı safsatasıdır.
KARTAL GOL GOL GOL
54 SD 534 B RH+
-
hurafeleri bilemem ama teknik olarak güçsüz olmamıza rağmen Allah ın bize yardımcı olduğu kesin. bizim atalarımızın inancıyla cesaretiyle kazanılan bir savaş. bu tür başlıklar açarak onların yüce ruhlarını rahatsız etmeyelim bence.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
bu tarz başlıklar onların ruhlarını rahatsız etmez bence bilakis onların cesaretini ve millet ve iman gücünü bir kere daha takdir ettiğimiz için yattıkları yerde daha rahat uyurlar.insanlar Allahın yardımı oldu diyince yanlış anlayabiliyor.elbette Allah izin vermeden hiçbir olmaz ve Çanakkale savaşında bize hep yardım etti.yoksa seyid gazi 260 kilo mermiyi nasıl taşıyabilirdi.ya da
tek atışta ingiliz gemisini bacasından vurmak Allah'ın yardımı değil de nedir.
biz diğer anlatılan saçma sapan hurafeleri kıyıyoruz eğer bence kınamazsak
oradaki şehitlerimizin tüm mücadelelerine ihanet etmiş oluruz.
KARTAL GOL GOL GOL
54 SD 534 B RH+
-
o zaman hurafe değil Türk milleti diyoruz. umarım seneye ben de gelirim geziye o müthiş atmosferi beraber yaşarız
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
türk askeri savaşa başlamadan vakit namazını kılar ve rabbim vatanımız için ölüp senin yanına geliyoruz... diye dua ederlermiş. böyle bir ecdadın torunlarıyız... teknik olarak tabiki yenilmek gerek fakat son teknolojiyi ortaya koyan beyindir ve onu tekrar çökerten gene beyindir. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bu güçlü beyni taşıyan en büyük TÜRK askeridir.
-
benim merak ettiğim mademki hurafe 200 kiloluk top mermisini bilimsel olarak açıklayabilecek biri çıksın ondan sonra hurafe değil diyelim...
www.enguclu.com ==>> EnGuclu Bilişim&Internet Hizmetleri
-
nicemaninsanlar yüksek konsantrasyonla normal zamanda yapamadıklarını çok rahatlıkla yapabilirler bunu bilim de kabul eder zaten bu da öyle bir durum işte vatanınız elden gidiyor düşman akın akın geliyor işte böyle bir atmosferde kaldırdı o mermiyi onbaşı seyid.üstelik bunun neresi hurafe bu imkansız bir şey değil ki ama o bulutların düşmanı yok ettiği hurafesi tam bir saçmalıktır.iyi valla çanakkalede binlerce şehit verdik hemen hemen hepsi 18-25 yaş arasında gencecik çocuklardı.şimdi sen onların kanlarının son damlasına kadar savaşmasını görmeyip yok gizli güçler yardım etti yok şehitler dirildi yok bulutlar düşmenlerı yok etti gibi şeylerle uğraşıyorsak çok yazık.bizim vatanımızı kurtaran hurafeler değil yüreğinde vatan sevgisi ve iman gücü olan mehmetçiktir. unutmayalım biz onlara Kurtuluş savaşında ikinci dersi de verdik.üstelik ordusunun çoğu terhis edilmiş bir ordu ve halk denize döktü düşmanı.Kurtuluş savaşı ile ilgili hiç hurafe anlatılmadı peki biz bu savaşı nasıl kazandık o zaman hurafeler yardım etmeden savaş mı kazanılırmış canım!
tarihimizi iyi bilelim iyi öğrenelim sağdan soldan duyulan laflarla tarih öğrenilmez.
KARTAL GOL GOL GOL
54 SD 534 B RH+
-
bak işte benim demek istediğimde bu yani iman ın vermiş olduğu bir güç yani insanların inançları burda o gücü sağlayan unuttuğun çok önemli bir tarihsel gerçekte o insanların sadece vatan için savaşmadıklarıdır o kişiler inançları içinde savaştı ve hurafe dediklerin o kişilerin inançlarından öte bir şey değildir şimdi kalkıpta ingiliz bu lafı yaydı diğeri şu lafı yaydı demek yerine herşeyin maddesel bir açıklaması olduğu kadar manevi açıklaması olduğunuda düşünebilmek ben derimki hurafe dedikleriniz gerçekten yaşanmış şeylerdir ama orada savaşan insanların anlattıklarınıda bir tarihsel değer olarak kabul etme zorunluluğumuz... yani insanlar orada savaşırken normal hayatlarında yapamadıklarını yaparken biz normal hayatımızda göremediklerimizide görebiliriz bundan daha gerçek olan ne varki saçma sapan hurafe diye tepki yaratıyorsunuz bunu anlayabilmiş değilim...
Lütfen bu tarz tartışmaları siyasi boyutlarda değerlendirmeyin ama bugün gündeme gelme konusunun çıkış noktasıda siyasidir...
MOTOSIKLET.NET içerisinde siyasi yaklaşım ve tartışmalar görmekten üzüntü duyarım....
nurguldemirbay adlı üyeden alıntı
nicemaninsanlar yüksek konsantrasyonla normal zamanda yapamadıklarını çok rahatlıkla yapabilirler bunu bilim de kabul eder zaten bu da öyle bir durum işte vatanınız elden gidiyor düşman akın akın geliyor işte böyle bir atmosferde kaldırdı o mermiyi onbaşı seyid.üstelik bunun neresi hurafe bu imkansız bir şey değil ki ama o bulutların düşmanı yok ettiği hurafesi tam bir saçmalıktır.iyi valla çanakkalede binlerce şehit verdik hemen hemen hepsi 18-25 yaş arasında gencecik çocuklardı.şimdi sen onların kanlarının son damlasına kadar savaşmasını görmeyip yok gizli güçler yardım etti yok şehitler dirildi yok bulutlar düşmenlerı yok etti gibi şeylerle uğraşıyorsak çok yazık.bizim vatanımızı kurtaran hurafeler değil yüreğinde vatan sevgisi ve iman gücü olan mehmetçiktir. unutmayalım biz onlara Kurtuluş savaşında ikinci dersi de verdik.üstelik ordusunun çoğu terhis edilmiş bir ordu ve halk denize döktü düşmanı.Kurtuluş savaşı ile ilgili hiç hurafe anlatılmadı peki biz bu savaşı nasıl kazandık o zaman hurafeler yardım etmeden savaş mı kazanılırmış canım!
tarihimizi iyi bilelim iyi öğrenelim sağdan soldan duyulan laflarla tarih öğrenilmez.
-
NicemaN adlı üyeden alıntı
benim merak ettiğim mademki hurafe 200 kiloluk top mermisini bilimsel olarak açıklayabilecek biri çıksın ondan sonra hurafe değil diyelim...
peki nedir onu anlayalım...Arkadaşlar Çanakkale bir savunma savaşıdır,ve Atatürk'ün askeri dehasının savaşın kazanılmasında büyük rolü vardır..bırakın cini, periyi, sis dumanını...Tarih okuyun biraz......
[B]"Akıllı olanlar sebepler konusunda tartışırlar,ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!"[/B]
-
ccbbdd adlı üyeden alıntı
peki nedir onu anlayalım...Arkadaşlar Çanakkale bir savunma savaşıdır,ve Atatürk'ün askeri dehasının savaşın kazanılmasında büyük rolü vardır..bırakın cini, periyi, sis dumanını...Tarih okuyun biraz......
+1000
okumak mı dedin,,baksana etrafına tek bi tane okuyan adam var mı_??
herkes çok bilio,,mantıksız konuşmalar,sözlerr
hep aynıyız,hiç değişmioruz,değişmek istemioruz
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
-
ben son sözümü söyledim bu nedenle artık yorum yapmıcam siyasi yaklaşımları sevmiyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler