Yahu.. Aklımda bütün cep telefonlarına eklenebilecek bir özellik var. Kullanım amacına göre herkesin(!) ihtiyacı olabilecek bişe. Patent almak istiyorum. Nasıl yapacam?
Yahu.. Aklımda bütün cep telefonlarına eklenebilecek bir özellik var. Kullanım amacına göre herkesin(!) ihtiyacı olabilecek bişe. Patent almak istiyorum. Nasıl yapacam?
Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
Bu işi yapan biri var mı aramızda? Yurt dışı araştırmaları da yapıyorlar mı? Aldığım patent tr'de kullanımı için mi geçerli olur?
ne buldun ne buldun söylede cümbür cemaat patent alalım vermezlerse de döveriz
''KARANLIĞA IŞIK TUT''
Senin o düşündüğünü yaptılar daha önce.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
Guzelim moralini bozmak istemem ama ben bisey buldum,aklima bir fikir geldi,acaip bir alet icat ettim demenin bile patenti alinmis.
Baskalari patentini almadan bir herif bul evlen.
Bu hayat boyle gecmez.
Senin ürettiğin veya programladığım bişey mi? Yani göster bakalım nedir bu dediklerinde amacı ayrıda olsa kullanılan bişeyi cep telefonunamı eklemek geldi acaba aklına'' diye sorarlar önce Tamamen senin ürettiğin veya üreteceğin veya yaratacağın birşeyse bunu yapıp piyasaya sürmek için sermaye+ patent masrafları ? Sabah sabah işe gelen insanın kafa böyle çalışıyor
(1996) Coba 175 > (2007) Yuki YK250 > (2013) Hyosung GT250R > (2014) Yamaha XJ6 Diversion F > (2014) Yamaha YZF R1 > (2015) Mondial Drift 125 > (2016) Mondial Cup 100 > (2016) Mondial RX3İ EVO
aynı soru benimde aklıma geldi ciddiyim maytap geçmiyorum ama topicten bi sonuç çıkmıcak galiba
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
Bulunca bana da haber verin
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Moralini kırmak istemem ama boşuna nefes tüketme telefona o özelliği ekleyip oradakilere sunman lazım ve patent alabilmek için belli bir ücret ödemen lazım diye biliyorum ben.
Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.
biz aldık ta noldu kombi dolabı için..2tane hemde sanırım 300 tl gibi bi rakam tutu 2si için..4 sene önceydi avukat tutucan dava açıcan ufak bişiden bile yırtıyorlar..büyük marka olmadıktan sonra..bişi tutturamassn...
Valla ben, olup olamayacağı konusunda sizin kadar karamsar değilim...
Bu konuyu açmadan önce iki patent ofisine e-mail atmıştım, dün birisi dönüp aradı. Bütün sürecin nasıl takip edeceğini anlattı. O yüzden dönüp sizinle yazılı bir döküman paylaşamadım.
Coq, yaklaşımın enteresan. Sen öyle mi yaptın?
Yok yok olmaz o iş,boş yere para verceksiniz, siz bana özel mesaj atın neymiş merak ettim
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
Yıldız Teknik'in yanında Türk Patent Enstitüsü vardı, bir şekilde iletişime geçilse en sağlıklı bilgi alınır en azından demeye gelmiştim ki, geçilmiş bile...
Etrafta o kadar saçma insanlar görüyorum ki, şunun patentini aldım, bunun patentini aldım diye gezinen; mantıklı bir fikirde işe yarayacağı konusunda ben de karamsar olamıyorum o kadar, o sebepten. Şimdiden kolay gelsin.
1-3-8........................................138
FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA
abimin arkadaşının başına gelmişti...başvurup durumu izah eden bir rapor filan yazmıştı ama 3000dollarcık da istemişlerdi...
ne kadar işe yarar kim buna kaç para verir vs vs iyi bir kritik yapman lazım....
ne buldun merak ettim yaw....
1-3-8........................................138
FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA
bence hiçte zor bi iş değil.biraz ince işlerle uğraşacaksın.hangi daldan patenet alacaksın gibi vesaire...
biz bi ara bayağı uğraşmıştık şirketin ismine patent almak için.biraz masraflı olur tabi.mesela 500tl ve 2 gün gibi bir süreyi gözden çıkartmak lazım ki eğer iyi bir buluş yaptıysan bence değer...
Sevmek güzeldir sevmeyi biliyorsan motosiklet güzeldir sürmeyi biliyorsan...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)