Arkadaşlar motorla seyir halinde iken veya arazide yakınınızda bir yere yıldırım düştümü ?
Arkadaşlar motorla seyir halinde iken veya arazide yakınınızda bir yere yıldırım düştümü ?
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
özellikle kırsal kesimde yaşayan arkadaşlar bu konuyu yabana atmasın ..bu tip havalarda biyerde durup hava düzelene kadar kapalı mekana girsin
dünyamız için yıldırımın faydalarındanda biraz bahsediyim
Ozon (O3) gazının oluşumu yıldırımlar sayesinde olmaktadır.
Ozon tabakası dünyayı UV (morötesi) ışınlarından korumaktadır. Gökyüzünün mavi görünmesi bu gaz sayesindedir. Aynı zamanda havanın temizlenmesinde ozon büyük rol oynamaktadır.[COLOR="Silver"]
Yıldırım Düştüğü Anda Yapılan ölçümler sonucu elde edilen elektrik Dünyanın ihtiyacının 3 Katı kadar enerji açığa çıktığı tespit edilmiştir. Keşke depolayabilecek teknolojiye sahip olsaydık
Yıldırım Bir dağda bulunan metalik(Metal atomları bulunan) kayaların üzerine düştüğü zaman O kayaları mıknatısa dönüştürür ,Doğal mıknatıs denen şeyde budur,İşi ilgiç tarafı yaşadığımız süre içerisinde bu mıknatısların gücünü yitirdiği görülmemiştir
vaybee bunları öğrendiğimiz iyi oldu
Mustafa Kemal Atatürk
Paratonere düştü... Camlar,duvarlar ve televizyon nar gibi kırmızı bir renge büründü. Şimşekler göğü yararcasına ses çıkarıyordu. Havanın kötü olmasından dolayı televizyonu kapatmıştık,açık olsa belki de patlayacaktı. Paratoner sayesinde hiç bir sorun olmadı ve değişimler çok kısa sürdü,anlık gibi... Çocuktum o zamanlar.
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
düşmedi .
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
Dün feci yağmur vardı.. Sitedeki paratonere düştü, tam sevdiğim hava olduğu için koltukta uyukluyordum..
O düşüş anı.. Yok böyle bi şey. Önce bi ışık, hafif pembemsi bi ortam.. Ben ışıkta hafif gözlerimi araladım, ardından 5 sn sonra bir gürültü geldi..
Üh ananı avrupanı... diye koltuktan fırladım. Ama niye kalkıp televizyonu kapamadığımı hala bilmiyorum..
Küçükken de yağmurlu havalarda başımı öne eğerek gezerdim. Yıldırım düşmesin diye.
x Fikirler, zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! -Mustafa K. ATATÜRK-
Acemi Motorcunun El Kitabı: -http://acemimotor.blogspot.com/-
-arcadiril.blogspot.com-
Gene başladı kocaelide yağmur fırtına şimşekler
Yıldırımın elektirik enerjisine çevrilmesi, bir bilim kurgu filminde oldu.Hepiniz belki hatırlarsınız Geleceğe Dönüş I.'de 1955'den 1985 yılına geri dönmek isteyen Marty Mcfly ve Doktor arasındaki yıldırımı enerjiye dönüştürme planı film icabı gerçekleşmişti ve Marty 1985 yılına geri dönmüştü.Film'in II. serisinde doktor işi büyütüp soğuk füzyonu bulmuştu...
Belki ilerde birgün yıldırımı elektriğe dönüştüren bir teknoloji bulunur.Bilim ve Teknoloji çok hızlı ilerliyor.
k-Emir ERTEN
ben yildirimin dustugune degil yukari ciktigina inaniyorum..
ÇARPIK PABUÇ ÇARPIK AYAĞA UYAR
2007 yılında çalıştığım fabrikaya düştü kantar ın üzerine ve arıza verdiği cihazlar 1 hafta da zor tamir edildi.
eğer bi insan ın üzerine düşse ne olacağını tahmin ediyorum saniyeler içersinde kül haline getirir yani
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
evet düşen yıldırım gördüm ama hapisaneye
Gecen bir simsekte 2 cep telefonuda kapandi. Nasil bir enerji nasil bir manyetik etkidir, inanilir gibi degil.
Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)