Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
7. sayfa BirinciBirinci ... 5678 SonuncuSonuncu

Pittbull um bana saldırdı

REKLAM ALANI
    [Turan] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ReiZzZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ısıran köpek değilde sahibi mi suçlu? hayvana insandan çok değer veren hayvanseverleri saygıyla selamlıyorum
    Yaşım 20 çok bilmişlik yapmıyım benim aklım bana zor yetiyor ama öyle insalar gördümki sokakdaki kedi gözümde daha değerlidir.
    badircik bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Alıntı djan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaynım bana atladı demekle pitbull bana atladı demek aynı şey,nasıl mı? İkisi de bir anlık bilinçsizlikle yapıyor bunu yani o an kontrolünü kaybediyor. Bırakın bebeklikten beri yanınızda olmayı tohum atılırken bile yanında olsanız, her gece loş ışıkta beraber sarılıpta yatsanız,her gece aynı anda yemeğe de otursanız,bilinçsizlik durumu bambaşka bir şey. Bunu kabullenin artık.
    Hocam enteresan birşekilde yaklamıssın, dediğin kaynım için doğru olabilir ki onda bile arka planda yatan bir sebep vardır, ama bu dediğin köpekler için geçerli olamaz, insanlar için dediğim gibi belki ama insanlar zekidir, köpeklerin zekasını çok büyütmeyin, evet zekidirler ama neye göre, insanlara göre beyinsizdir bile diyebilirsiniz. Neyse söylemek istediğim şu, bir köpek asla ama asla sebepsiz yere ısırmaz, siz ya da başka biri yolda yürürken lan şunun tipine bak uyuz oldum diyip de adama bir tane vurabilirsiniz, ya da canınız sıkkındır, birşeye sinirlenmişsinizdir bunun üzerine de biri gelir size birşey söyler ve siz de o sinirle adama saldırırsınız ama bu tarz şeyler karmaşık kişilik ve duygu yoğunluğu ve de ileri derece de zeka sahibi canlıların yapabileceği şeyler, köpek için hayat basittir, canım sıkkın şunu bir ıssırayım diye bir sebebi olamaz, ayrıca bütün köpekler ısırmadan önce sizi uyarırlar, en vahşi köpekler bile, eğer siz köpeklerin bu uyarıları hakkında bilgi sahibi değilseniz, köpek sizi ısırdığında yorumunuz, birdenbire beni ısırdı olacaktır, oysa ki aynı olay da sizin yeriniz de tecrübeli bir köpek sahibi ya da eğitmen olsa büyük ihtimalle köpek kendisini ısırmadan önce onun rahatsız olduğunu ve kendisini uyardığını anlayacak ve ısırmanın gerçekleşmesine izin vermeyecektir. Başımdan geçen bir olayı bu konuda size örnek olarak vereyim. Profesyonel olarak köpek eğitmenliği yapan bir arkadaşım vardı ki gerçekten profesyonel, lafta eğitmenlerden değil. Birgün bizim mahallemizdeki oto yıkamacısının orada görüştüğümüzde, yıkamacının kurt kırması köpeği de oradaydı, direğe zincirli olarak duruyordu, ben daha önce de birkaç kez bu köpeği sevmiştim, onunla beraber köpeğe doğru yürüdük ve ben yine her zamanki gibi köpeğe doğru hamle yapıp başını okşamaya başladım, köpek de gayet sakin bir şekilde yatmaya devam ediyordu,birden ne olduğunu ben anlayamadan arkadaşım bana, ısıracak çekil çabuk diye bağırdı ve beni geri çekti, o saniyede hayvan da ayağa kalkarak yüzüme doğru hamle yaptı ama zincir kısa geldi ve çenesini burnumun 5-10 cm. önünde kapattı. Hiçbirşey anlamamıştım, bana göre birdenbire saldırmıştı, ortada bir sebep yoktu ki normalde de yanına gidip sevebildiğim bir köpekti, oysa arkadaşım hayvanın uyarılarını farketmiş(kulakları gergin bir şekilde geri yatırma, kuyruğu hareketsiz bir şekilde gergin tutma, sırtındaki tüyleri kabartma ve en sonunda dişlerini gösterecek şekilde dudaklarını geriye çekme gibi) ve beni olası bir yaralanmadan kurtarmıştı, peki sebep neydi, size ya da o zamanda bana göre ortada bir sebep yok değil mi, evt ama hayvan bekçi köpeğiydi, daha önce her sevdiğimde yanında mutlaka sahiplerinden biri oluyordu, ben hayvanı severken yanında kimse olmadığı gibi yıkamacı da boştu ve hayvan zaten girişte bağlıydı, severken sanki içeri girecekmiş gibi ayağa doğru kalkmaya çalıştığımda ileri doğru bir adım attım ve herşey o adımla çığrından çıktı, daha sonra sahibinden de öğrendiğimize göre eğer etrafta sahibi ya da yıkamacı da çalışan kişilerden birileri olmazsa içeri kimseyi sokmuyormuş ve bunu yaparken de birkaç kişi ısırmış. Şimdi sen bekçi köpeği diye kapıya köpek bağlıyorsun ve hayvan içeri girmeye çalışan birini ısırıyor, bu durumda hayvanı suçlamak ne kadar doğru? Hayvan kendine öğretilen ve kendinden beklenilen birşeyi yapıyor, ona göre hayat çok basit, siyah ya da beyaz, adam içeri girmeye çalışıyor, önce uyar, durmazsa ısır, bu kadar basit. Bu durumda suçlu, gündüz vakti o köpeği oraya bağlayan sahibidir, ya da madem bağladın, başında dur ki giren çıkan insanlara saldırmasına izin verme. Bu hayvanın amacı özellikle gece vakti hırsızlığa karşı engel olmaktı ki bu konuda çok da başarılı oldu. Ben adım gibi eminim ki burdaki arkadaşın başına gelen olayda da mutlaka bir sebep var, köpek de ısırmadan önce bununla ilgili uyarıyı yapmıştır ama köpek bu tabii ki insan gibi dur yoksa vururum diyemiyor, arkadaş da bunu farkedememiş ve bu olay gerçekleşmiştir ki bu kadar yazdım ama bu olay saniyeler içerisinde oluyor zaten, farketmek çok da kolay değil.

6PaTLaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 150T-19A, Lifan LF200 GY6, Hero Karizma R
    Adam kopegim saldirdi demis yok pitbull bakilmazmis yok rottweiler ya da kangal saldirmazmis,klavyesi olan yaziyor...kopeginin rehabilite edilmesi gerekiyor: dunyada bu iste taninan cesar millian var(kopeklre fisildayan adam) onun tekniklerini kullanabilirsin ya da turkiye dekilerle gorusup yardim alabilirsin.

Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Alıntı ReiZzZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ısıran köpek değilde sahibi mi suçlu? hayvana insandan çok değer veren hayvanseverleri saygıyla selamlıyorum
    Arkadaşın demek istediği, aynı köpek daha tecrübeli birinin elinde büyüse ve eğitilse gayet sakin ve normal bir köpek olabilecekken, tecrübesiz bir sahibin elinde bu hale gelebiliyor. Motordan örnek verelim, ben bu tecrübemle hayabusa kullanıp gazlamaya kalksam bir duvara etiket olup yapışacakken, sen çok tecrübeli bir sürücü olarak, ankara dan istanbula 2 saatte gidebilirsin. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir, her köpeğin genel ırk özellikleri ve bunun yanında da kendine has karakter özellikleri vardır, oyuncu,saldırgan, tembel, hiperaktif, korkak gibi. Benim köpeğim parkta onlarca insanın ve köpeğin arasında serbestçe dolaşabiliyor ve kimseyi ısırmaya kalkışmıyorken, pekçok insan o parkta köpeğine tasmayla bile zor mukayet oluyordu, arkadaşın demek istediği fark bu, sen adam gibi eğitmeden al köpeği ortalıkta serbest bırak sonra gidip adamın birinin çocuğunu ısırsın, ki yine diyorum illaki sebebi vardır, size çok saçma gelebilir ama mesela elinde bir oyuncak vardır, yere düşürür, köpek onu almak isterken çocukta ona doğru hamle yapar ve köpek onu engellemek için ıssırır gibi mesela, ondan sonra da bu köpeği öldürün, beslemeyin, bunlar canavar. O adama golden retriever da verseniz, o köpekte birilerini ısıracaktır eninde sonunda, çünkü adam köpeğe sahip çıkmıyor, bu kadar basit, yoksa kimse köpeğine insanlarin çocuklarından daha fazla değer verdiğini söylemeye çalışmıyor. Sen köpeğe insanları ısırmanın ya da onlara saldırmanın, onları domine etmeye çalışmanın kötü birşey olduğunu, yasak olduğunu öğretmezsen o köpek eninde sonunda insanı ısırır, kaniş de olsa ısırır, kangal da olsa ısırır. Bir hayvansever olarak tek istediğim insanların hayvanlardan, özellikle de evcil hayvanlardan nefret etmemeleri, sevmeyebilirsin, sevme de, ama nefret edip te her gördüğün de kediye köpeğe taş atma yeter. Bunları sizin şahsınıza yazmadım yanlış anlamayın, genel olarak insanlarla ilgili düşündüğüm şeylerdir.

myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    sahibine öldürme kastıyla saldıran köpekten hayır gelmez. pitbull zaten sorunlu bir cins ve çoğu ülkede beslenmesi yasak. o köpeği uyutmalısın.
    sakın, ama sakın birine vermeye kalkışma. sonra o kişiye veya çocuklarına zarar verir, vicdan azabından kurtulamazsın!

Üstadlar bugün elimden geldiği kadar veteriner ile felan konuştum.
    Köpeği uyutmamı söylüyorlar polise başvurdum.Köpeğimi uyutmak için izin istedim.
    Cinsini felan döylediğimde.Öldürülmesi serbest olduğu söylendi.Ve bende tek çare olarak uyuttum kimseye zarar gelmesini
    istemem.Şuan yaşadığım duyguları kolay kolay anlayamazsınız.

ulkemizdeki bazi insanlar zayif karakterlerini tamamlamak icin bu tarz iddiali cins hayvanlara, racing ya da chopper tipindeki motorsikletlere yoneliyorlar. oncelikle buna cozum bulmaliyiz. herkesin cani kendine degerlidir, gecmis olsun ama bunlari okuyup da hala pitbullara ilgi duyan varsa aramizda, hic uzulmem onun icin.

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Bu pitbuLL'ları oldum olası sevmemişimdir,

Bunu Sokakta Dolaştırılırken veya başı boşken görünce tüfekle vuracaksın...
    Ötesi yok bu işin....
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

serotizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Softail FXSTBI
    Alıntı bensen001 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Köpeği uyutmamı söylüyorlar polise başvurdum.Köpeğimi uyutmak için izin istedim.
    Cinsini felan döylediğimde.Öldürülmesi serbest olduğu söylendi.Ve bende tek çare olarak uyuttum kimseye zarar gelmesini
    Büyük geçmiş olsun :(

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Kardeşim bence en doğrusunu yaptın
    Bende köpeğimi öldürmek zorunda kaldığında günlerce uyuyamadım
    Ama pişman değilim durup düşündüğümde iyiki yapmışım diyorum
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    geçmiş olsun diliyorum öncelikle ama doğru olanı yapmışsınız. birine zarar gelseydi inan bunun vicdan azabı daha büyük olurdu.

Motosikleti
    Dominar 400 (satıldı)
    Geçmiş olsun. Muhtemelen ilk sahiplerinin hatasını sen ve köpecik cekti.
    BE

Motosikleti
    Apache Rtr+Jl125C
    ne kadar güzel. başka çaren kalmadı demek.

şimdi merak ettiğim soruları soracağım müsadenle ; kaza yaptığımda sol omuzumun çatlaması nedeniyle bayılmıştım. senin ifadene göre (Düşmenin etkisyle 2 kaburgam.Sağ el bileğim.Sağ el bileğinin üstündeki kol kemiğim,dirseğim ve omzum kırılmış. ) 2 kaburga, sağ el, bilek üstü kol kemiği, dirsek, omuz kırık. nasıl yumruk ve tekmeyle uzaklaştırmayı başardın ?

ve pitbull vahşidir yakalarsa bırakmaz kurtulamazsınız zihniyetine soruyorum ; vücudunda 6 kırık olan ve köpek çiftliğinde çalışmasına rağmen köpeğini uyutan bir insan bütün bu kırıklara rağmen 1 tekme 1 yumrukla pitbull u uzaklaştırmayı başarmış. neyseki saldıran pitbullmuş, benim pekingese pappilon kırması köpeğim saldırsaydı ölürdü. o hayvanın yaptığı saldırmak mıydı ? yoksa özlem dolayısıyla üzerinemi atlamasıydı çok merak ediyorum. çünkü tek başına her tarafın sağlamken bile, her yerin kas yığını olsa bile yaşını doldurmuş bir pitbulla baş edebileceğinden şüpheliyim. hatta edemeyeceğinden eminim.

bende sevmem cins olarak pitbull u. yine de uyutulmasına karşıyım.

şimdi sahibi bile, köpeğini 1 hafta bir yere kapatıp ve bozulmayacağından nasıl emin olduğunu anlamadığım bir şekilde 7 günlük yemek bırakıp gidiyor, geldiğinde köpeğin sevinciyle başedemeyip köpeğini uyutuyorsa, sonra bu şahıs benim kangal çiftliğim var köpeklere nasıl davranılacağını bilirim saldırdıklarında bir kaç dakikada aradaki bağları düzeltirim vs vs diye ortalıkta dolaşıyorsa,

bence orda burda köpeklere işkence eden insanları eleştirmek kınamak yerine önce senden başlamalıyız.
    daha sonra da doğru olanı yaptınız diye burda yazanlara.

köpeğin saldırdığı yok hoca, saldırsa seni merdivenden yuvarlayıp bırakmaz, bir yerini ağzına alıp kitlenir seni de tek başına ancak ölüm kurtarır o köpeğin yanından...
    h.k.216 bunu beğendi.

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    havlayan köpek ısırmaz,
    sahibinin elinde olup bana cins cins bakıp yaklaşınca, sahibi bişey yapmaz korkma sadece,
    sen onu sev o seni sever,
    kovalayan köpek seni daha çok kovalar, dur köpeği sevmeye başla...

bunların hepsi hikaye arkadaşlar,
    eskiden köpekten korkardım çocukken şimdi 30 yaşımdayım daha çok korkuyorum, bana uzak allaha yakın olsun bu köpek cinsleri,
    geçen sene cbf 250 motosikletimde bir parktaa rolantide giderken 7 9 üzerine çullandı, ve birkaç tanesi önümde geri geri giidyorlardı bende yavaş yavaş ilerliyordum, bişey yapmazlar diye düşünürken sağ taraftaki sağ ayağımı baldırımdan kaptı, o acı ile ayağımı hızla çekip tam gaz ilerledim, hastaneye gittim tarih tarih kuduz açısı oldum,
    bundan sonra dedim ne sokak köpeği ne ev köpeği severim ne de yaklaşırım,
    benden uzak dursunlar,
    geçenlerde ailemle bir alışveriş merkezine giriyordum, kapıda bi tane pit bull cins köpek, elinde zincir çocukta 15 yaşlarında kapıd abekliyor, köpek bir ileri bir geri saldıracakmış gibi gidip geliyor, yanından uzaklaşanlara çocuk bişey yapmaz abi korkmayın diyor, tam o sırada köpek benden tarafa gelince sol elimde 4 yaşındaki oğlumun elini sıkıp sağ ayagımla tam çenesine vurmam bir oldu, hemen arkasındaki iri yarı bir adam geldi, hopp ne oluyor dedi, kolumu sıktı, elimdeki çocugu hanıma verip ne var dedim usluca, baktım, artislik devam ediyor, evet ne var dedim, ne yaptın sen bilader dedi, köpeğe tekme attım gördün ne soruyorsun dedim,
    o sırada alışveriş merkezinin güvenlikleri geldi kapıdan, hayırdır sorun mu var dedi evet var dedim bu köpek az kaldı bana veya oğluma saldırdır dedim, adamda hemen yumuşadı abi bişey yapmıyor köpek dedi, güvenliğe ben şikayetciyim arkadaşım dedim, polis çağırın dedim, baktım çocuk köpeği alıp uzaklaşıyor, tam o sırada kapıdan da sivil polis geçiyormuş bişey mi var dedi, bende köpek sahibinin yakınları sandım, sizene kardeş dedikten sonra sivil polis kimliklerini çıkarınca olyaı anlattım, 4 kişiyi, çocugu ve köpeği sivil bir münübüse koyup götürdüler, benimde telefonumu aldılar, 1 saat sonra beni aradılar, bu köpek sahibinden şikayetcimisin dediler, evet şikayetciyim dedim, o köpek beni veya oğlumu ısırabilir sakat kalabilirdik dedim,
    tamam beyfendi biz köpegi ilgili yere göndereceğiz dedi, ve kapattı,
    yolda olsun evde olsun affetmiyorum bundan sonra,
    o köpeğe tekme atmakla çk doğru yaptıgımı düşünmüyorum, doğru yaptım diyorum,
    belki bir can kurtardım, belki bir sakatlanmayı önledim,
    98 Beygir.....

Motosikleti
    Apache Rtr+Jl125C
    ben yanlış anlaşılmak istemem. köpek olur, köpek olur. mesala kuduz bir köpek olur, ya da eski sahibinden alınmış ve her türlü sosyalleştirme çabaları gösterilmiş olur, o zaman uyutursun. bu gayet adil.

ama hepimiz bundan eminiz ki vücudunda altı kırık olan birine pitbull saldırdığında sonucu bilmek için profesör olmaya gerek yok. o köpek saldırmamış. o köpek ilgi beklemiş. güçlü fiziğinin farkında olmadan üstüne atlamış arkadaşın. kaldı ki diyelim saldırdı ve kurtuldu arkadaş, bir ağızlıkla yetiştirdiği kangalların arasına bıraksa ( hoş kangal üretip satma işlemlerine de karşıyımda neyse bunun yeri değil ) o hayvan her saldırmak istediğinde özgüveni kırılacak, ve en geç 2 haftaya gayet sakin bir köpek olarak çıkabilecekti ordan. bence uyutulmamalıydı. bu arada uyutma işlemi tamamen ağrısız olup ilaç iğneyle yapılır. arkadaş uyutmuş mu yoksa öldürmüş mü bunu da merak ediyorum.

@cihan sizin yaptığınız gayet doğru. her ne kadar değer versekte hiçbir şekilde bir köpek bir insandan değerli değil. saldırdığında kendimizi savunacağız, saldırmasına çözüm bulamıyorsak uzaklaştırmayı deneyeceğiz, olmuyorsa uyutacağız. sonuçta sladırganlık güdüsünü yenemeyen hayvan köpeklerle de anlaşamayacaktır ve onun doğal ortamını bulamayız. ancak bu şekilde olması gerçekten çok üzücü. yukarıda yazdıklarımın üzerinde özellikle duruyorum pitbull 6 kırığı olan bir aslana saldırsa aslanı parçalar. hiçbir memeli 6 kırıkla ben şunu yaptım diye idda edemez. ben pitbullun saldırdığına inanmıyorum.

benim köpeğim küçük ırk. olduğu yerde yüzüne vururmuş gibi yapınca agresifleşiyor ve ıssırmaya çalışıyor. defalarca şakalaşırken elim kanadı, bunun dışında tam agresif olduğunda bile elimi ağzına götürdüğümde sadece ağzında tutuyor, ıssırmıyor. pitbullda aynısını yapmaya çalışmış. ilgi görmek istemiş. bütün köpekler, diğer kköpeklerle şakalaşırken de hırlarlar, kavga ederkende. ikisi arasındaki farkı biz anlayamıyoruz diye saldırıyor uyutalım demeye hakkımız yok...
    ayrıca uyutun diyen veterineride tebrik ederim.

bende fiat scudo varken aracı çalıştırdım, 2 dk kadar ısınmasını bekledim bu arada ailem aşağıya indi ve arabaya bindi. tam yola çıkarken bir inleme sesi duydum. aynaya baktığımda dişlerinden tahmin ettiğim kadarıyla 2 aylık bir sokak köpeği yatıyordu. araba çalıştığında altından çekilmemiş, karnını ezmişim. orada bırakıp gidebilirdim, aldım bir hışımla veterinere götürdüm. akşam saat 9 gibiydi, veteriner evinden kalkıp geldi dükkanını açtı ve ne yapabiliriz diye baktı, iç organlarının patladığını söyleyerek acısına son verdi.çok düşündüm ne yapabilirdim diye, malesef aynalardan görünmeyecek bir açıda. daha sonradan konuştuğum her kişide üstüme düşeni yaptığımı söyledi.

arkadaşta benim gibi davransaydı, burada sosyalleştirmeyi denedik ama malesef iflah olmuyor diye bir cümle geçseydi, ben tebrik etmezdim ama doğru olanı yaptınız içiniz rahat olsun derdim. malesef gördüğüm kadarıyla devletimin doktoru bile benim gibi düşünmüyor. hayvanlara karşı hassas olmayan toplumdan insanlara karşı bişeye bekleyemeyiz. güzel demişler " bulunduğunuz mahallenin köpekleri&kedileri sizden kaçmıyorsa komşularınız iyi insanlardır" diye...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yok
    Köpeği uyutmak nasıl oluyor?

Motosikleti
    Apache Rtr+Jl125C
    yüksek dozda sakinleştirici veriyorlar. uyuyor, sonra vücudu uyuştuğundan hislerini kaybediyor. sonra ölüyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yok
    Alıntı ygk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yüksek dozda sakinleştirici veriyorlar. uyuyor, sonra vücudu uyuştuğundan hislerini kaybediyor. sonra ölüyor.
    Direk öldürmekten farkı acımı sadece?

Motosikleti
    Apache Rtr+Jl125C
    bir hasta düşünelim beyin ölümü gerçekleşmiş. yaşam desteğini makinaları söndürerek keserler.
    ya da neden 8 saat beklesinler ki makinadan sonra, alalım bi 9mm direk kafasına sıkalım hastanın ?

ya da bi sinek düşünelim kolumuza yapıştı, elimizle şaplak attık öldü; ya da yakaladık cam bir bardağa koyup alttan alttan ısı verdik öldü.

nasıl oluyorda uykuya dalıp hiçbir acı çekmeden ölmek ( tıpkı yaşlılıktan yatağında ölen biri gibi ) ile kafasına sıkmak ya da nefessiz bırakmak, bıçaklamak gibi şeyleri aynı tutuyorsnuz anlamıyorum. bilginize eğer haberiniz yoksa nefessiz kalınca sadece beyin oksijeni bittiğinden ölünmez. öyle olsa beyin ölümü gerçekleşir vücut canlı kalır, bu durumda fazla kan akciğerde biriktiğinden ciğerler iflas ediyor. nefesinizi dört beş defa tutabildiğiniz kadar tutun göğüs bölgeniz acımaya başlar.

gerçekten, gerçekten aynı şeymi sizce ?

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    offf çok feci ya ne yapmam gerekiyo derken bişeyler yapmanda yardımcı olurum elektrik ver öldür hem izlersin ben beslicem bide üstüne beni bogmaya calıscak düşünmek istemiyorum ne yapardım ona ben lagam faresi eve girdi diye civiyle topraga cakıp tinerle yakmıstım gerci sonra üzülmüştüm bendede pitbull var 3 aylık bebegim var ama köpegim egitimli askeri egitimi bile var akıl sır erdiremedim sana saldırmasına o kırılan kemiklerin eskisi gibi birdaha asla olmucak bendede kırıklar var haddini bildir köpege sanada çok geçmişolsun çok üzücü olay eklem yerlerini sargıda cok tutma kireclenme yapıyo çok dikkat et arada oynat
    Motosiklet mucidi

7. sayfa BirinciBirinci ... 5678 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)