pitbull besliyenlerin öncelikle bir psikoloğa gözükmesi gerekir...kişilik bozukluğu ve ruh halleri normal değil ..ve bu köpeği beslemek suç...malesef gereken önlemler alınmıyor ..daha kaç olay yaşanmalı...emniyet güçleri hepsini toplayıp itlaf etmeli ..bunu bir hayvan sever olarak söylüyorum..önce insan hayatı gelir..malesef bu köpekleri tasma bile takmadan istanbulun en gözde yerlerinde gezdirenler daha kaç kişinin canını yakacak ? daha 2-3 gün önce olan olayı çocuğun halini tv lerde gördünüz..bu köpeği besliyenler tazminat ödemeyede hazır olsun tabi vicdan azabıda ayrı oda çoğunda yok zaten..
http://www.evcilkopekler.com/resimli-kopek-irklari
tee kaç tane köpek cinsi var git en saldırganını al sonrada bana saldırdı de,e saldırı tabi
Allah korusun benim bir çocuğum olurda yada yakınım bir masum çocuğuna saldırırsa ilk işim dedemden yadigar pompalı ile vurmak olur.besleyecek bişey mi bulamadın kardeşim senide mafetmiş.
Geçen sene horozumu kestim sırf bu yüzden mahalledeki çocuklara saldırıyordu kimsenin çocuğuna zarar gelmesini istemem kestim geçtim sonuçta zarar vericiydi
Kanuni Breton 125 siyah,Yamaha YBR 125 siyah (2009),Yamaha RX 135 KİNG(Yeşill)-Yamaha RX135 KİNG,(Sİyahh) Black
terrierler finolar daha tehlikeli pitbulldan bu iş yetişdirmeyle ilgili
benim internetten edindiğim bilgi ise pitbulların yaşı büyüdükce daha saldırganlaştığı. belli bir süre tamamen delirdiği. bunun sebebi se beyni büyümeye devam ederken kafa tası aynı kalması sebebiyle diye biliyorum. istatistiklere göre 3 yaş üstü pitbullar böyle zarar veriyorlar. geröeklilik payı var diye düşünüyorum
Öncelikle cok gecmiş olsun Cok da az bi zararla atlatamassın bunu eger bunu 10-12 yasları veya daha fazla insan sevmeye gelse ve bunu yapsa nasıl korucaklar Pittbull tam saldırgan zaten yasak diye biliyorum beslemek neyse gecmiş olsun
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
direk öldürt veya yapabiliyorsan kendin öldür
köpek senin ve seni ısırmaya kalktıysa başkalarını parçalar
köpek birilerini parçalamadan öldürt
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:27 ----------
arkadaşım köpek 3 yıllık sahibini 200 metre öteden kokusundan tanır
(bu kadar yazıdan sonra beni köpek düşmanı zannede bilirsiniz ama siz yorum yazmadan önce belirteyim 4 ü rotweiler olmak üzere 12 tane köpeğim var)
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:29 ----------
arkadaşım yanlış anlama ama rotweiler cinsi köpekler özellikle bekçi köpeği olsun diye yetiştirilir ki benim beslememin asıl nedeni bu
çok akıllı hayvanlardır ama saldırıya geçtiklerinde kesinlikle durdurulamazlar eğitmenin bahsettiği dengesizlik bu olsa gerek
eğitim tarzına göre değişir ama bendekiler belirlediğiniz alan dışına kesinlikle çıkmazlar
belirlediğim alan dışında hiç bir canlıya (ne insana nede hayvanlara) asla havlamazlar
belirlediğiniz alanın dışında siz yanındaysanız eğer kimseye hiç bir şart altında saldırmazlar
(siz saldırtmadıysanız)
ama belirlediğiniz alan içinde gece yatarken sadece komut vermeniz yeterli
benim köpeklerim pazar akşamı geziden döndüğümde adamın birini elektrik direğine çıkarmışlardı
çevredekiler köpeklerimin ne şekil davransığını bildiği için belirlediğim alana girip adamı çıkarmaya cesaret etmemişler
adam yaklaşık 8 saat direkte kalmış ben gelip köpekleri bağladıktan sonra inebildi ancak
o yüzden eğitim sistemine göre değerlendirmek lazım hayvanları
saldırı ve bir yeri savunma amaçlı eğitiyorsanız köpek sizin dışınızda herkese saldırır
ama gün gelir size saldırırsa o zaman o köpek öldürülür bunun başka bir alternatifi yok
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
Anormal bir durum söz konusu değil
www.erkakurye.com
bende 4 yıl önce rus pitbullu besliyordum izmirden eğitimli diye geldi ilk gün köpeği gezdiriyodum kediye bile saldırmadı kediye masum masum bakıyor dedim senin gibi pitbulmu olur diye söyleniyodum sonra köpeği garaja koydum hata ettim karanlığa koymuşum sabah çıkardım köpeği önüne gelene saldırıyor baktım olacak gibi değil gittim kalın zincir aldım ama ne fayda kedi veya başka köpek görüdümü yeri parçalıyodu ve bikerede beni düşürdü..Yani biraz eğitimlede ilgili şişeyle filan oynuyodum yine hata ettim ağzındaki şişeyi ayağımla yittim yakaladı ağzınla kitledi ama ısırmadı çok agresif ve ne yapcağı belli olmayan bi köpek... sonuç tatile giderken bi tanıdğın köyüne götürdük orda çok büyük kangal vardı bu tutdu onlarada saldrımaya kalktı bizden sonrada iki kangalı bırakmışlar birini halletmiş büyük olanda altına almış boğmuş bizimkini daha bide gurula söylediler bize ..
Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn
kuzenlerimde doberman ve kurt kırması bir köpek vardı.
köpeğin bakışları filan öyle kötüydü ki, defalarca postacıyı, bakkalın çırağını kovaladı ve beni de...
en sonunda kuzenin kızı köpekle oynarken suratını parçaladı. dudaklarını koparıp yemiş. 3 ayrı operasyon yapıldı ama hala izleri psikolojik ve fiziki olarak var.
köpeği öldürmediler, bir çiftlik sahibine verdiler ama o köpek saldırmak içn de eğitilmemişti. fakat doğası gereği bunu yaptı bence. nasıl bir arı bal yaparsa, bu da saldırıyor abicim.
hata, bunun özelliklerini bilerek evine sokanda.
eski romada bu tip saldırgan köpekleri savaşta kullanırlarmış.
1000 yıl gerideyiz yani....
yapman gereken, bence bir veteriner veya eğitmenle görüşmelisin.
nasıl ki bir çocuk saldırgan tavırlar gösterince psikoloğa gidiyorsa, sen de bu işin uzmanına başvur.
büyük geçmiş olsun, umarım bunu kendine bir tecrübe olarak alırsın.
bu arada abinin hatasını da atlamamak gerekir.
ince ve uzun zincir....
bir çocuğa zarar verseydi hem vicdanen hem de maddi olarak çok yıpranırdınız sanırım.
Allah, felaketlerin, ne ilkini ne de tekrarını yaşatmasın....
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Yahu sakın nedenini arastırmayalım degilmi? Belki sen yokken o havyan cok baska tacizlere maruz kaldı? Belki kimse onunla ilgilenmedi.. Bakın bunlar zeki ve hisli hayvanlardır.. Elbette tüm suc sahibinin zırvasına baslamayacagım bende.. Elbette köpeğin doğasında bambaşka güdüler var.. Öncelikle insanların pitbull ları tanımadıklarını görüyorum. Bu hayvanlar her iki dünya savasında siperlerde mühimmat tasıyarak amerikan ordusu tarafından kahramanlık madalyaları verilmiş bir ırktır. Gerek cesaretleri gerekse dayanıklı olmaları sebebi ile. Zaten bu ırk türetilirken en önemli kriterin ağrı eşiklerinin çok yüksek olması amaçlanmıştır. Ayrıca saldırganlıgınında terrier kanı tasımasından geldiğini düşünmekteyim. çok mu güzel bir köpek? kimimiz icin evet kimimiz icin hayır ama tek gercek vardırki bu ırk gercekten dogru ellerde yetiştirildiğinde cok özel bir ırk tır... benim gördüğüm kediye kafasını cevirip bakmayan onlarca pitbull vardır.. Aile sevgisi sefkati aldıgında bunlar gercekten cok ama cok sevecen bir ırktır.. Cocuklarla arası cok iyidir ve ayrıca onları korumak icin elinden geleni yapacak bir hayvandır.. Sahibine carpan arabanın tamponunu yiyecek kadar sahiplenicidir!!!
Herneyse konuyu uzatmim daha fazla.. Pitbull, Amstaff...vb hayvanlar cok iyi ellerde olmalı ve küçük yaslardan itibaren eğitimine baslanmalı ve yasamı boyunca eğitimi bitmemelidir. aksi takdirde birer ölüm makinasına dönüşmeleri cok normaldir ama bu onların sucu degildir doğaları böyledir. işte bu bilince sahip insanların elinde yetiştirilmelidirler..
Arkadaşım başına gelen şey cok üzücü belki kimimiz için çok korkunc. Barınaktan alınması gereken en son ırk Pitbull lardır. Yada alındıysa bile sen diger köpeklerinde 1 saat ilgileniyorsan onunla 3 saat ilgilenmelisin. Ne olur uyutma hayvanı ne olur baskasına da verme. Ona bir sans ver. Hersey sürü lideri olarak seni benimseyene kadar.. Bunu ona gösterdiğinde hersey normale dönecektir. Unutmayın köpekler sosyal hayvanlardır ve hep bir lidere ihtiyac duyarlar. aksi takdirde boyle haberleri daha cok okuruz. simdi senin yapman gereken ona daha fazla özen gösterip onun rehabilitesini sağlamaktır.
Arkadaşlar artık şu pittbullara karşı olan ön yargınızdan kurtulunç.Ülkemizde bulunan bir çok pittbul, yetiştirme ve bakım açısından saldırganlığa meğilli bir şekilde büyütülüyor.Şuan benimde 2.5 yaşında amercan pittbul um var.Ufaklığından beri hep insan içinde büyüttüm.Şimdi mahallenin bıcırıklarıyla top oynuyor.Bu tamamen yetiştirmeye bağlı.Golden ı alın 1 hafta karanlıkta bırakın bakalım ne oluyor.
En iyi sürücü, kendini karşısındakinden koruyabilendir.
bu köpekler siyah beyaz görmüyormu yav
karanlık filan psikolojisini bozsun ?
o değilde elin ingilizi vahşi kurtlarla yaşıyor living with wolfman mı ney
Bende kedi var beyler 1,5 yaşında netten almıştım yeni doğmuştu o zamanlar. En sevdiğim yönü uyurken yanına yaklaşıyorum uyanıyo. O zaman miyavlaması farklı oluyo çok hoşuma gidiyo Neymiş öle saldırımış öle bişi yok elimi ısırıyo,ayaklarımı ısırıyo kovalıyo beni ama kesinlikle acıtmıyo. Sahibini tanıyo sert ısırmıyo yoksa kemik veriyorum çatır çatır kemiği bile yiyiyor. Bide nerde kaçan bişi görse kovalıyo Kedi alın köpekte neymiş
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)