Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Aileler evde neden köpek istemez ki ?

Motovento
    REKLAM ALANI
    seckin_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw R1150GS Adv
    Alıntı Attalos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    unutmayın ki müslüman ülkesinde yaşıyorsunuz, benim ülkemde yaşıyorsunuz.
    Bu ülke ne kadar sana aitse, dinlere ya da yüce bir yaratıcının olmadığına inanan insanlara da o kadar ait birader. Bu ülke benim, sizin yatacak yeriniz yok vs. gibisinden dokundurmalar yakışmıyor belirteyim istedim. Bu ülke de müslüman ülkesi değil, müslümanların çoğunlukta yaşadığı bir ülke sadece. Müslümanların da çoğunlukta olması, diğer herkesin müslüman gibi yaşamak zorunda olduğunu göstermez. İnançlarınızı kendinize saklayın artık her topic din, allah, kitap topiğine dönmeye başladı bu forumda...

Köpek besleme meselesine gelince, 7 senedir yaşadığım apartman dairesinde golden retreiver cinsi köpeğimle birlikteyim. Kızımı alıp eve getirdiğimde daha 45 günlüktü ve sütten yeni kesilmişti. Annesinden ayıldığı için ilk 4-5 gün sürekli ağladı gece gündüz... Büyüyene kadar biraz zahmetli ve meşakkatli bir iştir kedi/köpek beslemek. Dişleri kaşındığı için gözüne bir yer kestirir ve fırsat buldukça orayı kemirir, öyle her önüne gelen masayı sandalyeyi kemirmez (kendi köpeğim için konuşuyorum, aksi durumlar da olabilir tabiki), tuvalet alışkanlığını edinene kadar eve pisleyecektir doğal olarak (elimde paspasla peşinden koşardım), temel ve ileri itaat eğitimlerini tastamam verdiğinizde bir sıkıntı yaşamaz, dostunuzla birlikte uzun yıllar mutlu mesut vakit geçirirsiniz. Koku olayından bahsetmiş bazı arkadaşlar, evet doğrudur köpeklerin kendilerine has bir kokuları var fakat bu sizin ona yedirdiğiniz yiyeceklerle doğrudan alakalıdır. Kendi köpeğimden örnek vereyim, normal kuru mamasından yediği zaman bir gram bile koku olmuyor kızımda. 7 senedir evime gelen kimse kokudan şikayet etmedi, hatta koku olup olmadığının farkına bile varamadılar. Ama ne zaman kendi yediğim yiyeceklerden versem birkaç gün içinde artıyor koku olayı. Her köpeğe her yiyecek yaramaz bu yüzden veteriner tavsiyesine güvenerek dostunuzu hangi yiyeceklerle besleyeceğinize karar vermeniz lazım. Köpekler insanlardaki siniri stresi alırlar, eve sinirli gelirsiniz, dostunuz kuyruk sallaya sallaya sokulur yanınıza, kafasını dizinize koyar, onu sevmeye başladığınızda sinir/stres kalmaz insanda, herşeyi unutursunuz bir an. Cinsi ne olursa olsun köpekler inanılmaz sadık hayvanlardır ve sizi canları pahasına korurlar bunu da unutmayın.

Velhasıl kelam köpek beslemek iyidir dostlar, sorumluluk duygusu kazandırır, bağlanırsınız birbirinize ve bir bakmışsınız hayatınızdaki en iyi dostunuz oluvermiş...
    Dinimizce uygun değil diyen arkadaş, bravo çok güzel saçmalıyorsun aynen devam et. Senin gibi düşünenler yüzünden dininden de, yaşadığı topraklardan da soğudu bu millet artık...

Bunlar da kızımla resimlerimiz;

MotorKafa, eod, glock ve 3 diğerleri bunu beğendiler..
    FOR THE HORDE...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Attalos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba KB150-25
    vey be, bu yüzyılda bile bu kadar çok cahil ve bomboş kafalı arkadaşımız olduğuna göre 600'lü senelerde Efendimiz (sav) çok zorluk çekmiş olmalı..

Ayrıca Türküye, müslüman ülkesi kimliğinden sıyrılıp gavur ellere dönse sevinecek ne kadar çok insan varmış.

MkD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    92 301 98 vstar
    ne demiş düşünür
    insanları din dil ırk diye ayırmayın iyi insan kötü insan diye ayırın demiş
    güzel demiş
    ayrımcılık yapılacaksa daha fazlasına kimsenin hakkı yok bence

platipus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İKİ TEKER OLSUN DA
    bu konuda özellikle petler konusundaki tecrübeme dayanarak ve bir veteriner hekim olarak ben de bir iki kelam edeyim. belki kafasında soru işareti olan arkadaşlara da kılavuz olur vereceğim bilgiler.
    öncelikle mikrop, pis diyen arkadaşlar olmuş. gerekli bakımını ve temzliğini yaparsanız, kronik astım gibi bir rahatsızlığınız yoksa ve veteriner hekim kontrollerini, aşılarını, parazit mücadelelerini aksatmazsanız sizden daha temizdir o hayvancık arkadaşlar. kokusuna herkes alışır zaten.
    bir de yüzyıllar öncesinin bakış açısıyla şimdiki yaşam tarzı ve bilimin etkisini görmezden gelerek dinin karşı çıkma sebebini temizlikle açıklamayın. öyle olsa benim sakallı, sarıklı, şalvarlı, çarşaflı kedi, kuş sahibi müşterilerim vardı klinik işletirken. kedi de köpek kadar tüylü, pis ona bakarsak. dinin bakış açısı "köpek giren eve melek girmez" dir. temizlikle alakası yok. ne insanlar vardır evini bok götürür hayvan beslemez, ne insanlar vardır envayi çeşit hayvan besler evinde ama tertemizdir. bu tamamen sizinle alakalı. ve ben hepsini gördüm.
    herşeye din ekseninde bakan bir toplum olmaya başladık iyice. artı herkesin hayatına burnumuzu sokar olduk. bırakın artık bunları. herkes istediği gibi yaşasın. istediği gibi hayvan beslesin. apartmanda besler gürültü yapar bu size zarar verir anlarım, etrafa pisler anlarım, bu durumlarda tabiki karşı çıkmak en doğal hakkınızdır. ama sanane adamın inancından! inanmaz besler sanane! neyse konuyu bilimsel mecraya çekeyim, sinirlendim.
    gelelim hayvan beslemekteki en önemli meseleye: arkadaşlar o hayvanı beslemeye karar verdiyseniz ve vicdanlı insansanız yıllarca onu beslemeye mecbursunuz! mesleğim gereği bir heyecan alıp çok sokağa atan gördüm. asıl sorun budur. dinen karşı çıkanlar buyrun burdan saldırın. Allah'ın yarattığı bir canı sorumsuzca alıp, hemen bıkıp sokağa atanlara saldırın. illaki birilerinin hayatına burnunuzu sokup sevap kazanmak istiyorsanız bundan ala bir sevap olmaz bence. bir canlı için savaşıyorsunuz. gene bilimsel yorum olmadı. herneyse sonuç olarak hayvan beslemek doğru şekilde ve o hayvanın yaşamı boyunca yapılırsa emin olun dünyanın en keyifli şeylerinden birisidir. ha bu dediklerimi evde veya bahçede farketmez, kendimizin ve onun sağlığı için her yerde bu şekilde yapalım lütfen.

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    o sormamış olsa bizde yazmazdık veteriner kardeşim. Herkes kendi fikrini söyledi. Yapar veya yapmaz o kendini bağlar.bide sana bişey sorcam evin içinde beslenilen bi köpek ufak veya büyük ihtiyacını yaptığında içeri veya dışarı farketmez, taharetmi aldırıyosun? Yani temizlik. O köpek hacetini yaptıktan sonra evin içinde kıçını başını çekyatlara ora bura sürtmüyomu? afedersin ama kıçına don mu bağlıyosun? O köpeklerin cinsel organından akıntı gelir.hiç görmedinizmi? Bide bazı insanlardan daha temiz demişsiniz. İnsanla köpeği nasıl bi kefeye koyarsınız? Şimdi hayvan hakları falan demeyin. Önce insan hakları sonra hayvan hakları.
    İsteyen özgürdür tabii. Evinde her nevi hayvan besleyebilir. Kendi tercihidir.

Motosikleti
    İKİ TEKER OLSUN DA
    Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o sormamış olsa bizde yazmazdık veteriner kardeşim. Herkes kendi fikrini söyledi. Yapar veya yapmaz o kendini bağlar.bide sana bişey sorcam evin içinde beslenilen bi köpek ufak veya büyük ihtiyacını yaptığında içeri veya dışarı farketmez, taharetmi aldırıyosun? Yani temizlik. O köpek hacetini yaptıktan sonra evin içinde kıçını başını çekyatlara ora bura sürtmüyomu? afedersin ama kıçına don mu bağlıyosun? O köpeklerin cinsel organından akıntı gelir.hiç görmedinizmi? Bide bazı insanlardan daha temiz demişsiniz. İnsanla köpeği nasıl bi kefeye koyarsınız? Şimdi hayvan hakları falan demeyin. Önce insan hakları sonra hayvan hakları.
    İsteyen özgürdür tabii. Evinde her nevi hayvan besleyebilir. Kendi tercihidir.
    bu nasıl bir ukalalıktır yahu? bir hekimim ve hiç görmedim menisini veya östrus dönemi kanamasını. bu konuda her akıntıyı pislik sanacak kadar bilgiliysen bari konuşma.
    sen taharet alıyorsun ve sen köpekten daha temizsin kardeşim. olayı zaten ancak bu boyutta tartışabilirsin. sana şimdi parazitoloji mi anlatayım, mikrobiyoloji mi anlatayım? sana köpek boku üzerinden temizlik dersi mi vereyim? her şeye bok penceresinden bakarsan zaten ben sana hiçbir şey anlatamam. o yüzden daha detaylı cevap bekliyorsan önce bakış açını genişlet sonra ben sana özelden yazayım.
    gerçi sonunda isteyen özgürdür demişsin en azından. buraya kadar gelebilmen bile bir şeydir.
    h.k.216 bunu beğendi.

retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benim ülkemde yaşıyorsunuz.
    olmamış.
    Fransa da helal etin kaldırılması düşünülüyor,ama olsun onların ülkesi mi diyeceğiz?
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Alıntı platipus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu nasıl bir ukalalıktır yahu? bir hekimim ve hiç görmedim menisini veya östrus dönemi kanamasını. bu konuda her akıntıyı pislik sanacak kadar bilgiliysen bari konuşma.
    sen taharet alıyorsun ve sen köpekten daha temizsin kardeşim. olayı zaten ancak bu boyutta tartışabilirsin. sana şimdi parazitoloji mi anlatayım, mikrobiyoloji mi anlatayım? sana köpek boku üzerinden temizlik dersi mi vereyim? her şeye bok penceresinden bakarsan zaten ben sana hiçbir şey anlatamam. o yüzden daha detaylı cevap bekliyorsan önce bakış açını genişlet sonra ben sana özelden yazayım.
    gerçi sonunda isteyen özgürdür demişsin en azından. buraya kadar gelebilmen bile bir şeydir.
    sen daha insanlarla konuşmasını bile öğrenememişsin arkadaş. Hayvanlarla haşır neşir ola ola baya bi yakınlaşmışsın. Nede olsa üzüm üzüme baka baka kararır. Yazdıklarımı bile kabüllenememişsin. Dost acı ama doğruları söyler.

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    vey be, bu yüzyılda bile bu kadar çok cahil ve bomboş kafalı arkadaşımız olduğuna göre 600'lü senelerde Efendimiz (sav) çok zorluk çekmiş olmalı..

Ayrıca Türküye, müslüman ülkesi kimliğinden sıyrılıp gavur ellere dönse sevinecek ne kadar çok insan varmış.
    Hay gavur eller kovalasın seni

Ama bi konuda haklısın. Sene olmuş 2012 hala bomboş kafalı cahil insanlar var hayatta.
    İnsanları inancına göre ayıran örümcek kafalılar var.
    berk_cglr ve BurakTas bunu beğendiler.
    Motosikletli Kaplumbağa...

berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    vay arkadas konu nereye gelmis adam ikna yolu ne demis millet dinimiz ole der yok bole olmaz dostum sana kolay gelsin simdiden hele bir forumu ikna et bence annen daha kolay elikna olur ben diyim sana ama bahce varsa sal gitsin emin ol hic sikinti olmaz o kendi basinin caresine bakar yemini suyunu ver yeter
    nedenamaya ve MotorKafa bunu beğendiler.
    welcome to my world https://www.youtube.com/channel/UCPUpGYw2EcPIq_hQLSHGctw/

nedenamaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı berk_cglr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vay arkadas konu nereye gelmis adam ikna yolu ne demis millet dinimiz ole der yok bole olmaz dostum sana kolay gelsin simdiden hele bir forumu ikna et bence annen daha kolay elikna olur ben diyim sana ama bahce varsa sal gitsin emin ol hic sikinti olmaz o kendi basinin caresine bakar yemini suyunu ver yeter
    geçenlerde bi arkadaş konu açmıştı "forumun moku çıktı" diye. Meğer ne kadar da haklıymış
    berk_cglr ve MotorKafa bunu beğendiler.
    Dur, dinle. Hep konuşursan hiç bir şey duyamazsın.
    http://www.inciswf.com/korkuttunpic.swf

berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    madem ole motosiklette kullanmayin oda seytan icadi sonucta ( kusura bakma konuyu acan arkadasim biraz icine zictim konunun ama dayanamadim yani) arti olarak sen turkiye cumhuriyetinde yasiyorsun muslaman ulkesi cumhuriyeti yada seriat olan bir ulke degil herkes ozgurdur ben ateistligide secerim hristiyanlik hatta samanizm yada baska bir dun inanisa inanirim ona gore yasarim ama burdaki konuya bu kadar abartili bir sekilde dini malzeme etmek bence saplantidan ve sacmaliktan baska birsey degil vakti zamaninda on numara bilgi paylasimi yapilan teknik konular gezilerle ilgili basliklarla dolu bir siteydi suansa git gide berbatlasiyor neyse konu sahibi arkadasim ozur dilerim
    welcome to my world https://www.youtube.com/channel/UCPUpGYw2EcPIq_hQLSHGctw/

Motosikleti
    İKİ TEKER OLSUN DA
    sen daha insanlarla konuşmasını bile öğrenememişsin arkadaş. Hayvanlarla haşır neşir ola ola baya bi yakınlaşmışsın. Nede olsa üzüm üzüme baka baka kararır. Yazdıklarımı bile kabüllenememişsin. Dost acı ama doğruları söyler.
    seninki de bir bakış açısı tabi. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan birinden mevzuyu bu kadar düşürmesi beklenebilirdi. sen ve senin gibiler yarım yamalak bildikleriyle insanları yönlendirmeye çalışmayı bıraksa zaten bu halde olmazdık. her sorulan soruya cevap vermek zorunda değilsin birader. benden sana tavsiye bildiğin konularda konuş, bilmediklerin ile alçalma.
    her neyse ben bir hekim olarak ve bu konuda birçok vaka görmüş birisi olarak kendimce önemli gördüğüm hususları paylaştım. gerisi tabiki hayvan beslemek isteyen kişinin kendi iradesine kalmış. önemli gördüğüm nokta ben nasıl sadece sürmeyi bildiğim motosiklet konusunda ahkam kesmiyorsam herkes bildiği, hakim olduğu mevzularda bilgi verirse eminim bilginin de değeri artar. ha fikir paylaşmak isteyen zaten paylaşıyor. önemli olan insanları yarım yamalak bilgiyle yanlış yönlendirmemek. özellikle de söz konusu olan bi cansa.

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    tabi ya köpek temizdir. Herkes evinde köpek beslemelidir. Veteriner arkadaşlarda köşeyi dönmelidir. Kime masal anlatıyon arkadaş? herkes yemez bunu. Sen istersen evini hayvanat bahçesine çevir. bide ben bu forma üye isem istediğim konuya istediğimi yazarım. Hadi engel ol bakalım?
    nedenamaya bunu beğendi.

Motosikleti
    İKİ TEKER OLSUN DA
    tabi ya köpek temizdir. Herkes evinde köpek beslemelidir. Veteriner arkadaşlarda köşeyi dönmelidir. Kime masal anlatıyon arkadaş? herkes yemez bunu. Sen istersen evini hayvanat bahçesine çevir. bide ben bu forma üye isem istediğim konuya istediğimi yazarım. Hadi engel ol bakalım?
    sana engel olmak isteyen yok, istediğin gibi saçabilirsin tabiki balgam değerindeki bilgilerini etrafa. zaten kelimeler faydasız o yüzden

nedenamaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sana engel olmak isteyen yok, istediğin gibi saçabilirsin tabiki balgam değerindeki bilgilerini etrafa. zaten kelimeler faydasız o yüzden
    sen çok dayak yersin ha
    Dur, dinle. Hep konuşursan hiç bir şey duyamazsın.
    http://www.inciswf.com/korkuttunpic.swf

Attalos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba KB150-25
    bazı insanlar kendilerini ifade edemediği zaman ve söyleyecek sözleri kalmadığı zaman hemen hakaret etmeye başlar.

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    aldınmı cevabını? Benim bişey yazmama gerek kalmamış zaten

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    kim ne derse desin....
    aha ben köpek besliyorum...
    aralık 2010 da almıştım...2 aylıktı...nisan ayına kadar evde baktım...ankaranın o ayazında dışarda kalmasına içim el vermedi...
    tabi ailem de benimle aynı fikir de idi...gündüz dışarda bahçede...gece de evde odamda yatıyordu...
    bazen yüzsüzlük edip yatagıma da yatıyo şerefsiz
    yatakda olmasının sebebi de o gün banyo yaptırmıştım...
    şuan da 1,5 yasında ve gece gündüz dışarda kalıyor...ee eşşek kadar oldu...zaten artık eve çağırsam da girmiyor...
    önceden küçük idi kucağıma alıp odama götürüyordum...şimdi kaldıramıyorum...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:23 ----------

terbiyesiz kartal

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kopekler kovalasin sizi emi...

REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)