Orjinal Eksoz' la Ceza Yedim Yardım?
Reklamlar
-
Reklamlar
-
mahkeme'ye verebilirsin ama ...... ...... hesabı olmaz derler ya :( ama yazan memur bey sırf gıcıklığına bizim gibi moto sevdalıları sevmediği için yazmıştır, geçmiş olsun
Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.
-
Sanırım öncelikle muhayene istasyonundan belge alıp mahkemeye başvurmanız gerek.Ama polis diyecektirki ben caza yazarken başka egzos vardı.Yani biraz zor bularla uğraşmak...Ceza yazıldığı sırada keske motorun ve egzosunda resmini çekseymişiniz.
-
Neyi bahane ederek yazdı acaba ?
-
Valla bildiğin dur diye çıktı önüme benimde evraklarım her bişeyim tamdır yasal olmayan bi durumda yoktur durdum bende, neymiş efendim eksozun çok bağırıyo gel buraya, iki gaz verdi kulağımı rahatsız ediyo dedi kavga gürültü bağrış çağrış bi **** yaramadı yedik cezayı geldik
GT! ...
-
Gürültü kirliliği ve çevreyi rahatsız etmek bahane olabilir, tabi işin birde gıcıklık kısmı var. Motosiklet sürücülerine karşı bir tepkisi vardır oda size denk gelmiş olabilir. Ne kadar ceza yediniz acaba ?
Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...
-
kendi motosikletinizi de çekseydiniz itiraz etme hakkınız olurdu, fakat arkadaşların dediği gibi biraz zor.Polis gıcıklığına yapmış belli ki, anlatsanda anlamaz kafası basmaz.
Bir daha böyle bir şey olduğunda mutlaka motosikletinizin resmini çekiniz.
Ayrıca belli bir desibel sınırı var sanırsam.Bu sınır geçip geçmediğini nereden biliyorlarda yazıyorlar cezayı.
ANGARAJ
-
dün bi arkadaş yazmıştı. Pireye kızıpta yorgan yakma arkadaşım. Satma motorunu. Bosver.
-
acaba motorunuzun egzozu gerçekten fazla ses yapıyor olabilir mi? bazıları orjinal olsa da zamanla eskiyince, bakım yapılmayınca falan gürültü yapabiliyor. polisi savunmuyorum hatta pek sevmem ama olabilir yani?
-
Tek çözüm muayene.....ama motosikletlere egsoz muayenesi yapılmıyor....bence yetkili servisten orjinal ve sağlam olduğuna dair rapor alın derim....Hatta emisyon ölçümüde yaptırın ki sağlam iş olsun...
Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....
-
cbr1100 xx adlı üyeden alıntı
Tek çözüm muayene.....ama motosikletlere egsoz muayenesi yapılmıyor....bence yetkili servisten orjinal ve sağlam olduğuna dair rapor alın derim....Hatta emisyon ölçümüde yaptırın ki sağlam iş olsun...
+1
Tünal abimim dediği gibi servisten orjinal egzoz olduguna dair belge ile itiraz ederseniz cezadan yırtma olasılığınız baya yüksek,örnekleri daha önceleri oldu.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
Tmm servis işine bi bakıyım yardımı dokunur inş, hiç bi tutar dalımda yok zaten...
GT! ...
-
yani polisler bi şey bilmedikleri gibi bi de bildiği sandığı şeyi savunuyor. altınızdaki 125 cc motor değil , 15 - 20 beygir değil tabiki bi çıkış olacak. acaba memur un verdiği pembe kağıdı imzaladınız mı ? imzaladıysanız kabul ettim suçluyum demiş oluyorsunuz sanırım .
08 Mondial 100 UKH(44.000) > 11 CBR 125R(3500) >11 CBR 125R( 24.000) >11Ninja 250R (15.000)>Spacy 110 (11.000)>XT660R(10.000)>CBR600RR(8.000)>CBR250R(5. 000)>Suzuki GSR 600(5.000) >Yamaha RS (500)>Tudey50 (2.000) >Honda PCX 125(150 KM)
-
Yasayı tam olarak bilmiyorum ama gürültü oranı gerçekten olması gerekenden çoksa yasaya göre tabii; motosikleti üreten firmaya dava açabilirsin.
Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilme...
-
adam kıskanmış motorunu yapıştırmış cezayı
öde gitsin gemiciğe yakıt lazım
harley is making love with
davidson
-
Moderatör
Elinde desibeli ölcebilecek bir cihaz var miydi? Yoktu tabiki. O yuzden yazdigi cezaya itiraz edebilirsin, ama ettiginle kalirsin. Yinede et, ettiginle kal, herkes neticenin degismeyecegini bile bile hakkini arasa, duzelir bu memleket. Ama ben dahil hepimiz üşeniriz, aman ne ugrasacagim deriz, Allahindan bulsun deriz...Hakkimizi aramayiz...
-
Egzoz da her hangi bir degisikik yapmadi isen, Ithalatci firmadan , egzozun icin yazi al. Bununla 15 gun icerisinde bagli oldugun Il trafik sube mudurlugune gidip itraz dilekcesini ver. Konu incelenip sana geri donulur. Cezan iptal olabilir. Sandigin kadar zor degil. Egzozun gercek ve uzerinde degisiklik yapilmadigini servis onayli ispatlamak zorundasin. (Egzozda delik acmak ta buna dahil)
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
hiç sevmem polisler sorarlar neden sevmiyorsun ahanda bu yüzden kendini bir şey sanıp kafasına göre ahkam kesen polisleri kınıyoruz ancak elimizden bu gelir
-
arkadaşım geçmiş olsun... acaba performans filtre var mı motosikletinde? şayet var ise gürültüyü biraz artırıyor ve polisler polisçilik oynarken teknik detayları biliyormuş gibi yapıp keyfi davranabiliyorlar... eğer eksozun hiç sökülmediyse ve manifolt vidalarındaki üretici işaretleri duruyorsa, kaynaklanmış ya da ekleme çıkarma yapılmış yeri yoksa bence mahkemeye başvur derim. bilirkişi raporunda herşey çıkar zaten ortaya
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
1. ilk mesajınızdaki fotolar çok küçük görülmüyor.
2. Ceza makbuzunda ceza maddesi nedir, sizin imzanız var mı?
3. Bu forumda çok defa yazdım, tereddüt ettiğiniz durumlarda hiç bir tutanağa imza atmayınız. İmza attığınız tutanak ile yazılan ceza maddesini kabul etmiş oluyorsunuz. İmzalanmayan tutanağa ilgili memurun sizin temlik ettiğinizi yazması gerekir bu durumdada mahkemeye sevk gerekir ki bunun delil rapor ve şahitlerle desteklenmesi lazım.
4. Aracınızın orjinali haricinde değişiklik yapıldığını iddia eden memurun sizi muayeneye sevk etmesi gerekirdi.
5. Büyük bir ihtimalle size yazdığı ceza maddesi farklı, trafiği tehlikeye düşürmek gibi yuvarlak vs bir maddeden ceza yazmış olabilir.
Açıklamalarınızı bekliyoruz.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)