Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Orjinal Eksoz' la Ceza Yedim Yardım?

REKLAM ALANI
    106GT! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    16 Fireblade SP Repsol...
    Arkadaşlar eksozumda hiç bir işlem en ufak tadilat yok çok şükür, ama zamanla içinin elyafı boşalıp ses şiddetinde yükselme filan gibi durumlar var ise elimden bişey gelmez haliyle. Hava filtresi olarakta K&N takılı onun etkisi olursada bilemiyorum hiç orjinal filtre kullanmadım. İlk başta imza atmadım zaten, o zaman motoru çektirecez dedi afalladım kaldım neye dayanarak çekici?? adam taktı kafaya beni aradan 5 dk geçti çekicide geldi zaten keşke onuda fotoğraflasaydım...

Sulh ceza mahkemesine yazılacak dilekçe örnekleri filan buldum onlarla uğraşıyorum şimdi, biliyorum hiç bir sonuca ulaşamayacağım ama yinede sonuna kadar gidecem...

Bu arada Kayseride eksoz için yardım edebilecek ne bi servis bulabildim nede bana yardım edebilecek suzuki bayisi vs. ...

GT! ...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    aybarssurucu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS / KLX250
    Ceza usulsüz olarak madde 30 / bend 1b'den yazılmış;

Madde 30 - Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.

a ) (Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 1 800 000 lira para cezası,

b) (Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 3 600 000 lira para cezası, İle cezalandırılırlar.

Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.

Size ceza kesmeden muayneye sevkedildiğinize dair tutanak düzenleyip imzalatmaları gerekirdi. Gidip Trafik Denetleme İl Şube Müdürlüğüne başvurun. Böyle haksızlık olmaz.
    106GT!, İHTİYAR ve kemboo bunu beğendiler.

Motosikleti
    Verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ediyorum, muayene sevkine dair hiç bir evrak tanzim edilmedi sadece ceza makbuzu söz konusu oldu. Şu anda emniyette mesai bitti sanırsam, yarın ilk iş bu konuyu irdeleyeceğim tekrar teşekkür ederim.
    GT! ...

Motosikleti
    Pulsar 200 NS / KLX250
    Sonuç alabildiniz mi?

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Evet durum nedir? neye karar verdiniz?
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    valla resmen afedersiniz ama bi yerlerinden ceza uydurmuş yazmış umarım itirazınız kabul edilmiştir?
    Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler

Motosikleti
    KANUNİ WİNDY 125
    mnk cahilleri

Motosikleti
    Mrb arkadaşlar; dilekçeler, savcılıklar, emniyetmiş avukatmış bu memlekette hepsi yalan dolan bunu bir kez daha anladım, yüksek katlarda oturan bi eşiniz dostunuz varsa hayat size güzelmiş, hallettik mevzuyu...

Kısaca özet geçersek

Ankara'da dayın yoktur
    Mamudo kurban niye doğdun
    (Söyle yavrum niye doğdun)
    kemboo bunu beğendi.
    GT! ...

Motosikleti
    Pulsar 200 NS / KLX250
    Mesaj alındı,

Bu durumda ceza yemiyoruz, yersek te...

Bu arada kişisel tavsiyedir; bu cezayı yazan memurun amiriyle görüşün. Kendisine kibarca memurun aslında ne kadar kanunsuz bir iş yaptığını da güzelce anlatın. Hele ki genç ve anlayışlı bir amire denk gelirseniz 1 ay içinde bütün polis teşkilatı olaydan haberdar olur. Emsal olay olarak haksız cezalara son verme yolunda bir adımdır.

Motosikleti
    Benelli trk 502 & tvs neo x3i
    nasıl hallettiniz. cezayı ödediniz mi?
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

Motosikleti
    KANUNİ WİNDY 125
    mecwur ödiyecek kardeş bu memlekette neyi ıspat edecen ellerinde belge yok ceza geldi ewe nerde yemişim ne suçum falan bilmiyolar ama diyolarki amirlerine gittim yemişin ödücen diyo onlar gibi yazın aracın klimasını açıp içinde oturmuyoz veya günde 3 5 motoru durdurup ceza yazıp para kazanmıyoz emekciyiz tabi uzaktan dawulun sesi hoş nasıl ödüyecegin umrlarında deqil

boraerdin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki VN 1500 - Harley Davidson Sportster
    Aynısı başıma geldi. Al sana bir Türkiye hikayesi:
    Taksim'den eve dönüyorum. Gece 3 gibi. Osmanbey'de polis çevirdi. Alkol yok. (ama o o kadar çok istiyordu ki ben alkolik olayım. Olmadı)
    Eksik evrak yok.
    10 dakika bekletti.
    Sonra ceza makbuzuyla geldi.
    "30/1b" yazıyor.
    Ertesi gün gazeteye geldim. "Off ne güzel haber" diyorum kendi kendime. Avukat arkadaşlarımı aradım. Herkes harıl harıl araştırıyor.
    Sonra cezaya itiraz için Cezanın kesildiği yerdeki Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi verdim.
    İtiraz süresi 15 gün olduğu için şansa bırakmadım.
    O esnada adli tatil araya girdi.
    Mayıs'ta yediğim ceza için Aralık ayında gün geldi. (Bu arada mahkeme için gelen postayı açana kadar "neydi lan bu" diye düşündüm. O kadar zaman geçmiş)
    O sırada ben motorsikletimi sattım
    MAhkemeye gittim. Gelmenize gerek yoktu dediler. Size sonuç bildirilecek dediler.
    Bekledim.
    Şubat falan gibi eve bir evrak geldi: "Süs, aksesuar, çevreyi rahatsız edecek şekilde duman ve gürültü çıkaran ekleme bulundurmak suçuna itirazla mahkememize başvurdunuz. Konunun tespiti için aracın tespitine...."
    Haydeeeee. Aracı sattığım adamdan alacağım. Sonra muayneye götüreceğim. Cezanın kesildiği tarihte üzerinde varolan ekipmannın doğruluğunu kanıtlayacağım. Neyse tamam dedim.
    Aradım motorsu sattığım arkadaşı dediklerimi yaptı.
    Evraklar tespite gitti. Belgeler tamamlandı. Ardından mahkeme cezanın tam olarak neye kesildiğini tespit edemedi. Hani Süs, aksesuar, çevreyi rahatsız edecek şekilde duman ve gürültü çıkaran ekleme bulundurmak" yazıyor ya. Memur arkadaş açıklama kısmına ne için kestiğini yazmamış.
    Sonuç: 500 TL'ye yakın para harcadım. Cezayı zaten ödemiştim. Haber falan da çıkmadı (Başka memlekette olsa manşet)

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)