Sizce Türkiyede en lezzetli pizzayı hangi restorantlar yapıyor
Reklamlar
-
Reklamlar
-
da mario - mama bunlar pizzada iyidir.
Zamaninda mafalda vardi yaptigimiz pizza gurme dergisi tarafindan istanbulda yenilebilicek en iyi pizza secilirdi.
Sana bir tuyo. Yine mamaya git Ibrahim usta yokmu diye sor. Sana yok ayrildi diyecekler. Nereye gectigini sor, sonra cik neresiyse oraya git
Hangi ibrahim derlerse " hoca " dersin anlarlar ( kickbox hocasi)
Bu arada adam sakat kil felan cikarsa aman ses etmeyin :p
-
Little caesars iyidir yav
-
Usta little caesars amerikan pizzasi yapar ve literaturde onu pizzadan saymaz kimse.
Pizza italyan olur gerisi hekaye.
Ayni teknigi da mario da uygulayabilirsiniz onlarda bilir nerede oldugunu
-
acayüp adlı üyeden alıntı
da mario - mama bunlar pizzada iyidir.
Zamaninda mafalda vardi yaptigimiz pizza gurme dergisi tarafindan istanbulda yenilebilicek en iyi pizza secilirdi.
Sana bir tuyo. Yine mamaya git Ibrahim usta yokmu diye sor. Sana yok ayrildi diyecekler. Nereye gectigini sor, sonra cik neresiyse oraya git
Hangi ibrahim derlerse " hoca " dersin anlarlar ( kickbox hocasi)
Bu arada adam sakat kil felan cikarsa aman ses etmeyin :p
kanka ben mamanın önünden bile geçmem artık 2 kişi 160 TL hesap verdik
-
160 a iyi kurtarmissiniz kendinizi. Bu ve benzeri hesaplara alisik degilsen en iyiyi bosver Amerikan lahmacununa devam :p
Bide tadi fena degil diyorsun, 160 i verdinmi yere goge sigdiramaman lazim
-
Ra_Messu adlı üyeden alıntı
Little caesars iyidir yav
kanka sezar büyük markalar içinde iyi sayılır ama ondanda gına geldi bi ara ist-harbiye 7eleven güzel pizza yapıyordu suan ne durumda bilmiyorum .. şöyle taş fırında kaliteli malzeme ile yapan bi yer olsa güzel olur
-
-
Atalar'da motorcu bi abi vardı -yolda karşılaşıp tanışmıştık- pizza yapıyorum diyordu bir türlü gidemedim.
-
acayüp adlı üyeden alıntı
160 a iyi kurtarmissiniz kendinizi. Bu ve benzeri hesaplara alisik degilsen en iyiyi bosver Amerikan lahmacununa devam :p
Bide tadi fena degil diyorsun, 160 i verdinmi yere goge sigdiramaman lazim
hahahaaaa Amerikan lahmacunu he oda güzel pizzanın maliyeti ney üstadım balıkçıya git bugun boğazda 2 kişi aynı hesap gelir..
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:51 ----------
MotorKafa adlı üyeden alıntı
160 mı
nerden baksan 2 haftalık pizza param benim
Ama en iyisi tabi, alacaksın şoktan 10 tl ye 4lü ufak pizzayı, sonra ver fırına gitsin.
Maksat karın doyurmak
Mesela şu anda bunu yazarken mis gibi cips yiyorum (akşam 7 gibi yediğim tavuklu pilav kesmedi)
Üstünede kolamı dikerim kafama uyurum ohhhhh
afiyet olsun
-
Piola
İlk kez 1986 yılında İtalya'da açılan Piola 'İtalyan pizzası' denilince ilk akla gelen yerlerden. Dünyanın çeşitli yerlerinde 25'in üzerinde şubesi var. Türkiye'deki ilk şubesini ise Point Otel'in içinde açtı. Dünyada Will Smith, Jennifer Lopez gibi müdavimleri de olan restoran zincirinde mönünün yüzde 75'ini pizzalar oluştursa da başlangıç tabakları da oldukça iddialı.
Da Mario
İstanbul Doors Group'a ait Etiler'deki Da Mario artık bir klasik haline geldi. 1993 yılında açıldığında İstanbul'da İtalyan restoranı furyasını başlatan Da Mario, Etiler'de bahçe içinde iki katlı bir villada hizmet veriyor. Financial Times gazetesinin Türkiye ekinde 'en iyi restoran' olarak verdiği mekânın odun fırınında pişirilen pizzaları ve ev yapımı makarnaları mönüde öne çıkanlar. Balık çorbası ve enginarlı carpacciosu ise artık birer Da Mario klasiği olmuş durumda.
Mezzaluna
Türkiye'de en fazla şubesi olan İtalyan restoranı kuşkusuz Mezzaluna. Tipik bir İtalyan restoranı ama çıkış noktası aslında New York. 1984 yılında Milanolu işadamı Aldo Bozi ve Floransalı mimar Roberto Magris tarafından New York'ta kurulan restoran, kısa sürede bir fenomene dönüşmüştü. Pizzaları kadar risottosuyla da ön plana çıkan Mezzaluna, uygun fiyatlarıyla da dikkat çekiyor.
Pastarito
1993 yılında ilk şubesini Torino'da açan Pastarito, klasik ve geleneksel İtalyan lezzetleri sunan bir marka. Daha önce Akaretler'de de şubesi vardı ama şimdi orası kapandı, sadece Suadiye'de hizmet veriyor. Oldukça geniş bir mönüsü var. Dilediğiniz makarna sosunu, istediğiniz makarna çeşidi ile sipariş edebiliyorsunuz. Pizza ve risottoları da oldukça iddialı. Pizzaları 'kırmızı' ve 'beyaz' olarak iki farklı bölümden oluşuyor. Karışık deniz ürünlü pizzası ve patlıcanlı pizzası en sevilen yemekleri.
Ben Mezzaluna'da denedim. Gayet güzeldi. Tavsiye ederim.
Bu arada lisedeyken Num-Num'a takılırdık. Hala pizzaları güzel mi bilemem.
Bu arada:
http://www.istanbullife.com.tr/Haber.aspx?ID=278
-
-
GP500-1st adlı üyeden alıntı
Ülkemde en sinir olduğum şeylerden birisi de bu yabancı pizza zincirleri.. En ucuz salam,sosissucuk pastırma,mantar,peynir,zeytini toptan alıyolar için giren tüm malzemeler dahil 3-5 tl ye mal edip orta boy pizzaya 24 lira istiyorlar.. İyi istesinler ama aynı markanın hiçbir şubesinde bi standart yok.. hepsi süpriz.
Hatta herzaman yediğiniz şubede bile kapınıza pismemiş veya kupkuru pizza getirebiliyorlar. Bunlardan pizza yiyip bozuk ve beklemiş iyi saklanmamış malzemelr yüzünden zehirlenenlerin sayısıda az değil. Hijyenlerinede hiç güvenmiyorum
Bunlar yüzünden pizzayı neredeyse hayatmdan çıkardım diyebilirim. Aşırı açsam başkada iyi alternatif yoksa sonçare olarak söylüyorum.. oda inadımdan 6 ayda bir
İşin içine şubeleşme zincir olayı girdimi orda film kopuyor zaten.
Scooterist
iki kişi 160 da gerçekten fazla. Ne kadar iyi yaparsa yapsın.. Aslında en iyisi evde kendin bu işte uzmanlaşıcaksın gerekli techizatları alıp
Kendi yerini açmaya kadar gider bu
üstad bu gidişle pizzayı evde yapıcaz ama dediğin gibi işin sonunda kendi yerini açmakda var aslında fenada olmaz
-
gidin kokoreç yiyin. Nöörceniz pizzayı mizzayı
-
ben dominos tan memlunum vala turkısh pizza alıyorum 2 tane büyük boy 29tl veriyorum mis gibi pizza kim ne derse desin :D---- motorkafa dondurulmuş pizzayı mikro dalgada yapıyordum bi ara anlatmıyım çok zor günlerdi benim için :D
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
-
bu motorcular da rüzgardan mı nedir hepsi acayüp değişik adamlar
-
Motorun yagiydi, bujisiydi, ayariydi derken, kendi isini kendi yapmaktan nasil bir ozguven geliyorsa artik, mantiyi pizzayida kendi yapiyor
-
dominostan memnunum ben. Bi extravaganzza soğansız yanınada ya kumru yada yeni keşfim italiano tabi ikiside ince hamur ohh miss =))
Üzerine benzin dökerek intihar etmeye kalkışan genci uzun süre ikna etmeye çalışan polis, sonunda bir bidon benzini kurtarmayı başardı...
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)