Papa Jonh's'un pizzaları da güzel. Bostancı şubesinden sürekli söylüyorum ben eve...
Papa Jonh's'un pizzaları da güzel. Bostancı şubesinden sürekli söylüyorum ben eve...
FOR THE HORDE...
Rafael pizza %100 türk kuruluşu tüm ustaları İtalyadan eğitimli
oklava kullanılmaz atarlar tutarlar hamuru siz beklerken seyredersiniz
tüm sosları ev yapımıdır hazır yoktur
Ataköy ve bahçeşehir şubeleri vardır.İtalyadada yedim ama rafaeli tek geçerim
http://www.pizzaraffaele.com/
ben evde yapıyorum. 2 adet fırın tepsisi maliyet olarak 25-30 tl tutuyor ama bu güne kadar begenmeyen çıkmadı.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
Lahmacun dediğiniz şey patates puresi, kuyruk yağı ve etrafındaki artık mor çürümüş etle baharattir.
Tavuk dönerse 100 kglik donerse 35 kg inek memesi, 25 3y0 lg kuyruk yağı ve kalanı tavuktur.
En temizi cengele asılan danadan gözünüzün önünde kesilen ete marketten aldiracaginiz domates biber sogan alıp kendiniz fırına verin.
Etin kilosu 40 TL dayanmış arkadaş 1 TL lik lahmacundan bahsediyor miyav sesi gelebilir.dikkat et..
maxi97 aynen katılıyorum ...
allahınız yok mu arkadaşım sizin sabah baktım pizza konusu kahvaltıda pizza şimdi de lahmacun pide mantı zaten 5 ayda oldum 100 kg 85 kgden yarında 5 kg koyarım üstüne akşam geldi şimdide ne yapacağız :d
tavuk cigeri 5 tl, ona da mı erişemiyorsun scooterci gardaş
bim'in dondurulmuş pizzasının üstüne tanımam...
ohh yanında mis gibi le'cola...
at mikrodalgaya çıksın iki dakika sonra
Bir tuyo daha verim.
Pizzadan iyi anlayan ve gercek bir pizzanin saf tadini almak isteyen gurmeler herzaman sade pizza yerler.
Genelde margarita diye gecer. Pizzayi ilk yaptiran italya prensesinin adi oldugu rivayet olunur. Sarayada aslen misirdan gelen ve mutfaklarda calisan esirlerin, misir a ozgu fokacha ekmegini ( yufka uzeri baharat zeytin yagi firinlanarak yapilir) yapmaya baslamasiyla ve bunu begenen prensesin bu ekmek uzerine meshur italyan soslari ve peynirleri ile cesitlilik getirme cabalari sonucunda pizzanin icad oldugu rivayet olunur
Sefin tafsiyesi : Margarita pizza uzerine carpaccio . Muhtesem olur.
Carpaccio ; Karpaçyo okunur, pastirma gibi cok ince kesilmis ve dondurulmus cig ettir. Firindan yeni cikmis pizzanin uzerine serilir ve masaniza gelene kadar piser.
Bozcaada da pizza yediğimiz bir yer vardı. Adını hatırlamıyorum bir benzinliğin içindeydi. Restoran uçak içi gibi düzenlenmişti. Koltuklar servis arabaları falan hep uçaktaki gibiydi. Eşim ve ben birer büyük pizzayı yemiştik. Tavsiye ederim
Üzerine benzin dökerek intihar etmeye kalkışan genci uzun süre ikna etmeye çalışan polis, sonunda bir bidon benzini kurtarmayı başardı...
dominos mexicanoyu seviyorum.
afiyet olsun gidince sorucam bhsettiğin yeri
bende bozcaadada merkezde çok güzel domatezli kaşarlı tost yedim güzel yapıyor 60 yaşlarında adanın yerlisi bir dayı..
adama burda tavsiye edeceğin bir balık restoranı varmı dediğimde söyle bi cevap verdi ..
hepsi rezalet oldu..neyse akşam bi balık restoranı bulup girdik taze bişe göremediğim için çiflik çupra söyledim 1 saat sonra geldi
mezeler berbattı-midye iğrenç karides kötüydü yani dayı haklı olabilir
Üzerine benzin dökerek intihar etmeye kalkışan genci uzun süre ikna etmeye çalışan polis, sonunda bir bidon benzini kurtarmayı başardı...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)