Bir anlık sinir ve sonuçları
Reklamlar
-
benzer bir olayı ben de yaşadım. 100le gidiyorum şehirler arası yolda, römorklu traktör önüme atladı. motorumu iyi tanımam ve çok iyi reflekslerim sayesinde kıl payı kurtardım. adamı durdurup evire çevire dövecektim ki... baktım 55-60 yaşlarında babam yaşında bi amca. zaten kavga eden birisi değilim ama yaşının da ileri olduğunu görünce "seni seni" şeklinde işaret parmağımla uyardım ve bastım gittim.
süpersport sürenlerin (eğitimli ve kültürlü insanlar da var içlerinde) geneli artist olur zaten. çünkü süpersport nedir bilmez, güzel ve hızlı diye motora biner. motor kültüründen bi haberdir.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
Reklamlar
-
Babam yaşındaki bir adama asla bu şekilde bu davranmam. Ancak suçlu olmasına rağmen bana bağırıp çağırırsa o zaman sesimi yükseltirim. Saygı da bir yere kadar. Hıyarlık yaşta değil baştadır Ki olaydaki amcanın sesi çıkmamış. Üzücü bir durum.
-
Motorcu %100 haksız, ne olursa olsun burası dağ başı değil. Polisi çağırıp paşa paşa bekleyecek! Elbette sinirlidir, ama bu ona cam kırma yada karşısındakine zarar verme hakkını vermez, efendi olmayı öğrenmeden hak aramak cahilliktir.
---İTÜ Makina Mühendisliği 2009---
2009-2010 UYARI Model Uydu Takımı
2010- ? ITU Formula SAE Takımı
-
motorsikletli haksız diyenleri anlamakta zorlanıyorum biadam bi motorsikletliyi düşürüp kaçıyorsa yazıklar olsun büyüklügü bitmişdir benim için.. dövmek de caizdir o yüzden..
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:53 ----------
Hakanİnan adlı üyeden alıntı
Büyüklere karşı susmak icap eder
Babama aynı hareketi yapacaklar ha ?
Taş üstünde taş, gövde üstünde baş koymam
)
baban birini düşürüp kaçabilir yani
Motosikletine binmek için acele et ama bindikten sonra etme
-
haksız olan paşa paşa gidip özür dileyecek medeni bir şekilde telafisine bakıcaklar..
-
Motorcu arkadaşımız haklı iken, yaptığı yanlış davranıştan dolayı haksız duruma düşmüş...
Her zaman sakin ve soğukkanlı olmak kolay değildir, ancak başarabilirseniz hayatınıza çok yüksek
artılar getirdiğinizi göreceksiniz...Kazasız günler dileğiyle....
-
ara sokaktan cıkan motora yol vermeyen araba haklıdır. burada trafik kuralı ne der anayola cıkacaksan dur yolu kontrol et yola cık. ayrıccaa adam motora carpmamıs. acemi motor sürücüsü kendi düşürmüş motoru adamın hiç bir suçu yokken adamın arabasına hasar vermiş. adam şikayetçi olsa da biraz içeride yatıp akıllansa. motosiklet sürücüsü olmak her zaman haklı olmak değildir. burada böyle düşünen arkadaşlar olunca acaba diyorum ben yanlış yerde miyim.
-
Hala motorcu hakli diyenlermi var ...
Kibarca yuhunuz be arkadas.
Sen mal gibi yola atla, salak gibi dus, hayvan gibi saldir. Amma hakli da sen ol.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
adam yaşlı ya ondan bu artistik tavırlar cam kırmalar falan karşısına bir yarma çıksaydı görürdüm ben onu
-
Konuyu algılamakta güçlük çeken arkadaşlar var sanırım.
Motorcunun düşme sebebi (anlatıldığına göre) ana yoldan gelen amcanın yol vermemesi.
E buda adamın doğal hakkı. Sen ara sokaktan çıkıyorsan bekleyecen hacııı.
Beklemeyip yanlış bi manevrayla düşüyorsan, üstüne birde saldırıyorsan haksızsındır.
Bende trafikte agresif oluyorum. Sürekli küfür halindeyim ona buna.
Ama böyle bir durumda susardım adamın peşinden bile gitmezdim...
Motosikletli Kaplumbağa...
-
yaşlı amcanın kaçtığını kim söylüyor ki...belkide hiç görmedi...yol onun olduğu için hiç yavaşlamadı ve geçti...motorluda biraz fren vs hareketi
gördüyse duruyor veya durur diye düşünmüş olabilir...ben motorlunun arkasından bağırınca düştüğünü anladığını sanıyorum...
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Olayda kim haklı kim haksız bilemem ama yaşlı bir hanım ve bebek olan aracın camını kırmak,delikanlılık mıdır,adamlık mıdır,hak aramak mıdır ?
Hani bebeği göremedin,ama içinde bayan olduğunu fark edebilirsin,yakışır mı onları korkutmak.. Nasıl bir öfke tutulmasıdır bu ?
Yaşlı adamın yerinde bir başkası olsa,o kaskı ve o kırdığı camı başka şekilde iade ederdi kendisine...
-
böyle durumlarda gözüme kestirirsem küfür ederim,gözüme kestiremezsem küfür edip kaçarım
-
trafikte acayip agrasif oluyor insan
motorcunun yaptigi yanlis bir hareketmis orada
normalde kavgaci degilimdir ama izmit istanbul arasi otobana ciktigim vakit arkadan gelen araclar orta seritten 90 100 ile giderken sol serit bos oldugu halde selektor yapiyorlar cekil yoldan diye
O zaman bende kontak atiyor
el kol hareketleri arkasina gecip uzunlari acma v.s. Hareketlere basliyorum
Yol kimsenin degil adam gibi sur kimse kimseye karismasin ama artislik yaparsan orda olayin rengi degisiyor
-
G.emre adlı üyeden alıntı
Olayın gelişme kısmını sonradan öğrendiğiniz için pek de sağlıklı bir yorum yapılması mümkün değil diye düşünüyorum, iki taraf da suçlu olabilir.
Araç hatalıysa ben olsam ben de arabasına zarar verirdim. Benim motorumun grenajı 1000 lira mı?, 2000 liralık hasar vermeden gitmezdim oradan.
Motor sürücüsü olarak ben hatalıysam ya yoluma bakardım, ya da gider özür dilerdim zarar verdiysem, o anki ruh halime bağlı sanırım bu
Şimdi adamın yaptığı şey doğrumu bence doğru. Diğer faktörleri karıştirmayalim (yaşlı adam yaşlı kadın olmak heyecan ve sinir içerisinde bunu dusunememistir.
Ben olsam camı değil en azından 4 tekerleri imha ederdim aracın içinde kimseye zarar gelmesin diye.
Bence burda asas sorulması gereken sorular şunlar Arabayı kullanan adama ne tür bir ceza vermek lazım? (polis cezasindan bahsediyorum).
Motorcu şikayette bulunsa mevcut sistemle hakkını gerçekten arayabilirmi?
Bide bu tür kural ihlallerinin önüne nasıl geçilir.
-
MRay57 adlı üyeden alıntı
Bence burda asas sorulması gereken sorular şunlar Arabayı kullanan adama ne tür bir ceza vermek lazım? (polis cezasindan bahsediyorum).
Arabayı kullananın ne suçu var anlamadım? Anayolda gidiyormuş amca, yol vermek zorunda değil ki.
Yol verirse geçersin, vermezse paşa paşa bekler öyle çıkarsın yola. Hem suçlu hem güçlü.
Ben amcanın yerinde olsam polis çağırıp zabıt tutturur hasarın bedelini de çatır çatır ödetirdim.
"Cahillerle tartışmaya girmeyin çünkü ben hiç yenemedim!"
İmam-ı Gazâli Hazretleri (k.s)
-
erimozel adlı üyeden alıntı
Motorcu %100 haksız, ne olursa olsun burası dağ başı değil. Polisi çağırıp paşa paşa bekleyecek! Elbette sinirlidir, ama bu ona cam kırma yada karşısındakine zarar verme hakkını vermez, efendi olmayı öğrenmeden hak aramak cahilliktir.
Hocam öyle bir ülkedir ki Türkiye kırmızı ışıkta 150 km hızla geçip katil olan adamlar 3 günde serbest bırakılıyor. Bunu bilen adamdan polise ve adalete sarilmasini beklenemez herhalde. Adamın bacağına falan skkmadiki zaten biraz abartiyoruz belki de.
Belki adamın biri acelesi vardı belki kafası dimanliydi bilemeyiz yani. Kural ihlalini ilk önce kim yaptıysa ilk suçlu odur ondan hesap sorulsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:29 ----------
stepfunk adlı üyeden alıntı
Arabayı kullananın ne suçu var anlamadım? Anayolda gidiyormuş amca, yol vermek zorunda değil ki.
Yol verirse geçersin, vermezse paşa paşa bekler öyle çıkarsın yola. Hem suçlu hem güçlü.
Ben amcanın yerinde olsam polis çağırıp zabıt tutturur hasarın bedelini de çatır çatır ödetirdim.
Valla konuda, araba yol vermedi motorcu gitti hesap sordu yazıyor. Demekki yol hakkı motorcudaydi yoksa niye gidip vursun anlamadım.
Yol babanın yolu değil ya dustuysen senin hatan var orda.
Detaylı bilgi olsaydı daha sağlıklı yorum yapardım.
Hasar konusunda ise kim kime ne kadar zarar verdiyse ödemek zorunda.
Motorcu nun hukuken kesinlikle haklı olmadığı bir yer, ne olursa olsun adamın malına kasten zarar veremezsin.
Yani sonuç olarak şöyle izah edeyim eğer motorcu kendi yol hakkına tecavüz edildiği için olay cikarttiysa bunda sinkrlenmekte vurup kirmakta haklı.
Haklı ama hukuken değil
-
Arkadaş nasıl okuyosunuzda nasıl anlıyosunuz? Bende mi bir acayiplik var anlamadım ki.
Bakınız ne diyor:
Olayın cıkma sebebi ise ara sokaktan cıkan motora araç yol vermeyince motosikletli kişi çarpmamak içni manevra yapınca yere düşmesi.
Yani ara sokaktan gelen motosikletli,arabanın kendisine yol vermemesinden ötürü caddeye çıkarken çarpmamak için yatırmış motoru.
Şimdi belki yorumun değişir, motorcu kendi yol hakkına tecavüz edildiği için olay çıkarmakta vurup kırmakta haklı değildir, ne dersin?
dört tekerde bedenimi,iki tekerde ruhumu taşırım
-
Anladığım kadarıyla motorcu tali yoldan çıkıyor; bu durumda asıl yol vermesi gereken motorcu olması lazım. Ki tali yoldan yol benim deyip çıktıysa, hemzemin geçitte de trenin peşinden koşturur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)