Yüzde 30 benzin zammına Parlamento "dur" dedi
Reklamlar
-
Endonezya parlamentosu, dün gece geç saatlere kadar devam eden oturumda, hükümetin benzine yapmak istediğini yaklaşık yüzde 30'luk zammı engelledi
Parlamentodan çıkan kararda 1 Nisan'da itibaren uygulanması planlanan benzin zammı iptal edildi. Parlamento ayrıca hükümete, belirli şartların oluşması durumunda zam yapmaya izin verdi.
Endonezya hükümeti, benzine devlet bütçesinden sağlayan sübvansiyonları kesme kararı almıştı. Bununla bir litre benzin 4 bin 500 rupiahtan (0,87 TL), 6 bin rupiaha (1,16 TL) çıkacaktı.
Benzine zam yapılacağı kararı, özellikle öğrencilerde oluşan kalabalık grupları ülke genelinde sokaklara dökmüştü. Parlamento dün benzin zammı için toplanırken, göstericiler de meclis önünde gösteri yapmıştı. Benzin zammı gösterileri birçok şehirde şiddet olaylarına dönüşürken, göstericiler ile polisler arasından çatışma yaşandı.
Ulke Endonezya, benzin 1TLnin altinda, protesto eden belki de en az benzin kullanan ogrenciler
Reklamlar
-
Uykumu bölmeyin yaaaa
-
Bu durumda biz keleşi alıp dağa çıksak normal karşılar herhalde Endonezya'lılar
Hey gidi heeey.
-
Yok artık
Bizde şiddeti körükleyelim belki ötv ve kdv de indirime giderler
Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...
-
ordaki öğrenciler protesto yapınca fişlenmiyordur.
ordaki öğrenciler protestolara katılınca çok saygın(!) abileri, ablaları ve ev arkadaşları tarafından dışlanmıyordur.
ordaki öğrenciler siyasi birilerinin eline bakmadığı için ürkek değildir.
ordaki insanlar uyumuyor. biz ise uyuyoruz
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
İşte duyarlılık örneği.. Tebrik ediyorum bizde litresi 10 tl olsa dahi kimse sokaklara dökülmez..
Birlikten kuvvet doğacağı kanaatindeyim.. benzin zamlarını protesto etmek amacıyla bı kortej sürüşü yapılabilir.
Bu birliktelik köprü ücretlerini protesto etmek amaçlıda yapılabilir.
Bu tarz konularda tepki gösteren hiç bir kesim görememekteyim en azından biz motorcular olarak tepkimizi gösterelim..
4 Teker Bedenimi 2 Teker Ruhumu Taşır.
-
öğrenci öğrencidir
Nezaketi zayıflık sanma, suskun olduğuma aldanma. Dizüstünde durduğumuz içindir, sebebim olup ayağa kaldırma.
-
salaklar...bizimkiler gibi 3 kuruş 5 kuruş arttıra arttıra yapsalardıya...eeee....taktik meselesi tabii...
-
Kocaeli İl Temsilcisi
benim bazuka mı getirin eylem yapacam
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
insanımıza bu fiyatlarda benzin ve mazot aldıran zihniyetin , geçmişte uyuyarak devlet yönetip bu günlere gelmemizi sağlayan zihniyetin ve hala bunları göre göre oy veren zihniyetin kulaklarını çınlata çınlata.....ben bıktım ama uyuyanlar bıkmadı , ne zaman gelecek acaba bizim prensimiz öpmeye... :S
-
Abi sen bir haber sitesi editörü filanmısın:DBaşlığın heyecan yaratıyor:D
-
bizim millet endonezya milleti gibi fakirmi? Hayır. İnanın sokağa çıkın önünüze gelene benzinin fiyatını sorun çoğu yanlış cevap verecektir. Yani herkesin umrunda değil. Bizim gibi rampa aşa kontak kapatan benzinden tasaruf yapmaya çalışanların umrunda. Bu ülkede benzin fiyatları için protesto, çatışma, vs ne zaman çıkarsa belki biraz ses getirir.
-
adem80 adlı üyeden alıntı
İnanın sokağa çıkın önünüze gelene benzinin fiyatını sorun çoğu yanlış cevap verecektir.
zırt pırt zam gelmesinden olmasın sakın...yani şu an bende tam bilmiyorum...aslında öğrenirimde fiyat yolda değişir nasılsa diye
kendimi yormak istemiyorum...
-
Ben üniversitede zorla dayatılan kartvari zımbırtıları almamak için örgütlenip protesto etmiştik yaklaşık 25 kişilik bir grup bize müdahele edenler;
-Özel güvenlik
-çevik kuvvet
-Jandarma,evet şaka değil jandarma
Kamuya açık örgütlü bir eylemin sonuçlarını düşünmek bile can sıkıyor,
Umarım bu tür örnekler emsal teşkil eder..
"Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "
Psychedelic Gececi
-
biz duymayız. bu yükler az gelir. bunlar kaldıramaz.
-
ysn17 adlı üyeden alıntı
Yok artık
Bizde şiddeti körükleyelim belki ötv ve kdv de indirime giderler
Bak orda dur iste yaniliyorsun arkadasim..sen simdi siddeti koruklersen devlet guvenlik acigini gidermek icin daha fazla polis atamasi yapar bu atamanin doguracagi odeme acigini gidermek icinde benzine yine zam yaparlar sen de kas yapacam derken goz cikarmis olursun bunlar boyle cakal hukumet iste..
ÇARPIK PABUÇ ÇARPIK AYAĞA UYAR
-
biizde deveyi diken insanı seven makbuldür...
-
brds adlı üyeden alıntı
salaklar...bizimkiler gibi 3 kuruş 5 kuruş arttıra arttıra yapsalardıya...eeee....taktik meselesi tabii...
farklı bir yaklaşım tabi
-
Çömezler bilmiyolar işi Hemen milletvekili ihraç edelim...
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
Tmm da %30 zamda yapılmazki hemen ülkemizle kıyaslamayın
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)